11 Mayıs 2013, Cumartesi 10:58:24

HAVA-İŞ'TEN HAMDİ TOPÇU'YA...

Türk Hava Yolları Yönetimi ile Hava-İş Sendikası arasındaki "yazılı açıklama savaşı" sürüyor. Hava-İş Yönetimi 15 Mayıs'ta yapılacağı açıklanan grev eylemi öncesi yeni bir açıklama yayınladı... Açıklamada, THY Yönetimi'ne "Neden Korkuyorsunuz?" diye soruldu.
  • YA ARKADAŞLAR HAMDİ TOPÇU DEMEDİMİ 305 İÇİN MAHKEME KARARLARI VE YARGI NE DERSE O OLACAK.HAMDİ TOPÇU TÜM TV KANALLARINDA DEDİ.BUNU KİMSE İNKAR EDEMEZ.PEKİ ŞİMDİ BU ADAMIN BU SÖZÜNE Mİ İNANACAKSINIZ.BU SÖZÜ BİLE YALAN KOKUYOR.NEDEN REV 3 EKİPLERİN CCM DE YOK AMA ORTALIKTA DOLAŞIYOR.UYAN TÜRKİYEM UYAN THY PERSONELİ ANAYASAL HAKKINI KULLAN VE BU HAKSIZLIKLARA CEVAP VER!!!
  • Evet köle gibi çalışıyoruz. Koşa koşa greve gidiyoruz... Peki geçen sefer atılan talihsiz arkadaşlar neden geri dönmek için didinip duruyor ? çalışma koşulları değişmedi, bu koşullarda grev yapsanda yapmasanda değişmez. Gaza getirmeyin insanları HERKES KENDİ KARARINI VERSİN!!!! İsteyen herkes greve gitmekte özgürdür başkalarına akıl verip o insanlarında ekmeğiyle oynamayın. İRADESİ OLAN OKUMA YAZMASI OLAN incelesin baksın GREV'e gitme kararını versin yada vermesin. BAŞKASINA AKIL VERMESİN!!! Geçen sefer greve çağıran sendikacılar aynıydı bilmiyorlarmıydı HUKUKA uygun olmadığını şimdi HUKUKA uygun desen sana kim güvenir. Cahil olmayın araştırın okuyun KENDİNİZ KARAR VERİN!!!!
  • Eger biz ucucular yerine yonetimde calisan kisilerin calisma saatlerini sadece 8 saatden 9 saate cekseler ne yaparlardi acaba,is yuku VE cesitliligi artan Bir bolumde calisan sayisini 10 dan 7 ye dusurulurse ne yapardiniz acaba?ondan sonra bosa atip tutmayin.
  • ah be başak.. 1. burada "delikanlı" "karadenizli mert olur"diyene gider. 2. "305 işçiye yapılan haksızlık ortadan kaldırılmadıkça hiçbir üyemizin vicdanen bu sözleşmenin imzalanmasını kabul etmeyeceğini biliyoruz." zaten her şeyi açıklıyor. Sendika hatasını temizlemek için 305 kişiyi öne sürüyor ve beni de bana sormadan bu vicdan muhasebesine ortak etmeye çalışıyor. Şimdi anladınmı? sana hayırlı grevler. Ben çalışma hakkımı kullanıyorum. Bir de, eğer grev olurda ben işe giderken beni yuhalamaya kalkarsan dikkat et.. hak ararken hakaretten başın derde girmesin..
  • bir aydır tüm söylenenlerle kendimi Arafta hissediyorum... 15 ocaktan sonrası ya cennet olacak kabin ekibine yüzlerimiz gülecek yada odunu bizler taşıcaz cehenneme... sevgili arkadaşlar hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki geçen grevin hiç bir yasal hakkı yoktu... gidilmesi kesinlikle yanlıştı bu aslında sendikanın olduğu kadar bizlerin de suçu... çünkü yasal haklarımızı bilmiyoruz, kendimizi koruyamıyoruz. 15 mayıstan sonra neler olacak biliyor musunuz? bir çoğumuz borç çoluk çocuk ev geçindirme kaygısıyla gidemeyeceğiz yüreklerimiz o meydan da olsa dahi... sendika düşecek belki yönetimi el değişecek başına da artık kim gelir Allah bilir :) sonrasında görün bakın nasıl da revizyon üç gerçekleşecek... kokpitin selam vereceğine bile inanmıyorum... tuzları kuru... çoğu yatıya giderken yanına alacağı meyveyi fındığı hesaplıyor sizce greve gelirler mi? riske atarlar mı?? bu kadar tamahkar olmuşken yaşam standartlarına ne greve gideriz ne de bu standartlara sahip çıkabiliriz...
  • THY, bildiri üstüne bildiri yayınlayarak çalışanlara gözdağı vermeye devam ederken, buraya lehte yorum yazması için de personel görevlendirmiş...THY yönetiminin diktatör tutumu, kanun, yönetmelik, kural, hak ve adalet tanımaz yaklaşımı olayları bu hadde getirmiştir. Kanunlarla açıkça belirlendiği üzere toplu sendikalı olmak, iş sözleşmesi ve grev tamamen HUKUKA UYGUN VE KANUNİ bir eylemdir. THY' nin bu grevi kanunsuz bir eylem gibi gösterme çabası insan emeğini hiçe saymaktır. Eğer emeğinizin karşılığını istiyorsanız ve köle gibi değil insanca ve uygun koşullarda çalışmak istiyorsanız iradenizi 15 Mayıs'ta gösterin, halinizden memnunsanız DURMAK YOK ÇALIŞMAYA DEVAM....
  • calisma kosullarinin iyilestirilmesi icin grev olmali ama maaslari biraz yariya cekmeliler diger havayollarina gore cok fazla maaslari var
  • Sn.cptlarimiz sizlere tek sorum olucak ayni durumda o dunyalara sigdiramadiginiz sevgili cocuklariniz olsaydi ne yapardiniz sadece birkiniz cevap versin ?
  • kafama huni takıp halay çekicem 15 inde...
  • personeli arkasında göremeyen sendika hamdi beyin karadanizli mert olur gibi sözleriyle gaz verip kendi istedigini yaptırma düşüncesinde yutmazlar sn aycin yönetimin aldığı kararlar var.Sizlerin aldığınız kararlar gibi cıkarları doğrultusunda hareket edilmiyor şirket icin calışılıyor....

