05 Ağustos 2013, Pazartesi 15:07:03

HAVA İŞ'TEN 'YARGITAY' AÇIKLAMASI

Hava İş Sendikası Yargıtay'dan THY lehine çıkan karar sonrası bir açıklama daha yayınladı. Hava İş, kararın kesin sonuç olmadığını ve THY'nin mahkeme kararına rağmen ihtiyati tedbiri kaldıramayacağını belirtti...
  • Bu çocuklar bizim evlatlarımız nasıl bir kıyım bu yahu. Daha ufacıklarken üzerlerine titriyoruz hamileliklerde kitaplar okuyoruz psikolojileri bozulmasın diye öğreniyoruz davranış biçimlerini sağlıklı büyüsünler diye organik yediriyoruz en iyi okulları araştırıyoruz sonra 18 yaşına geldiklerinde hoop ihtimam bitiyor en kötü şartlarda çalıştır aç bırak gaz yedir yarınlarından şüphe duydur psikolojilerini boz.. Bu nasıl iştir yahu bir düşünelim çocuklar aynı çocuklar azıcık büyüdüler o kadar..
  • Şöyle de diyebiliriz; postada kaybolan evrak yüzünden grev iptal oldu :))))
  • Agalar ya oturun şu TİS'i masaya yatırın ve imzalayın artık sizden kimseye fayda gelmeyeceği ortada. Bize değişim gerek artık bu sendikada yoksa elimizdekilerde gidecek... Benden söylemesi.
  • Düne kadar uçuş için x rayin önüne geldiğimde grev gözcülüğü yapan arkadaşlara üzülerek bakıyordum. Ama artık içim rahat. Kendi düşen ağlamaz. Bugün son gün son fırsattı. Dönmeliydiniz. Dönmeyenler ne haliniz varsa görün.
  • Bayramda evdesiniz heralde diolar hala ya :)) 8ine ucus 2-3gun önce yazildi. Bgunde 9u icin ucus yazildi. Bizle ugrasmayin arkadaslar bos yere . Gidin esas amacini savundugunuz amac neyse onla ugrasin. Yok grevde isci alinmaz yok nobetci mahkeme karar alamaz . Siginmayin bole seylere.
  • Arkadaşlar bu meselede part arkadaşlarımızın zerrece günahı olmadığı gibi devam eden süreçte tedbir kararı alındığında TİS imzalanan kadar onlarda en az bizim kadar mağdur olacaklardır. Lütfen meseleye bu açıdan da bakalım. Ancak Part arkadaşlarımızda bizim yaklaşık üç aydır haklarımız (ki talep edilen TİS içinde Part-time koşullarıda var) için maaş alamıyoruz , tıpkı sizler gibi bizimde ailelerimiz çocuklarımız ve borçlarımız var. Sürecin sonunda hepimizin mutlu olmasını temenni ederim...
  • Bizi bayramlik aldilar dmekki suan ihtiyaclari var die .. snra yine bos vercekler part time biz zaten oyuncagiz
  • Biz part time lar ne olacagiz? Bayram da calisacagimza dair program ve tebligler geldi. Bayramdan sonra yine yatis mi???
  • PALA-VRA PALA-VRA PALA-VRA diye bir şarkı vardı...
  • Ayiptir yaa bu kadarda nobetci hakimlerden karar alinmaz

Yapılan açıklamada:

Değerli arkadaşlar, grev kırıcı işlemler ile iligli 22. Daire kararı esastan bir bozma getirmemiştir. 5. İş Mahkemesi kararı işverene yapılan tebligat parçasının dönmediği gerekçe gösterilerek bozulmuştur. Oysa onlarca yargıtay kararınında, bir taraf duruşmada hazır bulunduysa taraflara tebligat yapılıp yapılmadığı veya tebligat parçasının dönüp dönmemesi aranmaz. Karar bu usul eksikliği gerekçesi ile, bayram öncesi, acele bozulması gerekli görülmüş ve bozulmuştur....

