04 Kasım 2016, Cuma 14:35:27

Hava İş THY'ye sert çıktı

Hava İş Sendikası bir açıklama yayınlayarak Türk Hava Yolları'nın İngilizce yetersizliğini gerekçe göstererek bazı çalışanları ücretsiz izne çıkardığını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.
  • Kim mahkemeyi kazanmista isine baslamis. Bana gostersenize. Benim oglumda kazandi. Mahkemeyi , hani nerde, birbirimizi kandirmiyalim THY. Nin tuziginde. Ister kendi. Istegiyle ister Isten uzaklastirsin. Ne olursa olsun. THY. Tekrar geri almaz , bizim zamanimizda boyle idi, zan edersem bu hukum. Devam ediyor,
  • Burdan klavye delikanlılığı yapmayın azıcık yüreği olan gitsin sendikaya. Sahte kabadayılar :))
  • bilen bilir kabinde uçuş degerlendirme sistemi diye bi sistem vardır amirler performans değerlendirir. Ama ne hikmetse Temmuz ayından sonra her ay çıkan amir teşekkürleri yayınlanmamakta, üç ay da bir yayınlanan performans karneleri yayınlanmamaktadır. Konu sadece dil değil her açıdan kabin sıkıştırılmaktadır. Sponsorluklar değil bu şirketi ayakta tutan kabin personelinin hizmetidir. Gelin görün ki herkesin psikolojisini bozan durumlar gelişmektedir, herkeste bir gerginlik bir tedirginlik söz konusudur. Biri de çıkıp bir açıklama yapmamaktadır. Herkes kendini bir cendere içinde hissetmektedir. Pes deyip oturup olanları izliyoruz. Her hafta 5er 10ar ücretsiz izne giden arkadaşlarımızı gördükten sonra da sendikayı samimiyetsiz bulmaktayım...
  • Gereksizleri çıkarın da yeni adaylara yer açılsın
  • İngilizce bilgisi girişte sorulmuyor mu yaw? Yoksa millet havada İngilizce' yi mi unutmaya başladı?
  • THY 7 milyon $ bir sponsorluk anlaşmasına daha imza attı.No comment
  • THY de ağır ekonomik kırmız nedeniyle, bir yandan işçi çıkarırken 7 milyon $ lık golf sponsorluğuna imza attı.
  • ''üyelerimizin yanında olacaktır'' içi doldurulabilir mi ? Sorunu çözer mi , çözüyor mu ? Hukuk tanımazlık , TİS tanımazlık zirve yapmışken , hey ! kendini ''cahiller'' olarak niteleyen şahıs her kimsen aynaya baktığının farkında mısın ? Yoksa ''üyelerimizin yanında olacaktır'' diyen ve sarı sendikacılık yapan sendika yönetimi sizin gibi ...lerin yanında olacağından mı dem vuruyor?
  • Bence Sendika öylesine atarlanmış. Son 10 ayda işten cikarilan kabin-kokpit-teknisyen-yer hizm. Sayisina bakin. Sendikanin elle tutulur yaptigi aksiyon sayisina bakin. Bunu sayarsaniz (bir) .
  • Thy yonetiminin yaptığı yanlışları da yazılı olarak açıklarsanız işte o zaman gerçek sendikacı olursunuz sn başkan. Yoksa şirket böyle giderse batacak.Adam çıkarmakla bu işler yürümez

Hava İş Sendikası bir açıklama yayınlayarak Türk Hava Yolları'nın İngilizce yetersizliğini gerekçe göstererek bazı çalışanları ücretsiz izne çıkardığını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

İşte THY'nin sert sözlerle eleştirildiği o açıklama:

Değerli Üyelerimiz,

Son günlerde çok sayıda kabin memuru arkadaşımız, İngilizce bilgisi yetersizliği gerekçe gösterilerek, ücretsiz izne çıkarılmaya zorlanmaktadır. Hukuken işverenin, işçinin rızası olmadan tek taraflı olarak işçiyi ücretsiz izne çıkaramayacağı, Yargıtay’ın kökleşmiş içtihatları ile sabittir. Bu durum yasalara aykırı bir uygulama olup, üyelerimizin kabul etme mecburiyeti  bulunmamaktadır.

Bu uygulamanın amacının, THY’de işlerin kötü gitmesi nedeniyle, hukuka aykırı şekilde maliyet azaltılması olduğu aşikardır ve işveren kendi kusurunu çalışanların üzerine atmaya çalışmaktadır. Geçmiş yıllarda, işveren, şirketin kar ettiği dönemlerde böyle bir uygulamaya başvurulmamış olup, aslında uygulama; özünde mevsimlik işçi çalıştırma benzeri bir durum olup, kış tarifesinde işçilere bu şekilde ücretsiz izne çıkarmaya çalışması (kış tarifesindeki uçak sayısının azaltılması ve bazı hatların kapatılması, sefer kapasitesi azaltılması gibi) işverenin basiretsizliğidir.

Bu durum kabul edilemez olup, Sendikamız gerek hukuki olarak, gerekse de diğer yollarla bu uygulamaya maruz kalan üyelerimizin yanında olacaktır.

