29 Eylül 2013, Pazar 17:13:37

HAVALİMANI METROSUNDA POLİS MÜDAHALESİ

Grevde olan THY işçilerinin eylem çağrısı üzerine Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Kapısında toplanan protestoculara polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti.
  • SENDİKAL HAREKETİN İÇİNDE NE İŞİ VAR BU ADAMLARIN BEYLER SENDİKAL HAREKETLERDE İŞÇİLER VARDIR ÇALIŞAN VARDIR NE İŞ VAR BU TERÖRİSTLERİN BURADA HER FİKİRDEN ADAM VAR YANİ HERKEZ KALKIB YIKACAKMI BİZİ TEMSİL ETMİYORLAR ZİHNİYET 20 YIL ÖNCE NE İSE ŞİMDİDE O
  • Bu kaçıncı sonucu hüsran ve hiçbir şeye hizmet etmeyen eylem?! İçinde başka HKP ve Dev-Lis'in üyeleri de olmasına ve hala grevde 502 kişi varken sadece 150 kişi ile eylem yapıyorsan önce dönüp bir kendine bakacaksın, ben nerede yanlış yapıyorum diye! 29 Mayıs eylemini de sadece uçucularla yapmaya çalışıp o kadar insanı ekmeğinden etmiştin. Yeter artık yaptıkların! 15 bin insanın geleceğini karartmaya hakkın yok! Her ay maaşlarımızdan kesilen paraların %10'u grev fonuna aktarılırken neden benim grevdeki kardeşim arabasını satacak duruma düşüyor? Grev çadırı bile kuramamışken bu fonu ne şekilde ve nereye harcıyorsun, açıklayabiliyor musun kalem kalem? Sonun geldi ve sen bunu farkındasın. Gider ayak ne yaparım diye kıvranıyorsun. Ayıptır, yazıktır ve günahtır!
  • Bu reform hareketi cığırtkanlığı yapan herkimse tek kalemden çıktığı o kadar belli ki; yeni mekanınız burası mı? Gülüyorum size. Ben merak ediyorum ne zaman birlestiriyorsunuz renkleri? Sarınin tonu bellu olsun artik
  • Her ne olursa olsa metronun içine gaz sıkmak hepinize mantıklı gelmiş sanırım sizler atilayla uğraşırken neleri kaybediyoruz bilemiyorsunuz resme biraz daha büyük bakın yetti artık cahilliğiniz !!
  • Atilay ağalık ve saltanat dõnemi bitiyor.Bizler sana hakkımızı helal etmiyoruz.
  • Haberlerde gördüm polise saldıranlardan hiç hava iş üyesi yoktu. Çoğu sarı kırmızı yelekli çapulcuydu. Amaçları hava iş'e destek değil, orada olay yaratmak polise saldırmaktı. İyi ki polis müdahale etti. Yoksa bunlar havalimanını birbirine katardı ve suç thy grevcilerinin üstüne kalırdı. Atilay ağa bu çapulcuların sizin aranızda işi ne. Hakkınızla eylem yapmak varken, haklıyken, bu çapulcuları aranıza sokarak hem suçlu hem de haksız durumuna düştünüz.
  • Asla ama asla ıcıne sıyaset katılan bır grev ıstemedık,cok sıkıldık cok bunaldık!işveren kazanılmış haklarımıza dokunmasını ıstemedık,emeklı olup ıkısene ıcınde ölmek istemedık,coluk cocuk huzur olsun ıstedık!soyleyın bıze bız ucucular sıze ne yaptık?nedır goze batan?şirketini seven bızler gelecegımızı dusunduk,mudurlerın 8 saat mesaı ıle aldıkları 12-13 bın lıra maaş konsulmuyorda ,bızlerın kelle koltukta kazandıgımız paralarda mı kaldı gozunuz??evladımızla gecırecegımız fazladan 6 saat mı battı??belde fıtık boyunda fıtık bacakta varısle gezen bızler ,gece gunduz ter doken bıZler ,sırketı buyutup yucelten bızlere reva gırdugunuz bu mu??ALLAH (c.c) cok buyuk elbet cıkar acısı,onun adaletı kurulu saat gıbıdır ,tam zamanında çalar!
  • Burada sendıkaya atıp tutan ne kadar yorumcu varsa hepiniz bu iş için birşekilde para alıyorsunuz! Yeter nasıl rahat uyuyorsunuz!! THY çakallıklarını yurutsunde son tuttuğumuz dalı da kırsın diye negatif kampanya yapıyorsunuz!! Ama insanlar uyandı!! Muhattabım yorumcular değil bizzat efendileri! Bu tiyatroları yemiyoruz artık!! Begenmıyorsan calışma demek bir çözüm değil herkes para kazanmak zorunda bu düzeni biz yaratmadık!! Emek satıyoruz diye eşek yerine sayılmamız gerekmiyor!! Biz insan gibi çalışmak istedik başka derdimiz yok!!! İnsanlarla bir sözleşme imzalayıp borca harca soktuktan sonra kafana göre vuramazsın semeri! Ölümüz çıktığında arkamızdan da sevdiklerimiz ağlar yöneticilerimiz değil!! Tutturdunuz Atilay aga Atilay aga!! Bizim hiç agamız olmadı, ağamız yok diye çıktık bu greve!! O sistemi siz daha iyi sindirdiniz diye hep agaya atıp tutuyorsunuz da burada greve giden yüzlerce işçi var !!!!
  • Dün bu kara yüzlü zibidiler, temiz ama biraz enayi liselileri toplamışlar metroda ifm durağında slogan attırıyorlardı. Gişelerin üzerinden atladılar. Herkes çoluğuna çocuğuna sahip çıksın.
  • Atilay aga siyaaset yapmayi birak artik.Kim bunlar getirdigin hep yakip yikanlar.Biz seni o koltukta artik gormek istemiyoruz.Seni once delege secimlerinde,sonrada genel kurulda gereken cevap verilecektir.Thy anadolu seni o koltukta gormek istemiyor.Bunu kafanin bir yerine yaz.Uzatmalari oynuyorsun atilay aga.

