07 Ocak 2020, Salı 08:20:51

Hava-İş'ten THY'ye büyük tepki

Dün THY Genel Müdürlük binası önünde şirketin aldığı son kararları eleştiren Hava İş Sendikası; Kararların geri alınması çağrısını sürdürdü.
  • Senin kaptan olduğuna inanmıyorum. Havaişin trolüsün. Kokpit ile kabin arasına nifak sokmaya çalışıyorsun. Kendisini destekleyenlere ancak sen sazan dersin.
  • THY PERSONELİ VE TAŞARON PERSONEL MUTLU SERVİS YEMEK KİYAFET BİRDE MAAŞ İKRAMİYE.BAKMAYIN KİMSE ŞİKAYETÇİ DEĞİL .
  • hadi bakalım geldi hafta sonu nabacanız bi görelim..
  • İKRAMİYE MUTLU ETTİ THY PERSONELİNİ. İKRAMİYE HOŞGELDİ AYI.
  • Bıyıklarına gurban olayım...yürüüü béeeeee
  • Sn İlker Ayci bey Hafta sonuna gelmeden durumu düzeltecek vasıflı yöneticidir.
  • 211 masum ailenin ahı üstünüzde sarı sendika !
  • Adamlar nokta atışı tespitlerle sağlam eleştiriler yapıyor ama kokpitin gözünde geçmiş nedeniyle öyle derin bir güvensizliğe sahipler ki tekrar inanılır hale gelmeleri için somut ve ikna edici SONUÇLAR almaları lazım, aksi halde insanlar güvenmemeye devam edecek
  • Ben bir kaptan olarak yaşadığım bu guzel hayatı öncelikle HavaSen ve bizi sendikal olarak destekleyen sazan kabin memurlarına borcluyum sagolun umarım sizde birgun haklarınızı alırsınız ama unutmayın bir kaptan kolay yetişmiyor ama tavuk ve makarna sunumunu ingilizce olarak yapabilecek 1 milyon işsiz 2 günde bulunur

Dün THY Genel Müdürlük binası önünde şirketin aldığı son kararları eleştiren Hava İş Sendikası; Kararların geri alınması çağrısını sürdürdü.

Hava İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal'ın dün Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binasında yaptığı basın açıklamasının tamamı: 

Değerli basın mensupları, havacılık sektörünün kıymetli çalışanları, güzide üyelerimiz, kıymetli stk başkanlarımız, bu yağmurlu hava da bize destek vermeye gelen temsilcilerimiz, gönül verenlerimiz, misafir sendikalarımız… hepinize hoş geldiniz safalar getirdiniz diyorum.

bugün burada daha 6-7 ay önce akdettiğimiz 26. dönem toplu iş sözleşmemize riayet etmeyen, çalışan emekçi arkadaşlarımızın elde ettiği kazanımları çeşitli bahaneler göstererek özellikle tasarruf tedbiri adı altında elinden almaya çalışan thy yönetimine dur demek ve hava-iş olarak, üyelerimizin yanında olduğumuzu daha gür bir sesle duyurabilmek adına toplanmış bulunmaktayız.

toplu iş sözleşmesinin imza tarihinden bugüne dek thy yönetimi ısrarla ve inatla hukuka aykırı bir takım uygulamalarını devam ettirmektedir. emekçi arkadaşlarımızın özverili çalışmaları, aidiyet duyguları ve yaptığı fedakârlıklar hiçe sayılmakta, işveren, yönetim hakkını kötüye kullanarak arkadaşlarımızın tüm kazanımlarına göz dikmektedir. 

işverenin bu kötü niyetli tutumu, çalışma koşullarında yaptıkları aleyhte düzenlemeler ne yazık ki çalışan arkadaşlarımızın motivasyonunu düşürmekte, uçuş güvenliğini tehlikeye sokmaktadır.

