07 Haziran 2011, Salı 10:00:15

HAYATA DÖNDÜREN UÇUŞ

Türk Hava Yolları'nın 25 Şubat 2009 tarihinde Amsterdam'da düşen uçağından yaralı olarak kurtulan kabin memuru Perihan Özden, 29 Nisan tarihinde yeniden uçuşa başladı...
  • cok sükür oerihan ablamiz hayata ve thy tarihine geri dönmüs tebrikler sana,yine tekrar ucmaya devam etti respect.insallah birgün seninle ucakta karsilasirim
  • Hollanda'dan Perihanin tekrar aramiza donmesine cok sevindim. Kendisi beni ve arkadaslarimiz yandan tanir. Yazmis oldugunuz gibi ilk tanidigim dakikadan itibaren hayata tutunma mucadelesi verdigini biliyorum. Allhimdan insallah Perihan ve meslektalarimiza birdaha boyle aci yasatmasin ve herkeze saglik versin. Perihan sana ozel olarak soyleyim. O ucaktan cikardigimizda ben bile korkmustum. Simdi ise seni en iyi sekilde gordum ve tabiki THY tarihine gecmen beni cok sevindirdi. Insallah herzaman hersey istedigin gibi olur. Bu yaziyi yazan kim oldugunu tahminimce bilirsin. Saygilar Cengiz Abin. Amsterdam
  • evet doğru THY=EĞİTİM=AMSTERDAM
  • Tebrikler Perihan , tebrikler THY. Gülümsemen eksik olmasın.
  • bu kızımızla daha dün uçtum,felaket enerji dolu ve resimdeki gibi hep güleryüzlü bir arkada şımız,onun sayesinde eğlenceli bir uçuşumuz oldu,şu yorumları anlamıyorum bu kız uçaktan düşüp te tekrar uçma kararı almış ender insanlardan, thy nin nekadar iyi bir eğitim verdiğininde müsbet kanıtıdır bu kız.tekrar hoşgeldin güzel kızım.
  • afferin marifetlerini tekrarlıyorsun ama delikanlı isen adını ver de öyle yaz ,ekranın arkasına gizlenme .
  • aman aman uçmuş muşşşşş çok büyük marifet sanki :))
  • Buraya her haberden sonra gündem yaratmak içinmi nedendir , yazan bazı arkadaşların yazılarını engelleyemiyormusunuz ? sevindirici yada üzücü haberi konuşacağımıza kendini bilmezleri ( yani köpeği ısıranları ! ) konuşuyoruz. Saygılarımızla.
  • Öncelikle olarak bu hostes hanım arkadaşa çok geçmiş olsun inşallah bir daha böyle kazalar olmaz tekrar uçuşa başlaması son derece güzel ve yerinde.. Gelelim kazaya bu kazanın ne thy nin genel müdürü, ne de ceosu veya herhangi bir yöneticisinin hatası suçu olamaz.. Üretici firma boeing, sonra Amsterdam kule, ve pilotlar da hata olabilir ön soruşturma sonucunda açıklanan karar da boeing şirketi uçağı yapan firma uçaktaki altimetre cihazının bozuk olmasından dolayı, amsterdam kule görevlisinin hatası ve geriye pilotların hatası şeklinde raporu yayınlmıştır.. araştırın, soruşturun, midesinizden konuşmayın, Türk milletinin adetidir salla gitsin doğru olmuş olmamış hiç önemli değildir salla..
  • yaşasın temel bey ve hamdi bey çok çok muhterem zadlar....
2,5 yıl önce yani 25 Şubat 2009 tarihinde Amsterdam'ın Schiphol Havalimanı'nda inişe geçtiği sırada yakın mesefaden yere düşen THY'nin Tekirdağ isimli Boeing 737-800 tipi yolcu uçağından yaralı olarak kurtulan kabin memuru Perihan Özden, 29 Nisan 2011'de uçuşa başlayarak adeta yeniden hayata tutundu.

Özden'in yakın arkadaşlarından alınan bilgiye göre kazadan sonraki ilk seferini THY'nin TK 1705 sefer sayılı İstanbul-Stutgart uçuşunu Airbus A330 tipi uçağıyla gerçekleştiren Özden, kazadan sonra uçuş yaparak da THY tarihine geçti.

