02 Ağustos 2013, Cuma 22:31:23

HAVA-İŞ "SÖZ BİTTİ TUZ KOKTU"

İcra Mahkemesi ve Yargıtay'dan Hava İş Sendikasının çok eden kararlar gelmesinin ardından sendika bir açıklama daha yaptı. İşte sendikanın açıklaması ve THY'ye çağrısı
  • AKP VE ONUN ATADIĞI YÖNETİCİLER SEÇİMLERDE % KAÇ OY OLARAK GÖREVLERİNE DEVAM EDİYORLAR.
  • Yorumlara bak...bu ülke bitmiş arkadaş...ortada bi hukuk skandalı var millet geyik peşinde sendikaya saldırma peşinde...sıra sizede gelir bi gün ama o gü in geldiğindede bu yaptıklarınız yüzünden sizi savunucak kimse kalmaz...yazıklar olsun...
  • grev bitti veya bitmedi, zaten bir etkisi yok da, Sendika baskani bitti ama. Yeni bir baskan gelse artik, outfit I de farkli olsa. calisanlarin tamamini temsil etse. eskiyi degil, gelecegi hatirlatsa. hadi insallah diyelim.
  • 130 kişi dönmüş grevde kalan sayısı 470 kişi.azınlıkta kalmayın !!!
  • SENDIKA HEMEN SEÇİME GİTMELİ....
  • Yıl 2009 14 Aralık ,Siz geçersiz bir oyu geçerli hale getirip 1 oyla o koltuklarda oturmayı helal saydınız.İşte TUZ o zaman kokmuştu.Bu yaşananlar bu yüzdendir.
  • part time km olarak gördüm ki greve katılmayan bir çok eski km sendika yönetimine güvenmediği için greve katılmamış.bu önemli demek ki sendikada yönetimde sorun var.bu grevin başarırisızlığının nedeni en baştan cılız başlamış olması.1200 den daha sonra 600 e düşmüştü en son sayı nedir bilmiyorum.neden 7000 eski km den sadece 600 katıldığıdır sorgulanması gereken.elbette grev haktır yapılmalıdır da.ama herkes bilir ki zamanlama ve planlama olmadan başlanan girişimler sadece kendi amaçlarına zarar verir.ben pt olarak grevcileri anlıyorum tabi ki.kimse kolayca ve tazminatsız işten çıkarılsın istemez ve herkez hakları olsun ister.ama pt lar işten atılsın isteğiyle coşmak da neyin nesi? sendika demek işçiyi ve emeği savunmak demektir.pt da eski de işçidir nihayetinde.birinin hakkı diğerinden üstün olamaz.bence bu greve bambaşka koşullarda başlanmalıydı.
  • Böyle adaletin ben
  • greve destek verelim arkadaşlar; #plajdagrev #çadırkuralım #1milyonseferiptal #tuzkoktu #grevcibirgüngazetesisatonurunlayaşa #şezlonggrevi #hava-şiş #çöpşiş #beyti #indimdereyetaşbulamadım :)))))))))
  • Sayın Topçu artık kimseyi madur etmeyin bitsin bu iş herkez rahat olsun

Değerli Basın ve Kamuoyuna

İstanbul 5. İş Mahkemesinin İhtiyatı Tedbir kararının fiilen uygulatılması ile ilgili yürüttüğümüz İLAMI İCRA işlemine işverence yapılan itiraz 11.İcra Hukuk mahkemesince kabul edilmişti.

Mahkeme hâkiminin verdiği bu kara ve sendikanın savunmasının beklenmesine yönelik kendi verdiği ara kararını bile yok sayarak verilen hukuka aykırı, adalet duygusunu inciten bir karar olmuştur.

Tüm hukukçuların bildiği gibi HMK 397/2. Maddesinde aynen, “ihtiyati tedbir kararının etkisi aksi belirtilmediği takdirde nihai kararın kesinleşmesine kadar devam eder” demektedir.

İstanbul 5. İş Mahkemesi kararı incelendiğinde görüleceği gibi aksine bir hüküm bulunmamaktadır.

Ayrıca usulen veya şeklen, maddi hata veya dalgınlıkla diyemeyeceğimiz kadar, ancak hangi amaç ve gerekçe ile olduğunu bilemediğimiz ve isimlendiremediğimiz bir şekilde karar oluşturulmuştur,

 

Anayasamızın temel hakları ile güvence altında olduğunu düşünerek 80 gündür grevde olan aileleri ile birlikte binlerce işçinin, toplu iş sözleşmesinin imzalanması, haklarının toplu iş sözleşmesi ile düzenlenmesi için çok önemli bir noktada grev kırıcı işveren uygulamalarının durdurulmasını sağlayacak İHTİYATI TEDBİR KARARININ uygulama aşamasında oluşan bu hukuka aykırı karar, telafisi mümkün olmayan zararlar oluşturmuştur.

Tam bu aşamada ise bugün yine belki de Yargıtay tarihinde bir ilk olarak 23 Temmuz 2013 tarihinde Yargıtay kayıtlarına giren işverence temyiz edilen 5. İş Mahkemesinden verilen ve ihtiyati tedbir içeren kararının 8 gün gibi kısa bir sürede ele alınarak Mahkeme kararı hakkında bozma yönünde karar verildiğini yine basından öğrendik.

