18 Ağustos 2015, Salı 18:23:15

Hava Taşımacılığı Yönetimi'nin ilk mezunları bugün kep attı

Türk Hava Yolları, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boeing’in işbirliği ile sürdürülen “Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı” bugün ilk mezunlarını verdi. İki yıllık yüksek lisans programı, Türk Hava Yolları çalışanlarının dünya havacılığının geleceğinin şekillenmesinde söz sahibi olmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.
  • Bu eğitim ve bu kişiler sadece paranın sınırsız olduğu, optimizasyonun, fizibilitenin ve tasarrufun olmadığı thy de başarılı olabilirler. Özel sektörde mililitre ile yakıt hesabı yapılmakta, hiç bir departmana ilave adamsaat temin edilememektedir. SHGM ve DHMI den hiç bir torpilleri yoktur. DOC ve ACMI hesaplamalarındaki detaylar gerçek hayatı içerir ve ölçek ekonomisinin etkisinden faydalanılmaz. Bu yeni mezun arkadaşlara tavsiyem, özel sektörde iş başı yapıp hocalarına geri besleme yapmalarıdır. THY de başlayacaklar zaten matrixten hiç uyanmayacakları için sorun yok, ancak özelde başlayıp öğrendikleri ile tutmayan konuları görenler ve kendilerini adapte edebilenler, işte onlar gerçek yöneticiler olabileceklerdir. Türk sivil havacılığının geliştiğini iddia edenlere sözüm, bu işler tüm dünyada özel girişimin hacmi ile ölçülür, bayrak taşıyıcınınki ile değil.
  • Adam genel mudur degil ITU nun amigosu sanki. Turkiye'de baska basarili universitemi kalmadi hep ITU hep ITU. Gazeteleri karistirinda siralamalara bakin hep ODTU onde ama tabiki kendilerinden degil tercih etmiyorlar. Birde cok guldum butun programda sadece bir veya iki Turk hoca var ismi ITU diplomasi olmus. Tamami uzaktan egitim. Ici yabanci disi Turk diploma. Tam genel mudurun sevdigi sekil ici beni disi seni yakar. Kardesim bu sirket havayolumu yoksa supermarketmi? ucak koltukculugundan universite egitimine ne is olsa yaparim abi misali. Kardesim havayolunuzu calistirin yeter ulkeye. Birakin universite egitiminide bilenler yapsin. Genel mudur eski bir universite hocasi diye her ise maydanoz olmasa da sirketindeki ucus emniyeti, personel broblemleri, Istanbul hava sahasinin problemleri vs gibi kendi esas islerine baksa ne olur. Yeter artik bu genel mudur, 10 seneyi gecti be birader adam padisah gibi koltugunda. Dunyanin neresinde gorulmus bu kadar uzun devlet yoneticiligi.
  • sivil havacılık mezunlarına hala öncelik verilmiyor, hatta thy işe alımlarda işletme iktisat mezunlarına öncelik veriyor bu rezillik bitmeli artık havacılıktan mezun birçok arkadaşımız işssiz
  • Havacılığa dair öğrenilen bilgi bu sektörde çalışacak kişilerin çok işine yarayacak, artık üniversitelerin sivil havacılık bölümlerinden mezun kişilere iş verilmeli, tecrübeli arkadaşlarda bu kişilere kendi deneyimleri aktarmalı,artık şu işletme iktisat bölümlerinden mezun vasıfsız insanları şu sektörden atın.
  • THY de yüksek lisansı , doktora'sı olmayan kaldı mı ? Bir çok Üniversitenin kampanyası oluyor ,maddi olarak da çok pahalı değil artık...
  • Whats next?
  • Bu kadar torpilin döndüğü yerde ne yoneticisi yaw.. Temel Kotil gibi bir yonetici var thyde.
  • Tebrikler... Hayirli olsun
  • El atından Seçilen ilk gruptu bunlar

Türk Hava Yolları ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 39 Türk Hava Yolları yöneticisinin ve yönetici adayının “Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı”’ndan mezuniyetini kutladı.  Program 2013 yılında Boeing, İTÜ ve Türk Hava Yolları ortaklığında, ülkenin hızla büyüyen havacılık sektörüne başarıyla yön vermelerini ve küresel havacılık endüstrisinde etkili bir role sahip olmalarını sağlamak üzere, Türk Hava Yolları’nın gelecek vadeden yöneticilerine ve yönetici adaylarına liderlik ve yönetim becerileri kazandırmak amacıyla başlatıldı.

