09 Mayıs 2013, Perşembe 16:17:19

HAVA İŞ'TEN YENİ AÇIKLAMA

Hava İş Sendikası yeni bir duyuruyla üyelerine grev süreciyle ilgili uygulama esaslarını açıkladı...
  • anlamadığım thy bu kadar kötü çalışma şartları var maaşlar düşükse personel alınırken 300 kişilik kadro için 20.000 kişi başvuruyor.burda bir çelişki yokmu dışardan biri olarak thy herkesin çalışmak istediği bir kurum onur air ve pegasus gibi hava yolu şirketlerinde daha zor şartlarda insanlar çalışmakta ancak bu kadar ortalığı karıştırmamakta.bu şirket bu kadar kötü ise işten atılan 305 kişi geri dönmek için niye bu kadar diretiyor.ne güzel kurtulmuşlar bu kötü işyerinden....
  • Uçuculuga yıllarımı vermişim grev mi ne grevi Özel sektörde grevmi var THY de özel sektör degilmi?
  • sayin editor neden yorumlarimi yayinlamiyorsun kufur yok hakaret yok. fikirlerimi begenmeyebilirsin ama saygi duymalisin. saygilarimla
  • Lan 4 gündür ucmuyorum hala tabanlarım zonkluyor sırtım kambur.bu tis güvenceli halim.bir de grev kırılır da tis giderse geçmiş olsun.durulmaz burada
  • Eger argo ve kufur yayinlansaydi burda, ilkokulcocugu seviyesindeki para ve maas yorumlariniz icin oyle kufurlerle aciklardimki durumu, utanir ozur dilerdiniz! Buraya 2de mesaim basliyo naapcam diye soru sorup cevap bekleyen meslektasimida alnindan opuyorum bilahare... Greve katilani tespit edip bikac ay icinde tasfiye edecekler bu net. Grev kiriciyida anasini aglatana yada bi otelde beyin kanamasi gecirene kadar ucuracaklar buda net. Filler tepisecek olan cimenlere olacak.. bu kiyimdan kim kurtulur kim kurtulmaz allah bilir..
  • sayin pos biyik grev karari alirken bana mi sordun hayir. Peki web sitende uyeleriyin sifre ile girebilecegi anket mi duzenledin o da hayir. Dunyada maas ve hak olarak pilot teknisyen hostes ( ozelde ve dunyada pilot teknisyen hostes) sirasini kim bozdu kendi meslektaşlarina ihanet eden tabiki sen. Teknikten thy ao ya istifa ettirilipte gecenlerin 3 yillik tis farkini verdirmeyen yine sen. Bir pilot bir teknisyen kac yilda yetisir tabiki uzunca bir egitimden sonra ya bir hostes 2 aylik egitimden sonra. O zaman bir teknisyen( ingilizce bilmeyen liseliler degil) nasil olurda hostesten daha az haklara sahip olur. Bu kadar egitimden sonra thyde sartlar kotulesirse kendini yetistiren herkes global pazarda is bulur. Kendini global sartlara gore yetistirmeyen calisan dusunsun. O 305 in icindeki kaliteli teknisyen arkadaslar zaten daha iyi sartlarda is buldu. Hosteslerde buradaki sartlari ancak ruyalarinda gorebilirler ( ozeldeki sartlari ortada). Benden bu kadar. Yayinlanmasini rica ediyorum
  • Hem sendika hem de THY, TİS te açık açık yazan maddeleri kendine göre yorumlayarak, değiştirerek bültenlerine katıyor ve güya referans vererek inandırıcı olmaya çalışıyor.Örneğin; THY diyor ki greve katılmazsanız ben sizin mağdur olmamanız için gereken tedbirleri alacağım! Yok ya! ama tis te açık açık greve katılmazsan tis farkı yok diyor. Öte yandan bu haberdeki 11. ve 12. maddeler de 66. maddenin 2. fıkrasında yazmıyor, yani sendikanın bilgi verdiği gibi kimse kimseye kimlik falan soramaz tespit falan yapamaz sadece greve katılımı teşvik 'edebilir' diyor! Herkes çalışanı koyun yerine koyuyor, koşulsuz şartsız ne söylersem söyleyeyim inansın peşimden gelsin istiyor! Harbiden çok şahsiyetsiz bir durum bu, Allah alnının teriyle çalışıp hakkını arayanın yardımcısı olsun.
  • Anmayin artik 305 in adini, almayin agziniza 305 rakamini. Sizler icin sadece bi rakamdan ibaretiz nede olsa. Ne kolay cikiyor agizdan degil mi 305? Unutuyorsunuz birzamanlar mesai arkadasi oldugumuzu, unutuyorsunuz bizimde insan oldugumuzu, bizimde ailemizin oldugunu gecindirmekle yükümlü oldumuz kisiler oldugunu. Birtek sizin borcunuz derdiniz sikintiniz yok. Herseyden önemlisi birtek sizin o sirkette calisma hakkiniz yok bu nasil bi pervasizlik nasil bi benciliktir. Sunu akliniza iyi sokun 305 kisi geri geliyor!
  • Ne işverene ne sendikaya güven kalmadı artık insanlara sahte rapora yönelterek ve hiçbir hukuksal yönden kanıtlanabilir bir açıklaması olmayan zoraki baskıyla yaptırılan bir eylem; bunun yanında eyleme sebep olan işçinin kişilik haklarına tecavüzden ibaret bir anayasa maddesine tam destek verip işçisine ne kadar önem değer verdiğini gösteren yönetim. Grevdeyim desen işverence mimleniyorsun ; gitmesem desen grev kırıcı oluyorsun bi taraftan tüm haklarından olma var bi taraftan haklarından da olacağın iş hakkının feshi var. Bu şartlar altında ne sendika düşünüyor işçi piskolojisini ne yönetim anca onu yaparım bunu yaparım kimse kimsenin gözünün yaşınada bakmıyor o diyor bana gel diğeri diyor bana gel her sene bu olayları yaşamak zorundaymışız gibi aynı stres aynı keder ayrılıklar yaşanıyor.Profesyonelliklerine girmelerine rağmen sendika geçindirmemiz gereken ailemiz,yönetim idare etmek zorunda olduğumuz yaşamımızı göz ardı ediyor. Yukarısı bıyık aşağısı sakal haydı hayırlı tıraşlar ..
  • GM ümüz TKTL , hostesler istediği renkte ruj sürebilir demiş .... Kabine bir tutam havuçla grevi kırdı işte adam gelsin kırmızı ruj gitsin grev :))))

