10 Mayıs 2013, Cuma 20:05:40

HAVA İŞ THY HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Hava İş Sendikası, THY'nin 'Çalışma Hakkımı kullanacağım' kampanyasının yasalara aykırı olduğunu öne sürerek suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
  • ne bakın hele nelerle ugraşıyor.
  • Çalsın davullar, zurnalar bayramımıza sayılı gün kaldı Grevimiz var ey millet! Thy çalışanları paralı koyun değildir !
  • siz en başta kendi aranızda bölünmüşsünüz birbirimizin arkasinda durmayı bile beceremiyorsunuz. part time sözleşmeli yada kadrolu (ki kaldıysa 3-5 kişi) sonuç aynı hepiniz aynı işi yapıyorsunuz.destek olmanız gerekirken şu laflariniza bakın.bu halinizle bu grev amacına ulaşsada ulaşmasada sizin ekip ruhunuz ölmüş.bide hu kadar lafın üstüne birbirinizin yüzüne bakıyorsunuz. ayıp çok ayıp! !!
  • THY Yönetime korktu diyenler sendikanında korkularını görmez mi? 3 gündür internette yazılanlar "korku" kelimesinin iki taraf içinde geçerli olduğunu göstermektedir. Ancak sendikanın hatası 305 kişinin canını yakmıştır. neymiş? şimdi greve gidelim sonra sendika başkanını değiştirirmişiz..hadi canım sende.. İnadına greve hayır.. sendika önce yönetimden istenen ve kabul edilmeyen maddeleri açıklasın (305 kişinin işe geri alınmasının dışında)..
  • Gülüş, ruhun hiç şaşmayan aynasıdır. Yalnız çocuklar kusursuz bir gülüşle gülmesini bilirler.Sana bugün gülüşüm hiç kusursuz değil,ve bunu sen yaptın yöntm!
  • Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi MADDE 118 - (1) Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZ VE HAVAİŞ BU MADDEYE DAYANMIŞ VAZİYETTELER. ÖNCELİKLE KANUN MADDESİNİN İYİ İRDELENMESİ GEREKİYOR. 1.FIKRA SUÇUN MADDİ UNSURU OLARAK CEBİR VE TEHDİTİ ARIYOR. ZATEN BÖYLE BİŞEY DE YOK. 2.FIKRA CEBİR VE TEHDİTİN YANISIRA HUKUKA AYKIRI OLARAK ENGELLEMEYİ ARIYOR. THY'NİN NET VE SOMUT OLARAK BİR ENGELLEMESİ YOK. YALNIZCA SİTELERİNDE ÇALIŞMA HAKKINDAN BAHSETMİŞLER. HERŞEY SOYUT. SUÇ DUYURUSUNDAN Bİ HALT ÇIKMAZ... TAKİPSİZLİK VERİLİR...
  • Değerli kardeşim yorumunu çok beğendim. Aynen katılıyorum. Altına imza atarım. Gerçek şu ki full time lar sizleri ötekiler olarak görüp ayrımcılık yapıyor. Aranızda onlardan 1000 kat kaliteli arkadaşlarımız var. Bir kaptan olarak sizleri onlara karşı her fırsatta savunup koruyacağıma yemin ederim.
  • Değerli kardeşim yorumunu çok beğendim. Aynen katılıyorum. Altına imza atarım. Gerçek şu ki full time lar sizleri ötekiler olarak görüp ayrımcılık yapıyor. Aranızda onlardan 1000 kat kaliteli arkadaşlarımız var. Bir kaptan olarak sizleri onlara karşı her fırsatta savunup koruyacağıma yemin ederim.
  • yuhhh bee hala niye grev yaptigimizi bilmiyor musunuz yaa ayip be arkadaslar grev kiricilar ltfn sendikadan ciksinlar o zaman sizlerle ayni haklara sahip olmamaliyiz... ama yoook olur mu sendika sayesinde kazandiginiz haklardan vazgecer misiniz!!!! yaziklar olsun bu grev olacak!!! -ben ccm rev 3 e gore ucmam ucamam!!!!
  • buraya grevi destekleyen neden olması gerektiğine ilişkin bir çok yazı yazdım. THY'nin neden TİS güvencesi veremeyeceğini, bunun ancak şirket genel kurulunca verilebileceği konusunda, ya da greve katıldığı/katılacağı için bir kabin memurunu atmanın şirkete maliyeti (12 maaş sendikal tazminat + 4 maaş işe iade tazminatı +kıdem +ihbar= 2,5 yıllık bir kabin memuru için THY 'ye maliyeti 130.000 TL) bunları safımı belirtmek için söylüyorum, sadet: evet sendika TİS'de part time memurların kadroya alınmasını da istiyor. Ama şu anki konumları ile part time lar greve katılamazlar. Katılırlarsa şirket bunları işten çıkartır. Sendikal nedenle çıkartıldıklarını ispat etmek onlar için daha zordur. Bir sınavı şunu bunu bahane edebilirler vs. Bu nedenle bu arkadaşlardan greve katılım beklemeyin, kalplerini de kırmayın. Sizin için greve katılmayıp TİS'den ve tüm haklarınızdan vaz geçmek ne kadar saçma ve akıl dışı ise onlara da greve katılmak saçma gelecektir. Korkacak çekineceklerdir. Saygılı olalım.

Hava İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada THY'nin Çalışma Hakkımı Kullanıyorum kampanyasının yasalara aykı olduğu vurgulandı.

Sendika açıklamasında, sözkonusu eylemin grev faaliyetlerine baskı anlamı taşıdığı için suç teşkil ettiği belirtilerek, üyelerden söz konusu linki açmamaları istendi.