tasarruf tedbirleri ve şirketin kâr marjını yükseltme gayesi, çalışanların emeğini gasp ederek olmaz.  emeklerinizi gasp etme girişimlerine biz her zaman ve her koşulda dur dedik ve demeye de devam edeceğiz. şirket yönetimi eğer kâr marjını yükseltmek istiyorsa bunu önce kendi icratlarında göstermeli, kendi bünyesinden tasarrufa başlamalı, kendi harcamalarını kısmalıdır. gereksiz yere ihdas edilen kadrolar kapatılmalı, fazladan yönetici çalıştırmak bırakılmalıdır. bir takım gerekçelerle görevden aldığı ve almak zorunda kaldığı yöneticilere hala gizli görev adı altında aynı maaşları ve makam araçlarını vermekten vazgeçmelidir. lüks harcalamaları kısarak, emeğin ve alın terinin karşılığını vermelidir.

ortaklık, kamuoyu aydınlatma platformuna 560 milyon dolar kâr açıklıyor. işletme bu kadar kârı kimden elde etti sanıyorsunuz? bu; çalışanın, emekçinin, emeğinden çalarak 40-50 senedir hak ettikleri sözleşmeleri ve kazandıkları hakları gasp etmektir. pazar mesaileriyle, otoban paralarıyla, yol masraflarını keserek buradan gelen birikimi borsaya 560 milyon dolar kâr olarak göstermeyle olmaz. gerçek kâr, işçiyle beraber kazandığın, işçiyle beraber sırtladığın kârdır.
geçtiğimiz hafta tüm uçucu arkadaşlarımızın pazar mesailerine göz dikilmiştir. daha ne kaldı? bundan sonraki aşama nedir? ikramiyelerimize mi göz dikeceksiniz? devletimizin ülkemize, milletimize ve bize hediye ettiği bu güzide havalimanını çalıştıralım diye, kucaklayalım diye, bizlere verdiği şirketi, bazı basiretsiz yöneticiler, adeta bakkal yönetir gibi yönetmektedir.

cuma günü yaptığımız açıklamada birçok konuya temas ettik. ancak buradan yine sesleniyorum. ulaşım maliyetlerindeki artışın çalışanlardan alınması, mesailerin alınması, kazanılmış hakların elden alınması ile şirket kâr edemez.

işçinin hakkını çalarak, gasp ederek kâr göstermeyin. işletmede asıl düzen nedir? edinilen kârdan önce satılan mal maliyetini düşersin, personel maliyetini düşersin, ondan sonra kalan kâr senin gerçek kârındır. personelin hakkını keserek kâr edilmez.  bu göz göre göre kul hakkı yemekten başka birşey değildir. özellikle de gençlik yaşlarından bu yana haramı-helali çok iyi öğrenmiş bazı yöneticilere sesleniyorum. dışarıda “biz bu hakları çok iyi savunuruz, biz haramı-helali iyi biliriz” demeyi bilenlere sesleniyorum. şimdi yediğin kul hakkı değil de nedir?

buradaki tüm emekçi kardeşlerimize ve hava muhalefeti sebebiyle burada olamayan tüm arkadaşlarımıza sizlerin vasıtasıyla duyuruyorum ki: bu iş sadece burada kalmayacak. hukuki mücadelemizi de sürdüreceğiz. bugün itibariyle tüm yasal süreç başlamış bulunmaktadır. eğer bu hafta sonuna kadar bu keyfi uygulamalardan geri dönmezlerse, biz de kendi alanımızda her türlü tedbiri alacağız ve burada hem işverene hem de dünyaya ıspat edeceğiz.

kıymetli üyelerimiz siz varsanız biz varız ve biz büyük bir aileyiz. sizleri, emeklerinizi korumaya ve thy’nin bu tutumunu devam ettirmesi halinde sendikanızın yanında durmaya davet ediyorum.

buradaki haksız uygulamalar karşısında sadece uçucu arkadaşlarımızın değil, kâr etmek adına yerde çalışan tüm arkadaşlarımızın da emeğine göz dikilmiştir.
thy yönetimi tarafından son dönemde tüm arkadaşlarımızın sözleşmeyle kazanılmış mazeret haklarının kullandırılmamasına senin hakkın yoktur.

tüm kadrolarda çalışan arkadaşlarımız için unvan ve kadro sorunu yaşanıyor. maalesef adaletsiz biçimde kafalarına göre mühendis alıp, kafalarına göre uzman alıp, kafalarına göre ‘’senin kaşını gözünü beğenmedim seni memur yapıyorum diyen’’ zihniyete buradan bir kez daha dur diyoruz. burada, liyakat yani ehliyet zincirine uyulmalı, kim hak ediyorsa hak ettiği şekilde konumlandırılmalı diyoruz. kendi tanıdıklarına, eşine dostuna, makam verip de bir gücü olmayan, kaşını gözünü beğenmediğin kişileri en alt kademede çalıştırma hakkına sahip değilsin.

