18 Mayıs 2013, Cumartesi 11:32:03

HAVA İŞ THY'YE NE CEVAP VERDİ? MASAYA OTURACAKLAR MI?

Hava İş Sendikası, THY’nin dün gönderdiği, ‘22 Mayıs’ta masaya oturalım’ teklifini dayatma istekler, uygunsuz üslup ve yaklaşım sebebiyle geri çevirdi.
  • Beyler bayanlar KABİN A.Ş. kurulacak süreç bunu gösteriyor. Ayçin amca da greve gidenleri zokalamış olacak...:)
  • Kuyrugu dik tutma cabalari..
  • Arkadaşım biz kellemizi koltuğumuzun altına alalı tam 1 yıl oldu.29 mayısta işten atılmasaydım ve bu grev benide kapsıyor olsaydı emin ol yine greve katılırdım siz bu yönetimin ne kadar yalancı ne kadar sinsi ne kadar zalim olduğunu göremiyorsanız veya görüyorda haklarınızı savunmaktan korkuyorsanız o da sizin sorununuz. Sendikaya gelince; Ayçin ne gerekiyorsa onu yapıyor sendikanın arkasındayım.Bu yönetime gereken dersi ancak Ayçin verir yeterki arkasına dönüp baktığında sizleri görsün.
  • Of sendika of! Hayalde yaşıyorsun. Her işi ağzına yüzüne bulaştırmada mahirsin. Bizi temsil edeceksin güya daha da batırıyorsun işleri. Ayçin artık git de biraz daha profesyonel bir ekip yönetsin orayı yeter. Yoksa senden temelli kurtulacaklar biz de sendikadan olacağız.
  • Grevimiz başarıyla devam ediyor dedin ya helal sana. İstifa etmemen ve grevi aylarca sürdürebileceğine inanman ne kadar komik. Yakında tek başına orada bekleyeceksin. Grevden önce ekip odasındaki konuşmanı herkes izledi galiba bi tek sen izlemedin. İzlesen kendini rezil etmezdin. Bana göre bu grevler falan hepsi kabin memurlarını kurtarmak için ama gıkları çıkmadı o konuşmada, greve de katılmadılar. Aslında kokpit ve teknik olaya yeni ayıldı. Neden kabindeki adamı kurtaralım dediler oralardan güç alamayacağını anlayan kabin greve gidemedi. Teknik ve kokpit istese giderdi; pilot ve teknisyen kolay yetişmiyo şirket bunu acı şekilde tecrübe etti ama gerekirse 2 haftada kabin memuru yetiştirir. Kabin korkusundan gidemedi. Ama kabin bunları hak etti. Özellikle birçok bayan hostes çok burnu havada ne oldum delisi. İşe yeni başladığında abi abi çekerler 2 gün sonra 3 kuruş kazanınca teknisyeni hor görürler mesai arkadaşlarına bir selamı çok görürler. Teknisyenin elinin kiri makyajdan onurludu
  • tercihmeselesi... olacaklar daha güzel anlatılamazdı, tebrikler.
  • Sakın yerdeki birimlerde üniforma ile gezmeyin zira linç edilebilirsiniz! Şımarıklığınız aldı başını yürüdü, yönetimle zıtlaşmanız haricinde diğer çalışanların da tepkisini çektiniz. Benim tavsiyem sakın ileride yer görevine dönmeyin. Bunu söylerken yandaşlık da yapmıyorum ve bu grevin ideolojik hiçbir yanı da yok. Sayenizde Kabin AŞ kurulacak, ne kadar grev yaparsanız o süreç daha da artar ama nerede sizde bu stratejik öngörü. Yönetimin ve sendikanın oyununa gelip sıkıştınız. Üzücü bir durum ama kendi düşen ağlamaz...
  • O kadar güzel anlatmışsınız ki.Galiba sadece farkında olanlar farkediyor.Gözleri,gönülleri mühürlüler nafile.Olması gereken olacak galiba.
  • Bundan sonra arkadaşların yazdıkları gibi Kabin A.O. veya Ltd. Şti. kurulması olasıdır. Bir de sendiak başkanına da haklı veya haksız olması bir tarafa istifa etmektir. İstifa ettiğinde de yerine yönetime daha yakın bir arkadaş seçileceğini greve katılım oranından tahmin etmek zor olmaz. Greve katılan azınlıktaki arkadaşları, yönetimin istemeyeceğini görmek de aynı şekilde şifre çözmeyi gerektirmiyor. Sendikal tazminatın yükü ağır olacağı ve çalışan düşmanı imajı vermemek için arkadaşların işlerine devam edeceklerini düşünüyorum. Fakat herhangi bir hatalarının daha ağır değerlendirilerek, işlem yapılacağını unutmamaları gerekir. Daha dikkatli çalışmalarında ve her sonuca hazırlıklı olmalarında fayda va. Türkiye'nin mevcut durumunda kimsenin ne kadar nitelikli olduğunun, yaptığı işin ne kadar özen istediğinin ve işini ne kadar başarılı yaptığının önemli olmadığını hiçbirimiz unutmamalıyız. Önemli olan bir çalışanın olması gerektiği yerde birinin olmasıdır. Liyakat mı? :)
  • Özlük haklarının bilincinde olmayan çalışanlar,köleliğe mahkumdur.Grevde olanlar yada olmayanlar iki saniye oturup düşünsün.Neden grev yapıyoruz yada neden grev kırıcısıyız?Grev yapanlar, dışarıdan bir gözlemci olarak benim gözümde cesur,özlük haklarının bilincinde,düzenin çarkına uymayan,kaybetmeyi göze almış cesur yüreklerdir.Grev kırıcılar ise gönülleri razı gelmesede iş kaybı korkusuyla hareket eden insanlardır.Alın bütün haklarımı ben size köle olarak çalışırım demek istemeseler de kıpırdayamamaktadırlar.En acınası durum budur.

