09 Nisan 2013, Salı 15:47:12

HAVA İŞ'TEN BAKAN ŞİMŞEK'E CEVAP

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) Maliye Bakanı Şimşek'in yaptığı "THY yalnız değildir, faaliyetlerin aksamasını kabul edemeyiz" sözlerine açıklama yaptı.
  • Evet yine atışmalar. Ne yazık ki iletişim kurma problemimiz burada da kendini gösteriyor. Ben de bir çalışan olarak şöyle bir yorum yapayım. İşçi işine sadık olmalı, namusu bilmeli. İşveren de işçinin alınterini yönettiği şuurundan ayrılmamalı. İşçiyi kölesi değil fırınının, mutfağının diğer olarak görmeli, onun uzmanlığına saygı göstermeli, hakkını da eksiksiz vermeli. Ne işçiyi hedef alan ve hep onun gelirini kısıp kendi zevk ve sefa içinde yaşayan yönetici ne de işini savsaklayan çalışan doğru yolda değil. Unutmayalım ki hepimiz öleceğiz. Hepimiz işçisiyle çalışanıyla eşitiz. O halde bencil olmayalım.
  • Bir dost 10 Nisan 2013, Çarşamba 00:51:39 böyle fikirler var hala.ne kadar acı değilmi ? ne olduysa bu ulkeye içim acıyor artık
  • THY DE ÇALIŞANLAR 4000 5000 10 000 TL MAAŞ ALIRKEN DİĞER İŞLERDE ÇALIŞANLAR.DAHA AZ MAAŞA ÇALIŞIYORLAR.İNSAF DAHA NE İSTİYORSUNUZ.BİRAZ UTANIN SIKILIN.AKP Lİ DEĞİLİM AMA BU KONUDA BAKANI DESTEKLİYORUM.GREV YAPAMAZSINIZ.YAPTIRMAZLAR YAPARSANIZ HAVA ALANLARI KAPISINDA İŞE GERİ DÖNELİM ÇÇOOOKKK YALVARIRSINIZ.
  • Son şansınızdır bu grev korkmayın onlar sizden korksunlar,ileri demokrasiyi getirdik diyenleri sınava sokun görün yalanlarını.Korkmayın onlar sizden hakkınızı arayanlardan korksunlar.Sizler kabin,kokpit bu ülkenin can damarısınız ya özgür ve mutlu akarsınız yada şikayet etmeye hakkınız kalmadan cansız ruhsuz akarsınız.
  • 305...
  • THY'ye grev yasağı teklifini veren Milletvekili Külünk'ün "hayırlı işler sayın vekilim" dedirtecek meşguliyeti: http://ekonomiservisi.com/metin-kulunk-8295.html ne hikmetse;SAYFA BULUNAMIYOR
  • "Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen 25 askerden Turizm ve Otelcilik Bölümü mezunu 30 yaşındaki Piyade Onbaşı Barış Öztürk'ün host olarak çalıştığı hava yolu şirketinden çıkartıldığı, daha sonra Antalya'da bir otelde çalıştığı, buradan da ayrılıp kısa dönem olarak askere gittiği belirtildi".Posta.kom.tere 07Eylül 2012
  • Klasik laftir, bu sirketi calisanlar bu noktaya getirdi. Ne kadar dogru? Batan sirketlerin calisanlari calismiyormu yani? Sirketleri basarilara iyi stratejiler goturur, calisanlar degil. THY orneginde oldugu gibi sendikalar da bindikleri dali keserler. Personelse sendikanin doldurusuna gelir, havaya girer, sirketi ben yonetiyorum zanneder.
  • SAYIN BAKAN ŞİMŞEK ONCELİKLE SİZİ İNGİLİZ VATANDAŞLIĞINDAN TC VATANDAŞLIĞINA DAVET EDİYORUM.DAHA SONRADA SİZE SORUYORUM NASIL BİR GÜÇ GÖRÜYORSUNUZ KENDİNİZDE YASAL HAKKIMIZ OLAN GREV SOYLEMİNDE DAHİ THY YANLIZ DEĞİLDİR DİYE AÇIKLAMA YAPIYORSUNUZ.BİR KERE İŞTEN ATILAN İŞÇİLERİN YANINDA HALLERİNİ MERAK ETTİNİZMİ,EMEKÇİNİN YANINDA YER ALDINIZMI..AMACINIZ NE SAYIN BAKAN.BIRAKIN YAKAMIZI YADA NİZİM SORUNUMUZU ÇÖZÜN.BİZ İŞE GERİ DONUCEZ NE YAPARSANIZ YAPIN..ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK..305
  • Türk mileti onurludur, Şereflidir ve Namusludur. Sözü GENLERİMİZE GİRMİŞ KALBİMİZDEN HİÇBİRZAMAN ÇIKARMAYACAĞIMIZ BU sözün Türk KISMININ ANAYASANDAN ÇIKARILMASI Tartışılıyor. Bizlerin üzerine halk dilinde söylenen ölü toprağı atılmiş, onun için insanlar çıkarları peşinde koştuğundan dolayı bu olaylara güvenle bakamiyorum.