İşte Hava-İş tarafından yapılan o açıklama...

"Değerli Üyelerimiz;
Sayın THY Yönetimi Neden Korkuyorsunuz?

T.C Anayasası ve 6358 sayılı kanunla güvence altına alınmış demokratik ve yasal bir hakkımızı kullanmaktan başka bir işlem yapmayacağız!

Sığındığımız bu hukuku da mı tanımıyorsunuz, hukuku siz mi yapıyorsunuz? Hukuku yorumlayıp nasıl davranacağımıza siz mi karar vereceksiniz.

Biz sendika olarak üyelerimize güveniyoruz ve sadece onların yalın iradelerini esas alıyor, hiçbir baskı tehdide boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha yineliyoruz…

Sayın Maliye Bakanı işçileri tehdit ediyor. THY yalnız değildir! Öyle ya yurttaşlar arasında ayrım yapmayacağına dair Yüce Meclis önünde yemin etmişti…

Sayın Ulaştırma Bakanı sendikayı suçluyor THY Yönetimi sanki ak kaşık misali. Toplu iş sözleşmesinde hangi maddelerde uyuşmazlık var biliyor mu, bilmiyor…

Sayın Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı 76 Milyon mağdur olur diyor işçileri tehdit ediyor! Bu zihniyet hatırlarsınız “cam çok kırılgan diye” cam işçilerinin grevini Milli Güvenlik nedeniyle ertelemişti. Kendisine Sendikalar ve Toplu İş Sözleşme Kanununda bu gibi durumlarda uyuşmazlığı çözmek için görev verilmiş,  “çok güzel görev” yapıyor…

THY Yönetimi Başkanları, Müdürleri, tam teçhizat saldırıya geçmiş düşman askeri misali çalışanlara saldırıyor. İşyerlerini cehenneme çeviriyorlar.

