20 Haziran 2010, Pazar 09:34:11

"HAVADA VOLTA ATMA ÇİLESİNİ BİTİRDİK"

İstanbul Atatürk Havalimanı'na inmek de, kalkış yapmak da çileli oldu. Sabiha Gökçen CEO'su Buğday çözümün kendilerinde olduğunu, uçakta Marmara ve Uludağ üstünde tur atmayı bitirdiklerini söyledi.
  • Corendon neden tüm masrafları TGS tarafından karşılanarak adam gönderiyor SAW a. Uçağı yolcusuz gönderirseniz üstüne bide yanlış Load & Trim sheet yapar Tail strike a sebep olursanız daha çok otel parası harcırah ödersiniz.
  • SN başkanım Unutmadan cok akıllı başmüdürünüğz var gercekten orada bır şeyler yapmaya calışan ve vizyon ve nisyonu değiştirmek adına uğraşan ınsan kendisini tebrik ediyorum ve rıcam bu ınsana sahıp cıkılması ve istedıklerını yerı getırlmesı efe beye rağmen ona göre hıc bır şey yok ama adam geldı 6 ayda eksıklerı anında üst nakamlara bıldırdı ve allah aşkına şut möahalını ve ramp mudurluğu cözmek adına acıl tedbırler ve yenı ınsanlar ve yönetıcıler bulun olmuyor olmuyor işte yürümüyor bunu kabul edın yazıları okuyorum cok üzuluıyorum saygılarımla
  • Başkanım; her şeyi güzel anlattınız ama bır şeyi unuttunuz İSG fırmasında şirket kültürü olmadığı sürece sızın yaptıklarınız hic bır zaman anlaşılmayacak cunku genel müdürünüz efe bey ve siz arkasında durduğunuz sürece şahsın yer hizmetleri olarak başarı sağlamanız olanaksızdır gercekten ramp hizmetleri cok kötü ve apron termınalı kontor altında değil sizden cok kücük bir ricam var eğer kendinizi sevıyor sanız işi ehli ve apron disiplini calışan ve kaprisi olmayan şahıslara teslım etmenizdir sizde bu insanları cok iyi biliyorsunuz inadıızdan vazgecip ipleri elinize alıp havada volta atması gereken ucaklar söz konusu değil yardeki hizmet kalitesini nasıl artıralım yönunde careler aramakta fayda var cünkü siz bu işi ıyı bılıyorsunuz
  • Bu ekip sallar sallar iyi yer tutarlar geliştirme ne gezer bu kişi TK Operasyonunu Havaş aldığında başındaydı ve rezil etmedimi. SAW da bir kargo hizmeti vermeye çalışsan kac yıl uğraşırsin Kargo terminali ayrı yerde Yolcu ucaklarına kargo gönderimlerinde araclar pist gecmek zorunda işte terminal işte SAW birde bu kafa ile AHL yi eleştiriyorlar. siz sıfırdan iyi şeyler yapında onunla öğünün. Kargo pisti gecerken ucak havada tur atar hale gelmemesi için du a edinde trafığiniz yoğunlaşmasın.
  • Sallamaya devam. Uçuş süresinden daha fazla bagaj almak için bekletiyorsunuz. Daha ne diyeyim.
  • 4 yılı aşkın süredir saw da uçak teknisyenliği yapmaya çalışıyorum, sayenizde ne çağrıldığında gelebilen bi merdiven ne bi ground power nebir bagaj arabası ne bir wheel chair ne bir airstarter bla bla bla.saw diye atıp tutmak kolay.bizim emeğimizi sömürüyosunuz girişimci şirketler sayesinde dikkatinizi çekerim.biz tam gece uçağın bakımını yapıyoruz yok traktör çarptı yok tuvalet arabası çarptı.ist Atatürkte 10 yılda görmediğimi burda iki yılda görüyorum.sizi tebrik ediyorum.artık anlayana...
  • BOŞ İŞLERLE UĞRAŞACAĞINIZA MSB YE VE SSM YE BASTIRINDA BİRAN EVVEL ŞU 2.PİSTDE YAPILSIN!! SAW İŞTE TAM ANLAMIYLA OZAMAN SAW OLACAKTIR.. NEZAMAN 1 NUMARA OLURUZ ? KENDİ EGOLARIMIZI TATMİN ETMEYİ BIRAKTIĞIMIZ ZAMAN.. BİRAZCIK BU ŞAHESERİN,BU GÜZELİM EMEĞİN ÇIKARINA HAREKET EDİN.İŞTE OZAMAN BAŞARIYI YAKALAYACAKSINIZ!!
  • HAVADAKİ BEKLEMEYİ ÇÖZDÜKTEN SONRA YERDEKİ BEKLEMEYİDE ÇÖZERSENİZ SAW İŞTE O ZAMAN 1 NUMARA OLUR!! BUNUN İÇİN İSE DSİPLİNİZE EDİLMİŞ ELEMAN VE YÖNETİCİDEN GEÇER..SİZ BU İŞLETMEYİ LAYLAY LOM YAPARAK İŞLETMEYE DEVAM EDERSENİZ HEDEFLERİNİZ ANCAK HAYAL OLUR!! BURADAKİ EN BÜYÜK SORUN OTO KONTROLÜN ZAYIF OLMASIDIR! OKADAR ORTALIKTA DOLAŞAN ADAM VARKİ KİMİN NE İŞ YAPTIĞI BELLİ DEĞİL!! TAM DEVLET MEMURU ZİHNİYETİ!! YAZIK YA YAZIK...
  • TGS zaten kurulduğunda bitmişti, işin içinde havaş var, ne kalite ne de hizmet, yandı gülüm keten helva
  • Durum bu kadar vahimse TGS bitmiştir. 2011 de seçimler olduğunda bu adamlar kaçacak yer arayacaklar. Bakalım bulabilecekler mi ?
Herkes için zaman değerli. Herkes daha az beklemek, uçağa vaktinde binmek, inmek ve havalimanından ayrılmak istiyor. Ama son zamanlarda özellikle İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan gecikmesiz uçan kimse yok gibi. Son zamanlarda en çok olan şu. Uçağa vaktinde biniyorsun binmesine de, sizin uçağın önünde kalkmayı bekleyen en az 10 uçak daha olduğundan, kaptan sürekli 'kalkış için sıra bekliyoruz' anonsu yapıp duruyor. Neticede 50 dakikalık Ankara uçuşu size 3-4 saate patlıyor. Öğrendik ki bu sıkıntının en büyük sebebi Atatürk Havalimanı'ndaki pistin yeterli olmaması. İstanbul artık çevresindeki ülkeler için de 'üs' haline geldi. Sadece THY değil, pek çok hava yolu şirketi önce İstanbul'a uğruyor, sonra uçuşuna devam ediyor. Sıkışıklığı kuşkusuz bu da artırıyor. İstanbul'da ikinci bir havalimanı da mevcut ise niye acil çözüm yollarına gidilmiyor diye düşündüm ve bu sorulara birinci elden yanıt alacağım kapılardan en önemlisini çaldım.

