11 Ağustos 2009, Salı 15:28:37

"Havaalanı Tokat'ın acil konularındandır"

Prof Dr. Ekrem EREK Kuzey Anadolu fay hattında yer alan Tokat için, hava alanının önemini bu kez de olası bir depremde işlevselliği açısından sorgulayarak hava alanını Tokat için olmazsa olmazlar kategorisine sokuyor.
  • TOKAT -SİVAS DOBLE YOLU RAKIMI ÇOK YÜKSEK YILDIZELİ VE ÇAMLIBELDEN GEÇTİĞİ İÇİN YOL ÖZEL ARABAYLA 1.5 SAAT OTOBÜSLE 2 SAAT AMA SİVAS HAVAALANINDAN TOKATA YAPILACAK YOL 45 DK SÜRMEZ. BAKIN GOOGLE EARTHE ...
  • 1700 RAKIMLI sivas havaalanına kışın inemeyen uçaklar samsuna indi. atlas jet iki yıldan fazla tokat havaalanına nasıl indi .tokat sivas arası duble yolda zaten mevcut birbuçuk saat .ama kışın ulaşım aksıyor sivas seferleride iptal oluyor bunuda bilelim.
  • TOKAT HAVAALANINA NE YAPSALAR OLMAZ. İLLA ISPARTA GİBİ BİRİLERİNİ ÖLDÜRMEDEN BU SEVDEDAN VAZ GEÇEMEYECEKLER.SİVAS HAVAALANINDAN TOKATA DOUBLE YOL YAPSINLAR MESAFE YAKIN DAĞ TAŞ YOK... 45 DK DA TOKATLILAR HAVAALANINDALAR SİVAS HAVAALANININDA ADINI TOKAT SİVAS HAVAALANI YADA 4 EYLÜL GİBİ BİŞEY YAPSINLAR... GOOGLE EARTH DEN BAKIN ÇOK YAKIN ... YOL YAPILSIN...
  • Öyle olmadı bir de böyle deneyelim diyorlar... Memleketin tek sorunu Tokat havaalanı şimdi... N eoldu TOKAİR?

17 Ağustos 1999 depreminin onuncu seneyi devirmesine yaklaşıyoruz. 17 bin vatandaşımız göçük altında hayatlarını kaybettiler. Kendilerini rahmetle anıyoruz.

Göçük altından çıkarılmış binlerce depremzede Marmara Bölgesi’nden [Kocaeli, Düzce, Yalova, Gölcük vs] İstanbul hastanelerine ve bu arada bizim de bulunduğumuz Cerrahpaşa'ya yağmur gibi kolu, bacağı ezilmiş, kopmuş olarak  gelmeye başladı. Yataklar doldu, yer kalmadı. Bu sefer bu insanlar yakın uzak vilayetlere gönderilmeye başlandı. Eskişehir, Ankara, İzmir diğer 35 ilin hastanelerine her türlü ulaşım vasıtası ve özellikle de hava yoluyla hastalar nakledildi.

Deprem göçüğü altında kalan bir kişi aniden ölmemişse ikinci büyük ölüm sebebi böbreğin çalışmasının durması, enfeksiyon, akciğer yetersizliği, kanda potasyum yüksekliği gibi nedenlerdir. Böbrek durmasının [yetersizliğinin], potasyumun aniden öldürmesinin esas ve acil tedavisi depremzedeyi diyaliz makinesine bağlamaktır. İstanbul’da diyaliz makinelerinde yer kalmadı ve Anadolu’daki 35 ilin diyaliz merkezleri imdada yetiştiler. Marmara bölgesindeki birçok diyaliz merkezi de çökmüş ve devre dışında kalmıştı.

İşte Marmara ve İstanbul bölgesinden yüzlerce depremzedenin başta hava yolu ile hızlı bir şekilde diğer illere nakledilmesiyle göçük altından kurtarılanlardaki ölüm oranı Japonya’nın büyük Kobe depremindekinden az oldu tabi, bunda sağlık alt yapısının sağlamlığı da, hemşire, bütün sağlık ve idari personelin karşılıksız ve sonsuz günlerce süren yoğun ve fedakârca çalışmalarının da büyük rolü olmuştur.

Şimdi biz ne yapıyoruz? Yıllarca önce uzun teknik incelemelerle yapılan Sivas’a gelen uçakların indiği daha sonra yine teknik incelemelerle pistin uzatıldığı ve büyük alt yapı faaliyetlerine imza atan şimdiki Ulaştırma Bakanının gelip ilave pisti açtığı zamanlara kadar günlük uçakların inip kalktığı, birinci derece deprem bölgesi olan Tokat’ın hava alanını kapatıyoruz.

Yapılacak iş özellikle sayın milletvekillerinin topluca Ulaştırma Bakanına giderek birkaç küçük uçağı acilen sağlamaktır. Zaten şu sıralar THY uçak alım ihaleleri yapıyor. Tokat’ın ilçeleri, Sivas’tan oraya günde iki uçak iniyor, diğer birçok küçük illere hatta ilçelere uçak devam ediyor. Depremzedelerin taşınması ve deprem yardımlarının gelmesi yanı sıra ithalat ihracat ve diğer birçok yararları olan hava alanının açılması. Bence tokat’ın en acil konularından başta gelenidir diye düşünüyorum.

Tokatgazetesi.com

"Havaalanı Tokat'ın acil konularındandır"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
TOKAT -SİVAS DOBLE YOLU RAKIMI ÇOK YÜKSEK YILDIZELİ VE ÇAMLIBELDEN GEÇTİĞİ İÇİN YOL ÖZEL ARABAYLA 1.5 SAAT OTOBÜSLE 2 SAAT AMA SİVAS HAVAALANINDAN TOKATA YAPILACAK YOL 45 DK SÜRMEZ. BAKIN GOOGLE EARTHE ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
1700 RAKIMLI sivas havaalanına kışın inemeyen uçaklar samsuna indi. atlas jet iki yıldan fazla tokat havaalanına nasıl indi .tokat sivas arası duble yolda zaten mevcut birbuçuk saat .ama kışın ulaşım aksıyor sivas seferleride iptal oluyor bunuda bilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TOKAT HAVAALANINA NE YAPSALAR OLMAZ. İLLA ISPARTA GİBİ BİRİLERİNİ ÖLDÜRMEDEN BU SEVDEDAN VAZ GEÇEMEYECEKLER.SİVAS HAVAALANINDAN TOKATA DOUBLE YOL YAPSINLAR MESAFE YAKIN DAĞ TAŞ YOK... 45 DK DA TOKATLILAR HAVAALANINDALAR SİVAS HAVAALANININDA ADINI TOKAT SİVAS HAVAALANI YADA 4 EYLÜL GİBİ BİŞEY YAPSINLAR... GOOGLE EARTH DEN BAKIN ÇOK YAKIN ... YOL YAPILSIN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Öyle olmadı bir de böyle deneyelim diyorlar... Memleketin tek sorunu Tokat havaalanı şimdi... N eoldu TOKAİR?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000