04 Ağustos 2013, Pazar 16:32:11

HAVA-İŞ KAYNIYOR! GREVCİLER BASKI YAPMAYA BAŞLADI

Hava-İş Sendikası'nın 15 Mayıs'ta başlattığı grev etkisiz olunca mücadele hukuki platformlar denenerek yapılmaya başlanmıştı. Hem THY hem de sendika mahkemelerde hak ararken son gülen taraf Türk Hava Yolları olmuştu.
  • Greve çıkmadım. Hem sendikaya güvenmedim hem de çoluğumun çocuğumun rızkını yok etmeye hakkım olmadığını düşündüm. Bizi öyle bir alıştırmışlar ki sistemin kölesi olmuşuz. Bir ay çalışmasam batarmışım gerçekten. Arabamı veya evimi satmam gerekirmiş bunu anladım. Greve çıkan arkadaşlarıma hiçbir zaman saygısızlık etmedim onları anlamaya çalıştım. Bir an önce bu grev bitsin arkadaşlarım da işine kavuşsun o kadar çok istiyorum ki. İnşallah dönerler. Sendikaya yıllardır aidat ödedik bu paraları yediler içtiler. Grev zamanı ödemek zorunda oldukları yardımı bile yapmadılar grevcilere. Tıpkı 305 te olduğu gibi sendikanın gazı ile suçsuz yere işten atılan 305 kişiye yardım etme şartı her gün alana gelmeelerini bile istediler. Alana gelmeyene yardım yapmadılar. Neyse greve çıkan çok arkadaşım var ama bir kaç tanesi gerçekten face den o kadar aşşağılık laflar ediyor ki insanın içi acıyor. İnşallah o arkadaşlar da tükürdüğünü yalamak zorunda kalmaz...
  • daha çok beklersınız cenk dekı yuregın adamlıgın onda bırı sızde olsaydı keske o varsa bız burdayız .ama raaht olun hepınızın ustesınden gelır o
  • Kabindeki grevici dünyanın en azılı yalanı : "Bizim için para önemli değil"
  • allahıma şükürler olsun benim kızımda döndü.
  • Fatih Bey geri donen yok diyorsunuz ama bugun ( burada isim vermem dogru olmaz ) birkac arkadasimizin geri dondugunu biliyorum. Bilginize
  • Birbiri ardına gelen mahkeme kararları hava iş aleyhine gelmedi. THY alehine kararlar gelirken sadece bir tanesi ertelendi. Konuyu saptırmayalım lütfen. Biraz vicdan arkadaşlar. Bu arada geri dönen yok bilginiz olsun.
  • sn aycin sendika bittiği zaman asıl ozaman senin davan başlayacak aidat olarak aldığın bu kadar paraları ne yaptın nerelere harcadın coguda keyfi harcama dava acılmalı hukuk önünde hesap vermeliler.
  • Dönenler FAV Dönmeyenler RET yapsin bakayim
  • Dönen arkadaslara hayirli ugurlu olmasini diler, dönemeyen arkadaslara iyi tatiller dilerim....Son 5 saat 34 dakika... Damping bitiyor
  • Ayrıştırılmaya çalışıldığımız bu kurum bizim arkadaşlar , yorumlara bakınca anlıyorum ki bunu ne de güzel başarmışlar.THY ismi de sendika da ancak bizimle var olabilir.Gelinen son noktanın ben de tarifi şudur; sendika yönetimi 305 katliamından sonra elinde ki son kozu(grevi) iyi değerlendirememiş,hiçbir hazırlık yapmamış,üyelerini tek bırakıp inandırıcı olamamıştır.THY yönetimi de sendikanın içinde bulunduğu ortamı iyi analiz etmiş arkasına aldığı hükümet desteğiyle baskıcı tutumunu devam ettirmiş ve hükümdarlığını devam ettirmekte.Sendika yönetimi sadece alana gelin sözlerini yinelemiş greve çıkan bir avuç üyelerini de korumamış,onların sıkıntılarını görmezden gelmiş ve bir şekilde thy nin kollarına bırakmıştır.bundan sonrasında eleştirmek hatalı olur ,geriye dönecek olan arkadaşlar üzerlerinde bir ton ağırlıkla bu kararı alacak...içerde olanlar zaten huzursuz ,hepimiz aman yarın ne olacak sorunu yaşıyoruz ve birbirimize güvenmiyoruz.tek dileğim grevciler de yanmasın!

