17 Şubat 2013, Pazar 09:04:12

HAVA-İŞ'TEN "BİRLİK-BERABERLİK" MESAJI

THY çalışanlarının geçtiğimiz yıl Mayıs ayında gerçekleştirdikleri grevin yasa dışı olmadığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişlerinin hazırladığı raporla belgelendi. Hava-İş Sendikası konuya ilişkin açıklamada yaptı.
  • Bunuda bilincli yapmıştır,Eğer böyle bir karar alsalardı hukuken bağlayıcı olurdu .İşte o zaman protesto da bulunan arkadaşlar bu karar geregi haklı olurlardı ve işveren bu kadar rahat davranıp bu arkadaşlarımızı işten atmaya cesaret edemezdi.Yada bugun geri almak zorunda kalırdı ve bu dünyanın en haklı davası olurdu.Ama sendikacılar profesyonel bir şekilde kendilerini bu işin dışında tutmayı(hukuken)bilmişler,faturayıda işciler ödemiştir. Ne diyor işveren, sendikanın böyle bir kararı varmı ? yok.Ozaman yasadışı olarak(yani grev kararı dışında) iş durdurmak yasalara aykırıdır.Sendika ne diyor bizim iş yavaşlatmak gibi bir kararımız yok.Çalışanlar kendiliğinden böyle bir eylem yaptılar.Bu onların en meşru ve doğal hakkı.Peki sormazlarmı adama sen necisin,neden kendini tehlikeye atmıyorsunda insanları işverenin önüne atıp parçalatıyorsun.Sorulması gereken soru budur.Saygılarımla…
  • Hay allah bazen farkında olmadan sucunu itiraf edersin ve bunu da kendi elinle yaparsın ya hava iş yönetiminin durumu bu işte.Bakanlık Müfettişleri ne demişler ? Hava iş yönetimi yasadışı bir eylem içerisinde olmamıştır,bu nedenle yargılanmalarına ve maddi manevi bir ceza almalarına gerek yoktur.Peki Hava iş yönetimi ne diyor Kamuoyuna, Biz grev yasağına karşı eylem yaptık ve bu yüzden arkadaşlarımız işten atıldı.Hadi buyrun burdan yakınız.Hava iş yönetimi eylem yapmadı ise ve bu iş müfettişleri raporu ile sabit ise,Peki dış hatlarda bekliyen ve direnen arkadaşlar siz niye ordasınız, 305 kişi niye atıldı.BU OYNANAN KİRLİ OYUNUN ARKASINDA NE VAR.KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE.Sormak lazım değilmi bu iş neden oldu diye. Arkadaşlar iş müfettişlerinin raporu doğrudur.Hava iş yönetimi eylem kararı almamıştır.Onun icin de yargılanmalarını gerektirecek bir durum yoktur.Yargılanan ve işten atılan işciler olmuştur çünkü.Hava yönetimi yapacağı eylem ile ilgili yazılı olarak bir karar almamıştır.
  • Pardon sahip mi çıktı?Dalga geçiyorsun sanırım sabah sabah.Komik olmayın kimlere sahip çıktığını cümle alem biliyor!
  • bir gerçek var ki sendika işten atılanlara sahip çıkmıştır..
  • 305 kisi falan onemli degil herkes bireysel olarak dusunup gayet kanuni olan bir greve bir imza atsa bubis cozulur. Eger 29 mayista yasanan aksaklikta 5000 kabin memuru ( bu eylem denilen seyo desteklemesemde) katilsaydi ve thy butun eyleme destek verenleri istwn mi cikaracakti. Ben % 1 bile ihtimal vermiyorum. Onun icin ne kadar cok imza o cokhak. Artik hakklar savasarak degil uzlasarak aliniyor. Sen kendi sartlarino sunacaksin thy kenfi ortada yol bulunacak bende 305 den bibiriyom ama bir hak kazanilacaksa bu kabinden gece hepinizi kendi haklarinizi savunmaya davet ediyorum..
