23 Mayıs 2014, Cuma 09:25:00

"HAVA-İŞ ÜYELERİ SAHİPSİZ DEĞİLDİR"

Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları'nın greve katılan personele, 'çalışmalarınızdan verim alınamamakta ve hizmetinizden istifade edilememektedir' ifadeleriyle yazılı savunma istemesine, "Üyelerimiz sahipsiz değildir' diyerek cevap verdi.
  • "Dutmayın küçük enişteye" çok güldüm. :)))
  • Millet olarak dağıttık. Biz THY' liler iyice sapıttık. Bu ne kindir, ne düşmanlıktır. Yaşadığımız büyük felaket bile bizleri birleştiremedi. Yazıklar olsun. Yazıklar olsun. Yazıklar olsun.
  • Yahu SHGM'nin ne yaptığından mı bihaberler bizle kafa mı buluyorlar belli değil! En azından bağlı oldukları Türk-İş'i göreve çağırsalardı. Bu kindar yönetimle ve bu sendikacılık oynayan acemilerle Allah personelin yardımcısı olsun. Tavşan kaç tazı tut masalı oynuyorlar bayrak taşıyıcı havayolumuzda. Yazıklar olsun!
  • Bu ülkede hırsızlar hezaman korunduğunu bilmeyenmi var?
  • İşden atacağın kişiyi kanunu bahane ederek verimsizlikden işine son veriyorsun? THY TEKNİK AŞ'de alımlarda büyük çıkar sağlayan (MGD) hakkında ne yapiyorsun. Bütün kurum çalışanları bundan rahatsız olmasına rağmen neden onun işine son verilmiyor. Demir'in oğlu ile çıkar ilişkileri devam ettiği için mi?
  • Düne kadar aynı nedenle işten çıkarılanlar hukuki miydi ? Bu yapılanın hukuksuz olduğunu söylüyor hava iş sendikası ya bu yazının ne demek olduğunu bilmiyor yada tanışıklı dövüş.Sn TATLIBAL THY yönetmeliğinde var eğer verisizlikle itam ediyorsa çalışanın işine son veriyor demektir hukuki olarakda iş mahkemesinin vereceği 4+4 sonucunda ilişkisi biter....
  • THY babanın çiftliği,bizlerde çiftliğin marabaları olmadıgımız için kimseye çek git diyemezsin,hadsizlik etme.Şirketimize bir düşmanlığımız yok,adam gibi işimizi yapıyoruz,düşmanlık senin içinde asıl,senin göstermediğin iradeyi gösterebilip greve cıkanlara senin düşmanlığın,eziklikten hep bu zırvaların.Çatlasanda patlasanda biz varız ve çalışıyoruz,emeğimizin hakkını da alıyoruz.Seni iyi insan olmanın gereğini yerine getirmek için az gayret göstermeye davet ediyorum.biliyorum bu senin gibi kalbi nefretle dolu biri için çok zor ama imkansız değil...
  • Sendika ile Thy arasında bir oyun mu deil mi bilmiyorum ama grevden dönen arkadaslarda VERİMSİZLİK İSTEKSİZLİK DÜŞMANLIK oldugu asikar. Buraya bos bos savunucu seyler yazmayın arkadaslarınızı ya da kendinizi. Birebir sahit olan biri olarak soyluyorum bunları , ya maasınızın hakkını verin yada cekin gidin
  • Bu olayda güya thy memurları korkutacak sendikada onları koruyacak.dalga geçer gibiler.Olay bence şu Sendikaya güven sağlamak için resmen bir oyun.verimsiz dediğin insanlar aylardır işsiz kalmış geri döndüklerinde emin olun işlerine 4 elle sarılmış insanlar.hata yapmamak için,rapor almamak için sabreden insanlar.Bu olay resmen THY nin artık rezalet bir yer olduğunu ispatlar gibi.80'li 90'lı yılların memurları nede şanslıymış...
  • Atilay in askerleri hala utanmadan yazabiliyorsunuz. Adamlar yazmasalar niye yapmadınız. Yazarlar hamdi den izin aldılar dediler.Bizler sendikamiza güveniyoruz sonuna kadar arkasindayiz.

Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları'nın greve katılan personele, 'çalışmalarınızdan verim alınamamakta ve hizmetinizden istifade edilememektedir' ifadeleriyle yazılı savunma istemesine, "Üyelerimiz sahipsiz değildir' diyerek cevap verdi.

Konuyla ilgili olarak Hava İş Sendikası tarafından şu açıklama yapıldı:

"Bilindiği üzere sendikamız tarafından 15.05.2013 - 19.12.2013 tarihleri arasında, alınan grev kararı uygulanmıştır. 24.Dönem Toplu İş Sözleşmesinin imzalanmasıyla birlikte söz konusu grev sona ermiştir.

Toplu İş Sözleşmesinin imzalanmasıyla birlikte, greve katılan üyelerimiz işbaşı yapmışlardır. İşbaşı yapan üyelerimize, THY A.O. yönetimi tarafından önce mobbing uygulanmış ve hemen arkasından da greve katılmanın cezası kesilmeye başlanmıştır.

İşveren bu mobbing'i daha da ileri götürerek ne tesadüftür ki, grevin tam da birinci yıldönümü olan 15 Mayıs 2014 tarihinde, greve katılan bir kısım üyelerimizden "çalışmalarınızdan verim alınamamakta ve hizmetinizden istifade edilememektedir" ifadeleriyle yazılı savunmalarını istemiştir.

İşveren bu işlemiyle greve katılan üyelerimizi cezalandırmak ve işçilerin işverene karşı kullanabileceği grev hakkını işlevsiz hale getirmeyi amaçlamaktadır.