Mahkemelerden birbiri ardına gelen sendika aleyhine kararlar, sendika ile THY arasından kalan çalışanları karar verme aşamasına getirdi. Bir yandan iş kaybetme diğer yandan ise sosyal hakların iyileştirilmesi arasında kalan çalışanlar Yargıtay'ın verdiği son karar ile birlikte kendi geleceklerini belirleme aşamasında sendika ile karşı karşıya geldiler.

Cuma günü Yargıtay'dan gelen kararla birlikte köşeye sıkışan sendika sürekli açıklama yaparak yargının bağımsız olmadığını ifade etmeye çalışırken diğer yandan da grev alanında bir forum düzenlemişti. Greve katılan personel ile yapılan forum neticesinde mücadeleye devam kararı verildiği belirtilirken, grevci personel kanadından da farklı bilgiler gelmeye başladı.

Yargıtay'ın verdiği karardan sonra işlerini kaybetme korkusu içinde olan yaklaşık 10 sözü geçen kabin amiri ve purserlardan oluşan bir grubun sendika merkezine giderek "TİS'i imzalayın yoksa grevi bırakırız" baskısı yaptığı iddia edildi.

İsmini açıklamak istemeyen ve 23 yıllık THY kabin personeli "Herkes Pazartesi'ni bekliyor. Sendika TİS'i imzalamazsa çok sayıda personel işe geri dönecek" dedi.

Bilindiği üzere Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu kendi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 5 Ağustos günü saat 17.00'ye kadar işine geri dönmek isteyenler son kez süre vermişti.

Hamdi Topçu'nun bu çağrıyı işe geri dönmek üzere müracaat eden personelin isteği üzerine yaptığı ve sürenin son kez uzatıldığı belirtilmişti.

Çok sayıda personelin işe dönmek üzere müracaat ettiği ve kararın Pazartesi THY yönetim kurulunda verileceği kaydedildi.

Bu arada Hava-İş Sendikası yönetiminde de çatlak sesler çıkmaya başladığı da gelen haberler arasında.

Airporthaber.com

HAVA-İŞ KAYNIYOR! GREVCİLER BASKI YAPMAYA BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (64)

Yasas ~ 11 yıl önce
Greve çıkmadım. Hem sendikaya güvenmedim hem de çoluğumun çocuğumun rızkını yok etmeye hakkım olmadığını düşündüm. Bizi öyle bir alıştırmışlar ki sistemin kölesi olmuşuz. Bir ay çalışmasam batarmışım gerçekten. Arabamı veya evimi satmam gerekirmiş bunu anladım. Greve çıkan arkadaşlarıma hiçbir zaman saygısızlık etmedim onları anlamaya çalıştım. Bir an önce bu grev bitsin arkadaşlarım da işine kavuşsun o kadar çok istiyorum ki. İnşallah dönerler. Sendikaya yıllardır aidat ödedik bu paraları yediler içtiler. Grev zamanı ödemek zorunda oldukları yardımı bile yapmadılar grevcilere. Tıpkı 305 te olduğu gibi sendikanın gazı ile suçsuz yere işten atılan 305 kişiye yardım etme şartı her gün alana gelmeelerini bile istediler. Alana gelmeyene yardım yapmadılar. Neyse greve çıkan çok arkadaşım var ama bir kaç tanesi gerçekten face den o kadar aşşağılık laflar ediyor ki insanın içi acıyor. İnşallah o arkadaşlar da tükürdüğünü yalamak zorunda kalmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cenk için ~ 11 yıl önce
daha çok beklersınız cenk dekı yuregın adamlıgın onda bırı sızde olsaydı keske o varsa bız burdayız .ama raaht olun hepınızın ustesınden gelır o