Hava İş Sendikası’dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bu yazı ile bize yapılan çağrı toplu iş sözleşmesine UYUŞMAZLIK MADDELERİ çerçevesinde GÖRÜŞMELERİN KESİLDİĞİ NOKTADAN yeniden başlatılması çağrısı değildir. Yazıda kullanılan üslup ve yaklaşım hem THY çalışanlarına hem de Hava-İş sendikası tüzelliğine saygı duymayan bir niteliktedir. Bunu reddediyoruz. THY A.O Yönetimi 5 ay önce İLK GÖRÜŞMEDE sunduğu teklifleri dayatmaktadır. Bu da kabul edilemez.

Bu yazıda belirtilen 22 Mayıs 2013 tarihine kadar süre verilmesi ve bu süreye kadar bu DAYATMA SÖZLEŞMESİNİN imzalanmaması halinde, yine 6356 sayılı yasada belirtilen yasal çerçeve ihlal edilerek sendikalı olan olmayana, greve katılmayanlara 23. Dönem toplu iş sözleşmesi ile tek taraflı zam uygulanacağı şeklindeki değerlendirmede, işverenin hukuksuzluklarına bundan sonrada devam edeceğinin göstergesidir.

23. dönem toplu iş sözleşmesi yasal olarak yürürlükteyken bile onlarca ihlalde bulunan işverenin, grev sürerken tüm hakları aynen uygulayacağı sözüne inanmak ve güvenmenin yorumunu sorunları bizzat yaşayan siz çalışanlara bırakıyoruz.
İşverenin asıl amacı toplu iş sözleşmesiz ve sendikasız bir THY A.O yaratmaktadır. Geçen iki dönemdir yapılan yetki itrazları, geçen dönem getirilen grev yasağı ve bu dönem denenen grev kırıcılığı girişimleri hep bu amaca yönelik sistemli bir saldırıdır.
Böyle bir yaklaşım toplu iş sözleşmesinin asıl amacı olan iş barışı ve huzurunun tesis edilmesini yok etmek anlamı taşımaktadır.
HAVA-İŞ sendikası olarak ÇALIŞAN-ŞİRKET-ÜLKE yararını değerlendirmek suretiyle, şirketin temsilcisi THY A.O ve işçilerin temsilcisi HAVA-İŞ sendikası olarak ülkemizde yasalarla tanınan ve çerçevesi çizilen toplu iş sözleşme müzakereleri esaslarında KARŞILIKLI SAYGIYI ZEDELEMEDEN uyuşmazlık maddelerinin kaldığı yerden ve GREVİN SONUÇLANDIRILMASINI SAĞLAYACAK bir noktada müzakereye hazır olduğumuzu belirtiriz.”

THY'DEN HAVA İŞ'E GÖNDERİLEN TEKLİF

 

HAVA İŞ'İN THY'YE VERDİĞİ CEVAP

 

HAVA İŞ THY'YE NE CEVAP VERDİ? MASAYA OTURACAKLAR MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (151)

