01 Ağustos 2013, Perşembe 14:11:05

HAVA-İŞ'E BÜYÜK ŞOK!

Türk Hava Yolları'nın grev sürecinde yasadışı işçi alımı yaptığı gerekçesiyle mahkeme tarafından ihtiyati tedbir kararı aldıran ve İstanbul 32. İcra Dairesi aracılığıyla icra takibi başlatan Hava-İş bugün çıkan yeni bir kararla adeta şoka uğradı...
  • Ne hale getirdiler güzelim şirketi...
  • yazıkki kanuni bir olguda insanların üstünden pirim yapılıyor
  • Iphone'dan yazan amirim tesekkur ederiz once ama part time'larin isyani grevci arkadaslarin grevdeki esas amaclarini birakip yeni girenlere yuklenmesi. Siz 15inden sonra basladiniz grev kiricisiniz demek bence biraz sacma . Yani sole bakmak lazim tmm ben evet grevden sonra basladim doğru ama bu ise alinis amacimiz grev deilki. Benm ise alinma surecinin icersinde bu grev baslamissa bunda sucum ne olablr ? Sendika greve gittikten sonra basvuru acilip isci alinsa o zaman grev kirici olunur die dusunuorm. Ama suan bizlere yuklenilmesi cok sacma :s
  • Ben cenk amirimizde takildim kaldim.yorumlari okuyordur herhalde at gozlugunu cikarmissa.adam gibi isimizi yaptiktan sonra saygimizj kaybetmedikten sonra biz part time lara sen degil senin kralin bisi yapamaz.
  • "Ya sabir" yazan, at gözlüğünu cikar once. Diorumki evet ben ise grevden sonra basladim ama ise alinis amacim senn gitmediğin ucusu doldurmak deil. Benm ise girism zaten nisanda planlanmis. Onu dioruz. Ayrica grevi gercekten yapana lafi yok kimsenin. Hakkini ara gerisine laf etme. Bu isi part time baslayanlara karsi greve donusturenlere.
  • Grev den dönenleride atın adam gitmiş 60 gun yatmış sonra aç kalınca ben doncem yok ya o kadar kolaymı
  • Bana cevap yazan arkadasm :) senin gibi sadece iş amaciyla greve devam edilse eyv. Ama suan burda grevdeim deyip de part timelara yazilanlari gpruyorsun. Part timelarla ugrasmanin onlara laf atmanin hic bir anlami yok. Kimse aa thy grevde hadi onlari yerine ise girelim demedi. Ama grevdeki bazılarının yazilarini okuoruz. "Spor yapip uzun yasicam cenazenize gelip hakkimi helal etmicm "dienler var ya :)) adamlar iyice ilk okul isine cevirdi
  • Sevgili parttime arkadaslarım; 2005 Kasım-Aralık ayı itibaiyle ise alım süreci başlamış ise giriş tarihi 25 Temmuz 2006 olan bi KA olarak söylüyorum ki ise alım sürecinin ne zmn başladığı önemli degil id kartlarıniz çıktığında dikkat edin ise giriş tarihiniz ne yazıyor ona gore yorum yapın. Grevdekilerin sizler icin kotu herhangi bir düşüncesi yoktur sizin tekelinizde olan bi durum ortada yok sadece şirket sizleri ise başlatma tarihinde hukuksuzluk yapmıştır yasalara uymamistir. Unutmayın ki grevdeki sinyor olan amirleriniz ve memur arkadaslarınız daha iyi calışma koşulları icin mücadele etmektedirler. Süreçte yapılanlar( sendika-sirket) dogru ya da yanlış ama tek bir gercek var ki o da bu grevin YASAL bir grev oldugu. Umarım her sey en kısa zamanda çözümlenir de herkes özlediği mesleğine dönüş yapar ve sizler de yepyeni bi dünyaya merahaba diyebilirsiniz.
  • Cenk'e ithafen Sayin KA. Dikkat ediniz de grevden sonra part-time'lardan biri size gününüzü göstermesin.
  • Cenk bey ben part time im.bana lutfen ucusta cektirsenize:-)ne yapabilirsinki yani ne.isjnjz gucunuz tehtit olmus.artisligin luzumu yok bos konusmaya hic gerek yok.

