01 Ağustos 2013, Perşembe 11:02:00

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNDEN VATANDAŞA BAYRAM KAZIĞI

Ramazan Bayramı’nda havayolu şirketleri adeta bayram edecek. Yoğun talep sebebiyle iç hat bilet fiyatları 400 TL’yi aşarken en yüksek bilet fiyatları, düşük maliyet modelini seçen iki havayolunda ortaya çıktı.
  • Musluman olmayan kac ulkede yasadinda musluman zihniyeti diyorsun, Avustralyada uzun tatilerde ister dini olsun ister milli bilet fiyatlari surekli tavan yapar bu avrupa ulkeleri icinde gecerlidir herseyi bilen vatandas.
  • Tam bi musluman zihniyyeti. Mubarek ayda televizyonda, radyoda helallik, insanlik gibi konusma yapanlar, caart diye fiyat yukselttiler. Malesef, boylw olaylar sadece musluman ulkelerinde gorulmektedir. Gavur, haram dedikleri toplumlarda nedense yok.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • ramazanda 54 TL ye bilet satılıyordu, normaldir. Arz talep dengesi budur.
  • Airport Haberin bu çalışmasını kutluyorum. Arz-Talep diyerek yazmamış olsa idi sizin cephenizden değişen ne olacaktı hakikaten merak ettim. Yazılanlar KÜLLİYEN DOĞRU ne olmuş bizim gibi ARZ/TALEP BİLMEYENLER DE bu haber ile öğrenmiş oluyorlar.... Madem sizler biliyorsunuz.... öyle ise sorun da yok... Bırakın da site de HABER VERME GÖREVİNİ yapsın... Sonuç olarak ; Airport Haberin bu çalışmasını T E K R A R kutluyorum. Ağzınıza ve elinize sağlık
  • Ben onu bunu bilmem resim çok güzel olmuş bu kazıklar Türkiye'de hayatın her alanında var. Kendini o kazık yemekten yorulan adam gibi hissettim!
  • Anadolujet'in açıklaması tam bir komedi. Bilet alanlar Antalya bileti alıyorlar, Ankara'ya uğrama parasını ayrıca ödetildiğini bilmiyorlardır. Sonuç olarak Anadolujet yolcuyu Antalya'ya götürüyor. Dolayısıyla açıklama yersiz ve bir o kadar da gereksiz olmuş. Sessiz kalsalar daha iyiydi
  • Airport haber gibi havacilikla ilgili bir sitenin böyle haber yazmasina sasirdim dogrusu. Sanki havayollarinin bilet ucret sistemini nasil calistidigi bilmiyormus gibi ikinci sinif haber siterli gibi bir manset atilmis. Diger yorumcularinda söyledigi gibi bu olay gayet normal. Arz-Talep...
  • Koltuk satıldıkça zaten fiyat artar haberdede yazlıdığı gibi çok az koltuk kaldı yazıyor verilen fiyat normal bayramda tatile gideceksen ramazan başladığında alsaydın biletini yakın zamanda alınan her uçak bileti pahalı olur zaten bunu sık uçanlar bilir
  • Bu fiyatlandırmanın bayramla alakası vardır ama herşey ondan dolayı olmuyor.Bütün havayollarında uçuştan önce 300-400 liraları normal günlerde de görebilirsiniz.

Ramazan Bayramı’na henüz günler var ancak havayolu şirketleri şimdiden bayram etmeye başladı. Yoğun talep, bilet fiyatlarına tavan yaptırdı. Promosyon bilet satışlarını kapatan şirketler, yüksek kademeden satışa çıkardıkları biletlerin neredeyse tamamını tüketti, çok az sayıda bilet kalınca da fiyatlar adeta uçuşa geçti. Bilet fiyatları en yüksek iki havayolunun da düşük maliyetli iş modelini seçen ve düşük fiyat politikası izlediklerini her fırsatta vurgulayan Sabiha Gökçen merkezli Pegasus ve Anadolujet oldu.

Bayrama bir hafta kala Sabiha Gökçen çıkışlı İstanbul-Antalya uçuşu Anadolujet’te 377 TL’ye satılırken bayramdan bir gün önce fiyat 427 TL ile havayolu şirketleri arasında en yüksek rakama kadar ulaştı. Pegasus Havayolları da bugün 169 TL’ye sattığı biletleri bayram öncesi 389 TL’ye kadar çıkardı.

En yüksek bilet fiyatı sıralamasında üçüncü sırada Atlasjet yer aldı. Atlasjet’te bugün 129 TL’ye bilet bulunabilirken bayram öncesi fiyatlar 359 TL’ye kadar fırladı.

THY’nin fiyatı 252 TL’den 374 TL’ye, Onur Air 122 TL’den 282 TL’ye ve Sunexpress bilet fiyatları da 133 TL’den 281 TL’ye kadar çıktı.