Hava İş'ten yapılan açıklamada:

Değerli Üyelerimiz;

En Son  Grev Uygulama Esasları Özet

1-15 Mayıs 2013 03.00 dan sonrasında da Yıllık izin ve raporda olanlar bu izin ve raporlarının bitiminde greve başlayacaklardır.

2-15 Mayıs 2013 03.00 lokalden sonraki saatte ne türlü görevi olursa olsun görevli olanlar  greve katılacak işe gelmeyecektir.

3-14 mayıs ta başlayan ve sarkan 15 mayıs günü 03.00 lokalde  ne türlü görevi olursa olsun hala işyerinde görev ifa edenler 03.00 lokalde işyerinden ayrılacak ve greve katılacaktır.

4-14 mayısta ve 15 mayıs 2013 03.00 lokalden önce bulundukları meydandan ne türlü görevle olursa olsun ayrılanlar
Eğer yurt içinde görevli ise varış meydanında  15 mayıs saat 03.00'ı geçmişse varış meydanında greve başlamış olacaklar görevlerinden ayrılacaklar, greve katılacaklardır.

Eğer yurt dışında görevli ise varış meydanında  15 mayıs saat 03.00'ı geçmişse bile yurt içinde herhangi bir varış meydanına geldiklerinde greve başlamış olacaklar görevlerinden ayrılacaklar greve katılacaklardır.

