05 Temmuz 2013, Cuma 16:18:40

HAVA İŞ SENDİKASI'NA TALİP VAR!

Türk Hava Yolları’nda bir taraftan grev devam ederken diğer taraftan yaklaşan Hava İş Genel Kurulu için muhalif gruplar ortaya çıkmaya başladı. Emek Meclisi, sendika yönetimine talip oldu.
  • Hayırlı olsun diyelim ama pek de umutlu değilim açıkçası..Ne de olsa 24 yıllık iktidarı indirmek zor ve THY hep yandaşlarca dolduruldu ve onların çoğu da sendikasız ancak sendikalı gibi çalışıyorlar..Eskiler de ya sindirildi ya tehdit edildi ya da artık umudu kestiler..Hal böyleyken tabandan destek bulmaları hayli zor..Tabii bir de kanun tanımaz,kuldan utanmaz bir işveren ile de uğraşacaklar..İlkeleri de Gökkuşağından farklı değil gibi..Eee farkları ne o zaman?? Yanlarındakiler de sendikayı kendi çıkarları için kullanmayı isteyebilecek tipler o yüzden ekip çok önemli..Sorunlu,içten pazarlıklı,işyerinde arkamda sendika var ana bir şey yapamazlar havası verdirmek isteyenler ve bugun thy olmazsa yarın sendikada görev yapar yolumu bulurum zihniyetindekilerle başarılı olunamaz diye düşünüyorum...
  • Yarınki basın toplantımızda başkanımızı tanıyacaksınız.Bizi izlemeye devam ediniz.Saygılarımızla
  • Ali GÜLÇİCEK bey e sesleniyorum bir biyografi yayınlayın sizi tanımak istiyoruz.
  • uçuş işletmedeki arkadaşların destekleyeceği liste büyük ihtimalle seçimin galibini belirleyecek. uçucular ali yi pek tanımayabilir nacizhane hakkında bildiğimi paylaşayım ; ali gülçiçek bu sendikayı girdiği yanlış yoldan çıkartıp, bütün sektörde ki tüm çalışanlara hizmet eder konuma getirebilecek vizyondadır. kendisinde o yürek net olarak vardır.
  • Emek meclisi MNG teknik icin ne yapacak? Bizde sendika ve havais uyesi olacakmiyiz? Umarim bizi dusunuyorlardir.
  • Arkadaşlar yorgan gitti bu neyin kavgası THY personeli kaç kişi kaldı bilmiyorum . Teknik artık metal iş kolunda . Kabinide kabın a.ş diye ayrı bir şirkete dönüştürünce geriye pilotlar ve hattaki teknik personel kalıyor hat Bakım başkanlığı zaten birkaç yüz kişi pilotlarda olsun birkaç bin hepsi beşbin etmez vah ki vah .
  • Emeğinize ve işinize size sahip çıkacak emek meclislerinde bulaşacağız.
  • Her şey yeniden başlıyacak,Emekmeclisine başarılar diliyoruz.Havacılara yakışan bir anlayışla ve temiz bir sendikal anlayış kuracaklarına inanıyoruz.Başkan adayı arkadaş pırıl pırıl bir insan dürüstlük ve kararlılık abidesi gerçekten.Karşı olduğu bir sendika yönetimi olmasına rağmen ve herkes grevde çalışmayı seçerken,kendisi bu grevi sonuna kadar sürdüreceğini söylemiş. Bu irade karşısında ancak şapka çıkarılır.Başarılar.
  • Emek meclisinin çalışanların yönetimde söz sahibi olduğu atanmış değil seçilmiş temsilcilerin seçildiği, emek meclisleri ile sendikanın denetlendiği bir sendikal anlayışla Emek Mecilisi
  • ali surmen toplanti odaslnda basln aciklamasi yapilmasi da cok manidar gercekten!!

Yıl sonuna doğru yapılacak Hava İş Sendikası genel kurulu öncesinde seçime hazırlanan gruplar belirginleşmeye başladı.

THY’de devam eden grev sürecinde sendikanın mevcut yönetimine yönelik eleştiriler muhalif grupları hareketlendirdi. Greve katılımın beklenen düzeyde olmamasından yola çıkarak yönetime eleştirilerini yönelten muhalif gruplar arasına bir yenisi daha eklendi.

Gökkuşağı Hareketi’nden ayrılan Ali Gülçiçek’in başkan adayı olduğu Emek Meclisi, Pazartesi günü kamuoyu karşısına çıkacak. Emek Meclisi, THY’de yaşanan grev ve sendikal gelişmelerle ilgili görüşlerinin yanı sıra sendikal politikalarını açıklayacak.