THY EK SEFER KOYDU

Ramazan Bayramı’nda on binlerce kişinin havayolunu kullanarak tatile çıkması beklenirken Atatürk Havalimanı’nda yine tarihi günlerden biri yaşanacak. Daha önce 1 Temmuz’da kırılan 1203 uçaklık iniş kalkış rekorunun kırılması beklenmese de havalimanında yoğunluk ciddi şekilde hissedilecek. Atatürk Havalimanı’nda kapasite sorunu sebebiyle birçok şirketin ek sefer talebi geri çevrilirken THY 61 ek sefer koyarak talebi karşılamaya çalışacak.

ANADOLUJET: EN YÜKSEK FİYATIMIZ 339 TL

Bu arada Anadolujet, sözkonusu fiyatlarla ilgili Airporthaber'e açıklama gönderdi. Açıklamada, "Anadolujet’in İstanbul Atatürk Havalimanı veya Sabiha Gökçen Havalimanı çıkışlı/varışlı Antalya seferleri bulunmamaktadır. Bu seferler ana marka THY tarafından icra edilmektedir. İkinci olarak mevcut tek yön en yüksek fiyatımız bayramda dahi 339 TL.dir ve haberde geçen fiyat muhtemelen Ankara aktarmalı bir seferin fiyatıdır." denildi.

 


©AirportHaber.com ÖZEL

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNDEN VATANDAŞA BAYRAM KAZIĞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Musluman zihniyeti ~ 11 yıl önce
Musluman olmayan kac ulkede yasadinda musluman zihniyeti diyorsun, Avustralyada uzun tatilerde ister dini olsun ister milli bilet fiyatlari surekli tavan yapar bu avrupa ulkeleri icinde gecerlidir herseyi bilen vatandas.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Musluman ~ 11 yıl önce
Tam bi musluman zihniyyeti. Mubarek ayda televizyonda, radyoda helallik, insanlik gibi konusma yapanlar, caart diye fiyat yukselttiler. Malesef, boylw olaylar sadece musluman ulkelerinde gorulmektedir. Gavur, haram dedikleri toplumlarda nedense yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kuscu ~ 11 yıl önce
serbest piyasa var kardeşiiiiiiim
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onur ~ 11 yıl önce
ramazanda 54 TL ye bilet satılıyordu, normaldir. Arz talep dengesi budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SPQ için yorum ~ 11 yıl önce
Airport Haberin bu çalışmasını kutluyorum. Arz-Talep diyerek yazmamış olsa idi sizin cephenizden değişen ne olacaktı hakikaten merak ettim. Yazılanlar KÜLLİYEN DOĞRU ne olmuş bizim gibi ARZ/TALEP BİLMEYENLER DE bu haber ile öğrenmiş oluyorlar.... Madem sizler biliyorsunuz.... öyle ise sorun da yok... Bırakın da site de HABER VERME GÖREVİNİ yapsın... Sonuç olarak ; Airport Haberin bu çalışmasını T E K R A R kutluyorum. Ağzınıza ve elinize sağlık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sarhoş Ahtapot ~ 11 yıl önce
Ben onu bunu bilmem resim çok güzel olmuş bu kazıklar Türkiye'de hayatın her alanında var. Kendini o kazık yemekten yorulan adam gibi hissettim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolujet ~ 11 yıl önce
Anadolujet'in açıklaması tam bir komedi. Bilet alanlar Antalya bileti alıyorlar, Ankara'ya uğrama parasını ayrıca ödetildiğini bilmiyorlardır. Sonuç olarak Anadolujet yolcuyu Antalya'ya götürüyor. Dolayısıyla açıklama yersiz ve bir o kadar da gereksiz olmuş. Sessiz kalsalar daha iyiydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolujet e sovene ~ 11 yıl önce
Şirketin İstanbul Atatürk'den Antalyaya seferi yok,biletler alınırken yolcular Ankarada aktarma yapıcağı da söyleniyor.Biletin üzerinde de yazıyor.Bazı kıt zekalar anlamıyor.Airport haber ,THY ile Anadolujet seferlerini biribiyle bağlantı vermiş,dolayısıyla fiyat artmış,ayrıca bayramda biletler her zaman pahalı olur.Nasıl otel , otobus,tren fiyatları yükseldiyse uçak bileti de yükselir. Bilip bilmeden atmayalım arkadaşlar.
SPQ ~ 11 yıl önce
Airport haber gibi havacilikla ilgili bir sitenin böyle haber yazmasina sasirdim dogrusu. Sanki havayollarinin bilet ucret sistemini nasil calistidigi bilmiyormus gibi ikinci sinif haber siterli gibi bir manset atilmis. Diger yorumcularinda söyledigi gibi bu olay gayet normal. Arz-Talep...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mert ~ 11 yıl önce
Koltuk satıldıkça zaten fiyat artar haberdede yazlıdığı gibi çok az koltuk kaldı yazıyor verilen fiyat normal bayramda tatile gideceksen ramazan başladığında alsaydın biletini yakın zamanda alınan her uçak bileti pahalı olur zaten bunu sık uçanlar bilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
www ~ 11 yıl önce
Bu fiyatlandırmanın bayramla alakası vardır ama herşey ondan dolayı olmuyor.Bütün havayollarında uçuştan önce 300-400 liraları normal günlerde de görebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000