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dr.reno ~ 11 yıl önce
Kabindeki grevici dünyanın en azılı yalanı : "Bizim için para önemli değil"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
secret ~ 11 yıl önce
allahıma şükürler olsun benim kızımda döndü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatih Umay'a ~ 11 yıl önce
Fatih Bey geri donen yok diyorsunuz ama bugun ( burada isim vermem dogru olmaz ) birkac arkadasimizin geri dondugunu biliyorum. Bilginize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatih UMAY ~ 11 yıl önce
Birbiri ardına gelen mahkeme kararları hava iş aleyhine gelmedi. THY alehine kararlar gelirken sadece bir tanesi ertelendi. Konuyu saptırmayalım lütfen. Biraz vicdan arkadaşlar. Bu arada geri dönen yok bilginiz olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geri dönen yok mu? ~ 11 yıl önce
Yahu arkadaş grevde 50 kişi ya var ya yok. Herkes sendikanın amacına hizmet etmediğini gördü ve geri döndü. Siz hala beyefendinin sözlerne inanın.
Fatih Bey ~ 11 yıl önce
gözümle gördügüme mi yoksa sana mi inanayim... Bugün gördük saat 18:00 L civarinda amir arkadasimiz hic saga sola bakmadan ekibini buldu ve ucusuna gitti.. Hayirlisi olsun
jhbjkvb ~ 11 yıl önce
sn aycin sendika bittiği zaman asıl ozaman senin davan başlayacak aidat olarak aldığın bu kadar paraları ne yaptın nerelere harcadın coguda keyfi harcama dava acılmalı hukuk önünde hesap vermeliler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoklama ~ 11 yıl önce
Dönenler FAV Dönmeyenler RET yapsin bakayim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyimis ~ 11 yıl önce
Cok iyi yaaa...
dönen&dönemeyen ~ 11 yıl önce
Dönen arkadaslara hayirli ugurlu olmasini diler, dönemeyen arkadaslara iyi tatiller dilerim....Son 5 saat 34 dakika... Damping bitiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
şirket son bileti satmaya çalışan piyangocu gibi. merak etme iki hafta sonra bi son fırsat daha verir:)
ayrışma ~ 11 yıl önce
Ayrıştırılmaya çalışıldığımız bu kurum bizim arkadaşlar , yorumlara bakınca anlıyorum ki bunu ne de güzel başarmışlar.THY ismi de sendika da ancak bizimle var olabilir.Gelinen son noktanın ben de tarifi şudur; sendika yönetimi 305 katliamından sonra elinde ki son kozu(grevi) iyi değerlendirememiş,hiçbir hazırlık yapmamış,üyelerini tek bırakıp inandırıcı olamamıştır.THY yönetimi de sendikanın içinde bulunduğu ortamı iyi analiz etmiş arkasına aldığı hükümet desteğiyle baskıcı tutumunu devam ettirmiş ve hükümdarlığını devam ettirmekte.Sendika yönetimi sadece alana gelin sözlerini yinelemiş greve çıkan bir avuç üyelerini de korumamış,onların sıkıntılarını görmezden gelmiş ve bir şekilde thy nin kollarına bırakmıştır.bundan sonrasında eleştirmek hatalı olur ,geriye dönecek olan arkadaşlar üzerlerinde bir ton ağırlıkla bu kararı alacak...içerde olanlar zaten huzursuz ,hepimiz aman yarın ne olacak sorunu yaşıyoruz ve birbirimize güvenmiyoruz.tek dileğim grevciler de yanmasın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000