13 Ocak 2009, Salı 11:26:59

Hava-İş üyelere mesaj yolladı

Türk Hava Yolları’nın sendikaya üyelerin aidatlarını yatırmadığını haber yapan AirportHaber’in ardından Hava-İş Sendikası üyelerine bir mesaj yayınlama gereği hissetti. İşte o açıklama
  • milli içkimiz rakıyı damıtma aşamasında tatma çansına sahip biri olarak birbirimize böyle rakıcı makıcı demiyelim.tekirdağlı olmak benim suçum değil.ancak zamanında hem şirkettehem sendikada emeği olan biri olarak görüyorum ki bıçak kemiğe dayanmış.havaş konusunu anlatan arkadaş ta yazmış.atilay bey artık şapkasını önüne alsın düşünsün.israili bugüne getiren arap halkından bi farkı kalmadı bu sendikacılık faaliyetleriyle.herşeyinhayırlısı...siyasetin yeri ayrı sendikacılığın yeri ayrı.binlerce kişi bu olayı takip ediyo eve ekmek götürebilecekmiyim diye.ve bu kişiler de üzerine onbinlerce ytl eğitim masrafı yapılmışşilerbe kardeşim madem böle oynayacaktın niye bu insanlara bu kadar yatırımyaptın demezlermi adama.sendika böle ise demezler..
  • yorumları okuyunca şaşırıyorum. yönetimin yaptığı yanlış. Havaş THY den ilk ayrıldığında uygulanan yöntem sendikadan uzaklaştırmak için maaşa zam idi. Sendikadan ayrılanlar önce zam aldılar sonra insanları işten attıldılar. Havaşta bugünleri yaşadım.
  • Dün sendikayı arayan bir çok üye bordrolarında sendika kesintisini görünce çok kızıp sendikaya bildirmişler:-))) çok komiksin atilay ağa. eğer arayan varsa ya seninkilerdir (eee mamaları kesildi), ya da birileri senle dalga geçmiş:-))) ne oldi renginiz soldi... bu ayki paraları Apti Pesoktan alırsın artık. Malum milleti kandırarak mahkemeden götürdüğünüz paraları söylüyorum. Hepsi patladı. milletten yediğiniz küfürün haddi hesabı yok. Dinsizin hakkından imansız gelirmiş.
  • sendikanın parası ile rakı içen arkadaşlar:sizler adına özüldüm.işverernen sizlerin mazot parasını kesmiş.bu AKP nin atadıgıklarından korkulur.geçmiş olsun rakıcılar.alemlerinizi bir başka bahara erteleyin.
  • binlercesi ayçin ve ekibini eleştirip,sendikasına sahip çıkarak üyelik görevlerini yapıyor.sen ise yönetimin savunuculuğuna soyunmuşun.
  • insanlar düşüncelerini ifade etmiş.siz neden bu kadar sinirlisiniz.işveren mamnızı kesti diye dogruları söyleyenlere kızma hakkını ağan atilaydan mı alıyorsun. yazık sana.
  • Yani bu rumuzları kullanarak farklı kişi olduğunu inandırmaya çalışan zavallı.Sen yeraltı camiilerinde ayakçılık yaparken burada bu insanlar çalışıyordu.Ağbaban akp ve seni koruyanlar gidince sende barınamayacaksın.Sorun atilay değil.Atilay değişir Matilay gelir sendika kalıcıdır sen ise kalın kafalısın.Ğ desen anlarız seni rumuz girmene gerek yok.SayĞĞĞılar demenden anlaşılıyorsun zaten acınacak haldesin.
  • KARDEŞİM BU HAVA İŞ SENDİKASI SADECE ZENGİNLERİN Mİ SENDİKASI?NEDEN BİZİM ŞİRKETTE SENDİKA YOK!!!YANİ 2000TL NİN ÜZERİNDE MEAŞ ALANLAR KORUNUYO AMA DİĞERLERİ ...
  • hava-işde yönetim var mı ki toplantı yapıp bize bilği vereceksiniz.sendikamızda ağalık,patışahlık,sultanlık var.atilay ağa ve adamları var.eğer sendikamızda yönetim olsa idi :sendikamız hava-iş bu gün bu hallere düşmezdi. saygılar.
  • eninde sonunda masaya oturacağım diyorsun.enin,sonun bir tarihi yok mu?. ki yok. bu işlerin bu hale gelmesinin,üyelerin mağdur olmasının sebebi ve sorumlusu üyeler mi? yoksa sendikamızı küfür ve hakaretle yöneten sen ve adamların mı?.

Dün sendikamızı arayan birçok üyemiz yıllardır bordrolarında gördükleri sendika aidat kesintilerini göremediklerini biraz burukluk, biraz da kızgınlıkla bizlere ilettiler. Öncelikle belirtelim ki yasal olarak sendika aidatının kaynaktan kesilmemesi sendika üyeliğinin hukuki statüsünü hiç bir şekilde olumsuz etkilemez.