Kazadan hemen sonra çekilen görüntülerde de Özden'in çaresizliği gözler önüne serilmiş ve genç hostes yardım gelene kadar olan süre içerisinde 40 dakika boyunca yolcuların tahliyesini gerçekleştirmesinin yanı sıra öldüğünü bilmediği arkadaşından da yardım istemişti.

Suudi Arabistan Havayolları'ndan Türk Hava Yolları'na geçen Özden, yaşadığı kazadan sonra uçmaya devam eden hostes olarak da akllarda yer edinecek.

Yeniden uçuşlara başlayan Özden'e bir kez daha geçmiş olsun diyor ve kazadan sonraki sağduyulu yaklaşımından dolayı kutluyoruz.

DAVA YİNE ERTELENDİ

Öte yandan davanın görüldüğü Chicago Eyalet Mahkemesi ise davayı bir kez daha erteledi. Boeing firmasının kurtulan yolcular ve ölen yolcuların yakınlarıyla anlaşma zemini araması nedeniyle davayı 28 Haziran tarihine erteleyen mahkeme, Boeing'e bir kez daha süre tanıdı.

©AirportHaber Özel
HAYATA DÖNDÜREN UÇUŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
cok sükür oerihan ablamiz hayata ve thy tarihine geri dönmüs tebrikler sana,yine tekrar ucmaya devam etti respect.insallah birgün seninle ucakta karsilasirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hollanda'dan Perihanin tekrar aramiza donmesine cok sevindim. Kendisi beni ve arkadaslarimiz yandan tanir. Yazmis oldugunuz gibi ilk tanidigim dakikadan itibaren hayata tutunma mucadelesi verdigini biliyorum. Allhimdan insallah Perihan ve meslektalarimiza birdaha boyle aci yasatmasin ve herkeze saglik versin. Perihan sana ozel olarak soyleyim. O ucaktan cikardigimizda ben bile korkmustum. Simdi ise seni en iyi sekilde gordum ve tabiki THY tarihine gecmen beni cok sevindirdi. Insallah herzaman hersey istedigin gibi olur. Bu yaziyi yazan kim oldugunu tahminimce bilirsin. Saygilar Cengiz Abin. Amsterdam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Celalettin ~ 2 yıl önce
Merhaba ben Perihan hanı3ile görüşmek istiyorum siz onunla gmrüşüyormusunuz
Misafir ~ 13 yıl önce
evet doğru THY=EĞİTİM=AMSTERDAM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tebrikler Perihan , tebrikler THY. Gülümsemen eksik olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu kızımızla daha dün uçtum,felaket enerji dolu ve resimdeki gibi hep güleryüzlü bir arkada şımız,onun sayesinde eğlenceli bir uçuşumuz oldu,şu yorumları anlamıyorum bu kız uçaktan düşüp te tekrar uçma kararı almış ender insanlardan, thy nin nekadar iyi bir eğitim verdiğininde müsbet kanıtıdır bu kız.tekrar hoşgeldin güzel kızım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
afferin marifetlerini tekrarlıyorsun ama delikanlı isen adını ver de öyle yaz ,ekranın arkasına gizlenme .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aman aman uçmuş muşşşşş çok büyük marifet sanki :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Buraya her haberden sonra gündem yaratmak içinmi nedendir , yazan bazı arkadaşların yazılarını engelleyemiyormusunuz ? sevindirici yada üzücü haberi konuşacağımıza kendini bilmezleri ( yani köpeği ısıranları ! ) konuşuyoruz. Saygılarımızla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Öncelikle olarak bu hostes hanım arkadaşa çok geçmiş olsun inşallah bir daha böyle kazalar olmaz tekrar uçuşa başlaması son derece güzel ve yerinde.. Gelelim kazaya bu kazanın ne thy nin genel müdürü, ne de ceosu veya herhangi bir yöneticisinin hatası suçu olamaz.. Üretici firma boeing, sonra Amsterdam kule, ve pilotlar da hata olabilir ön soruşturma sonucunda açıklanan karar da boeing şirketi uçağı yapan firma uçaktaki altimetre cihazının bozuk olmasından dolayı, amsterdam kule görevlisinin hatası ve geriye pilotların hatası şeklinde raporu yayınlmıştır.. araştırın, soruşturun, midesinizden konuşmayın, Türk milletinin adetidir salla gitsin doğru olmuş olmamış hiç önemli değildir salla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yaşasın temel bey ve hamdi bey çok çok muhterem zadlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000