Lions ~ 11 yıl önce
Beyler bayanlar KABİN A.Ş. kurulacak süreç bunu gösteriyor. Ayçin amca da greve gidenleri zokalamış olacak...:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batik ~ 11 yıl önce
Kuyrugu dik tutma cabalari..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik Atık ~ 11 yıl önce
Arkadaşım biz kellemizi koltuğumuzun altına alalı tam 1 yıl oldu.29 mayısta işten atılmasaydım ve bu grev benide kapsıyor olsaydı emin ol yine greve katılırdım siz bu yönetimin ne kadar yalancı ne kadar sinsi ne kadar zalim olduğunu göremiyorsanız veya görüyorda haklarınızı savunmaktan korkuyorsanız o da sizin sorununuz. Sendikaya gelince; Ayçin ne gerekiyorsa onu yapıyor sendikanın arkasındayım.Bu yönetime gereken dersi ancak Ayçin verir yeterki arkasına dönüp baktığında sizleri görsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Of sendika ~ 11 yıl önce
Of sendika of! Hayalde yaşıyorsun. Her işi ağzına yüzüne bulaştırmada mahirsin. Bizi temsil edeceksin güya daha da batırıyorsun işleri. Ayçin artık git de biraz daha profesyonel bir ekip yönetsin orayı yeter. Yoksa senden temelli kurtulacaklar biz de sendikadan olacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik Ayçin ~ 11 yıl önce
Grevimiz başarıyla devam ediyor dedin ya helal sana. İstifa etmemen ve grevi aylarca sürdürebileceğine inanman ne kadar komik. Yakında tek başına orada bekleyeceksin. Grevden önce ekip odasındaki konuşmanı herkes izledi galiba bi tek sen izlemedin. İzlesen kendini rezil etmezdin. Bana göre bu grevler falan hepsi kabin memurlarını kurtarmak için ama gıkları çıkmadı o konuşmada, greve de katılmadılar. Aslında kokpit ve teknik olaya yeni ayıldı. Neden kabindeki adamı kurtaralım dediler oralardan güç alamayacağını anlayan kabin greve gidemedi. Teknik ve kokpit istese giderdi; pilot ve teknisyen kolay yetişmiyo şirket bunu acı şekilde tecrübe etti ama gerekirse 2 haftada kabin memuru yetiştirir. Kabin korkusundan gidemedi. Ama kabin bunları hak etti. Özellikle birçok bayan hostes çok burnu havada ne oldum delisi. İşe yeni başladığında abi abi çekerler 2 gün sonra 3 kuruş kazanınca teknisyeni hor görürler mesai arkadaşlarına bir selamı çok görürler. Teknisyenin elinin kiri makyajdan onurludu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TYLER ~ 11 yıl önce
tercihmeselesi... olacaklar daha güzel anlatılamazdı, tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin Dikkat:) ~ 11 yıl önce
Sakın yerdeki birimlerde üniforma ile gezmeyin zira linç edilebilirsiniz! Şımarıklığınız aldı başını yürüdü, yönetimle zıtlaşmanız haricinde diğer çalışanların da tepkisini çektiniz. Benim tavsiyem sakın ileride yer görevine dönmeyin. Bunu söylerken yandaşlık da yapmıyorum ve bu grevin ideolojik hiçbir yanı da yok. Sayenizde Kabin AŞ kurulacak, ne kadar grev yaparsanız o süreç daha da artar ama nerede sizde bu stratejik öngörü. Yönetimin ve sendikanın oyununa gelip sıkıştınız. Üzücü bir durum ama kendi düşen ağlamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) doğru söze... ~ 11 yıl önce
GREVE GİTMEYENLER ÖZELLİKLE OKUSUN BAK ADAM YAPMIŞ YORUMUNU..NE DİYEYİM HOCAM ELİNDEN GELENİ ARDINA KOYMA,,
cok kişilikli ~ 11 yıl önce
Kendi yorum yapmiş, kendi dogrulamiş. Paranoyakmisin?
Umarımsırasizde ~ 11 yıl önce
O kadar güzel anlatmışsınız ki.Galiba sadece farkında olanlar farkediyor.Gözleri,gönülleri mühürlüler nafile.Olması gereken olacak galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tercih Meselesi 4 ~ 11 yıl önce
Bundan sonra arkadaşların yazdıkları gibi Kabin A.O. veya Ltd. Şti. kurulması olasıdır. Bir de sendiak başkanına da haklı veya haksız olması bir tarafa istifa etmektir. İstifa ettiğinde de yerine yönetime daha yakın bir arkadaş seçileceğini greve katılım oranından tahmin etmek zor olmaz. Greve katılan azınlıktaki arkadaşları, yönetimin istemeyeceğini görmek de aynı şekilde şifre çözmeyi gerektirmiyor. Sendikal tazminatın yükü ağır olacağı ve çalışan düşmanı imajı vermemek için arkadaşların işlerine devam edeceklerini düşünüyorum. Fakat herhangi bir hatalarının daha ağır değerlendirilerek, işlem yapılacağını unutmamaları gerekir. Daha dikkatli çalışmalarında ve her sonuca hazırlıklı olmalarında fayda va. Türkiye'nin mevcut durumunda kimsenin ne kadar nitelikli olduğunun, yaptığı işin ne kadar özen istediğinin ve işini ne kadar başarılı yaptığının önemli olmadığını hiçbirimiz unutmamalıyız. Önemli olan bir çalışanın olması gerektiği yerde birinin olmasıdır. Liyakat mı? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grev mrev ~ 11 yıl önce
Özlük haklarının bilincinde olmayan çalışanlar,köleliğe mahkumdur.Grevde olanlar yada olmayanlar iki saniye oturup düşünsün.Neden grev yapıyoruz yada neden grev kırıcısıyız?Grev yapanlar, dışarıdan bir gözlemci olarak benim gözümde cesur,özlük haklarının bilincinde,düzenin çarkına uymayan,kaybetmeyi göze almış cesur yüreklerdir.Grev kırıcılar ise gönülleri razı gelmesede iş kaybı korkusuyla hareket eden insanlardır.Alın bütün haklarımı ben size köle olarak çalışırım demek istemeseler de kıpırdayamamaktadırlar.En acınası durum budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000