değerli arkadaşlar bizler hancıyız, yöneticiler ise yolcudur. biz daha önce ne yöneticiler gördük, kaç yöneticiyle, kaç yönetim kurulu başkanı ile çalıştık, kaç personel başkanıyla çalıştık, kaç genel müdür, kaç genel müdür yardımcısı gördük bundan sonra da görmeye devam edeceğiz. bu arkadaşlar giderken arkalarından allah rızası ile anılsınlar. bela ile haram ile anılmasınlar. o yüzden bir kez daha buradan uyarıyorum: kul hakkı yemeyin, kul hakkı yemeyin, kul hakkı yemeyin.
maalesef bu arkadaşların ticari faaliyetler ile ilgilenmekten şirketle ilgilenecek vakitleri kalmamıştır. bu işler milyonlarca euroluk evlerde oturarak, keyfi uygulamalarla, lüks otomobillerle, istasyonlara gidipde s350 leri görüp “nerde benim maybach ‘ım” diye benim üyemi azarlayarak çözülmez. mıchelın yıldızı… nedir mıchelın yıldızı? size soruyorum. neymiş efendim mıchelın yıldızı olmayan yerde bizim beyimiz yemek yemezmiş. kendin mıchelın yıldızlı restoranda yiyorsun ama bu arkadaşların dürüm paralarını çalıyorsun. önce kendin vazgeçeceksin lüksünden, önce kendin dur diyeceksin harcamalara.

personele yapılan zamma bakın, zamma rağmen her çalışanın kaybı yılda ortalama 1 maaş. zammı kaşıkla verip kepçeyle alıyor. ondan sonra da niye kaçıyor bu personel? sen bu uçakları uçuran kabiniyle, kokpitiyle, yeriyle, valiz taşıyanından, uçak altında bekleyen arkadaşıma kadar hakkını çalma, biz de seni sırtlayalım, taşıyalım.
biz thy ‘nin düşmanı değil asıl sahibi, asıl bekçisiyiz. sizler gelip geçicisiniz ama bizim üyelerimiz burada kalıcıdır. gün gelecek sizler gideceksiniz, ama üyelerimiz yine buradan ekmek yemeye devam edecektir. o yüzden haddinizi bilin adaletle hükmedin.

son olarak bu hafta sonuna kadar yönetim eğer yaptığı bu keyfi uygulamaların önüne geçmezse, adaletle hükmetmeye başlamazsa, bu iş burada kalmayacak, daha büyük kalabalıkla, daha önemli açıklamalarla geri döneceğiz.

biz burada sadece kazanılmış hakkımızı gasp eden bazı basiretsiz yöneticilere mesaj vermek için bulunuyoruz. ancak şunu da belirtmek istiyoruz ki, eğer ki bu uygulama devam ederse, standart operasyon prosedürüne döneriz. buradan son kez uyarıyorum standart operasyona zorlamayın bizi. burada birlik yok sananlar, konu adalete, hak gaspına gelince görün bakalım nasıl birlik sağlanıyor nasıl aidiyet sağlanıyor?

değerli arkadaşlar bir sonraki toplantıda inşallah hava daha iyi olur. sizleri bu sebeple daha fazla yormak istemiyorum. öncelikle buraya gelen basın mensubu arkadaşlarıma, tüm stk başkanı ve üyelerine, anadolunun dört bir yanından gelen arkadaşlarıma, değerli parti yöneticilerimize, temsilcilerimize, yönetim kurulumuza ve değerli tüm üyelerimize teşekkürü borç biliyorum. sendikamız adına müteşekkiriz ve desteğinizi bekliyoruz. sop (standart operasyon prosedürü) için lütfen işaretimizi bekleyin diyor, sizleri allah’a emanet ediyorum.
direne direne kazanağız..!