THY A.O. yönetiminin, şirketin karlılığını, uçak filosu ve uçuş noktalarını arttırdığının açıklandığı bir zamanda, tecrübeli personelin görevlerinden bu şekilde uzaklaştırılmaya çalışması tam bir çelişkidir.

THY A.O. yönetiminin bu hukuk tanımaz tutumu, greve çıkmış olan tüm üyelerimizi endişelendirmektedir. Yarın sıra bize de gelir mi endişesi, huzurlu çalışma ortamını zedeleyerek uçuş güvenliğini tehdit etmekte olduğundan, iş bu konuda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nü göreve çağırıyoruz.

İşçilerin tarihi süreç içinde kazanmayı başardığı grev hakkını, bu şekilde işlevsiz hale getirmeye çalışan THY A.O. yönetimini şiddetle kınıyoruz. Yapılan bu hukuksuz işlemlerin bir an önce sona erdirilmesi konusunda THY A.O. yönetimini uyarıyoruz. Aksi taktirde yasal yollara müracaat edeceğimizi ve sendikal haklarımızı kullanacağımızı ihtar ederiz.

Hukuka ve hakkaniyete aykırı olan bu işlemler karşısında üyelerimizin yanında olduğumuzu, yapılan hukuksuzluğun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası
(HAVA-İŞ)

"HAVA-İŞ ÜYELERİ SAHİPSİZ DEĞİLDİR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Enişte ~ 10 yıl önce
"Dutmayın küçük enişteye" çok güldüm. :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NELER OLDU BİZE. ~ 10 yıl önce
Millet olarak dağıttık. Biz THY' liler iyice sapıttık. Bu ne kindir, ne düşmanlıktır. Yaşadığımız büyük felaket bile bizleri birleştiremedi. Yazıklar olsun. Yazıklar olsun. Yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş ~ 10 yıl önce
Yahu SHGM'nin ne yaptığından mı bihaberler bizle kafa mı buluyorlar belli değil! En azından bağlı oldukları Türk-İş'i göreve çağırsalardı. Bu kindar yönetimle ve bu sendikacılık oynayan acemilerle Allah personelin yardımcısı olsun. Tavşan kaç tazı tut masalı oynuyorlar bayrak taşıyıcı havayolumuzda. Yazıklar olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 10 yıl önce
Bu ülkede hırsızlar hezaman korunduğunu bilmeyenmi var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Savuma ~ 10 yıl önce
İşden atacağın kişiyi kanunu bahane ederek verimsizlikden işine son veriyorsun? THY TEKNİK AŞ'de alımlarda büyük çıkar sağlayan (MGD) hakkında ne yapiyorsun. Bütün kurum çalışanları bundan rahatsız olmasına rağmen neden onun işine son verilmiyor. Demir'in oğlu ile çıkar ilişkileri devam ettiği için mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu ilk değil ~ 10 yıl önce
Düne kadar aynı nedenle işten çıkarılanlar hukuki miydi ? Bu yapılanın hukuksuz olduğunu söylüyor hava iş sendikası ya bu yazının ne demek olduğunu bilmiyor yada tanışıklı dövüş.Sn TATLIBAL THY yönetmeliğinde var eğer verisizlikle itam ediyorsa çalışanın işine son veriyor demektir hukuki olarakda iş mahkemesinin vereceği 4+4 sonucunda ilişkisi biter....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iphone uygulamas'na ~ 10 yıl önce
THY babanın çiftliği,bizlerde çiftliğin marabaları olmadıgımız için kimseye çek git diyemezsin,hadsizlik etme.Şirketimize bir düşmanlığımız yok,adam gibi işimizi yapıyoruz,düşmanlık senin içinde asıl,senin göstermediğin iradeyi gösterebilip greve cıkanlara senin düşmanlığın,eziklikten hep bu zırvaların.Çatlasanda patlasanda biz varız ve çalışıyoruz,emeğimizin hakkını da alıyoruz.Seni iyi insan olmanın gereğini yerine getirmek için az gayret göstermeye davet ediyorum.biliyorum bu senin gibi kalbi nefretle dolu biri için çok zor ama imkansız değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sendika ile Thy arasında bir oyun mu deil mi bilmiyorum ama grevden dönen arkadaslarda VERİMSİZLİK İSTEKSİZLİK DÜŞMANLIK oldugu asikar. Buraya bos bos savunucu seyler yazmayın arkadaslarınızı ya da kendinizi. Birebir sahit olan biri olarak soyluyorum bunları , ya maasınızın hakkını verin yada cekin gidin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şahit olacaksın ~ 10 yıl önce
evet arkadaş sen şahit olacaksın ama nelere şahit olacaksın işte onu ALLAH biliyor, biz bilemiyoruz...Soma da tam senin istediğin gibi senedika ve personel yönetimi vardı, şahit oldun, daha nelere şahit olacaksın ALLAH biliyor, biz değil....
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu olayda güya thy memurları korkutacak sendikada onları koruyacak.dalga geçer gibiler.Olay bence şu Sendikaya güven sağlamak için resmen bir oyun.verimsiz dediğin insanlar aylardır işsiz kalmış geri döndüklerinde emin olun işlerine 4 elle sarılmış insanlar.hata yapmamak için,rapor almamak için sabreden insanlar.Bu olay resmen THY nin artık rezalet bir yer olduğunu ispatlar gibi.80'li 90'lı yılların memurları nede şanslıymış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Atilay in askerleri hala utanmadan yazabiliyorsunuz. Adamlar yazmasalar niye yapmadınız. Yazarlar hamdi den izin aldılar dediler.Bizler sendikamiza güveniyoruz sonuna kadar arkasindayiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000