23 Mayıs 2009, Cumartesi 05:07:05

"Havacılığımız dışa bağımlı"

TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nın (MMO) düzenlediği V. Ulusal Uçak Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı Eskişehir’de başladı.
  • KONU DAHA ÇOK TEKNİK AMAÇLI GİBİ YAZILMIŞ VE ARIZA ZATEN BURDA BAŞLIYOR! TÜRKİYEDE TEKNİK DEYİNCE SORUMLULUĞUN NE DERECE OLDUĞU DEĞİL "SÖZCÜK" ANLAMIYLA ÖN PLANA ÇIKIYOR. UÇAKLARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ,ÜRETİMLERİ,BAKIMLARI, İŞLETME TANIMLARI,SİYASİ KARARLARIN SEKTÖRE ETKİSİ TARTIŞILMIYOR.UCUZ HESAPLAR AKLI SELİMİN ÖNÜNE GEÇİYOR!KALICI UZUN VADELİ HESAPLAR "HALA" YAPILAMIYOR. MALİYET DÜŞÜRMEK İÇİN ÜLKESİNDE İŞ BULAMAYANA UÇAK TESLİM EDİLİYOR, BİR TEKNİSYENİ BİR MATBAA YADA KAPORTA TAMİRCİSİ İLE AYNI KEFEYE KOYUYOR, PERSONELLE PARAYI KAZANIP- PERSONELLE PAYLAŞMAK "ZUL" GELİYOR. PROFESYONEL BİR ELEMANIN YÜZBİNLERCE DOLAR ZARARIN BEŞ DAKİKADA ÇÖZÜMÜ YERİNE TAMAHKARLIK EDİP YERİNE TERCİHİNDEN MİLYONLARCA ZARARA UĞRUYOR HABERİ YOK!! VS.VS.VS.
  • öncelikle belirtmek istediğim uçaklarda kabin içinde görev yapan kişilere hostes değil kabin memuru denir.Bir diğer gerçek şimdi görev yapmakta olan kabin memurları daha suratsız(özellikle erkek olanlar) görünüşleride hiç bakımlı ve zinde değil.Oldukça bitkin ve mutsuz görünüyorlar .Bayanlara daha çok yakışan bu meslekte personel alımlarında baylara ağırlık verilmesi işin diğer hatalı tarafı.
  • THY yillar önce kamu kurumu görüntüsü tasirken, 20-25 tane uçagi olan, asik suratli hosteslerin yolculara firça attigi, hiç rekabet olmamasina ragmen her yil zarar eden sovyet tarzi yönetilen bir havayolu idi. Aman o kamu kurumu geri gelmesin.

İki gün sürecek olan kurultayın açılış konuşmasını yapan MMO Eskişehir Şube Başkanı Erhan Kutlu, Türkiye’de uçak, havacılık ve uzay mühendisliğinde oldukça önemli bir birikim olduğunu belirtirken, MMO Başkanı Emin Koramaz ise, sektörün dışa bağımlı olduğunu ifade etti.

Uçak üretiminin montaj sanayi özelliği arz ettiğini ve ABD’ye bağımlı bir çerçevede yürütüldüğünün önemli bir gerçek olduğunu söyleyen Koramaz, “Dışa bağımlı politikalarla hava taşımacılık sektörü büyük oranda yabancıların kontrolüne girmiştir. Küresel sermaye ülkemiz sivil havacılığını tamamen ele geçirme çabasındadır. Hemen her yıl Avrupa Birliği ilerleme raporlarında, iç hatların Avrupa havayollarına açılması ve kabotaj haklarının kaldırılması, yönünde Türkiye üzerinde sürekli baskı oluşturulmaktadır” diye konuştu.

Koramaz, Türk Hava Yolları’nın (THY) kamu kurumu konumundan uzaklaştığını vurguladı.

"Havacılığımız dışa bağımlı"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
KONU DAHA ÇOK TEKNİK AMAÇLI GİBİ YAZILMIŞ VE ARIZA ZATEN BURDA BAŞLIYOR! TÜRKİYEDE TEKNİK DEYİNCE SORUMLULUĞUN NE DERECE OLDUĞU DEĞİL "SÖZCÜK" ANLAMIYLA ÖN PLANA ÇIKIYOR. UÇAKLARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ,ÜRETİMLERİ,BAKIMLARI, İŞLETME TANIMLARI,SİYASİ KARARLARIN SEKTÖRE ETKİSİ TARTIŞILMIYOR.UCUZ HESAPLAR AKLI SELİMİN ÖNÜNE GEÇİYOR!KALICI UZUN VADELİ HESAPLAR "HALA" YAPILAMIYOR. MALİYET DÜŞÜRMEK İÇİN ÜLKESİNDE İŞ BULAMAYANA UÇAK TESLİM EDİLİYOR, BİR TEKNİSYENİ BİR MATBAA YADA KAPORTA TAMİRCİSİ İLE AYNI KEFEYE KOYUYOR, PERSONELLE PARAYI KAZANIP- PERSONELLE PAYLAŞMAK "ZUL" GELİYOR. PROFESYONEL BİR ELEMANIN YÜZBİNLERCE DOLAR ZARARIN BEŞ DAKİKADA ÇÖZÜMÜ YERİNE TAMAHKARLIK EDİP YERİNE TERCİHİNDEN MİLYONLARCA ZARARA UĞRUYOR HABERİ YOK!! VS.VS.VS.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
öncelikle belirtmek istediğim uçaklarda kabin içinde görev yapan kişilere hostes değil kabin memuru denir.Bir diğer gerçek şimdi görev yapmakta olan kabin memurları daha suratsız(özellikle erkek olanlar) görünüşleride hiç bakımlı ve zinde değil.Oldukça bitkin ve mutsuz görünüyorlar .Bayanlara daha çok yakışan bu meslekte personel alımlarında baylara ağırlık verilmesi işin diğer hatalı tarafı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY yillar önce kamu kurumu görüntüsü tasirken, 20-25 tane uçagi olan, asik suratli hosteslerin yolculara firça attigi, hiç rekabet olmamasina ragmen her yil zarar eden sovyet tarzi yönetilen bir havayolu idi. Aman o kamu kurumu geri gelmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000