  • Kusura bakmayin sendikaya hakaret edenler etmeyenler burda atilan biri olarak sunu soyluyorum ben thy yide sendikayi da suclu goruorum ama su surecte calisan arkadaslarmn ve bizim cikarimiza olan tek sey bu surecte sendikayla durmaktir ve yasal olarak yapilan seyleri desteklemektir.grevse grev vs.sonra herkes kimi istiyorsa onu secer.bu surecte destek istememizi yadirgayanlari da anlayamiyorum destek olmayinca ise geri mi donucez sendikaya sovunce thy geri mi alicak bizi? Biraz akilli olup taslari dogru oynayalim arkadaslarz.
  • THY VE THY TEKNİK'den atılan işçiler içinde Teknikten atılanlar için İsmail Demir'in açıklamalarını herkes hatırlıyor.BU YÖNETİCİNİN SADRAZAMIN EMIR ERİ GİBİ ÇİKAR PEŞİNDE KOŞAN BİRİ OLARAK açıklamaları ile yargı kararları bir araya gelince ne kadar ZAVVALI BİR HALE GELDİĞİ ORTAYA ÇIKIYOR.
  • DEĞERLİ ARKADAŞLAR , YA HEP BERABER HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ , YADA TEKER TEKER BİREYSEL OLARAK YOK OLUP GİDECEĞİZ...BU YÜZDEN BU BİZİM SON ŞANŞIMIZ...YA DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ , YA KORKAK TAVUKLAR GİBİ SONUMUZUN GELMESİNİ BEKLEYECEĞİZ...BUNDAN SONRA SUSMAYALIM ÇÜNKÜ GÖRÜYORUZKİ SUSTUKÇA SIRA BİZE GELİYOR...THY KENDİ ÇALIŞANININ LEHİNE BİR ŞEY YAPMIYOR...AMAÇ İNSANLARI SİNDİRİP DAHA SONRA HERKESİ EKMEĞİNDEN ETMEK...ÇALIŞMA SAATLERİNİ BİLE TURKISH GROUND SERVICE ( TGS) YÖNETİCİLERİ İSTEDİ DİYE BU HAFTA DEĞİŞTİRECEK SIRA BUGÜN SİZE GELMEZ İSE YARIN MUTLAKA BİR GÜN SİZEDE GELECEK...BU YÜZDEN HEP BERABER , OMUZOMUZA , DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ...BU ŞİRKET HEPİMİZİ SADECE 3-5 TORPİLLİ PARTİZAN DOLANDIRICININ DEĞİL!!!
  • Birlik ve beraberlik mesajı neden veriliyor simdi acaba,secimler yaklaştı ondan mı acaba,yoksa işcilerin sırtından kendi kirlerini temizlemeye calışanlar çaresizmi kaldılar,''Bir işci atılırsa onların etlerinden et koparacağım,bana yetki verin bunlardan hesap soracağım''diyenler şimdi işverene cağrı yapıyorlar yaraları saralım diye.UTANMIYORLAR,BUNLARDA YÜZ KALMAMIŞ,hangi yaraları saracaksınız.İnsanların yuvaları dağıldı hayatları yıkıldı ve siz şimdi işverene cağrı yapıyorsunuz yara saralım,halay cekelim falan filan,yemezler artık.24 yıldır oynadığınız oyunun sonuna geldiniz.Yağma yok işciler hesabı önce sizden soracaklar bundan kacamıyacaksınız.Saygılar
  • arkadaşlar sendikaya destek verip vermemek size kalmış..ama işten atılan 305 den biri olarak sadece şunu bilmenizi istiyorum,,siz alamadıktan sonra kimse size hakkınızı vermez..hakkınızı almayı bilin..yoksa emekli olana kadar bu şartlarda hatta belki daha ağır şartlarda uçacaksınız,,ne çektiğinizi en iyi sizler biliyorsunuz..size tavsiyem grev oylaması sizin için son şans.hepinize hayırlı uçuşlar,,