Türk Hava Yolları'nın icra takibine yaptığı itiraz İstanbul 11. İcra Hukuk Mahkemesi tarafından kabul edildi. Bu karara göre; THY, Yargıtay kararı çıkana kadar grev sürecinde bünyesine kattığı işçileri çalıştırabilecek ve yeni işçi alımı yapabilecek.

İstanbul 11. Hukuk Mahkemesi'nin aldığı bu kararla birlikte Hava-İş Sendikası büyük bir şok yaşarken, kararın iptali için temyiz başvurusunda bulunması bekleniyor.

 İŞTE İSTANBUL 11. HUKUK MAHKEMESİNİN O KARARI: 

T.C. İSTANBUL 11. İCRA HUKUK MAHKEMESİ Esas-Karar No: 2013/511 Esas - 2013/6

T .C.

İSTANBUL

11. İCRA HUKUK MAHKEMESİ

GEREKÇELİ KARAR

ESAS NO : 2013/511 Esas

KARAR NO : 2013/620

***

Davacı vekilinin talebi üzerine celp edilen icra dosyası ve dilekçe tetkik edildi,

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:

Davacı Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı vekili, İstanbul 32.İcra Müdürlüğü'nün 2013/16628 numaralı takip dosyasındaki ilamı temyiz ettiklerini, Yargıtay'dan tehiri icra kararı alıncaya kadar mühlet taleplerinin icra müdürlüğünce red edildiğini, ret kararının iptalini talep etmiştir.

İcra dosyası celp ve incelenmiştir.

Davacının isteği İİK 36.madde uyarınca Yargıtay'dan tehir-i icra kararı alıncaya dek münasip bir mühlet verilmesi ve bu taleplerini ret eden icra müdürlük kararının iptalidir.

Mahkeme hakimi tarafından 18/07/2013 günlü tensiple davalıya iki hafta cevap süresi verildiği ve dilekçenin tebliğe çıktığı anlaşılmıştır. Ancak davalı tebligatı dönmüş ve davalı nihai karardaki tedbirin infazı için, icra müdürlüğünden muhtıra çıkartmıştır. Dava dilekçesi davalıya tebliğ edildiği ve muhtıra çıkarıldığı için dosya karar verilmek üzere ele alınmıştır.

Takibe konu İstanbul 5.İş Mahkemesi'nin 2013/311 Esas ve 2013/489 karar sayılı ilamda, nihai karar ihtiyati tedbir uygulaması içermektedir. Söz konusu ihtiyati tedbir, ara kararla verilmemiştir. Nihai kararla verilmiştir. Temyizi kabildir ve tehiri icrası mümkündür. Bu sebeple icra müdürlüğünün 16/07/2013 günlü kararının iptali gerekmiştir.Ayrıca bu iptal kararı dışında Yargıtay'dan tehiri icra kararı alıncaya dek münasip bir mühlet talebi hakkında teminatın takdir ve miktarı için icra müdürlüğünün icra dosyasını mahkememize göndermesi gereklidir.

HÜKÜM: Ayrıntısı ve gerekçesi yukarıda izah edildiği üzere;

1-Şikayetin kabulü ile İstanbul 32.İcra Müdürlüğü'nün 2013/16628 numaralı takipte verdiği 16/07/2013 günlü kararın iptaline

2-Harç peşin alındığından başkaca harç alınmasına yer olmadığına,

3-Sebebiyet ilkesi gereğince vekalet ücretine yer olmadığına,

4-Davacı tarafından yatırılan 130,00-TL gider avansından geri kalan kısmın karar kesinleştiğinde davacıya iadesine,

Dair tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içinde Yargıtay yolu açık olmak üzere dosya üzerinde yapılan inceleme sonucunda karar verildi. 30/07/2013