TERMİNAL YENİLENMİŞ!

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan bugüne kadar 3 defa uçtum. Terminal öylesine küçük ve yetersizdi ki açıkçası hiçbir zaman buradan uçmayı istemedim. Oysaki geçen hafta gittiğim Sabiha Gökçen'de müthiş farklı, modern, büyük ve konforlu bir terminal beni karşıladı. Sabiha Gökçen'in CEO'su Gökhan Buğday'la baştan sonra terminali dolaştık.

HAVADA BEKLEMEK ZOR
Buğday hava limanını pistinde ve havada tur atarak bekleme çilesini çözecek formülün Sabiha Gökçen'de olduğunu işaret ederek, bir uçağın yolcu alma ve bindirme sürelerinin 30 dakika olduğunu işaret ediyor. Buğday, "Peki hal böyleyken, yolcuların beklemekten büyük şikayet ederken Sabiha Gökçen'e neden daha çok uçak inip, kalkmıyor. Şöyle söyleyeyim, belli saatlerde saatte 28 uçak iniş kalkış yapıyor. 35'i de gördük. Atatürk Havalimanı'nda saatte 40 uçak iniş kalkış yapıyor. 50'ye de çıktığı oluyor ama tabii bir Karadeniz, Uludağ turu yaparak iniyor uçaklar ya da yerde uzun süre bekliyor. Bunun nedeni, pist üzeri ve apron trafiğindeki sıkışıklık. Bize göre 40 uçağın üzerine çıkması uygun değil. Çıkabilir diyorlar ama mümkün değil" dedi.