 

Ayrıca Ana Tüzüğümüzün 9 Maddesi gereği kesinlikle üyeliğin düşmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Hatta sendikalar yasası, işyeri değişse ancak işkolu değişmese bile çalışan yönünden sendika üyeliğinin devam edeceğini düzenlemiştir. Yine işten çıkarılanlar başka bir işkolunda işe girmedikleri sürece sendika üyesi olarak kalırlar. Aidat sendikamızla üyeleri arasında Ana Tüzük gereği oluşturulan bir bağdır. Sendika üyeliği ise Anayasal bir haktır ve engellenemez. Bu açıdan hiç bir üyemizin kaygı duymasına gerek yoktur.

 

İşverence yapılan bu işlemin nedenine gelince. Bilindiği gibi THY Teknik A.Ş’de işkolumuza yapılan tespit itirazı, THY A.O’da ise yetki işleminin ülkemizde çalışma yaşamında hiç rastlanmayan bir nezaketsizlikle sendikanın inisiyatifi dışında işverence başlatılması üzerine yetki işlemlerindeki eksiklikleri gidermek amacıyla sendikamızın yaptığı hukuki işlemler nedeniyle yetki işlemleri yürürlük süresinin sonu olan 31 Aralık 2008 tarihi sonrasına sarkmıştır. Yasa yürürlük süresi biten toplu iş sözleşmesinin yenisi imzalanıncaya kadar hizmet akdi yönünden geçerli olacağını düzenlemiştir. Bu yasayı yapanlar herhalde yıllardır taraf olarak masa başında toplu iş sözleşmesi yapmış işçi-işveren ilişkilerinde böylesine küçük hesaplarla hareket eden bir işveren hayal bile etmediklerinden bu konuya çokta önem vermemiş ve ayrıntıları düzenlememişledir.

 

İşte “basit ve küçük” hesaplarla hareket etmeyi kendilerine yöneticilik yaftası olarak takmış işveren mantığıyla yasanın bu yoruma açık hükmü maalesef temsilci izinlerinin kullandırılmaması, sendika aidatlarının kaynaktan kesilmemesi gibi uygulamalara dönüştürülmüştür. Bu uygulamalar tartışmalıdır, sendikamız resmi anlamda itirazlarını sürdürmektedir. Ancak belirtmek gerekir ki bu basitçe sendikaya karşı bir tavır değil çalışanlara karşı bir tavırdır. Hayal ettiklerini dışa vurmuşlar sendikasız toplu iş sözleşmesiz dikensiz gül bahçesi istediklerini bir biçimde itiraf etmişlerdir. Konu ayrıca Yönetim Kurulumuzca değerlendirilerek üyelerimizin ortaya koyacakları tavır ile ilgili ayrıca açıklama yapılacaktır.

 

En temel kanun olan Medeni Kanunun "I-Dürüst davranan MADDE 2.- Herkes, haklarını kullanırken ve borçlarını yerine getirirken dürüstlük kurallarına uymak zorundadır. Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz. II. İyi niyet MADDE 3.- Kanunun iyi niyete hukukî bir sonuç bağladığı durumlarda, asıl olan iyi niyetin varlığıdır. Ancak, durumun gereklerine göre kendisinden beklenen özeni göstermeyen kimse iyi niyet iddiasında bulunamaz."İlkelerini ayaklar altına alan bu tür uygulamalar hiçbir çağdaş işverenin aklına bile getirmediği işlerdir.

 

Yürürlük süresi sona eren toplu iş sözleşmesinin hizmet akdi yönünden geçerli olması aslında, tarafların kendisini ortadan kaldırmamaktadır. Taraflar eninde sonunda masaya oturacaklar ve eninde sonunda bu toplu iş sözleşmesini imzalayacaklardır. Bundan kaçılması mümkün değildir. Mevcut sözleşme hükümlerinin de tümden değişmeyeceği açıktır. Zaten THY’de işverenin yetki tespiti istemesi ile bu işyerinde çoğunluğa haiz olduğumuz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca tescil edilmiştir. Bu açıdan yetki ile ilgili herhangi bir olumsuzluk da söz konusu değildir.r Buradan açıkça ilan ediyoruz ki sendikanın hukukunu uygulayacağı zamanlar da gelecektir ve bu “küçük ve basit” ama kin dolu uygulamalar ile ilgili değerlendirmelerimizi üyelerimizle birlikte o zaman yapacağız. Hava-İş sendikasını bugüne kadar hiç bir güç ne korkutma, yıldırma, ne tehdit ne de parayla pulla terbiye edememiş bundan sonrada edemeyecektir.

