15 Eylül 2013, Pazar 11:45:00

HAVAYOLLARI EKSTRALARDAN DÜNYALARI KAZANDI!

IdeaWorks adlı şirket, tüm dünyadaki havayollarının mali raporlarını inceleyerek ulaştığı sonuçları açıkladı.
  • Niye söylenip duruyorsun dostum,hava yolculuğu yapmakla hem zamanı hemde emniyetli seyehati seçiyoruz.Bunun yanında şirketler bize bazı ek ürünler sunuyor.İşine gelirse alırsın gelmezse almazsın.Hem cam kenarı hem şöför mahalli diyorsun.Mesela sadece bilet alırsan 50 tl ye uçarsın,ama yok ön koltukta oturacağım,yok beni evden alsınlar,yok bana kalkıştan sonra biftek,yanında bir kadeh şarap eh üzerinede şöyle güzel bir türk kahvesi istersen bilet fiyatın olur 120 tl..Şirketler bunları bedava yapacak değil ya..Kısacası nekadar ekmek o kadar köfte diyorlar..Biliyor musun otobüs yolculuğu daha masraflı oluyor.Buradan Van a gidene kadar 3 öğün yemek yiyeceksin,aradaki üvertürler çabası.Hesapla bakalım hangisi ucuz..Bahsettiğim 50 tl de Van biletinin parasıydı zaten Aslı 49 tl idi..
  • her zaman her yerde kazanan sirketler zarar gorenler de vatandaslar oluyor !!! sirketler daha cok para kazansin diye yakit harci, hizmet bedeli ,koltuk secim bedeli vs gibi abuk sabuk seylerle vatandaslar goz gore gore soyuluyor ama vatandasi dusunen,koruyan yok !!! durmak yok rezalete devam !!!

Çalışmaya göre bilet dışı gelirler arasında ekstra bagaj ücreti, uçuş esnasındaki satışlar, erken koltuk seçimi ya da uçağa erken binme gibi kalemler havayolları için önemli gelir kaynağı oluşturmaya devam etti.

İncelenen 53 havayolu, 2012'yi de içine alan kendine ait mali yılda yolcularından 27.1 milyar dolarlık ekstra gelir elde etti. Bu rakam 2009'da 13.47 milyar dolar iken 2007'de sadece 2.45 milyar doları bulmuştu.

Avustralyalı Qantas havayolu yolcu başına düşen ekstra gelirde 56.21 dolar ile geçen yıl dünyada ilk sırada yer aldı. Havayolunun bu geliri bir önceki yıla kıyasla 6 dolarlık artış gösterdi. Toplam ekstra gelirde 5.35 milyar dolar ile ilk sıradaki ABD'li United havayolunu yine ABD'den Delta, American ve Southwest havayolları takip etti. Qantas, toplam ekstra gelirde 1.575 milyar dolar ile beşinci oldu.

Bilet harici gelirlerin incelendiği çalışmada Türk Hava Yolları 200 milyon dolarlık ekstra geliriyle, Pegasus da 122.8 milyon dolarla dahil oldu. Ortadoğu'dan Emirates'in yanısıra Jazeera (13 milyon dolar) ve Air Arabia (10.8 milyon dolar) listeye girdi.

İŞTE IDEAWORKS TARAFINDAN AÇIKLANAN O LİSTENİN TAMAMI

HAVAYOLLARI EKSTRALARDAN DÜNYALARI KAZANDI!

Yorumlar

Herşey normal ~ 11 yıl önce
Niye söylenip duruyorsun dostum,hava yolculuğu yapmakla hem zamanı hemde emniyetli seyehati seçiyoruz.Bunun yanında şirketler bize bazı ek ürünler sunuyor.İşine gelirse alırsın gelmezse almazsın.Hem cam kenarı hem şöför mahalli diyorsun.Mesela sadece bilet alırsan 50 tl ye uçarsın,ama yok ön koltukta oturacağım,yok beni evden alsınlar,yok bana kalkıştan sonra biftek,yanında bir kadeh şarap eh üzerinede şöyle güzel bir türk kahvesi istersen bilet fiyatın olur 120 tl..Şirketler bunları bedava yapacak değil ya..Kısacası nekadar ekmek o kadar köfte diyorlar..Biliyor musun otobüs yolculuğu daha masraflı oluyor.Buradan Van a gidene kadar 3 öğün yemek yiyeceksin,aradaki üvertürler çabası.Hesapla bakalım hangisi ucuz..Bahsettiğim 50 tl de Van biletinin parasıydı zaten Aslı 49 tl idi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 11 yıl önce
her zaman her yerde kazanan sirketler zarar gorenler de vatandaslar oluyor !!! sirketler daha cok para kazansin diye yakit harci, hizmet bedeli ,koltuk secim bedeli vs gibi abuk sabuk seylerle vatandaslar goz gore gore soyuluyor ama vatandasi dusunen,koruyan yok !!! durmak yok rezalete devam !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000