Değerli Basın ve Kamuoyu

THY A.O’da sendikamızca yarın alınacak grev kararı ile ilgili olarak günlerdir grev kararını asmama iyi niyetli yaklaşımını istismar eden THY Yönetimi şirkete büyük zarar vermektedir.

Sendikamız 26 Mart 2013 tarihinden itibaren grev kararı ilan etme hakkı varken bu hakkı 15 gündür kullanmamış ve işvereni masaya davet etmiştir. İşveren sendikamızın sağduyulu yaklaşımı ile oluşan bu fırsatı maalesef değerlendirmedi ve uzlaşmaz tutumunu sürdürdü.

Ancak bugün görüyoruz ki THY Yönetimi bu uzlaşmaz tavrında ki gücünü hükümetten alıyormuş. Hükümetin Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek talihsiz bir şekilde bir özel havayolu olan THY Yönetiminin yalnız olmadığını açıkça söyleyebilmektedir.

Ülkemiz Anayasasına göre sosyal hukuk devleti güçlünün mü güçsüzün mü yanındadır?

Buradan sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına sesleniyoruz. Henüz görevli makama tevdi edilmemiş bir yasal bir grev kararına karşı oluşturulan bu anti-demokratik tehdidi Haziran ayında ILO’da da nasıl savunacaksınız.

Sayın Maliye Bakanı hangi hakla özel bir havayolu olan THY’nin Yönetimini desteklemekte, yanında yer almakta ama işçilere gözdağı vermektedir. Sayın Bakan; yoksa yine anti-demokratik grev erteleme ucubesini mi bize dayatacaksınız. Geçen dönem THY istedi diye grev yasağı getirdiniz ve işçilerin haklarını almasının önünü kestiniz. Şimdi yine patronlardan yana olduğunuzu açıkça ifşa ediyorsunuz. Bu nasıl hakkaniyetsizlik?

"Binde 8 hülle hisseyle” kamu statüsünden çıkardığınız ve kendisi özel “yönetimi size özel olan” THY A.O’daki bu uyuşmazlığı çözüm için objektif olarak rol alacağınıza işçileri tehdit ediyorsunuz. Bu beyanınız hükümetinizin tüm demokratik kamuoyundaki güvenirliğini bir kez daha sarsmıştır.

THY Yönetimini şımartarak çözüm sağlayacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. “Kibirlenme padişahım senden büyük Allah var”
Hava-İş her demokratik ülkede olduğu gibi Anayasal ve yasal haklarını kullanmaktan başka ne yapmaktadır? Maalesef bu ülkede birçok grev yaşanır, kimse sesini çıkarmaz. Ama THY emekçileri haklarını aradı mı bir tufan kopar. Medyası, işveren örgütleri, hükümeti, havayolu patronları sanırsınız vatan haini avına çıkmış, sendikayı ideolojik terörist bir suç örgütü gibi, THY çalışanlarını da bir eli yağda bir eli bağda oturarak para kazanan asalaklar gibi göstermeye çalışırlar.

Ama biz bunların tümünü reddediyoruz. Bu şirketi THY çalışanları alın terleri ile buraya getirdi. Bu hakları ve daha fazlasını da hak ediyorlar.

Bırakın sendikanın tekliflerini sendikanın değişiklik önermediği maddeleri bile tutanak altına almayı reddederek uyuşmazlık maddesi yapan THY Yönetiminin bu uzlaşmaz tavrı karşısında sendika ne yapacaktı.
Kazanılmış haklardan feragat mi edecekti?

Hava-İş’in tarihinde diyalog karşılıklı uzlaşma vardır ikna olduğunda üyeleri ile paylaşarak her türlü kararı alır göğüsler ancak hiç kimse Hava-İş’e işçiyi satış sözleşmesi imzalatamaz. Saygılarımızla.

Hava-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu

HAVA İŞ'TEN BAKAN ŞİMŞEK'E CEVAP

Yorumlar Tüm Yorumlar (69)

