02 Mart 2010, Salı 08:06:00

Havaalanları aktif hale gelecek...

Havaalanları yeniden aktif hale geliyor Yunuseli ve Yenişehir Havaalanlarını yeniden aktif hale getirmek için Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yollarının Devlet Bakanı Faruk Çelik ile ortak yürüttüğü çalışmalar sonuca bağlanıyor.
  • Sayın arkadaslar buranın adını niye bUrsa Yunuseli hava lanı olarak başlık atmadınız?
  • Bu işi hızlandırmanın bir yolu yokmudur.eller aya gidiyor. teknolojik gelişmeler yapıyor ama biz nedense kaplumbaga hızyla gidiyoruz.Bir hava alanını acabilmek için neler gerekiyor. Milletvekillerimiz , bakanlarımız, sizler bunu sayın Başbakanımza iletiniz ve lütfen bu işi artık icraata gecirelim.Bursaya yazık oluyor Beyler !...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Yunuseli Havaalanı'nın yeniden hava ulaşımına açılması için başlattığı çalışmalar, ilgili bakanlıklar nezdinde de sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ulaştırma ve Milli Savunma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'yle yaptıkları görüşmelerin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ve kısa zaman içinde olumlu bir sonuç alınacağını söyledi. Hava, kara ve deniz ulaşımı projelerine büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Altepe, İstanbul ile deniz ulaşımının sorunsuz sağlandığını şimdi ise hava ulaşımı konunda önemli bir ilerleme kaydettiklerini vurguladı.

Bursanın hava ulaşım ağının geliştirilmesi gerektiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Yunuseli Havaalanı 15 yıl öncesine kadar aktif olarak kullanılıyordu, Bursada da 25e yakın özel uçak vardı. Buranın tekrar sivil uçuşlara açılmasını ve her türlü havacılık eğitiminin burada verilmesini istiyoruz” dedi. Altepe, “Bakanımız Faruk Çelik de bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor. Ulaştırma ve Milli Savunma Bakanlıkları ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü arasındaki prosedürler tamamlanıyor. Bugüne kadar bir sorun yaşanmadı. Önümüzdeki günlerde prosedürlerin tamamlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

ANADOLUJET İLE DEVAM EDİYORUZ

Yenişehir Havaalanı, SunExpress'ten sonra yeni anlaşmasını Türk Hava Yollarının diğer şirketi olan AnadoluJet ile gerçekleştirdi. AnadoluJet ile Yenişehir Havaalanından yapılacak uçuşlar 2 Nisanda Ankara seferlerine başlayacak. Ankara-Bursa arasında Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri AnadoluJet ile gerçekleşecek uçuşlar ile ilgili konu THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçunun Devlet Bakanı Faruk Çelik ile yaptığı görüşmede sonuca bağlandı. Topçu, “İlk ay vergiler dahil tüm koltuklar 44 TLden satılacak. Bu sürede aktarmalı ikinci uçuşlar için de ücret farkı alınmayacak. Ankaradan 26 noktaya bağlantılı olarak uçuşlar gerçekleştirilecek” dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Bursadan Avrupanın bazı şehirlerine uçak seferleri düzenleneceğini söyledi. Topçu, “Yenişehir Havaalanından yazın Avrupanın bazı başkentlerine uçak seferleri koyuyoruz. Tur operatörleri Balkanlara uçuş rezarvasyonlarını doldururlarsa onlara da uçak veririz" şeklinde konuştu.

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise Bursa havayolları ile ilgili henüz somut bir plan olmadığını fakat bu konuda çalışma yapacaklarını belirtti.

Havaalanları aktif hale gelecek...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın arkadaslar buranın adını niye bUrsa Yunuseli hava lanı olarak başlık atmadınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu işi hızlandırmanın bir yolu yokmudur.eller aya gidiyor. teknolojik gelişmeler yapıyor ama biz nedense kaplumbaga hızyla gidiyoruz.Bir hava alanını acabilmek için neler gerekiyor. Milletvekillerimiz , bakanlarımız, sizler bunu sayın Başbakanımza iletiniz ve lütfen bu işi artık icraata gecirelim.Bursaya yazık oluyor Beyler !...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000