THY çalışanlarının geçtiğimiz yıl Mayıs ayında gerçekleştirdikleri grevin yasa dışı olmadığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişlerinin hazırladığı raporla belgelendi. Hava-İş, "305 işçiye haksızlık yapıldığı ortaya çıkmıştır. Gelin yarayı beraber sarıp taşın altına elimizi birlikte koyalım" açıklamasında bulundu.

Konuya ilişkin Türkiye Sivil Havacılık Sendikası tarafından yapılan açıklamayı bilgilerinize sunuyoruz...

"Hava-İş Sendika Yöneticilerine THY A.O Yönetimince Yöneltilen 29 Mayıs olaylarının Yasadışı Grev ve Yasadışı Eylem olduğu İddialarının Gerçek Olmadığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişliği Raporu İle Belgelendi.

THY A.O Yönetimince, 29 Mayıs 2012 tarihinde havacılık işlerinde grev yasağı getiren yasanın TBMM'de görüşülmesi esnasında havacılık işçilerinin yasağa karşı gösterdikleri demokratik karşı çıkış ile ilgili Sendika Yönetim Kurulu üyelerimiz hakkında Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına;
Yasadışı grev yapmayı, yasadışı direnişte bulunmayı teşvik etme,

Bu hususta propaganda yapma ve personeli eylem yapmaya zorlama şeklindeki iddialarla suç duyurusunda bulunulmuştu.
Savcılık gerekli bilgi ve belgeleri topladıktan sonra ilgili yasa gereğince bu konuda GÖREVSİZLİK kararı vermiş ve ilgili suç duyurusunun T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce değerlendirilmesi gerektiğine karar vermişti.

İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce yapılan soruşturma ve görevlendirilen İş Teftiş Müfettişliğince Müfettiş sayın Gülgün Kaner tarafından söz konusu iddialar ile ilgili olarak hazırlanan 18.01.2013-01 No'lu RAPOR SONUCU;

*Sendika yöneticilerinin THY A.O yönetimince iddia edilen 6356 sayılı Kanunun 78 I-e maddesine uygun herhangi bir fiilinin tespit edilmediği,

*29 Mayıs 2012 tarihinde oluşan olayların CD kayıtlarına göre barışçıl sınırları aşmayan demokratik bir protesto olarak değerlendirilmesi gerektiği,

*Sendika yöneticilerine herhangi bir idari ceza verilmemesi gerektiği açıkça belirlendi.

Böylece İş mahkemelerinde 29 Mayıs'ta işten çıkarılan üyelerimizce açılan işe iade davalarında Mahkemece atanan Bilirkişi Raporu ile daha önce belirlenen 29 Mayıs'taki olayların demokratik bir hak eylemi olduğu yönündeki tespit bir kez daha bu kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişlerince teyit edildi. Şimdi THY A.O Yönetimine diyoruz ki;

Bugüne kadar her platformda her yayın organında dile getirdiğiniz sendikayı ve 305 işçiyi vatan haini ilan eden kamuoyunu yanıltıcı beyanlarınızın doğru olmadığı ortaya çıkmıştır.

Zaten başlı başına bir haksızlık olduğu için 5 ay sonra ortadan kaldırılan grev yasağına demokratik bir hakla karşı çıktıkları artık tespit edilen 305 işçiye yapılan haksızlık da artık ortaya çıkmıştır.

Gelin bu sosyal yarayı birlikte saralım, toplu iş sözleşmesi masasında iş barışı ve huzurunu bütünsel bir şekilde yeniden kuralım.

Gelin taraflar olarak hem bu sosyal yaranın giderilmesi, hem toplu iş sözleşmesinin masada sonuçlandırılması hem de şirketin geleceği ile ilgili sorunların çözümlenmesi için taşın altına elimizi birlikte koyalım.

THY 24. Dönem toplu iş sözleşmesini uyuşmazlığında önümüzdeki günlerde göreve başlayacak resmi arabulucu süreci bu konuda tarafların samimiyetini ortaya koyan bir gösterge niteliğinde olacaktır.

Eğer işveren uyuşmazlığı derinleştirmeye yönelik bir politika izlerse sendikamızın yanıtı da en kısa sürede kurullarını toplayarak Grev Hakkının kullanılması sürecini ortaya koymak olacaktır."