HAVA-İŞ YÖNETİM KURULU

Hava İş THY'ye sert çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (112)

Siyaset ~ 7 yıl önce
Kim mahkemeyi kazanmista isine baslamis. Bana gostersenize. Benim oglumda kazandi. Mahkemeyi , hani nerde, birbirimizi kandirmiyalim THY. Nin tuziginde. Ister kendi. Istegiyle ister Isten uzaklastirsin. Ne olursa olsun. THY. Tekrar geri almaz , bizim zamanimizda boyle idi, zan edersem bu hukum. Devam ediyor,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FERİŞTAH ~ 7 yıl önce
Burdan klavye delikanlılığı yapmayın azıcık yüreği olan gitsin sendikaya. Sahte kabadayılar :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gitmekmi??? ~ 7 yıl önce
Siz mahkemeyi kazanmışsınız,işe iadeniz verilmiş Ferö değilsiniz ama 211 le çıkarılmışsınız size yardımcı olamayız demelerini dinlemeyemi gidelim?
Kabadayımı ~ 7 yıl önce
Başkanınıza bakıp bizi karıştırdın herhalde bize beyefendilik yakışır,size ise üslubunuzdan belli oluyor.Nocement
uçuş değerlendirme!!! ~ 7 yıl önce
bilen bilir kabinde uçuş degerlendirme sistemi diye bi sistem vardır amirler performans değerlendirir. Ama ne hikmetse Temmuz ayından sonra her ay çıkan amir teşekkürleri yayınlanmamakta, üç ay da bir yayınlanan performans karneleri yayınlanmamaktadır. Konu sadece dil değil her açıdan kabin sıkıştırılmaktadır. Sponsorluklar değil bu şirketi ayakta tutan kabin personelinin hizmetidir. Gelin görün ki herkesin psikolojisini bozan durumlar gelişmektedir, herkeste bir gerginlik bir tedirginlik söz konusudur. Biri de çıkıp bir açıklama yapmamaktadır. Herkes kendini bir cendere içinde hissetmektedir. Pes deyip oturup olanları izliyoruz. Her hafta 5er 10ar ücretsiz izne giden arkadaşlarımızı gördükten sonra da sendikayı samimiyetsiz bulmaktayım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konu ~ 7 yıl önce
Konun aslı kendi gibi düşünmeyenleri ayıklamak.
Devam ~ 7 yıl önce
Gereksizleri çıkarın da yeni adaylara yer açılsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kedicik ~ 7 yıl önce
Mırnavvvvv diye de bağır. Kapı dışından.
İi ~ 7 yıl önce
Sekerim en az 2 sene alım yok ayrıca cikarma da yok bitti cikarmalar hadi baska kapiya
!!!! ~ 7 yıl önce
Nasaaaaş
BURAK ~ 7 yıl önce
İngilizce bilgisi girişte sorulmuyor mu yaw? Yoksa millet havada İngilizce' yi mi unutmaya başladı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sponsorluk ~ 7 yıl önce
THY 7 milyon $ bir sponsorluk anlaşmasına daha imza attı.No comment

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY/GOLF/SPONSORLUK ~ 7 yıl önce
THY de ağır ekonomik kırmız nedeniyle, bir yandan işçi çıkarırken 7 milyon $ lık golf sponsorluğuna imza attı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 7 yıl önce
Neredesiniz,yine Abant tamı yoksa?
Hesap Ortada ~ 7 yıl önce
14 yıllık sendika üyesiyim,bugünkü değerden 70X12=840₺ 840X14=11.760₺ sendika aidatı ödedim, 211 den Ağır Ekonomik Sebeb yüzünden iş akdim fesih oldu,tam bu esnada sendika bize sırt döndü.Allah bu paraları çocuklarınızdan çıkarsın,size hastalık olarak geri dönsün.
Hesap ~ 7 yıl önce
Siz hesap bilmeyin,hesapsızca para harcayın,sonra mahkemelerde ağır ekonomik kiriz nedeniyle son çare adam çıkardık deyin.Kim inanır size?
Soru Bankası ~ 7 yıl önce
''üyelerimizin yanında olacaktır'' içi doldurulabilir mi ? Sorunu çözer mi , çözüyor mu ? Hukuk tanımazlık , TİS tanımazlık zirve yapmışken , hey ! kendini ''cahiller'' olarak niteleyen şahıs her kimsen aynaya baktığının farkında mısın ? Yoksa ''üyelerimizin yanında olacaktır'' diyen ve sarı sendikacılık yapan sendika yönetimi sizin gibi ...lerin yanında olacağından mı dem vuruyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Azores High ~ 7 yıl önce
Bence Sendika öylesine atarlanmış. Son 10 ayda işten cikarilan kabin-kokpit-teknisyen-yer hizm. Sayisina bakin. Sendikanin elle tutulur yaptigi aksiyon sayisina bakin. Bunu sayarsaniz (bir) .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tech ~ 7 yıl önce
Hava iş teknisyenleri temsil etmiyor. Teknisyenlerin ayrı bir sendikası var. Yalnız başınasınız. Bunun farkında bile değil kabin. Kısadan hisse her koyun kendi sendikasında asılır.
Myilmaz ~ 7 yıl önce
Thy yonetiminin yaptığı yanlışları da yazılı olarak açıklarsanız işte o zaman gerçek sendikacı olursunuz sn başkan. Yoksa şirket böyle giderse batacak.Adam çıkarmakla bu işler yürümez

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000