HAVA-İŞ'E BÜYÜK ŞOK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (118)

nane ~ 11 yıl önce
Ne hale getirdiler güzelim şirketi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oyun ~ 11 yıl önce
yazıkki kanuni bir olguda insanların üstünden pirim yapılıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Iphone'dan yazan amirim tesekkur ederiz once ama part time'larin isyani grevci arkadaslarin grevdeki esas amaclarini birakip yeni girenlere yuklenmesi. Siz 15inden sonra basladiniz grev kiricisiniz demek bence biraz sacma . Yani sole bakmak lazim tmm ben evet grevden sonra basladim doğru ama bu ise alinis amacimiz grev deilki. Benm ise alinma surecinin icersinde bu grev baslamissa bunda sucum ne olablr ? Sendika greve gittikten sonra basvuru acilip isci alinsa o zaman grev kirici olunur die dusunuorm. Ama suan bizlere yuklenilmesi cok sacma :s

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mozi ~ 11 yıl önce
Ben cenk amirimizde takildim kaldim.yorumlari okuyordur herhalde at gozlugunu cikarmissa.adam gibi isimizi yaptiktan sonra saygimizj kaybetmedikten sonra biz part time lara sen degil senin kralin bisi yapamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
"Ya sabir" yazan, at gözlüğünu cikar once. Diorumki evet ben ise grevden sonra basladim ama ise alinis amacim senn gitmediğin ucusu doldurmak deil. Benm ise girism zaten nisanda planlanmis. Onu dioruz. Ayrica grevi gercekten yapana lafi yok kimsenin. Hakkini ara gerisine laf etme. Bu isi part time baslayanlara karsi greve donusturenlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 11 yıl önce
Grev den dönenleride atın adam gitmiş 60 gun yatmış sonra aç kalınca ben doncem yok ya o kadar kolaymı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bana cevap yazan arkadasm :) senin gibi sadece iş amaciyla greve devam edilse eyv. Ama suan burda grevdeim deyip de part timelara yazilanlari gpruyorsun. Part timelarla ugrasmanin onlara laf atmanin hic bir anlami yok. Kimse aa thy grevde hadi onlari yerine ise girelim demedi. Ama grevdeki bazılarının yazilarini okuoruz. "Spor yapip uzun yasicam cenazenize gelip hakkimi helal etmicm "dienler var ya :)) adamlar iyice ilk okul isine cevirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Sevgili parttime arkadaslarım; 2005 Kasım-Aralık ayı itibaiyle ise alım süreci başlamış ise giriş tarihi 25 Temmuz 2006 olan bi KA olarak söylüyorum ki ise alım sürecinin ne zmn başladığı önemli degil id kartlarıniz çıktığında dikkat edin ise giriş tarihiniz ne yazıyor ona gore yorum yapın. Grevdekilerin sizler icin kotu herhangi bir düşüncesi yoktur sizin tekelinizde olan bi durum ortada yok sadece şirket sizleri ise başlatma tarihinde hukuksuzluk yapmıştır yasalara uymamistir. Unutmayın ki grevdeki sinyor olan amirleriniz ve memur arkadaslarınız daha iyi calışma koşulları icin mücadele etmektedirler. Süreçte yapılanlar( sendika-sirket) dogru ya da yanlış ama tek bir gercek var ki o da bu grevin YASAL bir grev oldugu. Umarım her sey en kısa zamanda çözümlenir de herkes özlediği mesleğine dönüş yapar ve sizler de yepyeni bi dünyaya merahaba diyebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Cenk'e ithafen Sayin KA. Dikkat ediniz de grevden sonra part-time'lardan biri size gününüzü göstermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mozi ~ 11 yıl önce
Cenk bey ben part time im.bana lutfen ucusta cektirsenize:-)ne yapabilirsinki yani ne.isjnjz gucunuz tehtit olmus.artisligin luzumu yok bos konusmaya hic gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000