Hava-İş'ten THY'ye büyük tepki

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Trol ~ 4 yıl önce
Senin kaptan olduğuna inanmıyorum. Havaişin trolüsün. Kokpit ile kabin arasına nifak sokmaya çalışıyorsun. Kendisini destekleyenlere ancak sen sazan dersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İKRAMİYE MUTLULUK GETİRDİ . ~ 4 yıl önce
THY PERSONELİ VE TAŞARON PERSONEL MUTLU SERVİS YEMEK KİYAFET BİRDE MAAŞ İKRAMİYE.BAKMAYIN KİMSE ŞİKAYETÇİ DEĞİL .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi bakalım ~ 4 yıl önce
hadi bakalım geldi hafta sonu nabacanız bi görelim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İKRAMİYE THY PERSONELİNİ MUTLU ETTİ ~ 4 yıl önce
İKRAMİYE MUTLU ETTİ THY PERSONELİNİ. İKRAMİYE HOŞGELDİ AYI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
112 Ap0 ~ 4 yıl önce
Bıyıklarına gurban olayım...yürüüü béeeeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 4 yıl önce
Sn İlker Ayci bey Hafta sonuna gelmeden durumu düzeltecek vasıflı yöneticidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 4 yıl önce
211 masum ailenin ahı üstünüzde sarı sendika !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Efo ~ 4 yıl önce
Adamlar nokta atışı tespitlerle sağlam eleştiriler yapıyor ama kokpitin gözünde geçmiş nedeniyle öyle derin bir güvensizliğe sahipler ki tekrar inanılır hale gelmeleri için somut ve ikna edici SONUÇLAR almaları lazım, aksi halde insanlar güvenmemeye devam edecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CPT ~ 4 yıl önce
Ben bir kaptan olarak yaşadığım bu guzel hayatı öncelikle HavaSen ve bizi sendikal olarak destekleyen sazan kabin memurlarına borcluyum sagolun umarım sizde birgun haklarınızı alırsınız ama unutmayın bir kaptan kolay yetişmiyor ama tavuk ve makarna sunumunu ingilizce olarak yapabilecek 1 milyon işsiz 2 günde bulunur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski Kabin ~ 4 yıl önce
Çok basitsin ya ben senin 2 senede bitirdiğin eğitimi 14 ayda bitirdim abinde calisirken lisansımı alıp şirketime kokpitten katildim hiçte zor olmadi senin aklın kit oldugu için sana zor yetistin gibi gelmis
Haklı olabilirsin ~ 4 yıl önce
Kaptan da olabilirsin ama adam olmak gerçekten zor. Farkında mısın?
Re ~ 4 yıl önce
Sıkıyorsa bunu ulu ortada soylesene klavye delikanlisi:)
Hadi bakalım ~ 4 yıl önce
İnşallah aynı uçakta uçmayız seninle kaptanım. Çayını, poşetini 3 kere daldır çıkar içinde tutma, sakarini 4'e bölüp 2 ile çarp kalanı sen ye diyen tiplerdensen, çekeceğin var benden. Ha birde, bc tepsileri sadece bc yolcuları için yükleniyor, sana zuber ikram edebilirim
Cpt cevap ~ 4 yıl önce
Kaptan olmuşsun ama adam olamamışssın beyinsiz herif insanları küçümseyerek eline ne geçiyor. Bir gün sağlığını kaybettiğinde elinden uçuş lisansın alındığında ne halt yiyeceksin. Kaptan olduğunda yüceldin mi ? Allah sana öyle bir fakirlik yaşatsınki belin doğrulmasın .
Kpt ~ 4 yıl önce
Sizce bu gerçekten kaptanmı ki atlamışsınız hemen.
Evet trol ~ 4 yıl önce
Konuş deli vol2
Ka ~ 4 yıl önce
Düşmeyin arkadaşlar trollere 12 senedir thy deyim kaptanlarımda yerdeki arkadaslarımda teknikteki dostlarımızda asla birbirimiz için böyle düşünmeyiz. Bizler önce aile işbaşındada ekibiz .
Yetisir ~ 4 yıl önce