Törende konuşan Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı (Yatırım ve Teknoloji) Dr. Ahmet BOLAT , “Dünyadaki tüm diğer havayolu şirketlerinden daha fazla ülkeye uçan ve daha fazla uluslararası sefer gerçekleştiren Türk Hava Yolları, kıtalar arası köprüler kurmanın yanı sıra kültürel, ticari ve ekonomik ilişkiler geliştirilmesine büyük katkı sağlamaktan ve böylelikle de uluslararası entegrasyonun daha da ileri götürülmesine destek olmaktan gurur duyuyor. Türk Hava Yolları olarak Türkiye üzerinden geçen trafikten önemli bir pay yakalamayı hedefledik ve bu amaca uygun stratejiler geliştirdik. Bugün İstanbul küresel bir uçuş merkezi olma konusunda önemli bir mesafe kaydetmektedir. Türk Hava Yolları, tıpkı saygıdeğer program ortaklarımız Boeing ve İTÜ gibi küresel bir markadır. Havacılık endüstrisinin yükselen yıldızıyız. Başarılarımıza yenilerini eklemeye devam edebilmek için katılan ve başarıyla tamamlayan yöneticilerimizin ve yönetici adaylarımızın yönetim becerilerinin verimliliğini artıran bu programın, biz uzun vadeli hedeflerimizi gerçekleştirmeye devam ederken, Türkiye’nin gelecekteki havacılık sektörü liderlerinin mesleki becerilerine önemli bir katkı yapacağına inanıyorum. Bir parçası olmaktan gurur duyduğum İTÜ’nün bir mezunu olarak,  İTÜ’den yüksek lisans derecesi almaya hak kazanan genç meslektaşlarımı kutluyor ve küresel havacılık sektörünün geleceğini şekillendirmede önemli bir role sahip olacaklarına yürekten inanıyorum” dedi.

Boeing Ticari Uçaklar Avrupa Bölgesi Satış Başkan Yardımcısı Todd Nelp, “Havayolu Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programının ilk mezunlarını görmekten çok büyük gurur duyuyor ve tüm mezunların gelecekte havayolu şirketlerindeki kariyerlerinde başarılı olmalarını diliyoruz. Türkiye’nin havacılık endüstrisi büyümeye devam ederken, Türk Hava Yolları ve İTÜ ile birlikte yürüttüğümüz bunun gibi programlar, sektörün gelecekteki başarılarına ve gelecekteki yöneticilerine yapılan önemli yatırımlardır. Biz de Boeing olarak Türkiye’nin geleceğine yapılan bu yatırımda bir payımızın olmasından gurur duyuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca da konuyla ilgili olarak, “İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Türkiye’nin havacılık ve uzay ile ilgili en eski ve en büyük akademik kuruluşudur. İki yıl önce İTÜ, Türk Hava Yolları ve Boeing Türk havacılığı için çok önemli bir programda bir araya geldi. Akademik Program çerçevesinde öğrencilerin, 2 yıl boyunca ülkenin hızla gelişen hava taşımacılığını yönetmek üzere gerekli becerilerle donatıldığını aktaran Karaca, ”İTÜ’de sunulan bilimsel altyapı, teknoloji ve beraber çalıştığı dünya çapındaki üniversitelerden gelen konunun uzmanı 18 akademisyenin katkılarıyla program yürütüldü. İTÜ 'Yerden göğe kadar bilim, teknoloji, mühendislik' anlayışı ile eğitim vermeye ve Ülkemizdeki ilk’leri gerçekleştirmeye devam edecektir. Bilim ve teknoloji konusunda her zaman bir adım önde olan İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin şimdiki hedefi tüm altyapı çalışmasını tamamladığımız “Havacılık Enstitüsünü” İTÜ’ye kazandırmaktır. Henry Ford’un demiş olduğu gibi, ‘Bir araya gelmek bir başlangıç, birlikte kalmak bir ilerleme, birlikte çalışmak bir başarıdır.’ Buradan hareketle, bu başarıda katkısı bulunan tüm tarafları kutluyor ve bilhassa programa olan bağlılıklarından dolayı 39 İTÜ mezununu tebrik ediyorum ”diyerek sözlerini noktaladı.

Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı:

Bölgede bir ilk olan yüksek lisans programı içinde, ABD’deki Massachusetts Institute of Technology, İngiltere’deki Cranfield University ve Kanada’daki University of British Columbia’dan akademisyenleri bulunduruyor. Bunun yanı sıra, akademik ortaklarla birlikte çalışan Boeing Ticari Uçaklar Network ve Filo planlama grubu ile Ekonomik Analiz grubu uzmanları, program katılımcıları için bazı derslere başkanlık edip, eğitim veriyor. Akademik program boyunca katılımcılar; havayolu yönetiminin temelleri, havacılık ekonomisi, havacılık hukuku ve mevzuata uygunluk yönetimi konularında eğitim alırken aynı zamanda havalimanı planlaması ve yönetimi ile hava taşımacılığı sözleşmeleri gibi konularda modüler seçme imkânına sahip oldu. Programdaki derslerin her biri gerçek hayatta havayolu şirketi yöneticilerinin karşı karşıya kalabileceği sorunların çözümünü içeren örnek olay incelemeleri ile desteklendi. Adayların mezuniyet projeleri ise, Türk Hava Yolları ile ilgili bir sorunun analizi ve çözüm önermeleri üzerinden oluştu.