THY yönetimi çalışanın “ÇALIŞMA HAKKINI” gözü gibi koruduğunu, ama ÇALIŞMAMA HAKKINI kullananın şirket düşmanı olduğunu beyan ediyor. Ya bizdensin ya değil. İşte THY ailesi.

Hızını alamıyorlar. Bütün emniyet güçlerini alana yığacaklarmış. Emniyet güçleri hangi hukuk devletinde işverenin yanında?

Herhalde Hava-İş üyeleri potansiyel suçlu, terörist…

Şimdide suç işleyerek daha fiilen başlamamış grev ile ilgili yasadışı link tıklama işlemi ile insanları baskı altına almaya çalışıyorlar. Bu işlemin hukuki hiçbir değeri yoktur ancak sendikamız bu konuda Hem Çalışma ve Sosyal Bakanlığı hem de Cumhuriyet savcılığına gerekli suç duyurusunu yapacaktır.

Sayın Hamdi Topçu neden korkuyorsunuz? Karadenizli adam mert olur. Bırak çalışanlar kendi kararlarını kendileri versinler.

Değerli üyelerimiz

15 Mayıs bütün bu güne kadar sizlere çektirilen haksızlıklardan hesap sorulacak yasal bir grev hakkıdır. Mesleğimize, onurumuza, haklarımıza sendikamıza, toplu iş sözleşmemize sahip çıkıyoruz ve hesap soruyoruz.
Sözleşme masasında siz alacağınızı aldınız.
Bu grev sadece toplu iş sözleşmesi imzalamak adına değil geleceğin ile ilgili bir grev olacak.
Toplu iş sözleşmeni kaybetmek istemiyorsan yasal hakkını kullan.
Birlikte ve birlikte kazanacağız."