Sırada bekleyen çocuk gibi
"Üvey evlat gibi değil de sırada bekleyen çocuklar gibi hissediyoruz. Ne zaman sıra bize gelecek diye bekleyip duruyoruz. Oysaki neresi benim için mega üs diye sorulduğu zaman cevap Atatürk Havalimanı çıkmıyor.Ya burası olacak ya da üçüncü bir havalimanı yapılacak, bekleyecekler ve bitince oraya gidecekler. 25 bin metrekare daha büyük ama bizim terminalin büyüme alanları var. İki tarafa da büyürüz. Modüler yapıldı."

Ekonomik uçuş mümkün
"Burası hem yolcular hem havayolu için ekonomik bir hava limanı. Hem bilet fiyatları hem de diğer fiyatlara bakınca daha fazla tercih edilebilir aslında."

Gecikmenin maliyeti büyük

"Bir uçak 30 dakikada yolcusunu boşaltıyor ve tekrar kalkıyor. 30 dakika havada bekletiyorsunuz uçağı! Bunlar büyük maliyet."

'Bekleme derdi burada biter'
Bekleme derdinin Sabiha Gökçen'e yapılacak yönlendirme ile aşılacağını savunan Buğday, "Devlet Planlama Teşkilatı'nın, Devlet Hava Meydanları'nın, Sivil Havacılık'ın da olduğu bir toplantı yaptık. İstanbul'un hava trafiğinin geleceğini şekillendirmek içindi. Ama henüz bir sonuç çıkmadı. 2000 yılında da bu konu tartışılıyordu, 2010 yılına geldik yine Sabiha Gökçen'in snasıl daha efektif kullanılacağı tartışılıyor. Burası ilk ve tek master planı olan havalimanı. 2000 hektar üzerine yayılmış ve etrafı da boş" diye konuştu.