Hava Taşımacılığı Yönetimi'nin ilk mezunları bugün kep attı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

sadece thy için ~ 9 yıl önce
Bu eğitim ve bu kişiler sadece paranın sınırsız olduğu, optimizasyonun, fizibilitenin ve tasarrufun olmadığı thy de başarılı olabilirler. Özel sektörde mililitre ile yakıt hesabı yapılmakta, hiç bir departmana ilave adamsaat temin edilememektedir. SHGM ve DHMI den hiç bir torpilleri yoktur. DOC ve ACMI hesaplamalarındaki detaylar gerçek hayatı içerir ve ölçek ekonomisinin etkisinden faydalanılmaz. Bu yeni mezun arkadaşlara tavsiyem, özel sektörde iş başı yapıp hocalarına geri besleme yapmalarıdır. THY de başlayacaklar zaten matrixten hiç uyanmayacakları için sorun yok, ancak özelde başlayıp öğrendikleri ile tutmayan konuları görenler ve kendilerini adapte edebilenler, işte onlar gerçek yöneticiler olabileceklerdir. Türk sivil havacılığının geliştiğini iddia edenlere sözüm, bu işler tüm dünyada özel girişimin hacmi ile ölçülür, bayrak taşıyıcınınki ile değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY supermarket ~ 9 yıl önce
Adam genel mudur degil ITU nun amigosu sanki. Turkiye'de baska basarili universitemi kalmadi hep ITU hep ITU. Gazeteleri karistirinda siralamalara bakin hep ODTU onde ama tabiki kendilerinden degil tercih etmiyorlar. Birde cok guldum butun programda sadece bir veya iki Turk hoca var ismi ITU diplomasi olmus. Tamami uzaktan egitim. Ici yabanci disi Turk diploma. Tam genel mudurun sevdigi sekil ici beni disi seni yakar. Kardesim bu sirket havayolumu yoksa supermarketmi? ucak koltukculugundan universite egitimine ne is olsa yaparim abi misali. Kardesim havayolunuzu calistirin yeter ulkeye. Birakin universite egitiminide bilenler yapsin. Genel mudur eski bir universite hocasi diye her ise maydanoz olmasa da sirketindeki ucus emniyeti, personel broblemleri, Istanbul hava sahasinin problemleri vs gibi kendi esas islerine baksa ne olur. Yeter artik bu genel mudur, 10 seneyi gecti be birader adam padisah gibi koltugunda. Dunyanin neresinde gorulmus bu kadar uzun devlet yoneticiligi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzaktan eğitimmiş !!! pehh ~ 9 yıl önce
Programın içeriğini öğrenmeden işkembeden sallama. O yabancı hocaların hepsi havacılığın duayen isimleri ve uzakları aşıp senin beğenmediğin üniversiteye ders vermeye geliyor.
yeter... ~ 9 yıl önce
sivil havacılık mezunlarına hala öncelik verilmiyor, hatta thy işe alımlarda işletme iktisat mezunlarına öncelik veriyor bu rezillik bitmeli artık havacılıktan mezun birçok arkadaşımız işssiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel iş ~ 9 yıl önce
Havacılığa dair öğrenilen bilgi bu sektörde çalışacak kişilerin çok işine yarayacak, artık üniversitelerin sivil havacılık bölümlerinden mezun kişilere iş verilmeli, tecrübeli arkadaşlarda bu kişilere kendi deneyimleri aktarmalı,artık şu işletme iktisat bölümlerinden mezun vasıfsız insanları şu sektörden atın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
THY de yüksek lisansı , doktora'sı olmayan kaldı mı ? Bir çok Üniversitenin kampanyası oluyor ,maddi olarak da çok pahalı değil artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Question ~ 9 yıl önce
Whats next?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
773 ~ 9 yıl önce
Bu kadar torpilin döndüğü yerde ne yoneticisi yaw.. Temel Kotil gibi bir yonetici var thyde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f/o ~ 9 yıl önce
Tebrikler... Hayirli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
El atından Seçilen ilk gruptu bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim yatırımı ~ 9 yıl önce
Thy güzel bir eğitim yatırımı yapmış, ik'ya yatırım önemli, bu yatırımın dönüşü tüm sektöre fayda sağlayacaktır

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000