29 Nisan 2011, Cuma 16:44:08

HAVA-İŞ YİNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş), Türk Hava Yolları Yönetimi tarafından alınan kararlar doğrultusunda ayrımcılık yapıldığını iddia etti. Açıklamada, “Uçak Yolcularını Koruyan Tek Şey Güvenlik Kemerleri Değildir!” denildi.
  • Meclisteki ayrimcilik yasasi yururluge girdikten sonra bu uygulamalari getirenleri yargilanacaklar onune cikaracagiz
  • Artik bir istifa bekliyoruz, yuzsuzluk nereye kadar
  • Lutfen bu haberi gundemde tutmaya devam edin
  • Öyle pilotlar var ki zor yürüyor. Hatta kokpit kapından içeri girerken zorlanmakta. Bunlara neden bize yapılanın aynısı yapılmıyor ve normlara uygun kilolarına düşene kadar işten alınmıyor? Düpedüz ayrımcılık ve adaletsizlik.
  • THY ÖZVERİLİ ÇALIŞANLARINA HER TÜRLÜ BASKI VE ZUŞMU YAPIYOR EN SON YAPTIKLARI KABİNDE BOY-KİLO ÖLÇÜMÜ BU ARKADAŞLAR PODYUMAMI ÇIKACAK YOKSA İŞ Mİ YAPACAK...BİRAZ DİGER ŞİRKETLERE BAKIN BİZİM KABİNDEKİLER ONLARIN YANINDA PRENSES GİBİ KALIYO SON GİREN GRUPLARI SAYMAZSAK TABİİİ...
  • thy nin almakta geç bile aldığı karar sadce kilo değil memnuniyet sorunuda var yolcular hep şikayetçi lay lay lom bir tarzı var çoğunun bu kadar yüksek maaş aldıkları halde aşırı disiplinsiz thy hostesleri
  • Gecen yaz yapmaniz gereken cikisi simdi yapiyorsunuz, yine de agziniza saglik. Hava-is uyeleri Ayrimciliga karsi orgutlenmeli ama bu sureklilik arzetmeli. Insan Kaynaklarinin agzina bakan degil uyesinin agzina bakan sendika istiyoruz.
  • Kimse kilo almak istemez ama hayat şartlar doğum hormonol bozukluklar düzensiz iş koşulları . neden herkes bu kadar acımasız bu kadar katı bu dünyada bir varız bir yokuz insanların bu kadar rencide edilmesi hiç hoş değil .şimdide kg veremeyini işten atıcaz diyorlar ben herkesi vicdanlı olmaya davet ediyorum .dikkatli olmak gerekir yapılan kötülüler bir gün gelir sahibine geri döner mazlum ahı almayın bunun vebali büyük olur ....
  • zaten ekipler yeteri kadar çirkin birde kilo alırlarsa :)))
  • Hava-İş 'mi hep tesebbusSS icraat nerede?:=)by-X plT)

İŞTE O AÇIKLAMA:

"Değerli Basın ve Kamuoyuna;

•THY A.O Havayolu İşletmesi Kabin Ekiplerine Evrensel Kuralları Hiçe Sayarak Ayrımcılık Uyguluyor!
•İnsanları fiziksel yapıları (boy/kilo oranı) nedeniyle cezalandırma bir Ayrımcılıktır!
•Yasal Sağlık Raporlarına verilen cezalar ise, uçucu ekiplere “hasta olduğun halde uçuş görevine git” baskısı yaratarak önemli emniyet riskleri oluşturmaktadır.

Uçak Yolcularını Koruyan Tek Şey Güvenlik Kemerleri Değildir!

“Kabin ekibi üyeleri uçaklardaki yüzlerce güvenlik ekipmanını yönetmektedirler. Bu nedenle kazalarda hayatta kalma oranının artıyor olmasına şaşırmamak gerekir. Bir kaza anında güvenlik prosedürlerini uygulayan kabin ekibidir; şiddetli bir kaza anında da idare görevi kabin ekibindedir. Yeni güvenlik kuralları kokpit kapısının kilitli kalması gerektiğini söylemektedir. Kabin ekiplerinin gerçekleştirdikleri bu kritik rol, işverenler, yolcular, ulusal ve uluslararası otoriteler tarafından ne kadar tanınırsa, onlar da bu görevlerini o kadar iyi yerine getirebilirler. Kabin ekibi üyeleri yaşamla ölüm arasında bir fark yaratabilirler.”

THY A.O’nın son yıllarda neredeyse 2 kat büyümesinin en önemli unsurlarından olan üyelerimizin, özveri ile yerine getirdikleri uçuş operasyonundaki emniyet görevlerinin şirket tarafından bu denli hafife alınması uçuş emniyeti için büyük risk yaratmaktadır.

THY A.O’da Hem Ortaklık hekimleri, hem de resmi vizite kâğıdı ile diğer sağlık kurumlarından alınan hastalık izinlerinin bir aksaklık gibi gösterilmesi ve bu anlamda üyelerimize disiplin cezaları verilmesi uçucu ekipler üzerinde büyük baskı oluşturmakta, hasta olduğu halde uçuş görevine devam etme gibi son derece riskli bir çalışma ortamına zorlamaktadır.

Bu tür uygulamalar kişisel bir etkiden çok tüm çalışanlar üzerinde baskı oluşturmakta ve toplumsal bir psikolojik baskıya dönüşmektedir.