Ana üs dışında greve başlamış uçucu ekipler sendikamızca ulaşım giderleri karşılanarak  ana üsse intikal ettirilecektir.
5- 14 mayısta göreve başlayacak Vardiyalı personel gece vardiyasında 15 mayıs 2013 saat 03.00 da görevlerinden ve işyerinden ayrılacak ve greve katılacaktır. 15 Mayıs 2013 sabah vardiyası işe gelmeyecek greve katılmış olacaktır.
6-Normal çalışanlar grev 15 Mayıs 2013 03.00'da fiilen başlamış olacağından 08.30'da işlerine gelmeyecek ve greve katılacaklardır.

7- Hiç bir ekip üyesi 24 saat öncesi tebliğ kuralı ihlal edilerek verilecek hiç bir görevi kabul etmeyecektir.

8- Hiç bir ekip üyesi BI larından feragat ederek işe gelmeyecektir.

9-Hiç bir ekip üyesi planlanmış görevleri alınarak ihlal içeren diğer bir  RM, Nöbet, OM, OG ve sağlık, similatör ,eğitim, diğer ek idari vb görevlere gelmeyecektir.

10- THY ilgili işyerleri önüne saat 03.00'da sendikamızın resmi BU İŞYERİNDE GREV VAR pankartı asılacak ve RESMİ GREV GÖZCÜLERİ göreve başlayacaktır.

11- GREV GÖZCÜLERİMİZ fiili mudahalede ve engellemede bulunmadan işyerine girecek kişiden kimlik sorabilecek, kendisini tanıtmasını isteyebilecek, greve katılmasını teşvik edebilecektir, (madde 66 2 fıkra)

11- Çalışma Bakanlığınca yasa greği kendisine grevde çalışma görevi resmi yazı tebliğ edilen personel yasal olarak kamu görevlisidir. Bu kişiler işveren adına değil kamu adına görev yapacaklar ve işe girişte GREV GÖZCÜLERİNE kendilerine tanıtacaklardır.

12-6356 sayılı yasada eski yasadaki grev alanında topluluk oluşturulması yasağı kalktığından grev gözcüleri dışında da sendika üyeleri  bulunabilecek,topluluk oluşturabilecek ve greve katılmayı teşvik edebilecektir. (madde 66 2 fıkra)

HAVA İŞ'TEN YENİ AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (125)