Yılmaz ~ 11 yıl önce
Evet yine atışmalar. Ne yazık ki iletişim kurma problemimiz burada da kendini gösteriyor. Ben de bir çalışan olarak şöyle bir yorum yapayım. İşçi işine sadık olmalı, namusu bilmeli. İşveren de işçinin alınterini yönettiği şuurundan ayrılmamalı. İşçiyi kölesi değil fırınının, mutfağının diğer olarak görmeli, onun uzmanlığına saygı göstermeli, hakkını da eksiksiz vermeli. Ne işçiyi hedef alan ve hep onun gelirini kısıp kendi zevk ve sefa içinde yaşayan yönetici ne de işini savsaklayan çalışan doğru yolda değil. Unutmayalım ki hepimiz öleceğiz. Hepimiz işçisiyle çalışanıyla eşitiz. O halde bencil olmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tadu ~ 11 yıl önce
Bir dost 10 Nisan 2013, Çarşamba 00:51:39 böyle fikirler var hala.ne kadar acı değilmi ? ne olduysa bu ulkeye içim acıyor artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AAA ~ 11 yıl önce
THY DE ÇALIŞANLAR 4000 5000 10 000 TL MAAŞ ALIRKEN DİĞER İŞLERDE ÇALIŞANLAR.DAHA AZ MAAŞA ÇALIŞIYORLAR.İNSAF DAHA NE İSTİYORSUNUZ.BİRAZ UTANIN SIKILIN.AKP Lİ DEĞİLİM AMA BU KONUDA BAKANI DESTEKLİYORUM.GREV YAPAMAZSINIZ.YAPTIRMAZLAR YAPARSANIZ HAVA ALANLARI KAPISINDA İŞE GERİ DÖNELİM ÇÇOOOKKK YALVARIRSINIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyiyi örnek ver!! ~ 11 yıl önce
niye hep kötüyü örnek veriyorsun? iyiyi örnek versene!!! insanlar az maaşa,haksız,hukuksuz ,tehditle,sömürülerek çalışıyorlarsa ülkemizi yönetelerin ve işverenlerin ve haklarını aramayan,herşeye biat eden,şükürcü ve bu zihniyete oy verenlerin suçu ve ayıbıdır bizim değil!!!!
Üçüncü göz ~ 11 yıl önce
Son şansınızdır bu grev korkmayın onlar sizden korksunlar,ileri demokrasiyi getirdik diyenleri sınava sokun görün yalanlarını.Korkmayın onlar sizden hakkınızı arayanlardan korksunlar.Sizler kabin,kokpit bu ülkenin can damarısınız ya özgür ve mutlu akarsınız yada şikayet etmeye hakkınız kalmadan cansız ruhsuz akarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RUHUMUZ YETER! ~ 11 yıl önce
305...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
@ZaferArapkirli ~ 11 yıl önce
THY'ye grev yasağı teklifini veren Milletvekili Külünk'ün "hayırlı işler sayın vekilim" dedirtecek meşguliyeti: http://ekonomiservisi.com/metin-kulunk-8295.html ne hikmetse;SAYFA BULUNAMIYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mekanı cennet olsun ~ 11 yıl önce
"Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen 25 askerden Turizm ve Otelcilik Bölümü mezunu 30 yaşındaki Piyade Onbaşı Barış Öztürk'ün host olarak çalıştığı hava yolu şirketinden çıkartıldığı, daha sonra Antalya'da bir otelde çalıştığı, buradan da ayrılıp kısa dönem olarak askere gittiği belirtildi".Posta.kom.tere 07Eylül 2012

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir dost ~ 11 yıl önce
Klasik laftir, bu sirketi calisanlar bu noktaya getirdi. Ne kadar dogru? Batan sirketlerin calisanlari calismiyormu yani? Sirketleri basarilara iyi stratejiler goturur, calisanlar degil. THY orneginde oldugu gibi sendikalar da bindikleri dali keserler. Personelse sendikanin doldurusuna gelir, havaya girer, sirketi ben yonetiyorum zanneder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dost mu??? ~ 11 yıl önce
peki senin o muhteşem öngörüne göre yolcular ve thy nin o müthiş yöenticileri mi thy nı bu noktaya getirdi? bu ne kadar doğru peki???????
DROGBA ~ 11 yıl önce
SAYIN BAKAN ŞİMŞEK ONCELİKLE SİZİ İNGİLİZ VATANDAŞLIĞINDAN TC VATANDAŞLIĞINA DAVET EDİYORUM.DAHA SONRADA SİZE SORUYORUM NASIL BİR GÜÇ GÖRÜYORSUNUZ KENDİNİZDE YASAL HAKKIMIZ OLAN GREV SOYLEMİNDE DAHİ THY YANLIZ DEĞİLDİR DİYE AÇIKLAMA YAPIYORSUNUZ.BİR KERE İŞTEN ATILAN İŞÇİLERİN YANINDA HALLERİNİ MERAK ETTİNİZMİ,EMEKÇİNİN YANINDA YER ALDINIZMI..AMACINIZ NE SAYIN BAKAN.BIRAKIN YAKAMIZI YADA NİZİM SORUNUMUZU ÇÖZÜN.BİZ İŞE GERİ DONUCEZ NE YAPARSANIZ YAPIN..ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK..305

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İY, TC Cevap ~ 11 yıl önce
Türk mileti onurludur, Şereflidir ve Namusludur. Sözü GENLERİMİZE GİRMİŞ KALBİMİZDEN HİÇBİRZAMAN ÇIKARMAYACAĞIMIZ BU sözün Türk KISMININ ANAYASANDAN ÇIKARILMASI Tartışılıyor. Bizlerin üzerine halk dilinde söylenen ölü toprağı atılmiş, onun için insanlar çıkarları peşinde koştuğundan dolayı bu olaylara güvenle bakamiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000