09 Mart 2014, Pazar 09:08:47

'HAVACILIK ADINA NELER YAPILIR O YÜZDEN BURADAYIZ'

Türk Hava Yolları Teknik AŞ Genel Müdürü Prof. Dr. İsmail Demir, THY’nin tanıtımı ve çeşitli projelerde muhtemel işbirlikleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Elazığ’a geldi.

Türk Hava Yolları Teknik AŞ Genel Müdürü Prof. Dr. İsmail Demir, THY’nin tanıtımı ve çeşitli projelerde muhtemel işbirlikleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Elazığ’a geldi.

Demir, Fırat Üniversitesi Mustafa Temizer toplantı salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Elazığ’da havacılık veya buna ilişkin teknolojik alanda neler yapılabileceği konusunu masaya yatırmak üzere Elazığ’a geldiğini söyledi.

Türkiye’nin kaynaklarının israf edilmemesi gerektiğini, eğer Elazığ’da da bir adım atılacaksa bunun çok bilinçli atılması gerektiğini ifade eden Demir, “Bunu bir başlangıç olarak kabul ediyoruz. Fikrin bir kısmını da şu tetikledi, havacılık bahsi geçince Türkiye’de artık çok popüler bir kelime oldu ve özellikle üniversitelerde tekno kentlerde, havacılık alanında çalışma yapma hevesi baya arttı. Buna paralel olarak da benim en azından sivil havacılık yüksek okulu adı altında olan okulların sayısını 8-9 bilirken başka bir arkadaşım 18-19 oldu dedi. Bana en son gelen bilgi ise 40'a yakın üniversite de havacılıkla ilgili bölümler açılmış durumda. Burada bu sayının gerçekten artık abartı olduğunu, Türkiye’nin kaynaklarının israf edilmemesi gerektiğini eğer Elazığ’da da bir adım atılacaksa, akademik anlamda konuşuyorum bunun çok bilinçli atılması gerektiğini düşünüyorum. Bugünkü toplantımız neticesinde eğer bu yönde bir bilinç oluşturmaya daha doğru tespitlerde daha dikey bir alanda bir varlık oluşturmaya yönelik bir fikir oluşturabilirsek bugünün güzel çıktılarından birisi olacak. Çünkü gerçekten akıllı adım atmak önemli. Bu birinci amacımız. İkinci amacımız da yine burada ne yapılabilir havacılık veya buna ilişkin teknoloji, teknik alanda neler yapılabilir, bunları masaya yatırmak için buradayız" dedi.
AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay ise Elazığ eski havaalanı terminal binasının Fırat üniversitesine tahsisinin ardından Türk Hava Yoları Teknik AŞ Genel Müdürü Prof. Dr. İsmail Demir ile birlikte Elazığ’da bunun altyapı olarak kabul edilmesi esası üzerine neler yapılabileceğini uzun süre müzakere ettiklerini aktardı.

Toplantı daha sonra sunumlarla devam etti. Toplantıya ayrıca, THY Teknik AŞ, Havelsan, TCI Uçak Galley Üretim Şirketi, TSI Uçak Koltuk Üretim Şirketi gibi diğer teknik havacılık şirketlerinin Genel Müdürleri de katıldı.

'HAVACILIK ADINA NELER YAPILIR O YÜZDEN BURADAYIZ'

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000