blueye ~ 11 yıl önce
anlamadığım thy bu kadar kötü çalışma şartları var maaşlar düşükse personel alınırken 300 kişilik kadro için 20.000 kişi başvuruyor.burda bir çelişki yokmu dışardan biri olarak thy herkesin çalışmak istediği bir kurum onur air ve pegasus gibi hava yolu şirketlerinde daha zor şartlarda insanlar çalışmakta ancak bu kadar ortalığı karıştırmamakta.bu şirket bu kadar kötü ise işten atılan 305 kişi geri dönmek için niye bu kadar diretiyor.ne güzel kurtulmuşlar bu kötü işyerinden....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kötü değil ~ 11 yıl önce
kötü olmasın diye uğraşıyorlar. Diğer şirketlerin 2 katı maaş almalarının nedeni sendikalarının olması. Paradan para kazanıp milyon dolarlar kazanan insanlara helal olsun diyen insanımız neden geliri iyi çalışanlara kıskançlık yapar?
arveles ~ 11 yıl önce
saygıdeğer okuyucular.sayıları bir elin parmaklarını geçmediği anlaşılan bütün hyzipçylerin kullandığı ortak cümleler:1)Dışardan biri olarak2)Gaza gelme3)Arkasında durmama4)Maaşımı sendika mı veriyor5)Gidin o zaman6)Atın bunları7)Hamburgerci,garson8)greve hayır ben uçarım9)Parama bakarım10)Dışarda o kadar işssiz var11)Şükredin vs.Bunların gece-gündüz kabinde terlemedikleri çok belli.Lütfen iyi ayırt edin.
itfaiye ~ 11 yıl önce
itfaiye 10 kişilik kadro açtığında da 8-9 bin kişi başvuruyor. Bu itfaiyeciliğin Türkiye'nin en gözde en mükemmel meslek olduğu sonucunu doğurmaz. Memlekette işsizlik var. Diş Hekimliği mezunu hosteslik için başvuruyor. Çünkü yeni diş hekimine iş yok. Mekatronik mezunu, kimya mühendisliği mezunu ne yapsın? Fizik mezunu nerede çalışssın? Ülke bir şey üretiyor mu ki? Fizikte doktora yapan adam doktorayı bırakıp polisliğe başvuruyor. Neden? Çünkü polislik türkiye'nin en rahat işi öyle mi?
grev mi ~ 11 yıl önce
Uçuculuga yıllarımı vermişim grev mi ne grevi Özel sektörde grevmi var THY de özel sektör degilmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grev ~ 11 yıl önce
Tr'de 1984-2008 yılları arası kamu alanında 264,özel sektörde 1955 grev yaşanmıştır.Kaynak: Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Hayatıİstatistikleri, TÜİK detaylı bilgi için bkz.http://www.sosyalhaklar.net/2009/bildiri/seyfettinoglu.pdf
özel ~ 11 yıl önce
o zaman sendikada niye duruyorsun?
windshear ~ 11 yıl önce
sayin editor neden yorumlarimi yayinlamiyorsun kufur yok hakaret yok. fikirlerimi begenmeyebilirsin ama saygi duymalisin. saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uygulama ~ 11 yıl önce
uygulamalar keyfii de ondan,o an psikolojisi iyiyse yayınlıyor,canı sıkkın sa yayınlamıyor,editör bu mecbur nappsın aklı bulanıyor
k/a ~ 11 yıl önce
Lan 4 gündür ucmuyorum hala tabanlarım zonkluyor sırtım kambur.bu tis güvenceli halim.bir de grev kırılır da tis giderse geçmiş olsun.durulmaz burada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucucbocee ~ 11 yıl önce
Eger argo ve kufur yayinlansaydi burda, ilkokulcocugu seviyesindeki para ve maas yorumlariniz icin oyle kufurlerle aciklardimki durumu, utanir ozur dilerdiniz! Buraya 2de mesaim basliyo naapcam diye soru sorup cevap bekleyen meslektasimida alnindan opuyorum bilahare... Greve katilani tespit edip bikac ay icinde tasfiye edecekler bu net. Grev kiriciyida anasini aglatana yada bi otelde beyin kanamasi gecirene kadar ucuracaklar buda net. Filler tepisecek olan cimenlere olacak.. bu kiyimdan kim kurtulur kim kurtulmaz allah bilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
korkak bezirgân ne kâr eder ne ziyan
Windshear ~ 11 yıl önce