8 Temmuz Pazartesi günü saat 12.30’da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ndeki Ali Sürmen toplantı salonunda yapılacak basın açıklamasından sonra Emek Meclisi, resmen genel kurul çalışmalarına start verecek. THY grevine katılarak Hava İş yönetiminin aldığı grev kararına destek veren Ali Gülçiçek, genel kurulda sendika yönetiminin en güçlü rakibi olacak.

Öte yandan Gökkuşağı Hareketi’nin, sendika mevcut yönetiminin elinin güçlenmemesi için harekete katılanlara, “Greve katılmayın” çağrısı yaptığı ve bu çağrı üzerine sözkonusu muhalif gruptan greve katılan bulunmadığı öğrenildi.

HAVA İŞ SENDİKASI'NA TALİP VAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

hayırlı olsun ama ~ 11 yıl önce
Hayırlı olsun diyelim ama pek de umutlu değilim açıkçası..Ne de olsa 24 yıllık iktidarı indirmek zor ve THY hep yandaşlarca dolduruldu ve onların çoğu da sendikasız ancak sendikalı gibi çalışıyorlar..Eskiler de ya sindirildi ya tehdit edildi ya da artık umudu kestiler..Hal böyleyken tabandan destek bulmaları hayli zor..Tabii bir de kanun tanımaz,kuldan utanmaz bir işveren ile de uğraşacaklar..İlkeleri de Gökkuşağından farklı değil gibi..Eee farkları ne o zaman?? Yanlarındakiler de sendikayı kendi çıkarları için kullanmayı isteyebilecek tipler o yüzden ekip çok önemli..Sorunlu,içten pazarlıklı,işyerinde arkamda sendika var ana bir şey yapamazlar havası verdirmek isteyenler ve bugun thy olmazsa yarın sendikada görev yapar yolumu bulurum zihniyetindekilerle başarılı olunamaz diye düşünüyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orantısız Zeka. ~ 11 yıl önce
Yarınki basın toplantımızda başkanımızı tanıyacaksınız.Bizi izlemeye devam ediniz.Saygılarımızla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 11 yıl önce
Ali GÜLÇİCEK bey e sesleniyorum bir biyografi yayınlayın sizi tanımak istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vespa ~ 11 yıl önce
uçuş işletmedeki arkadaşların destekleyeceği liste büyük ihtimalle seçimin galibini belirleyecek. uçucular ali yi pek tanımayabilir nacizhane hakkında bildiğimi paylaşayım ; ali gülçiçek bu sendikayı girdiği yanlış yoldan çıkartıp, bütün sektörde ki tüm çalışanlara hizmet eder konuma getirebilecek vizyondadır. kendisinde o yürek net olarak vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MNG ~ 11 yıl önce
Emek meclisi MNG teknik icin ne yapacak? Bizde sendika ve havais uyesi olacakmiyiz? Umarim bizi dusunuyorlardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar yorgan gitti bu neyin kavgası THY personeli kaç kişi kaldı bilmiyorum . Teknik artık metal iş kolunda . Kabinide kabın a.ş diye ayrı bir şirkete dönüştürünce geriye pilotlar ve hattaki teknik personel kalıyor hat Bakım başkanlığı zaten birkaç yüz kişi pilotlarda olsun birkaç bin hepsi beşbin etmez vah ki vah .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sessiz geliş ~ 11 yıl önce
Emeğinize ve işinize size sahip çıkacak emek meclislerinde bulaşacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
irade böyle olur. ~ 11 yıl önce
Her şey yeniden başlıyacak,Emekmeclisine başarılar diliyoruz.Havacılara yakışan bir anlayışla ve temiz bir sendikal anlayış kuracaklarına inanıyoruz.Başkan adayı arkadaş pırıl pırıl bir insan dürüstlük ve kararlılık abidesi gerçekten.Karşı olduğu bir sendika yönetimi olmasına rağmen ve herkes grevde çalışmayı seçerken,kendisi bu grevi sonuna kadar sürdüreceğini söylemiş. Bu irade karşısında ancak şapka çıkarılır.Başarılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emek meclisi ~ 11 yıl önce
Emek meclisinin çalışanların yönetimde söz sahibi olduğu atanmış değil seçilmiş temsilcilerin seçildiği, emek meclisleri ile sendikanın denetlendiği bir sendikal anlayışla Emek Mecilisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hak ~ 11 yıl önce
ali surmen toplanti odaslnda basln aciklamasi yapilmasi da cok manidar gercekten!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000