Ulusal ve Uluslararası mevzuat bırakın yasal sağlık raporlarını işi aksatmak olarak görmeyi “uçucu ekiplerin kendilerini uçuş görevine hazır hissetmemeleri” halinde bile o uçuş görevini yerine getirmemekle yükümlü olduklarını açıkça düzenlemiştir.

İnsan haklarına aykırı olduğunu düşündüğümüz diğer bir konu ise, dünyada evrensel hukuk ve çalışan hakları yönünden bir ayrımcılık sayılan, fiziksel görünüşün yorumlanmasının (Boy/Kilo İlişkisi) bir işten çıkarılma tehdidi olarak sürekli gündemde tutulması KM üyelerimizin moral motivasyonunu dolayısı ile işini sağlıklı yapmasını temelden olumsuz etkilemektedir.

Bir acil durum halinde uçağın hızlı bir biçimde tahliyesini sağlayabilecek ve acil çıkışlarla ilgili gerekli işlemleri ve uçak kabininde her türlü görevi eksiksiz yapabilecek nitelikte olmak uluslararası standartlarda KM için yeterli şart görülmektedir. Bu konuda ne ulusal mevzuatımız da nede ülkemizin üyesi olduğu uluslararası sivil havacılık otoriteri (JAA, EASA) mevzuatlarında uçuş emniyeti yönünden boy/kilo oranı kısıtlaması getiren bir düzenleme bulunmamaktadır.

THY A.O tarafından getirilen boy/kilo oranlarının hangi ulusal mevzuat veya bilimsel kıstaslara göre belirlendiğini bile açıklayamamaktadır.

Yaş, cinsiyet, bünyesel, hatta tespit edilemeyen bazı hormonsal etki kriterleri, kas ve kemik yapısı, çeşitli sağlık sorunları nedeniyle irade dışı boy/kilo oranı farklılaşmaları görüldüğü gibi, birçok bilimsel farklı yöntemlerle yapılan ölçümlerde farklı sonuçlar çıkabilmektedir.

Üyelerimiz bu konuda dilekçelerle gelinen bu olumsuz şartların son bulmasını talep eden bir imza kampanyası başlatmıştır.

Öncelikle ülkemiz sivil havacılık otoritesi SHGM’nü uçuş emniyeti açısından bu baskıları ve ayrımcılığı denetleme ve engelleme görevini yerine getirmeye çağırıyoruz.

Tüm basın kamuoyu ve uçak yolcularımızı bu konuda duyarlı olmaya ve kendilerinin emniyeti için özveri ile çalışan Kabin Ekiplerine üzerinde oluşan ve uçuş emniyetini risk altına sokan bu uygulamalarının son bulması konusunda destek vermeye çağırıyoruz. Saygılarımızla.

TÜRKİYE SİVİL HAVACILIK SENDİKASI
YÖNETİM KURULU"

HAVA-İŞ YİNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 13 yıl önce
Meclisteki ayrimcilik yasasi yururluge girdikten sonra bu uygulamalari getirenleri yargilanacaklar onune cikaracagiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Artik bir istifa bekliyoruz, yuzsuzluk nereye kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lutfen bu haberi gundemde tutmaya devam edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Öyle pilotlar var ki zor yürüyor. Hatta kokpit kapından içeri girerken zorlanmakta. Bunlara neden bize yapılanın aynısı yapılmıyor ve normlara uygun kilolarına düşene kadar işten alınmıyor? Düpedüz ayrımcılık ve adaletsizlik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY ÖZVERİLİ ÇALIŞANLARINA HER TÜRLÜ BASKI VE ZUŞMU YAPIYOR EN SON YAPTIKLARI KABİNDE BOY-KİLO ÖLÇÜMÜ BU ARKADAŞLAR PODYUMAMI ÇIKACAK YOKSA İŞ Mİ YAPACAK...BİRAZ DİGER ŞİRKETLERE BAKIN BİZİM KABİNDEKİLER ONLARIN YANINDA PRENSES GİBİ KALIYO SON GİREN GRUPLARI SAYMAZSAK TABİİİ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy nin almakta geç bile aldığı karar sadce kilo değil memnuniyet sorunuda var yolcular hep şikayetçi lay lay lom bir tarzı var çoğunun bu kadar yüksek maaş aldıkları halde aşırı disiplinsiz thy hostesleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gecen yaz yapmaniz gereken cikisi simdi yapiyorsunuz, yine de agziniza saglik. Hava-is uyeleri Ayrimciliga karsi orgutlenmeli ama bu sureklilik arzetmeli. Insan Kaynaklarinin agzina bakan degil uyesinin agzina bakan sendika istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kimse kilo almak istemez ama hayat şartlar doğum hormonol bozukluklar düzensiz iş koşulları . neden herkes bu kadar acımasız bu kadar katı bu dünyada bir varız bir yokuz insanların bu kadar rencide edilmesi hiç hoş değil .şimdide kg veremeyini işten atıcaz diyorlar ben herkesi vicdanlı olmaya davet ediyorum .dikkatli olmak gerekir yapılan kötülüler bir gün gelir sahibine geri döner mazlum ahı almayın bunun vebali büyük olur ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
zaten ekipler yeteri kadar çirkin birde kilo alırlarsa :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hava-İş 'mi hep tesebbusSS icraat nerede?:=)by-X plT)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000