25 Haziran 2013, Salı 20:13:15

HAVA İŞ'TEN FLAŞ AÇIKLAMA

Hava İş Sendikası, bugünkü görüşmenin de olumsuz sonuçlanması üzerine bir açıklama yayınladı.
  • ATİLLA LA LA LA LA DİYORUM BAŞKADA NE CEKTİNİZ ATİLLADAN YAVRU KARGALAR.MAĞLUBİYET FETİŞİZM BU OLSA GEREK.
  • kabin aş gelecek, ihaleyi kazanacam seni kendime ibrikçi yapıcam :) 1200 lira ya her ay benim istediğim şekilde çalışacaksın. zaten sendika istemiyorsunuz bende sizden yanayım sendika yok grev yok ohhh yeah beybi :) taşeronda kölelik istiyorsanız sendikaya saldırın ve kabin aş gelsin! evet evet beybi kabin aş ohh yee
  • Söz uçar yazı kalır....
  • Kabin aş gelmeyecek. Çok istiyorsun kabin aş gelsin kalite düşsün sen de nemalan. Hadi bakalım git ağzını yıka, açlıktan kokuyo.
  • Ati yavas yavas yola gelecek,ama is isten gececek.
  • KABİN AŞ.
  • Pala eger 305 diye aslan kesilmeseydi de bu grev olacaktı. Neden mi? Revizyon 3 gibi insanlık disi sartlardan dolayi olacakti. Ve inanin katılım simdikinden daha cok olurdu hemde haklı sebeplerden dolayi greve cikilmis olurduk. Ama yoooook öyle olmaz. Aganin secim yatirimi yapmasi lazim. Allah sizi bildigi gibi yapsin. Nooldu simdi grevi kirip tis kapsami disinda kalan 16000calisan, greve gidip mimlenen 500grevci. Ha birde grevi birakanlar var onlarin durumu daha vahim. HEM MİMLİLER HEMDE TİS' 'SİZLER. eee kim kazandi. ağaaaaaaaaaaa kazandi. Ama o da kaybedecek. Ne zaman mi? Imzalanacak tis 16bin kisiyi disarida birakirsa iste ozaman kaybedecek. Insanlar enayi degil hem tis' siz olup hemde aidat versinler. 500kisiden alacagi aidat aganizin çekirdek parasina yetmez.
  • Atilla bey 305 ne oldu konusu bile gecmemis :)

Açıklamada şöyle denildi:

"Halen devam etmekte olan THY A.O grevimizin, masada iş barışı huzuru sağlanarak sonuçlandırılması anlamında taraflar 24-25 Haziran 2013 tarihlerinde yapılan iki toplantıda uyuşmazlık konularını değerlendirmişlerdir.

Bilindiği gibi THY Yönetim Kurulu Başkanı sayın Hamdi Topçu tüm açıklamalarında 23. Dönem toplu iş sözleşmesinin aynen uygulanacağı ve hiçbir kazanılmış hakkın ortadan kaldırılmayacağı söylemi ile güvence verdiğini çeşitli kez kamuoyuna beyan etmiştir.

Buradan hareketle sendikamız 25 Haziran 2013 günkü toplantıda bu konudaki güvenceyi açıklığa kavuşturmak ve hukuken toplu iş sözleşmesinde de yer almasını sağlamak gerektiğini, bu konu açıklığa kavuşursa sözleşmenin imzalanması yönünde büyük bir engelin aşılacağını beyan etmiştir.

Bu çerçevede uyuşmazlığın çözümünde büyük bir öneme sahip olan ve kazanılmış hakları direkt ilgilendiren uçuş görev süre ve dinlenme süreleri konusunda işverence SHGM’nin SHT 6A-50 düzenlenmesinin hem CCM’e REV3 olarak, hemde OM Part- A’ya Rev 16 olarak konulması sonrası oluşacak hak kayıplarının sendikamız ve çalışanlarca kabul edilmediğini beyan etmiştir.

Buna karşılık öneri olarak da başkaca bir ön şart getirmeden toplu iş sözleşmesinin 99. Maddesindeki atıfların THY Yönetim Kurulunca yayınlanmış 23.07.2012 tarihli PR.01.70.007 Uçucu Personel Uçuş Görev ve Uçuş Saatleri Prosedürü (Revizyon 2)’ne yapılması gerektiğini, eğer bu kabul edilir ve ER konaklamalarındaki 36 saat dinlenme hakkının yeni atıfta düzenlenmesi halinde uyuşmazlığın çözümünün sendikanın diğer maddelerde oluşacak katkıları ile hızla sağlanabileceğini beyan etmiştir.