Türk Hava Yolları (THY) yönetimi ile 24. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşamayarak greve giden Hava-İş Sendikası üyelerine destek olmak amacıyla, THY Genel Müdürlüğü önündeki grev alanına yürümek isteyen gruba polis müdahalede bulundu.

Emniyet güçleri, Atatürk Havalimanı metro istasyonu çıkışında toplanan "THY Greviyle Dayanışma Komitesi" üyelerine, metro istasyonu dışına çıkmaları için uyarılarda bulundu.

Aralarında Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Dev-Lis ve Hava-İş Sendikası üyelerinin bulunduğu grup, dışarı çıkmamakta ısrar etti.

Bunun üzerine emniyet güçleri, kalkanlarıyla grubun dışarı çıkmasını sağladı.

Polisin bu sırada göz yaşartıcı sprey kullandığı, gruptakilerden bazılarının ise polise, çöp kovalarını ve metro istasyonunda bulunan bazı maddeleri attıkları görüldü.

Gruptakilerin uyarıları sonucu dışarı çıkan protestocular, Atatürk Havalimanı otoparkı girişinde tekrar toplanmaya başladı. "Her yer Hava-İş, her yer direniş" , "THY işçileri yalnız değildir" sloganları atan göstericiler, yürüyüşe geçmek için Atatürk Havalimanı açık otoparkı girişinde toplanmaya devam ediyor.

Bu arada gruptakilerden bazılarının gözaltına alındığı ve serbest bırakılmaları için Hava İş Sendikası Başkanı Atilla Ayçin'in, polis yetkilileriyle görüştüğü iddia edildi. 





HAVALİMANI METROSUNDA POLİS MÜDAHALESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

GARİB ~ 10 yıl önce
SENDİKAL HAREKETİN İÇİNDE NE İŞİ VAR BU ADAMLARIN BEYLER SENDİKAL HAREKETLERDE İŞÇİLER VARDIR ÇALIŞAN VARDIR NE İŞ VAR BU TERÖRİSTLERİN BURADA HER FİKİRDEN ADAM VAR YANİ HERKEZ KALKIB YIKACAKMI BİZİ TEMSİL ETMİYORLAR ZİHNİYET 20 YIL ÖNCE NE İSE ŞİMDİDE O