HAVA İŞ THY HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (94)

dünya şirketi ~ 11 yıl önce
ne bakın hele nelerle ugraşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayram ~ 11 yıl önce
Çalsın davullar, zurnalar bayramımıza sayılı gün kaldı Grevimiz var ey millet! Thy çalışanları paralı koyun değildir !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ohooo ~ 11 yıl önce
siz en başta kendi aranızda bölünmüşsünüz birbirimizin arkasinda durmayı bile beceremiyorsunuz. part time sözleşmeli yada kadrolu (ki kaldıysa 3-5 kişi) sonuç aynı hepiniz aynı işi yapıyorsunuz.destek olmanız gerekirken şu laflariniza bakın.bu halinizle bu grev amacına ulaşsada ulaşmasada sizin ekip ruhunuz ölmüş.bide hu kadar lafın üstüne birbirinizin yüzüne bakıyorsunuz. ayıp çok ayıp! !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korku ~ 11 yıl önce
THY Yönetime korktu diyenler sendikanında korkularını görmez mi? 3 gündür internette yazılanlar "korku" kelimesinin iki taraf içinde geçerli olduğunu göstermektedir. Ancak sendikanın hatası 305 kişinin canını yakmıştır. neymiş? şimdi greve gidelim sonra sendika başkanını değiştirirmişiz..hadi canım sende.. İnadına greve hayır.. sendika önce yönetimden istenen ve kabul edilmeyen maddeleri açıklasın (305 kişinin işe geri alınmasının dışında)..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
Gülüş, ruhun hiç şaşmayan aynasıdır. Yalnız çocuklar kusursuz bir gülüşle gülmesini bilirler.Sana bugün gülüşüm hiç kusursuz değil,ve bunu sen yaptın yöntm!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hgs ~ 11 yıl önce
Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi MADDE 118 - (1) Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZ VE HAVAİŞ BU MADDEYE DAYANMIŞ VAZİYETTELER. ÖNCELİKLE KANUN MADDESİNİN İYİ İRDELENMESİ GEREKİYOR. 1.FIKRA SUÇUN MADDİ UNSURU OLARAK CEBİR VE TEHDİTİ ARIYOR. ZATEN BÖYLE BİŞEY DE YOK. 2.FIKRA CEBİR VE TEHDİTİN YANISIRA HUKUKA AYKIRI OLARAK ENGELLEMEYİ ARIYOR. THY'NİN NET VE SOMUT OLARAK BİR ENGELLEMESİ YOK. YALNIZCA SİTELERİNDE ÇALIŞMA HAKKINDAN BAHSETMİŞLER. HERŞEY SOYUT. SUÇ DUYURUSUNDAN Bİ HALT ÇIKMAZ... TAKİPSİZLİK VERİLİR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hgs=hürrem ~ 11 yıl önce
"Halt" çok yakışmış ağzınıza, bon appetit!
hgs ~ 11 yıl önce
espri mi yaptınız kendinizce
Part Time a ~ 11 yıl önce
Değerli kardeşim yorumunu çok beğendim. Aynen katılıyorum. Altına imza atarım. Gerçek şu ki full time lar sizleri ötekiler olarak görüp ayrımcılık yapıyor. Aranızda onlardan 1000 kat kaliteli arkadaşlarımız var. Bir kaptan olarak sizleri onlara karşı her fırsatta savunup koruyacağıma yemin ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çakma kpt'na ~ 11 yıl önce
hadi lem, kendi haklarını korumayı öğren önce.kimi neyden koruyosa,sanki adam yiyolar , fantazör müdür nedir.bi de yemin etmiş,allah seni...:))
Part Time a ~ 11 yıl önce
Değerli kardeşim yorumunu çok beğendim. Aynen katılıyorum. Altına imza atarım. Gerçek şu ki full time lar sizleri ötekiler olarak görüp ayrımcılık yapıyor. Aranızda onlardan 1000 kat kaliteli arkadaşlarımız var. Bir kaptan olarak sizleri onlara karşı her fırsatta savunup koruyacağıma yemin ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ccikin uyelikten ~ 11 yıl önce
yuhhh bee hala niye grev yaptigimizi bilmiyor musunuz yaa ayip be arkadaslar grev kiricilar ltfn sendikadan ciksinlar o zaman sizlerle ayni haklara sahip olmamaliyiz... ama yoook olur mu sendika sayesinde kazandiginiz haklardan vazgecer misiniz!!!! yaziklar olsun bu grev olacak!!! -ben ccm rev 3 e gore ucmam ucamam!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
part time lara ~ 11 yıl önce
buraya grevi destekleyen neden olması gerektiğine ilişkin bir çok yazı yazdım. THY'nin neden TİS güvencesi veremeyeceğini, bunun ancak şirket genel kurulunca verilebileceği konusunda, ya da greve katıldığı/katılacağı için bir kabin memurunu atmanın şirkete maliyeti (12 maaş sendikal tazminat + 4 maaş işe iade tazminatı +kıdem +ihbar= 2,5 yıllık bir kabin memuru için THY 'ye maliyeti 130.000 TL) bunları safımı belirtmek için söylüyorum, sadet: evet sendika TİS'de part time memurların kadroya alınmasını da istiyor. Ama şu anki konumları ile part time lar greve katılamazlar. Katılırlarsa şirket bunları işten çıkartır. Sendikal nedenle çıkartıldıklarını ispat etmek onlar için daha zordur. Bir sınavı şunu bunu bahane edebilirler vs. Bu nedenle bu arkadaşlardan greve katılım beklemeyin, kalplerini de kırmayın. Sizin için greve katılmayıp TİS'den ve tüm haklarınızdan vaz geçmek ne kadar saçma ve akıl dışı ise onlara da greve katılmak saçma gelecektir. Korkacak çekineceklerdir. Saygılı olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000