Yargıtay kararını veren tüm üyeler nöbetçi hakimlerdir. Hukuk müşavirliğimiz Hukuk Muhakemeleri Kanununun 397 maddesinin 2 bendinde açıkça belirtilen "ihtiyati tedbir kararının etkisi aksi belirtilmediği takdirde , nihai kararın kesinleşmesine kadar devam eder" hükmüne göre İHTİYATİ TEDBİRİN devam ettiği belirtmiştir.

Bu nedenle THY A.O İHTİYATİ tedbiri yasa dışı olarak mahkeme kararına rağmen kaldıramaz. Karar aşağıdadır.




 

HAVA İŞ'TEN 'YARGITAY' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Eren ~ 11 yıl önce
Bu çocuklar bizim evlatlarımız nasıl bir kıyım bu yahu. Daha ufacıklarken üzerlerine titriyoruz hamileliklerde kitaplar okuyoruz psikolojileri bozulmasın diye öğreniyoruz davranış biçimlerini sağlıklı büyüsünler diye organik yediriyoruz en iyi okulları araştırıyoruz sonra 18 yaşına geldiklerinde hoop ihtimam bitiyor en kötü şartlarda çalıştır aç bırak gaz yedir yarınlarından şüphe duydur psikolojilerini boz.. Bu nasıl iştir yahu bir düşünelim çocuklar aynı çocuklar azıcık büyüdüler o kadar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiyem ~ 11 yıl önce
Şöyle de diyebiliriz; postada kaybolan evrak yüzünden grev iptal oldu :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Agalar ya oturun şu TİS'i masaya yatırın ve imzalayın artık sizden kimseye fayda gelmeyeceği ortada. Bize değişim gerek artık bu sendikada yoksa elimizdekilerde gidecek... Benden söylemesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Düne kadar uçuş için x rayin önüne geldiğimde grev gözcülüğü yapan arkadaşlara üzülerek bakıyordum. Ama artık içim rahat. Kendi düşen ağlamaz. Bugün son gün son fırsattı. Dönmeliydiniz. Dönmeyenler ne haliniz varsa görün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bayramda evdesiniz heralde diolar hala ya :)) 8ine ucus 2-3gun önce yazildi. Bgunde 9u icin ucus yazildi. Bizle ugrasmayin arkadaslar bos yere . Gidin esas amacini savundugunuz amac neyse onla ugrasin. Yok grevde isci alinmaz yok nobetci mahkeme karar alamaz . Siginmayin bole seylere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
part ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar bu meselede part arkadaşlarımızın zerrece günahı olmadığı gibi devam eden süreçte tedbir kararı alındığında TİS imzalanan kadar onlarda en az bizim kadar mağdur olacaklardır. Lütfen meseleye bu açıdan da bakalım. Ancak Part arkadaşlarımızda bizim yaklaşık üç aydır haklarımız (ki talep edilen TİS içinde Part-time koşullarıda var) için maaş alamıyoruz , tıpkı sizler gibi bizimde ailelerimiz çocuklarımız ve borçlarımız var. Sürecin sonunda hepimizin mutlu olmasını temenni ederim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 11 yıl önce
Keske burda yazanlar gercekten part time arkadaslarimiz olsa da okusalar kimsenin kimseye garezi olmadigini ama nerde kabin hizmetleri tiyatro çeviriyor burda
.. ~ 11 yıl önce
Bizi bayramlik aldilar dmekki suan ihtiyaclari var die .. snra yine bos vercekler part time biz zaten oyuncagiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Part ~ 11 yıl önce
Biz part time lar ne olacagiz? Bayram da calisacagimza dair program ve tebligler geldi. Bayramdan sonra yine yatis mi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b737 ~ 11 yıl önce
PALA-VRA PALA-VRA PALA-VRA diye bir şarkı vardı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paşam ~ 11 yıl önce
bu hukuk var ya bu hukuk umarım bir gün size de lazım olmaz saygıdeğer yorumcu kişilik. olur da lazım olursa sakın bağırmak yok PAŞAM
...... ~ 11 yıl önce
Palavraysa partlar neden hala beklemede????? Cevap????? Sesiniz gelmüür??????
.........e cevap ~ 11 yıl önce
Kim beklemede? Başladık uçuşlara biz.
Ayiptir ~ 11 yıl önce
Ayiptir yaa bu kadarda nobetci hakimlerden karar alinmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000