20 Temmuz 2009, Pazartesi 13:14:53

HAVA İŞ'TEN 'İŞKOLU' AÇIKLAMASI

HAVA-İŞ sendikası, sürmekte olan THY Teknik A.Ş İşkolu itiraz davası ile ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı...
  • bu hava iş sendikasyon ekibinin günahı affolunmaz biz affetmedik ki.kim affedebilir.alavere dalavere ile hepsi çok maşallah emekli olcak yaşa geldiler.artık huzur içinde yersiniz çalışanların sattığınız emeklerini.
  • Bu yıl toplu sözleşme yılı değilmiy di? Bu sene görüşmeler yapılmadı sanırım.
  • gunes balcıkla sıvanmaz derler ya bu kararı ayakta alkıslıyorum
  • bu karar thy aş ye atılmış çıplak bir tokattır.belki kendine gelir yoksa arkadan yumruklarla bir daha yerinden kalkacagını sanmıyorum.
  • hakkı alan ile almayanın hakkını zaman gösterecek...tövbe edip masaya oturun belki günahınız affolur..
  • Namazın kazası olur, fırsatın kazası olmaz. Hava iş gazoz içsin. Çünkü Hava-iş artık bitmiştir.
  • çelik iş le ne alakası var bu işin zaten.hava-iş e dönmesi gerek.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

THY Teknik A.Ş işyerinde verdiğimiz hukuk mücadelesi yeni bir aşamaya gelmiştir. İşveren ve Çelik iş adlı sendikanın eşgüdüm içinde yaptığı işkolu itirazı nedeniyle sürmekte olan mahkemenin, işyerlerinin yeniden teftişi için atadığı ikisi İş Hukuku Prof birisi Yeditepe Üniversitesi Makina Mühendisliği öğretim üyesi 3 kişiden oluşan sayın BİLİRKİŞİ HEYETİ, teftişi tamamlayarak mahkemeye sundu.

Sayın Bilirkişi Heyeti THY Teknik A.Ş işyerinin diğer illerde dâhil işletme olarak tümüyle 21 sayılı HAVA TAŞIMACILIĞI işkolunda olduğunu sonuç ve kanaatine vardı.
Bu gelişme sonucu Bilirkişi Raporu 10 Ağustos 2009 tarihinde yapılacak 3. duruşma öncesi mahkemeye sunulmuş oldu.

Hava-İş sendikası başından beri bu itirazın hiç bir hukuki temelinin olmadığını iddia etmiş ve inanmıştır. İnanıyoruz ki hukuk bu iddiamızı en yakın sürede daha net tescil edecektir.

THY Teknik A.Ş Yetkilileri bu gelişmelerden rahatsız olmakta, giderek hırçınlaşmakta ve hukuk zemininden ayrılmaktadır. Amaçları olmamış olayları olmuş gibi gösterek hem suçlu, hem güçlü rolü aynamaktır.Sataşmak için bahaneler yaratmakta, işyerinde işçilerin kazanılmış hakları ile oynamakta, işçiler tahrik edilmekte, sendika yöneticilerine yönelik tacizlere devam edilmekte, su içen çalışanlara bile müdahale edilmektedir.
Bu tespit işlemi yapılırken THY Teknik A.Ş işvereninin mahkemeye sendikamızın tespit işleminde yer almaktan men edilmesine yönelik dilekçe verdiği bile ortaya çıkmıştır. Ancak hukuku vesayet altına alma anlamına gelen bu tür girişimleri sonuç vermeyecektir.

İşyeri sendika temsilci odasının kilitlerini gizlice değiştirecek kadar hukuk dışına çıkan THY Teknik A.Ş Yetkiliileri, sendika yetkilileri ve hukuk müşavirinin çalışanların hak ve menfaatini korumak amacıyla hukuken taraf oldukları bir olayda yer almaları ve gözlemde bulunmalarını bile suç sayacak kadar zıvanadan çıkmışlardır.

Hukuk müşavirliğimiz bu konuda mahkemeye gerekli açıklamalarla yanıtını elbette vermiştir.
Sendikamız hukuk müşavirliğince, bu konularda, duyurulacak tarih ve zamanda üyelerimize sendika genel merkezinde ayrıntılı bilgilendirme toplantıları yapılacaktır.

HAVA İŞ

HAVA İŞ'TEN 'İŞKOLU' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
bu hava iş sendikasyon ekibinin günahı affolunmaz biz affetmedik ki.kim affedebilir.alavere dalavere ile hepsi çok maşallah emekli olcak yaşa geldiler.artık huzur içinde yersiniz çalışanların sattığınız emeklerini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu yıl toplu sözleşme yılı değilmiy di? Bu sene görüşmeler yapılmadı sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
gunes balcıkla sıvanmaz derler ya bu kararı ayakta alkıslıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu karar thy aş ye atılmış çıplak bir tokattır.belki kendine gelir yoksa arkadan yumruklarla bir daha yerinden kalkacagını sanmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hakkı alan ile almayanın hakkını zaman gösterecek...tövbe edip masaya oturun belki günahınız affolur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Namazın kazası olur, fırsatın kazası olmaz. Hava iş gazoz içsin. Çünkü Hava-iş artık bitmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
çelik iş le ne alakası var bu işin zaten.hava-iş e dönmesi gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000