Kolay yetismiyor dedigi bir makineyi nasil kullanacagini ogrenmek. Maymuna 2 sene egitim versen o da yapar. Kabin; muhendisler, fizikciler, yuksek lisans doktora mezunlariyla dolu. Kendinizi abartmayin bu kadar. Cogunuz lise mezunu ya da kiytirik universite mezunu olup baba parasiyla bundan birsey olmaz denerek pilotaja yazdirilan tiplerdensiniz. Askeri pilotlarin nasil secildigini de gorduk.
kaptan ~ 4 yıl önce
Bunu yazan kaptan olamaz. Can sikmaya calisan gereksizin teki. Ben de bir kaptan olarak kendisinden utandım.
Süzma cpt ~ 4 yıl önce
Keşke yaptıgın bu delikanlılığı klavye başında yapmasan...neler gelir başına biliyorsun değil mi!
Sen mi kaptansın? ~ 4 yıl önce
Hiçbir kaptan meslektaşım böyle bir şey demez. İnanmayın arkadaşlar galiyana gelmeyin
Yaw inanmayın trollere ~ 4 yıl önce
Yaw inanmayın sazan gibi atlamayın şu KAPTAN diye trol yorum yazan ERGENLERE
Düşmeyim/Kusura bakmayın ~ 4 yıl önce
Arkadaşlar trol bunlar. Kokpitle kabini ayırmak için. Düşmeyin hemen. Gaza gelmeyin. Sakin olun. Bu yorumu yazan bu kafayla zaten kaptan filan olamaz. Olsa da çok istisnadır. Ben de kaptanım. Yazan şayet kaptansa,ben bir kaptan olarak bu mesaj için kabinden özür dilerim.
Merak ediyorum ~ 4 yıl önce
Insan misin
Harekat ~ 4 yıl önce
Muhtemel kokpit ekibi hatta THY mensubu değilsin,ancak kesin birşey varki hiç terbiyeli biri değilsin
Km ~ 4 yıl önce
Ben senin kaptan olduğuna inanmıyorum. Cok şükür bizlerin arasında senin gibi insanlar yok. Trolsun
Tk fo ~ 4 yıl önce
Arkadaslar sahsin degil kaptanlik, kabzimallik bile yapamayacagi asikarken neden zahmet edip sinirleniyorsunuz anlamiyorum.. Bildigin TROL herif.. Kimin TROLu oldugunu bilmem ama burada KABIN-KOKPIT iliskisine kendince zarar vermeye gelmis belli ki..
Cpt37 ~ 4 yıl önce
Ben de bir kaptan olarak yazdıklarınızdan çok rahatsız oldum. Onurlu bir mesleğimiz var, insanlar saygı duyuyorlar, siz de bu sözlerle lütfen bizleri değersizleştirmeyin. Nacizane tavsiyem yorumunuzu kaldırmanızdır, bu güzel camiaya yakışmıyor. Zira bu güzide insanlar benim ve birçok arkadaşımın gözünde çok değerliler ve onlar da kutsal ve zor bir görev yapıyorlar
cpt bozuntusu ~ 4 yıl önce
Allah biliyor dandik bir üniversiteden mezun olduktan sonra o bahsettiğin 1 milyon kişiden biri olduğun için babanın parasıyla bir uçuş okuluna giderek almış olduğun lisans ile bu sözleri söylüyorsundur. He şunu da bilesin ki kimse senin kafa yapına sahip olanları sallamıyor. O yüzden gerile gerile dolaşma ortada ben kaptanim diye. Kendini de vazgeçilmez sanma sakın asosyal mahlukat.
Poka ~ 4 yıl önce
Yapmayın kabin memuru arkadaşlarım yapmayın, gazına gelmeyelim şu tiplerin, yok şofördün yok garsondun yok tamirciydin, 6 yaşındaki oğlum yapmıyor bu muhabbetleri, her meslek her emek kutsaldır, kibir, sahibini yorar, boşveriiin görmezden geliiiin! Hayat güzel yaşamaya değer, ben 15 yıllık bir kaptan olarak şirketimini tüm güzide çalışanlarını seviyorum, karşılığını da ziyadesiyle alıyorum, sağ olun var olun, nezaket hiç bir maliyeti olmadan herşeyi satın alabilen bir şeydir unutmamak lazım
Yemezler ~ 4 yıl önce
Sen kaptan degilsin.
Kaptan filan değil ~ 4 yıl önce
Bu kaptan maptan değil ya . Gelmeyin oyunlara.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000