İşveren bu tek maddelik önerimizi değerlendireceğini ve sendikamıza döneceğini beyan etmiştir.

Toplantı sonrası işveren yetkililerince sendikamıza dönülmüş ve 24. Dönem sözleşmede THY Yönetim Kurulunca yayınlanmış 23.07.2012 tarihli PR.01.70.007 Uçucu Personel Uçuş Görev ve Uçuş Saatleri Prosedürü (Revizyon 2)’ne bu atıfın yapılmayacağı bu konuda hem CCM’ REV 3, hem de OMPart-A Rev 16 ile belirlenen esaslarını sürdüreceklerini beyan etmişlerdir.

Bu nedenle uyuşmazlığın çözümü yönünde sendikamızca atılan iyi niyetli adım maalesef işverence yine reddedilmiştir.

Sendikamız işverene bir kez daha değerlendirme çağrısı yaparak sözlü olarak verilen güvenceden yazılı olarak neden imtina edildiğini açıklamaya davet etmektedir.

Sendikamız görüşmeleri sonlandırmamış, tam tersi işveren verdiği sözü yazıya dökmekten imtina ederek uyuşmazlığı çözmek amacının olmadığını bir kez daha ortaya koymuştur.
Bilgilerinize sunarız."

HAVA İŞ'TEN FLAŞ AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

KARGA ~ 11 yıl önce
ATİLLA LA LA LA LA DİYORUM BAŞKADA NE CEKTİNİZ ATİLLADAN YAVRU KARGALAR.MAĞLUBİYET FETİŞİZM BU OLSA GEREK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TYLER ~ 11 yıl önce
kabin aş gelecek, ihaleyi kazanacam seni kendime ibrikçi yapıcam :) 1200 lira ya her ay benim istediğim şekilde çalışacaksın. zaten sendika istemiyorsunuz bende sizden yanayım sendika yok grev yok ohhh yeah beybi :) taşeronda kölelik istiyorsanız sendikaya saldırın ve kabin aş gelsin! evet evet beybi kabin aş ohh yee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
söz uçar.. ~ 11 yıl önce
Söz uçar yazı kalır....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tyler'e ~ 11 yıl önce
Kabin aş gelmeyecek. Çok istiyorsun kabin aş gelsin kalite düşsün sen de nemalan. Hadi bakalım git ağzını yıka, açlıktan kokuyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rm ~ 11 yıl önce
Ati yavas yavas yola gelecek,ama is isten gececek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TYLER ~ 11 yıl önce
KABİN AŞ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
liv ?? ~ 11 yıl önce
Liv Tyler
beceriksizsiniz ~ 11 yıl önce
Pala eger 305 diye aslan kesilmeseydi de bu grev olacaktı. Neden mi? Revizyon 3 gibi insanlık disi sartlardan dolayi olacakti. Ve inanin katılım simdikinden daha cok olurdu hemde haklı sebeplerden dolayi greve cikilmis olurduk. Ama yoooook öyle olmaz. Aganin secim yatirimi yapmasi lazim. Allah sizi bildigi gibi yapsin. Nooldu simdi grevi kirip tis kapsami disinda kalan 16000calisan, greve gidip mimlenen 500grevci. Ha birde grevi birakanlar var onlarin durumu daha vahim. HEM MİMLİLER HEMDE TİS' 'SİZLER. eee kim kazandi. ağaaaaaaaaaaa kazandi. Ama o da kaybedecek. Ne zaman mi? Imzalanacak tis 16bin kisiyi disarida birakirsa iste ozaman kaybedecek. Insanlar enayi degil hem tis' siz olup hemde aidat versinler. 500kisiden alacagi aidat aganizin çekirdek parasina yetmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kim kazandi ~ 11 yıl önce
Eeeee o zaman bu teze göre kazanan tek taraf var o da isveren. Aga bu hizmetinin karsiligi olarak ne aldı acaba isverenden? Yaptigini her babayigit yapamaz. Desenize giderayak son voleyi vurdu. .. birde simdi cikar utanmadan calisani suçlar.
... ~ 11 yıl önce
Atilla bey 305 ne oldu konusu bile gecmemis :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000