16 Haziran 2012, Cumartesi 12:21:19

HAVA İŞ: SEÇİMİNİZİ YAPIN!

Hava İş Sendikası, THY'deki eylem sonrası yaşanan süreçle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ' Ya bize destek verin ya da destek vermeyerek işverenin ekmeğine yağ sürün' denildi.
  • hep aynı terane bende soruyorum sendika gidince ne olacak? soru bu kadar basit yok kapalı kapılar ardında imzalamış yok bilmem ne sendikanın yaptıklarını yerden yere vururken bir alternatif fikriniz olsun bari...napıcaz???
  • ERSİN sen yenisin galiba,yada sahibinin sesisin.Atilay 91 yılından beridir hep böyle söyler giderim bak diye..ama gitmez koltuk tatlı onu işciler gönderecek hemde 20 yılın hesabını soracaklar.Öyle bırakıp kacmak yok.Onun onuru olsa işcilere..''size sormadan sözleşmeyi imzalarsam namussuz ve şerefsizim''diyerek sonradan gidip kapı arkasında sözleşmeleri imzaladığı gün istifa etmesi gerekirdi.Ersinnnnn..sen bimezsin bilenlere sor sana anlatsınlar o sendikanın icinde ki antin kuntin işleri.
  • Bu THY personeline. Hersey mustehak yıllarca hava isin çabalarıyla alınan haklar şimdi tirpanlanacak tgs gibi sendikasiz 1400 tl maasla çalısmaya başlayacağız o zaman vah vah diyeceksiniz Atillay Aycin gidince hersey düzelecek dımı Ben Aycinin yerinde olsam bu ahmak personel ile hiç uğraşmam basar giderim türkiye tarihi bu zavallı halkı kurtarmaya çalışan ama kendisi telef olan insanlarla dolu
  • Degerli meslektasim senin ne yazdigindan haberin var mi? Sence neden full katilim olmadi eyleme? Neden bunu tartismiyoruz? Kendimizi kandirmayalim, sendika cok ciddi bit sekilde uyelerini yaniltti, mesaji gercekligi olmasi gerektigi gibi anlatamadi, ne dedigi anlasilmadi, nasil katilim olabilir ki? 2000-3000'leri telaffuz etmek hic dooru degil, hangi akla mantiga sigiyor? Kim giriyor akliniza, once ne yazdiginizi okuyun sonra bir daha okuyun dinediginizi degil dusundugunuzu vicdaninizi gercekleri yazin, bu cok daha dogru olur.
  • Sayın Ayçin,artık miladınızı doldurdunuz size olan güven son olaylarla artık iyice sarsıldı havacılık camiasında... günümüzün çok güzel bir sloganı oldu"OĞLUM BAK Git" ne güzel söyledi o güzel emekçi kardeşimiz ve toplumda bunu benimsedi artık çekilip gitme zamanınız geldi bırakın yeni gelen insan bu davayı kucaklasın belkide hayırlı olacaktır unutmayın el elden üstündür...
  • sayın aycın gectigimiz gunler alanda kayaya olan saldırıdan neen hıc bahsetmıyor.cunkı hakettigini biliyor.aksi halde avazı cıktıgı kadar bagırırdı sendıkaya saldırdılar dıye.pekı bunları bıle bıle nedn mıllet senın arkanda dursun esını dostunu sana arkadasına peskes cek dıyemı
  • sendıka neden destek gormedı dıye sormuyorsun kendıne dımı hıc.sende bılıyorsun bu sendıkanın uyelerının gozunun ıcıne baka baka yalan soyledıgını cunkı.eger sendıka eskı durust cızgısınde kalsaydı yonetıme almıycam deyıp sozverdıgı adamı cezalandırsaydı eskısı gıbı herkes arlkasında olucaktı.bunları hıoc soylemeyın dımı.yeter artık madem kabul edıyosunuz sendıkanın bıttıgını soyleyın ıstıfa etsın yeno bırılerını getırsın basa.zıra kurumlar bıtmez yonetım bıter.
  • Ey Atilay... Başını senin çektiğin hiç bir eyleme destek yok. Kepazeliği destekleyen ve havaalanı yollarını tıkayan örgütlere bir bakın. Atilayın kafası nerede anlarsınız.
  • Aynen cok dogru soyluyorsun her kimsen .O gun herkes gelseydi durum su an cokk farkli olacakti.Herkes arkadan konusuyor.Uygulamaya gelince kimse yok herkes vinmiş.Simdide yok Bİ lara giriyorlar yok 24 saat once teblig olayi yok.Muhatap olacak kimse yokmus efendim.Hepinize müstehak.Bu gunler iyi gunleriniz..Hic soylenmeye hakkiniz yok.Sendikayida bitirdiniz boyle yaparak
  • Ne kadar yazik sendika baskaninin tavrina bak, hukuksuzca ekmegiyle oynadigi 305 proleter meslektasimin neler yasadigi umrunda deil, kendisi 20 yildir ayni mevkide son derece tatminkar bir sendika gelir paketi ile SADECE politika yapiyor, kendisinin bir soraki Ankara adimini planliyor ve bu olanlari hedefine giden yolda bir enstruman olarak goruyor. Yaziktir, ayiptir, vicdansizliktir, bir sendika bu kadar mi aymaz duyarsiz olabilir bu kadar mi is hayatinin gerceklerinden kopuk olur, havacilik is kolunu bu kadar mi bilmez inanilir gibi deil. Ebette bu zihniyet temsil ettigi binlerce piril piril calsani magdur eder, isverene karsi meramini anlatamaz, atilay aycin zihniyeti ile bu isler olmuyor, tisten tise hatirlarsan isvereni olacagi budur, evrensel bir sekilde beceriksizligi artik tescil edilmis acilay ve ekibi biz calisanlarin yuzune hangi yuzle bakacak. En acisi da su forumda hala o kadar cok gudulen arkadasim var ki, zaman birlik olma zamani atilaydan catir catir hesap sorma zamani