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel ~ 10 yıl önce
Bu kaçıncı sonucu hüsran ve hiçbir şeye hizmet etmeyen eylem?! İçinde başka HKP ve Dev-Lis'in üyeleri de olmasına ve hala grevde 502 kişi varken sadece 150 kişi ile eylem yapıyorsan önce dönüp bir kendine bakacaksın, ben nerede yanlış yapıyorum diye! 29 Mayıs eylemini de sadece uçucularla yapmaya çalışıp o kadar insanı ekmeğinden etmiştin. Yeter artık yaptıkların! 15 bin insanın geleceğini karartmaya hakkın yok! Her ay maaşlarımızdan kesilen paraların %10'u grev fonuna aktarılırken neden benim grevdeki kardeşim arabasını satacak duruma düşüyor? Grev çadırı bile kuramamışken bu fonu ne şekilde ve nereye harcıyorsun, açıklayabiliyor musun kalem kalem? Sonun geldi ve sen bunu farkındasın. Gider ayak ne yaparım diye kıvranıyorsun. Ayıptır, yazıktır ve günahtır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Bu reform hareketi cığırtkanlığı yapan herkimse tek kalemden çıktığı o kadar belli ki; yeni mekanınız burası mı? Gülüyorum size. Ben merak ediyorum ne zaman birlestiriyorsunuz renkleri? Sarınin tonu bellu olsun artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Her ne olursa olsa metronun içine gaz sıkmak hepinize mantıklı gelmiş sanırım sizler atilayla uğraşırken neleri kaybediyoruz bilemiyorsunuz resme biraz daha büyük bakın yetti artık cahilliğiniz !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 10 yıl önce
Atilay ağalık ve saltanat dõnemi bitiyor.Bizler sana hakkımızı helal etmiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasas ~ 10 yıl önce
Haberlerde gördüm polise saldıranlardan hiç hava iş üyesi yoktu. Çoğu sarı kırmızı yelekli çapulcuydu. Amaçları hava iş'e destek değil, orada olay yaratmak polise saldırmaktı. İyi ki polis müdahale etti. Yoksa bunlar havalimanını birbirine katardı ve suç thy grevcilerinin üstüne kalırdı. Atilay ağa bu çapulcuların sizin aranızda işi ne. Hakkınızla eylem yapmak varken, haklıyken, bu çapulcuları aranıza sokarak hem suçlu hem de haksız durumuna düştünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atilay ağa ~ 10 yıl önce
bunları atilay sokmuyor tüm forumlar grevciye destek diye bir çağrı yaptı ama tıpkı gezide saçma sapan bayraklar açıldığı gibi burdada kafasına göre protesto yapanlar çıktı
Grevci ~ 11 yıl önce
Asla ama asla ıcıne sıyaset katılan bır grev ıstemedık,cok sıkıldık cok bunaldık!işveren kazanılmış haklarımıza dokunmasını ıstemedık,emeklı olup ıkısene ıcınde ölmek istemedık,coluk cocuk huzur olsun ıstedık!soyleyın bıze bız ucucular sıze ne yaptık?nedır goze batan?şirketini seven bızler gelecegımızı dusunduk,mudurlerın 8 saat mesaı ıle aldıkları 12-13 bın lıra maaş konsulmuyorda ,bızlerın kelle koltukta kazandıgımız paralarda mı kaldı gozunuz??evladımızla gecırecegımız fazladan 6 saat mı battı??belde fıtık boyunda fıtık bacakta varısle gezen bızler ,gece gunduz ter doken bıZler ,sırketı buyutup yucelten bızlere reva gırdugunuz bu mu??ALLAH (c.c) cok buyuk elbet cıkar acısı,onun adaletı kurulu saat gıbıdır ,tam zamanında çalar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Burada sendıkaya atıp tutan ne kadar yorumcu varsa hepiniz bu iş için birşekilde para alıyorsunuz! Yeter nasıl rahat uyuyorsunuz!! THY çakallıklarını yurutsunde son tuttuğumuz dalı da kırsın diye negatif kampanya yapıyorsunuz!! Ama insanlar uyandı!! Muhattabım yorumcular değil bizzat efendileri! Bu tiyatroları yemiyoruz artık!! Begenmıyorsan calışma demek bir çözüm değil herkes para kazanmak zorunda bu düzeni biz yaratmadık!! Emek satıyoruz diye eşek yerine sayılmamız gerekmiyor!! Biz insan gibi çalışmak istedik başka derdimiz yok!!! İnsanlarla bir sözleşme imzalayıp borca harca soktuktan sonra kafana göre vuramazsın semeri! Ölümüz çıktığında arkamızdan da sevdiklerimiz ağlar yöneticilerimiz değil!! Tutturdunuz Atilay aga Atilay aga!! Bizim hiç agamız olmadı, ağamız yok diye çıktık bu greve!! O sistemi siz daha iyi sindirdiniz diye hep agaya atıp tutuyorsunuz da burada greve giden yüzlerce işçi var !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rr merlin ~ 11 yıl önce
Dün bu kara yüzlü zibidiler, temiz ama biraz enayi liselileri toplamışlar metroda ifm durağında slogan attırıyorlardı. Gişelerin üzerinden atladılar. Herkes çoluğuna çocuğuna sahip çıksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 11 yıl önce
Atilay aga siyaaset yapmayi birak artik.Kim bunlar getirdigin hep yakip yikanlar.Biz seni o koltukta artik gormek istemiyoruz.Seni once delege secimlerinde,sonrada genel kurulda gereken cevap verilecektir.Thy anadolu seni o koltukta gormek istemiyor.Bunu kafanin bir yerine yaz.Uzatmalari oynuyorsun atilay aga.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insan ~ 10 yıl önce
sen THY'nin grev kırıcılarından mısın??

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000