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU

HAVA-İŞ'TEN HAMDİ TOPÇU'YA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (126)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
YA ARKADAŞLAR HAMDİ TOPÇU DEMEDİMİ 305 İÇİN MAHKEME KARARLARI VE YARGI NE DERSE O OLACAK.HAMDİ TOPÇU TÜM TV KANALLARINDA DEDİ.BUNU KİMSE İNKAR EDEMEZ.PEKİ ŞİMDİ BU ADAMIN BU SÖZÜNE Mİ İNANACAKSINIZ.BU SÖZÜ BİLE YALAN KOKUYOR.NEDEN REV 3 EKİPLERİN CCM DE YOK AMA ORTALIKTA DOLAŞIYOR.UYAN TÜRKİYEM UYAN THY PERSONELİ ANAYASAL HAKKINI KULLAN VE BU HAKSIZLIKLARA CEVAP VER!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOS LAF ~ 11 yıl önce
Evet köle gibi çalışıyoruz. Koşa koşa greve gidiyoruz... Peki geçen sefer atılan talihsiz arkadaşlar neden geri dönmek için didinip duruyor ? çalışma koşulları değişmedi, bu koşullarda grev yapsanda yapmasanda değişmez. Gaza getirmeyin insanları HERKES KENDİ KARARINI VERSİN!!!! İsteyen herkes greve gitmekte özgürdür başkalarına akıl verip o insanlarında ekmeğiyle oynamayın. İRADESİ OLAN OKUMA YAZMASI OLAN incelesin baksın GREV'e gitme kararını versin yada vermesin. BAŞKASINA AKIL VERMESİN!!! Geçen sefer greve çağıran sendikacılar aynıydı bilmiyorlarmıydı HUKUKA uygun olmadığını şimdi HUKUKA uygun desen sana kim güvenir. Cahil olmayın araştırın okuyun KENDİNİZ KARAR VERİN!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yönetim ne yapardi ~ 11 yıl önce
Eger biz ucucular yerine yonetimde calisan kisilerin calisma saatlerini sadece 8 saatden 9 saate cekseler ne yaparlardi acaba,is yuku VE cesitliligi artan Bir bolumde calisan sayisini 10 dan 7 ye dusurulurse ne yapardiniz acaba?ondan sonra bosa atip tutmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
delikanlı ~ 11 yıl önce
ah be başak.. 1. burada "delikanlı" "karadenizli mert olur"diyene gider. 2. "305 işçiye yapılan haksızlık ortadan kaldırılmadıkça hiçbir üyemizin vicdanen bu sözleşmenin imzalanmasını kabul etmeyeceğini biliyoruz." zaten her şeyi açıklıyor. Sendika hatasını temizlemek için 305 kişiyi öne sürüyor ve beni de bana sormadan bu vicdan muhasebesine ortak etmeye çalışıyor. Şimdi anladınmı? sana hayırlı grevler. Ben çalışma hakkımı kullanıyorum. Bir de, eğer grev olurda ben işe giderken beni yuhalamaya kalkarsan dikkat et.. hak ararken hakaretten başın derde girmesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
korkma ~ 11 yıl önce
yuhalanmaktan neden korkuyorsun şimdiden,,vicdanınla muhasebende bi sorun var dimi,,ayrıca yuhalandın diye kimseye bi şey yapamazsın,,burası tc,,
araf ~ 11 yıl önce
bir aydır tüm söylenenlerle kendimi Arafta hissediyorum... 15 ocaktan sonrası ya cennet olacak kabin ekibine yüzlerimiz gülecek yada odunu bizler taşıcaz cehenneme... sevgili arkadaşlar hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki geçen grevin hiç bir yasal hakkı yoktu... gidilmesi kesinlikle yanlıştı bu aslında sendikanın olduğu kadar bizlerin de suçu... çünkü yasal haklarımızı bilmiyoruz, kendimizi koruyamıyoruz. 15 mayıstan sonra neler olacak biliyor musunuz? bir çoğumuz borç çoluk çocuk ev geçindirme kaygısıyla gidemeyeceğiz yüreklerimiz o meydan da olsa dahi... sendika düşecek belki yönetimi el değişecek başına da artık kim gelir Allah bilir :) sonrasında görün bakın nasıl da revizyon üç gerçekleşecek... kokpitin selam vereceğine bile inanmıyorum... tuzları kuru... çoğu yatıya giderken yanına alacağı meyveyi fındığı hesaplıyor sizce greve gelirler mi? riske atarlar mı?? bu kadar tamahkar olmuşken yaşam standartlarına ne greve gideriz ne de bu standartlara sahip çıkabiliriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur Mücadelesi ~ 11 yıl önce
THY, bildiri üstüne bildiri yayınlayarak çalışanlara gözdağı vermeye devam ederken, buraya lehte yorum yazması için de personel görevlendirmiş...THY yönetiminin diktatör tutumu, kanun, yönetmelik, kural, hak ve adalet tanımaz yaklaşımı olayları bu hadde getirmiştir. Kanunlarla açıkça belirlendiği üzere toplu sendikalı olmak, iş sözleşmesi ve grev tamamen HUKUKA UYGUN VE KANUNİ bir eylemdir. THY' nin bu grevi kanunsuz bir eylem gibi gösterme çabası insan emeğini hiçe saymaktır. Eğer emeğinizin karşılığını istiyorsanız ve köle gibi değil insanca ve uygun koşullarda çalışmak istiyorsanız iradenizi 15 Mayıs'ta gösterin, halinizden memnunsanız DURMAK YOK ÇALIŞMAYA DEVAM....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grev ~ 11 yıl önce
calisma kosullarinin iyilestirilmesi icin grev olmali ama maaslari biraz yariya cekmeliler diger havayollarina gore cok fazla maaslari var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adalet oscarı ~ 11 yıl önce
ayy ne kadarda adilsiniz,,eminim sende kazandığın parayı fazla buluyorsundur asgari ücret 800 tl iken,,sende biraz versene maaşından,,
Kokpit ~ 11 yıl önce
Sn.cptlarimiz sizlere tek sorum olucak ayni durumda o dunyalara sigdiramadiginiz sevgili cocuklariniz olsaydi ne yapardiniz sadece birkiniz cevap versin ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hunili crew ~ 11 yıl önce
kafama huni takıp halay çekicem 15 inde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx ~ 11 yıl önce
personeli arkasında göremeyen sendika hamdi beyin karadanizli mert olur gibi sözleriyle gaz verip kendi istedigini yaptırma düşüncesinde yutmazlar sn aycin yönetimin aldığı kararlar var.Sizlerin aldığınız kararlar gibi cıkarları doğrultusunda hareket edilmiyor şirket icin calışılıyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000