28 Şubat 2019, Perşembe 12:00:06

Hava sahası kapandı THY'nin uçuş süresi uzadı

THY, Hindistan ve Pakistan arasında yaşanan kriz sonrası Pakistan’ın tüm uçuşlar için hava sahasını kapatması ile rotasını değiştirdi. THY rotasını güneye kaydırdı, uçuş süreleri de uzadı.
  • 7h23min-6h12min=50 min Matematik hocan yaşıyorsa ağlıyordur şu an
  • 2 yatı harcırah düştü 1e. Çok güzel
  • projesi vardı ne oldu ona? 29 ekimde temel atılıyordu?

THY, Hindistan ve Pakistan arasında yaşanan kriz sonrası Pakistan’ın tüm uçuşlar için hava sahasını kapatması ile rotasını değiştirdi. THY rotasını güneye kaydırdı, uçuş süreleri de uzadı.

Türk Hava Yolları, Hindistan ile Pakistan’ı savaşın eşiğine getiren kriz sonrası havadaki rotasını değiştirdi. Pakistan’ın hava sahasını tüm uçuşlara kapatmasından sonra birçok havayolu farklı rotalar izlemeye başladı. Özellikle Uzak Asya ve Avustralya’dan Avrupa’ya bağlantıda en sık kullanılan rotalardan olan Pakistan hava sahası kapatılınca Asyalı birçok havayolu şirketi çok sayıda uçuşunu iptal etmek zorunda kaldı. İptal edilmeyen uçuşlarda ise rotalar bir hayli uzadı.
Airporthaber’in yaptığı araştırmaya göre; Pakistan hava sahası katedilerek yapılan seferlerde THY bu ülkenin güneyinden yeni bir rota belirledi.
Uçuş süresini bir saat 30 dakikaya kadar uzatan yeni rota hem uçuş süresini uzattığı gibi hem de fazla yakıt maliyeti getiriyor.
Örneğin İstanbul’dan Bangladeş’in Dakka kentine gitmek üzere dün kalkan THY’ye ait Airbus 330 tipi uçak İran hava sahasını terkettikten sonra Pakistan hava sahasına girmeden Arap Denizi üzerinden Hindistan’a oradan da Bangladeş’e uçtu. İstanbul-Dakka uçuşu 7 saat 23 dakika sürdü. Oysa hava sahası açıkken THY, Pakistan hava sahasını da kullanıyordu. Bu şekilde yaptığı son uçuşun süresi ise 6 saat 12 dakika sürmüştü. Dolayısıyla THY, yaklaşık 50 dakika daha uzun uçmak zorunda kaldı.

İstanbul-Delhi uçuşunda ise yine benzer bir durum ortaya çıktı. Kriz öncesi 26 Şubat’ta yaptığı bu rotadaki uçuşu 4 saat 55 dakikada tamamlayan THY uçağı, yasak sonrası aynı mesafeyi 6 saat 35 dakikada katetti. Bu uçuşta da yaklaşık bir saat 40 dakikalık bir fark ortaya çıkmış oldu.
İstanbul’dan Nepal’e gitmek için havalanan uçağın zorunlu rotası da yine  İran hava sahasını terkettikten sonra Arap Denizi’ne inerek oradan Hindistan ve sonrasında Nepal şeklinde oluyor.  27 Şubat’ta bu rotayı 5 saat 54 dakikada aşan THY uçağı 28 Şubat günü aynı seferi farklı bir rota üzerinden 7 saat 12 dakikada tamamladı.

Uzayan rotalar THY ile birlikte o bölgeden uçuş yapan birçok havayoluna ek yakıt maliyeti getirirken yolcular da daha uzun süre yolculuk etmek zorunda kalıyor. 

©AirportHaber












 

Hava sahası kapandı THY'nin uçuş süresi uzadı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

!!!!! ~ 5 yıl önce
7h23min-6h12min=50 min Matematik hocan yaşıyorsa ağlıyordur şu an

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zarar hep zarar ~ 5 yıl önce
2 yatı harcırah düştü 1e. Çok güzel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahlaksiz ~ 5 yıl önce
Sen ne ahlaksiz bir mahluksun ??? Kabin olmadigin belli de simdi tgs icindeki insanlarin suçu ne senin gibi ahlaksizlarla yan yana ise
Eksik yorum ~ 5 yıl önce
Neden kabin olmadigin belli dedin? Kokpit olmadığın belli de diye bilirdin. Ama kabin dedin. Neden?
thy konut ~ 5 yıl önce
projesi vardı ne oldu ona? 29 ekimde temel atılıyordu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangi ekim ~ 5 yıl önce
2019??? 2020??? 2023??? 2050???

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000