sayin pos biyik grev karari alirken bana mi sordun hayir. Peki web sitende uyeleriyin sifre ile girebilecegi anket mi duzenledin o da hayir. Dunyada maas ve hak olarak pilot teknisyen hostes ( ozelde ve dunyada pilot teknisyen hostes) sirasini kim bozdu kendi meslektaşlarina ihanet eden tabiki sen. Teknikten thy ao ya istifa ettirilipte gecenlerin 3 yillik tis farkini verdirmeyen yine sen. Bir pilot bir teknisyen kac yilda yetisir tabiki uzunca bir egitimden sonra ya bir hostes 2 aylik egitimden sonra. O zaman bir teknisyen( ingilizce bilmeyen liseliler degil) nasil olurda hostesten daha az haklara sahip olur. Bu kadar egitimden sonra thyde sartlar kotulesirse kendini yetistiren herkes global pazarda is bulur. Kendini global sartlara gore yetistirmeyen calisan dusunsun. O 305 in icindeki kaliteli teknisyen arkadaslar zaten daha iyi sartlarda is buldu. Hosteslerde buradaki sartlari ancak ruyalarinda gorebilirler ( ozeldeki sartlari ortada). Benden bu kadar. Yayinlanmasini rica ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nalıncı keseri ~ 11 yıl önce
Hem sendika hem de THY, TİS te açık açık yazan maddeleri kendine göre yorumlayarak, değiştirerek bültenlerine katıyor ve güya referans vererek inandırıcı olmaya çalışıyor.Örneğin; THY diyor ki greve katılmazsanız ben sizin mağdur olmamanız için gereken tedbirleri alacağım! Yok ya! ama tis te açık açık greve katılmazsan tis farkı yok diyor. Öte yandan bu haberdeki 11. ve 12. maddeler de 66. maddenin 2. fıkrasında yazmıyor, yani sendikanın bilgi verdiği gibi kimse kimseye kimlik falan soramaz tespit falan yapamaz sadece greve katılımı teşvik 'edebilir' diyor! Herkes çalışanı koyun yerine koyuyor, koşulsuz şartsız ne söylersem söyleyeyim inansın peşimden gelsin istiyor! Harbiden çok şahsiyetsiz bir durum bu, Allah alnının teriyle çalışıp hakkını arayanın yardımcısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305! ~ 11 yıl önce
Anmayin artik 305 in adini, almayin agziniza 305 rakamini. Sizler icin sadece bi rakamdan ibaretiz nede olsa. Ne kolay cikiyor agizdan degil mi 305? Unutuyorsunuz birzamanlar mesai arkadasi oldugumuzu, unutuyorsunuz bizimde insan oldugumuzu, bizimde ailemizin oldugunu gecindirmekle yükümlü oldumuz kisiler oldugunu. Birtek sizin borcunuz derdiniz sikintiniz yok. Herseyden önemlisi birtek sizin o sirkette calisma hakkiniz yok bu nasil bi pervasizlik nasil bi benciliktir. Sunu akliniza iyi sokun 305 kisi geri geliyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ustura ~ 11 yıl önce
Ne işverene ne sendikaya güven kalmadı artık insanlara sahte rapora yönelterek ve hiçbir hukuksal yönden kanıtlanabilir bir açıklaması olmayan zoraki baskıyla yaptırılan bir eylem; bunun yanında eyleme sebep olan işçinin kişilik haklarına tecavüzden ibaret bir anayasa maddesine tam destek verip işçisine ne kadar önem değer verdiğini gösteren yönetim. Grevdeyim desen işverence mimleniyorsun ; gitmesem desen grev kırıcı oluyorsun bi taraftan tüm haklarından olma var bi taraftan haklarından da olacağın iş hakkının feshi var. Bu şartlar altında ne sendika düşünüyor işçi piskolojisini ne yönetim anca onu yaparım bunu yaparım kimse kimsenin gözünün yaşınada bakmıyor o diyor bana gel diğeri diyor bana gel her sene bu olayları yaşamak zorundaymışız gibi aynı stres aynı keder ayrılıklar yaşanıyor.Profesyonelliklerine girmelerine rağmen sendika geçindirmemiz gereken ailemiz,yönetim idare etmek zorunda olduğumuz yaşamımızı göz ardı ediyor. Yukarısı bıyık aşağısı sakal haydı hayırlı tıraşlar ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insensible'a ~ 11 yıl önce
Ustura Kemali bıçak kesmez, Bir cahilce söz öldürür…birileri sizi de kapsayan hak mücadelesi verirken,daha buna katılmadan yorulup sıkılıyorsanız sendikadan ayrılmak sizi psikolojik olarak rahatlatabilir.kafanız rahat gidersiniz işinize gücünüze.karşındakinin düşündüğü kadarsın sözünü hatırlayınca,yandık diyorum bazen.
Havuç :)) ~ 11 yıl önce
GM ümüz TKTL , hostesler istediği renkte ruj sürebilir demiş .... Kabine bir tutam havuçla grevi kırdı işte adam gelsin kırmızı ruj gitsin grev :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000