25 Şubat 2011, Cuma 08:33:23

"HAVALİMANI POLİSİ BİZİ GASP ETTİ"

Dün Türk Hava Yolları'nın (THY) tahliye uçağıyla saat 17.00'de İstanbul'a gelen 280 Türk vatandaşı, Trablus Havalimanı'ndaki polislerin kendilerine kötü davranıp, bazılarının paralarını gasp ettiğini söyledi. Yolcular, bilet fiyatlarının bir günde 310 dinardan 470 dinara yükseldiğine dikkat çekti.
  • arkadaşım şuan kardeşim orada ve telefonla zorda olsa arada konuşuyoruz ve ilk gün biletinin yakıldıgını ve şuan baglı bulundukları şirket onlara bilet almak için 2gündür ugraşıyor ve dün bilet satın aldıklarını ve hava llimanında bulunduklarını ögrendik ve gelecegi uçakta thy uçagı yani biletler parayla bilmeden saallamayın
  • THY kendi vatandaşını tahliye etmek için para almadı ! THY nin orda bulunması hükümet kararı iledir ! Lütfen THY yi özel havayolları ile kıyaslamayın ! THY ye çamur atmayın !
  • THY para alarak mı tahliye yaptı binlerce kişiyi?
  Mermer işçisi Sezgin Ergin, iki gün havalimanında zor şartlarda yattıklarından söz ederek, "Erken davrandık. Hala şehirden havalimanına ulaşamayanlar var." dedi.

Hataylı Hasan Güler da, "Allah oradaki Türklere yardımcı olsun" diyerek Libya'daki zorluğa dikkat çekti.

Gelen işçiler, Trablus havalimanında kendileri ile ilgilenilmediği gerekçesiyle büyükelçiliği alkışlarla protesto etti. Arap firmasında çalışan kişi, 3 gündür, yemeden, içmeden, hiçbir muhatap bulamadan havalimanı polisinin tartaklamasına maruz kaldıklarını anlattı. Güler, "Cep teflonları internet erişimi yasaklandı. İnternete bağlanmak istediğimizde polis mukavemet gösterdi. Tartaklandık. Ezilme tehlikesi yaşadık. Yine de bilet alamadık. Büyükelçiliğimiz bize çok geç ulaştı." diye konuştu.

ÇANTASINDAKİ EKMEĞİ GÖSTERDİ
Gelenlerden bir grup çektikleri sıkıntılardan söz ederken Mahir Güler isimli bir çalışan, çantasından çıkardığı ekmeği gösterip, 3 gün bu şekilde yaşadığını, yerlerde süründüklerini söyledi.

Serdar Öke ise, bilet bulma sıkıntısı yaşandığını tahliye uçağıyla gelenlerin bazılarının biletli olduğunu öne sürdü. Öke, paralarının havalimanı polisince ellerinden alındığını belirtti. İşçi Yasin Yılmaz da, aynı şekilde parasının pasaport polislerinde gasp edildiğini dile getirdi.

Mehmet Sütçü, gelecekleri an 310 Dinar olan uçak biletinin 470 Dinar olduğunu vurguladı. Sütçü, Biz para vermedik en son anda kurtulduk. Tahliye uçağa binmek üzere geçtikten sonra 470 Dinar oldu. Bilet alanlar şu anda orada bekliyor. Uçakla gelenler bilet alamayan yolcular." şeklinde konuştu.
"HAVALİMANI POLİSİ BİZİ GASP ETTİ"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşım şuan kardeşim orada ve telefonla zorda olsa arada konuşuyoruz ve ilk gün biletinin yakıldıgını ve şuan baglı bulundukları şirket onlara bilet almak için 2gündür ugraşıyor ve dün bilet satın aldıklarını ve hava llimanında bulunduklarını ögrendik ve gelecegi uçakta thy uçagı yani biletler parayla bilmeden saallamayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY kendi vatandaşını tahliye etmek için para almadı ! THY nin orda bulunması hükümet kararı iledir ! Lütfen THY yi özel havayolları ile kıyaslamayın ! THY ye çamur atmayın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY para alarak mı tahliye yaptı binlerce kişiyi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000