Saygılarımızla

Hava-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu

HAVA-İŞ'TEN "BİRLİK-BERABERLİK" MESAJI

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Yaşanan Nedir-1 ~ 11 yıl önce
Bunuda bilincli yapmıştır,Eğer böyle bir karar alsalardı hukuken bağlayıcı olurdu .İşte o zaman protesto da bulunan arkadaşlar bu karar geregi haklı olurlardı ve işveren bu kadar rahat davranıp bu arkadaşlarımızı işten atmaya cesaret edemezdi.Yada bugun geri almak zorunda kalırdı ve bu dünyanın en haklı davası olurdu.Ama sendikacılar profesyonel bir şekilde kendilerini bu işin dışında tutmayı(hukuken)bilmişler,faturayıda işciler ödemiştir. Ne diyor işveren, sendikanın böyle bir kararı varmı ? yok.Ozaman yasadışı olarak(yani grev kararı dışında) iş durdurmak yasalara aykırıdır.Sendika ne diyor bizim iş yavaşlatmak gibi bir kararımız yok.Çalışanlar kendiliğinden böyle bir eylem yaptılar.Bu onların en meşru ve doğal hakkı.Peki sormazlarmı adama sen necisin,neden kendini tehlikeye atmıyorsunda insanları işverenin önüne atıp parçalatıyorsun.Sorulması gereken soru budur.Saygılarımla…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAŞANAN NEDİR. ~ 11 yıl önce
Hay allah bazen farkında olmadan sucunu itiraf edersin ve bunu da kendi elinle yaparsın ya hava iş yönetiminin durumu bu işte.Bakanlık Müfettişleri ne demişler ? Hava iş yönetimi yasadışı bir eylem içerisinde olmamıştır,bu nedenle yargılanmalarına ve maddi manevi bir ceza almalarına gerek yoktur.Peki Hava iş yönetimi ne diyor Kamuoyuna, Biz grev yasağına karşı eylem yaptık ve bu yüzden arkadaşlarımız işten atıldı.Hadi buyrun burdan yakınız.Hava iş yönetimi eylem yapmadı ise ve bu iş müfettişleri raporu ile sabit ise,Peki dış hatlarda bekliyen ve direnen arkadaşlar siz niye ordasınız, 305 kişi niye atıldı.BU OYNANAN KİRLİ OYUNUN ARKASINDA NE VAR.KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE.Sormak lazım değilmi bu iş neden oldu diye. Arkadaşlar iş müfettişlerinin raporu doğrudur.Hava iş yönetimi eylem kararı almamıştır.Onun icin de yargılanmalarını gerektirecek bir durum yoktur.Yargılanan ve işten atılan işciler olmuştur çünkü.Hava yönetimi yapacağı eylem ile ilgili yazılı olarak bir karar almamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika'ya ~ 11 yıl önce
Pardon sahip mi çıktı?Dalga geçiyorsun sanırım sabah sabah.Komik olmayın kimlere sahip çıktığını cümle alem biliyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendika ~ 11 yıl önce
bir gerçek var ki sendika işten atılanlara sahip çıkmıştır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
305 kisi falan onemli degil herkes bireysel olarak dusunup gayet kanuni olan bir greve bir imza atsa bubis cozulur. Eger 29 mayista yasanan aksaklikta 5000 kabin memuru ( bu eylem denilen seyo desteklemesemde) katilsaydi ve thy butun eyleme destek verenleri istwn mi cikaracakti. Ben % 1 bile ihtimal vermiyorum. Onun icin ne kadar cok imza o cokhak. Artik hakklar savasarak degil uzlasarak aliniyor. Sen kendi sartlarino sunacaksin thy kenfi ortada yol bulunacak bende 305 den bibiriyom ama bir hak kazanilacaksa bu kabinden gece hepinizi kendi haklarinizi savunmaya davet ediyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pes yani ~ 11 yıl önce