 

Saygılarımızla


Türkiye Sivil Havacılık Sendikası Yönetim Kurulu

Hava-İş üyelere mesaj yolladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

koaka ~ 15 yıl önce
milli içkimiz rakıyı damıtma aşamasında tatma çansına sahip biri olarak birbirimize böyle rakıcı makıcı demiyelim.tekirdağlı olmak benim suçum değil.ancak zamanında hem şirkettehem sendikada emeği olan biri olarak görüyorum ki bıçak kemiğe dayanmış.havaş konusunu anlatan arkadaş ta yazmış.atilay bey artık şapkasını önüne alsın düşünsün.israili bugüne getiren arap halkından bi farkı kalmadı bu sendikacılık faaliyetleriyle.herşeyinhayırlısı...siyasetin yeri ayrı sendikacılığın yeri ayrı.binlerce kişi bu olayı takip ediyo eve ekmek götürebilecekmiyim diye.ve bu kişiler de üzerine onbinlerce ytl eğitim masrafı yapılmışşilerbe kardeşim madem böle oynayacaktın niye bu insanlara bu kadar yatırımyaptın demezlermi adama.sendika böle ise demezler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaşlı kurt ~ 15 yıl önce
yorumları okuyunca şaşırıyorum. yönetimin yaptığı yanlış. Havaş THY den ilk ayrıldığında uygulanan yöntem sendikadan uzaklaştırmak için maaşa zam idi. Sendikadan ayrılanlar önce zam aldılar sonra insanları işten attıldılar. Havaşta bugünleri yaşadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CANDAN geliyo kaçın:-))) ~ 15 yıl önce
Dün sendikayı arayan bir çok üye bordrolarında sendika kesintisini görünce çok kızıp sendikaya bildirmişler:-))) çok komiksin atilay ağa. eğer arayan varsa ya seninkilerdir (eee mamaları kesildi), ya da birileri senle dalga geçmiş:-))) ne oldi renginiz soldi... bu ayki paraları Apti Pesoktan alırsın artık. Malum milleti kandırarak mahkemeden götürdüğünüz paraları söylüyorum. Hepsi patladı. milletten yediğiniz küfürün haddi hesabı yok. Dinsizin hakkından imansız gelirmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatih ~ 15 yıl önce
sendikanın parası ile rakı içen arkadaşlar:sizler adına özüldüm.işverernen sizlerin mazot parasını kesmiş.bu AKP nin atadıgıklarından korkulur.geçmiş olsun rakıcılar.alemlerinizi bir başka bahara erteleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekci musti ~ 15 yıl önce
binlercesi ayçin ve ekibini eleştirip,sendikasına sahip çıkarak üyelik görevlerini yapıyor.sen ise yönetimin savunuculuğuna soyunmuşun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apron ayşe ~ 15 yıl önce
insanlar düşüncelerini ifade etmiş.siz neden bu kadar sinirlisiniz.işveren mamnızı kesti diye dogruları söyleyenlere kızma hakkını ağan atilaydan mı alıyorsun. yazık sana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçeküstü ~ 15 yıl önce
Yani bu rumuzları kullanarak farklı kişi olduğunu inandırmaya çalışan zavallı.Sen yeraltı camiilerinde ayakçılık yaparken burada bu insanlar çalışıyordu.Ağbaban akp ve seni koruyanlar gidince sende barınamayacaksın.Sorun atilay değil.Atilay değişir Matilay gelir sendika kalıcıdır sen ise kalın kafalısın.Ğ desen anlarız seni rumuz girmene gerek yok.SayĞĞĞılar demenden anlaşılıyorsun zaten acınacak haldesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOB MARLEY ~ 15 yıl önce
KARDEŞİM BU HAVA İŞ SENDİKASI SADECE ZENGİNLERİN Mİ SENDİKASI?NEDEN BİZİM ŞİRKETTE SENDİKA YOK!!!YANİ 2000TL NİN ÜZERİNDE MEAŞ ALANLAR KORUNUYO AMA DİĞERLERİ ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neriman ~ 15 yıl önce
hava-işde yönetim var mı ki toplantı yapıp bize bilği vereceksiniz.sendikamızda ağalık,patışahlık,sultanlık var.atilay ağa ve adamları var.eğer sendikamızda yönetim olsa idi :sendikamız hava-iş bu gün bu hallere düşmezdi. saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dagobel ~ 15 yıl önce
eninde sonunda masaya oturacağım diyorsun.enin,sonun bir tarihi yok mu?. ki yok. bu işlerin bu hale gelmesinin,üyelerin mağdur olmasının sebebi ve sorumlusu üyeler mi? yoksa sendikamızı küfür ve hakaretle yöneten sen ve adamların mı?.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000