Yargıtay tarihinde bu kadar kısa sürede karar verilen bir dosya var mı bilemiyoruz. Ancak söz bitti, tuz koktu demekten başka bir şey bulamıyoruz.

Bu gelişmeler olağan gelişmeler değildir. Hukuksuzluklar içinde hukuk arıyoruz. 22. Yargıtay Hukuk Dairesinin bozma kararı henüz tarafımıza tebliğ edilmemiştir. İstanbul 5. İş Mahkemesinin kararının Yargıtay tarafından hangi gerekçeyle bozulduğu, ancak bu karar ortaya çıktığında değerlendirilebilecektir.

Bizim açımızdan grev kırıcılığı ile ilgili ihtiyatı tedbir kararı hala ortadan kalkmamış olup, kesin yargı kararı henüz oluşmamıştır.

Bu nedenle Pazartesi günü hukuk müşavirliğimizce Yargıtay kararı mahkemeden talep edilerek değerlendirilerek daha kesin detaylı açıklama yapılacaktır.

Mahkemenin ihtiyati tedbir kararının tam uygulatılma aşamasında ve bayram öncesi hukuk dışı çalıştırılan personelin faaliyetten el çektirilecek olması ile büyük bir sıkıntıya düşen işveren yetkililerinin bu karar sonrası yine “grev kırıcısı olun” çağrısı çıkarması, sıkıntılarının hala sürmekte olduğunu göstermektedir.

THY A.O Yönetimini sendikayı hedef alan tutumundan ve inadından vazgeçmeye işçilerin haklarını vermeye çağırıyoruz. Bu gerginlik ve huzursuzlukla uçuş operasyonlarının yürütülmesi büyük bir risktir.

İşverene buradan yine çağrıda bulunuyoruz, bu uyuşmazlığın grevin çözümünün en doğru yolu masada toplu iş sözleşmesinin tarafların iradesi ile bitirilmesidir. İş barışını ancak böylesi bir sonuç sağlayabilir.

Hava-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu

HAVA-İŞ "SÖZ BİTTİ TUZ KOKTU"

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

1999 ~ 11 yıl önce
AKP VE ONUN ATADIĞI YÖNETİCİLER SEÇİMLERDE % KAÇ OY OLARAK GÖREVLERİNE DEVAM EDİYORLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 11 yıl önce
Yorumlara bak...bu ülke bitmiş arkadaş...ortada bi hukuk skandalı var millet geyik peşinde sendikaya saldırma peşinde...sıra sizede gelir bi gün ama o gü in geldiğindede bu yaptıklarınız yüzünden sizi savunucak kimse kalmaz...yazıklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazik ~ 11 yıl önce
grev bitti veya bitmedi, zaten bir etkisi yok da, Sendika baskani bitti ama. Yeni bir baskan gelse artik, outfit I de farkli olsa. calisanlarin tamamini temsil etse. eskiyi degil, gelecegi hatirlatsa. hadi insallah diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DÜN İTİBARIYLA ~ 11 yıl önce
130 kişi dönmüş grevde kalan sayısı 470 kişi.azınlıkta kalmayın !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
SENDIKA HEMEN SEÇİME GİTMELİ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2009. ~ 11 yıl önce
Yıl 2009 14 Aralık ,Siz geçersiz bir oyu geçerli hale getirip 1 oyla o koltuklarda oturmayı helal saydınız.İşte TUZ o zaman kokmuştu.Bu yaşananlar bu yüzdendir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
burdan yakın ~ 11 yıl önce
part time km olarak gördüm ki greve katılmayan bir çok eski km sendika yönetimine güvenmediği için greve katılmamış.bu önemli demek ki sendikada yönetimde sorun var.bu grevin başarırisızlığının nedeni en baştan cılız başlamış olması.1200 den daha sonra 600 e düşmüştü en son sayı nedir bilmiyorum.neden 7000 eski km den sadece 600 katıldığıdır sorgulanması gereken.elbette grev haktır yapılmalıdır da.ama herkes bilir ki zamanlama ve planlama olmadan başlanan girişimler sadece kendi amaçlarına zarar verir.ben pt olarak grevcileri anlıyorum tabi ki.kimse kolayca ve tazminatsız işten çıkarılsın istemez ve herkez hakları olsun ister.ama pt lar işten atılsın isteğiyle coşmak da neyin nesi? sendika demek işçiyi ve emeği savunmak demektir.pt da eski de işçidir nihayetinde.birinin hakkı diğerinden üstün olamaz.bence bu greve bambaşka koşullarda başlanmalıydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
Böyle adaletin ben

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hava-şiş ~ 11 yıl önce
greve destek verelim arkadaşlar; #plajdagrev #çadırkuralım #1milyonseferiptal #tuzkoktu #grevcibirgüngazetesisatonurunlayaşa #şezlonggrevi #hava-şiş #çöpşiş #beyti #indimdereyetaşbulamadım :)))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grevdeki km ~ 11 yıl önce
Sayın Topçu artık kimseyi madur etmeyin bitsin bu iş herkez rahat olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000