Kusura bakmayin sendikaya hakaret edenler etmeyenler burda atilan biri olarak sunu soyluyorum ben thy yide sendikayi da suclu goruorum ama su surecte calisan arkadaslarmn ve bizim cikarimiza olan tek sey bu surecte sendikayla durmaktir ve yasal olarak yapilan seyleri desteklemektir.grevse grev vs.sonra herkes kimi istiyorsa onu secer.bu surecte destek istememizi yadirgayanlari da anlayamiyorum destek olmayinca ise geri mi donucez sendikaya sovunce thy geri mi alicak bizi? Biraz akilli olup taslari dogru oynayalim arkadaslarz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 11 yıl önce
THY VE THY TEKNİK'den atılan işçiler içinde Teknikten atılanlar için İsmail Demir'in açıklamalarını herkes hatırlıyor.BU YÖNETİCİNİN SADRAZAMIN EMIR ERİ GİBİ ÇİKAR PEŞİNDE KOŞAN BİRİ OLARAK açıklamaları ile yargı kararları bir araya gelince ne kadar ZAVVALI BİR HALE GELDİĞİ ORTAYA ÇIKIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SUSMA !!! ~ 11 yıl önce
DEĞERLİ ARKADAŞLAR , YA HEP BERABER HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ , YADA TEKER TEKER BİREYSEL OLARAK YOK OLUP GİDECEĞİZ...BU YÜZDEN BU BİZİM SON ŞANŞIMIZ...YA DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ , YA KORKAK TAVUKLAR GİBİ SONUMUZUN GELMESİNİ BEKLEYECEĞİZ...BUNDAN SONRA SUSMAYALIM ÇÜNKÜ GÖRÜYORUZKİ SUSTUKÇA SIRA BİZE GELİYOR...THY KENDİ ÇALIŞANININ LEHİNE BİR ŞEY YAPMIYOR...AMAÇ İNSANLARI SİNDİRİP DAHA SONRA HERKESİ EKMEĞİNDEN ETMEK...ÇALIŞMA SAATLERİNİ BİLE TURKISH GROUND SERVICE ( TGS) YÖNETİCİLERİ İSTEDİ DİYE BU HAFTA DEĞİŞTİRECEK SIRA BUGÜN SİZE GELMEZ İSE YARIN MUTLAKA BİR GÜN SİZEDE GELECEK...BU YÜZDEN HEP BERABER , OMUZOMUZA , DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ...BU ŞİRKET HEPİMİZİ SADECE 3-5 TORPİLLİ PARTİZAN DOLANDIRICININ DEĞİL!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl Beraberlik ~ 11 yıl önce
Birlik ve beraberlik mesajı neden veriliyor simdi acaba,secimler yaklaştı ondan mı acaba,yoksa işcilerin sırtından kendi kirlerini temizlemeye calışanlar çaresizmi kaldılar,''Bir işci atılırsa onların etlerinden et koparacağım,bana yetki verin bunlardan hesap soracağım''diyenler şimdi işverene cağrı yapıyorlar yaraları saralım diye.UTANMIYORLAR,BUNLARDA YÜZ KALMAMIŞ,hangi yaraları saracaksınız.İnsanların yuvaları dağıldı hayatları yıkıldı ve siz şimdi işverene cağrı yapıyorsunuz yara saralım,halay cekelim falan filan,yemezler artık.24 yıldır oynadığınız oyunun sonuna geldiniz.Yağma yok işciler hesabı önce sizden soracaklar bundan kacamıyacaksınız.Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atılanbiri ~ 11 yıl önce
arkadaşlar sendikaya destek verip vermemek size kalmış..ama işten atılan 305 den biri olarak sadece şunu bilmenizi istiyorum,,siz alamadıktan sonra kimse size hakkınızı vermez..hakkınızı almayı bilin..yoksa emekli olana kadar bu şartlarda hatta belki daha ağır şartlarda uçacaksınız,,ne çektiğinizi en iyi sizler biliyorsunuz..size tavsiyem grev oylaması sizin için son şans.hepinize hayırlı uçuşlar,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000