'Kapasite sorunu yok büyürüz'
Tek otoriteye bağlı olmamanın sorun yarattığını ancak büyüme problemlerinin olmadığını belirten Gökhan Buğday, "Biz Milli Savunma Bakanlığı'na, Atatürk Havalimanı Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı. Otorite aynı olsaydı, hava trafiğini belki daha rahat dağıtabilirdi. İki ayrı kese var yani. İki ayrı da yönetim. Atatürk Havalimanı'nda 17 uçak pistten çıktı, bunun sebeplerine bakılsa durum çok daha iyi ortaya çıkacak" dedi. Buğday İstabul'un merkez olup olmayacağıya da ilgili olarak şunu söyledi: "İstanbul bir üs ama havalimanları buna uygun mudur diye bakmak lazım önce. THY'nin uçak sayısı 130. Bu sayı 300'lere çıkacak. Bu sorun bir zamanlar Fransa'da da olmuş. Orly daha eski, de Gaulle yeni olan. 2009'da Orly 25 milyonda kalmış, Charles de Gaulle 58 milyona çıkmış. Çünkü Orly'nin kapasite sorunu vardı ve büyümesi mümkün değildi."Atatürk Havalimanı'ndaki pist sorunu konusunda Buğday şu açıklamayı yaptı: "Atatürk Havalimanı'ndaki pistler çapraz konumda. Aynı anda iniş-kalkış yapmaya müsait değil yani. Sabiha Gökçen'de şu anda bir pist var ve biz ikincisini birinciye paralel yapacağız."
"HAVADA VOLTA ATMA ÇİLESİNİ BİTİRDİK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
Corendon neden tüm masrafları TGS tarafından karşılanarak adam gönderiyor SAW a. Uçağı yolcusuz gönderirseniz üstüne bide yanlış Load & Trim sheet yapar Tail strike a sebep olursanız daha çok otel parası harcırah ödersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SN başkanım Unutmadan cok akıllı başmüdürünüğz var gercekten orada bır şeyler yapmaya calışan ve vizyon ve nisyonu değiştirmek adına uğraşan ınsan kendisini tebrik ediyorum ve rıcam bu ınsana sahıp cıkılması ve istedıklerını yerı getırlmesı efe beye rağmen ona göre hıc bır şey yok ama adam geldı 6 ayda eksıklerı anında üst nakamlara bıldırdı ve allah aşkına şut möahalını ve ramp mudurluğu cözmek adına acıl tedbırler ve yenı ınsanlar ve yönetıcıler bulun olmuyor olmuyor işte yürümüyor bunu kabul edın yazıları okuyorum cok üzuluıyorum saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Başkanım; her şeyi güzel anlattınız ama bır şeyi unuttunuz İSG fırmasında şirket kültürü olmadığı sürece sızın yaptıklarınız hic bır zaman anlaşılmayacak cunku genel müdürünüz efe bey ve siz arkasında durduğunuz sürece şahsın yer hizmetleri olarak başarı sağlamanız olanaksızdır gercekten ramp hizmetleri cok kötü ve apron termınalı kontor altında değil sizden cok kücük bir ricam var eğer kendinizi sevıyor sanız işi ehli ve apron disiplini calışan ve kaprisi olmayan şahıslara teslım etmenizdir sizde bu insanları cok iyi biliyorsunuz inadıızdan vazgecip ipleri elinize alıp havada volta atması gereken ucaklar söz konusu değil yardeki hizmet kalitesini nasıl artıralım yönunde careler aramakta fayda var cünkü siz bu işi ıyı bılıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu ekip sallar sallar iyi yer tutarlar geliştirme ne gezer bu kişi TK Operasyonunu Havaş aldığında başındaydı ve rezil etmedimi. SAW da bir kargo hizmeti vermeye çalışsan kac yıl uğraşırsin Kargo terminali ayrı yerde Yolcu ucaklarına kargo gönderimlerinde araclar pist gecmek zorunda işte terminal işte SAW birde bu kafa ile AHL yi eleştiriyorlar. siz sıfırdan iyi şeyler yapında onunla öğünün. Kargo pisti gecerken ucak havada tur atar hale gelmemesi için du a edinde trafığiniz yoğunlaşmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sallamaya devam. Uçuş süresinden daha fazla bagaj almak için bekletiyorsunuz. Daha ne diyeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
4 yılı aşkın süredir saw da uçak teknisyenliği yapmaya çalışıyorum, sayenizde ne çağrıldığında gelebilen bi merdiven ne bi ground power nebir bagaj arabası ne bir wheel chair ne bir airstarter bla bla bla.saw diye atıp tutmak kolay.bizim emeğimizi sömürüyosunuz girişimci şirketler sayesinde dikkatinizi çekerim.biz tam gece uçağın bakımını yapıyoruz yok traktör çarptı yok tuvalet arabası çarptı.ist Atatürkte 10 yılda görmediğimi burda iki yılda görüyorum.sizi tebrik ediyorum.artık anlayana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BOŞ İŞLERLE UĞRAŞACAĞINIZA MSB YE VE SSM YE BASTIRINDA BİRAN EVVEL ŞU 2.PİSTDE YAPILSIN!! SAW İŞTE TAM ANLAMIYLA OZAMAN SAW OLACAKTIR.. NEZAMAN 1 NUMARA OLURUZ ? KENDİ EGOLARIMIZI TATMİN ETMEYİ BIRAKTIĞIMIZ ZAMAN.. BİRAZCIK BU ŞAHESERİN,BU GÜZELİM EMEĞİN ÇIKARINA HAREKET EDİN.İŞTE OZAMAN BAŞARIYI YAKALAYACAKSINIZ!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HAVADAKİ BEKLEMEYİ ÇÖZDÜKTEN SONRA YERDEKİ BEKLEMEYİDE ÇÖZERSENİZ SAW İŞTE O ZAMAN 1 NUMARA OLUR!! BUNUN İÇİN İSE DSİPLİNİZE EDİLMİŞ ELEMAN VE YÖNETİCİDEN GEÇER..SİZ BU İŞLETMEYİ LAYLAY LOM YAPARAK İŞLETMEYE DEVAM EDERSENİZ HEDEFLERİNİZ ANCAK HAYAL OLUR!! BURADAKİ EN BÜYÜK SORUN OTO KONTROLÜN ZAYIF OLMASIDIR! OKADAR ORTALIKTA DOLAŞAN ADAM VARKİ KİMİN NE İŞ YAPTIĞI BELLİ DEĞİL!! TAM DEVLET MEMURU ZİHNİYETİ!! YAZIK YA YAZIK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TGS zaten kurulduğunda bitmişti, işin içinde havaş var, ne kalite ne de hizmet, yandı gülüm keten helva

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Durum bu kadar vahimse TGS bitmiştir. 2011 de seçimler olduğunda bu adamlar kaçacak yer arayacaklar. Bakalım bulabilecekler mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000