İşte Hava İş'ten yapılan o açıklama:

Değerli Üyelerimiz; AKP Milletvekillerince TBMM’den jet hızıyla geçirilen 6321 sayılı yasa ile Havacılık Hizmetlerinde demokrasi ayıbı Grev Yasağının yürürlüğe girmesi sonucu, THY A.O 23. Dönem toplu iş sözleşmesi, yasal sürelerin dolması ve yetki sorunu yaşamamak için sendikamızca Yüksek Hakem Kuruluna götürülmek zorunda kalınmıştır.

YHK toplu iş sözleşmesini gündemine almıştır. Bu demokrasi ayıbı yasa tüm toplu iş sözleşmesi pazarlık hakkımızı ortadan kaldırdığı gibi, tüm kazanılmış haklarımızın ve toplu iş sözleşme ile talep ettiğimiz tüm hakların 3. bir kurumca tek taraflı değerlendirilmesi ve itiraz edilemeyecek şekilde sonuçlandırılması tehlikesini de gündemimize taşımıştır.

Bu grev yasa tasarısını veren Sayın Milletvekilinin de açıkça ikrar ettiği gibi Grev Yasağını THY Yönetimi istemiştir. THY Yönetimi bununla kalmamış bu demokrasi ayıbı ve haklarımızı, kazanımlarımızı temelden olumsuz etkileyecek bu yasa tasarının yasalaşmaması için demokratik tepkilerini dile getiren 305 arkadaşımızı haksız yere gaddarlıkla işsiz bırakan bir uygulamaya imza atmıştır. İşten çıkarılan arkadaşlarımız ve sendikamız 18 gündür Dış Hatlarda işe geri dönüş mücadelesini sürdürmekte iç ve dış kamuoyunun desteği giderek büyümekte, demokrasi ayıplı bu kararları alanlar kamuoyu vicdanında mahkûm olmaktadır.

İşe geri dönüş konusunda olumlu adım atılmaması halinde uluslararası üst kuruluşumuz ITF’nin büyük desteği ile oluşturulacak kampanya sonucu THY Yönetimi uluslararası alanda çok daha zor durumlara düşecektir. ITF Genel Sekreterimiz Hava-İş’in taleplerinin aynı zamanda ITF’nin talebi olduğunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’e Cenevre’de yaptığı yüz yüze toplantıda bizzat bildirmiştir.

21 Haziran'da Star Alliance sendikaları toplanacak ayrıca bu çerçevede küresel bir eylem planını değerlendirecektir. Dış Hatlarda sürdürdüğümüz işe geri dönüş mücadelemiz devam etmektedir, edecektir.18 günde yüzlerce sendika, sivil toplum kuruluşu,parti sanatçılar emek dostları bizlere destek verdi herkese minnetlerimizi sunuyoruz.Bize desteklerini daha da genişletme sözü verdiler teşekkür ediyoruz. Sendikamız Taksim, Mecidiyeköy, Bakırköy ve Kadıköy meydanlarında yurttaşlarımızın desteğini sağlamak için önümüzdeki hafta standlar açarak destek için imza kampanyası düzenleyecektir.

Sendikamız THY Yönetim Kurulu ve birçok yetkilisi hakkında gerekli suç duyurusunu yapmıştır. Tazminatsız işten çıkarılan arkadaşlarımızın tüm hukuki hakları için gerekli işlemler eksiksiz ve birilerinin tamamen sendikamızı yıpratmaya yönelik doğru olmayan beyanlarının aksine sendikamızca karşılıksız yürütülmektedir. Sendikamız bu önemli ve zor dönemde; işçi haklarını savunmak yerine “hırsızın hiç suçu yokmuş misali” işverenin avukatlığına soyunanları, işe geri dönüş mücadelesini başarısız kılmak için kafa karıştırma görevine soyunanları bir kez daha insafa davet etmektedir. Suriye'de 12 milyon dolar, Bosna'da 23 milyon doları çöpe atan beceriksiz THY Yönetiminin, talep ettiği demokrasi ayıbı grev yasağını örtmek, kendini bu ayıptan sıyırmak için, haksız ve insafsızca işçilerin ekmeği ile oynamasına karşı bizim mücadelemiz sonuna kadar sürecektir. Ya bu mücadele desteklenecek ya da işverenin ekmeğine yağ sürülecektir. Herkes seçimini buna göre yapmalıdır.

Değerli Üyelerimiz; Yüksek Hakem Kurulu bizler için büyük tehlikedir. İşveren el altından söylentiler yayarak kazanılmış haklardan fedakârlık yapılabileceği şeklindeki tehlikeli bir oyun oynamaktadır. Bu oyunu bozalım. Sendikamız haksızca işten çıkarılan arkadaşlarımızın geri dönüşünün sağlanmayacağı hiçbir görüşmenin içinde olmayacaktır. Bilindiği gibi işveren 23 dönem toplu iş sözleşmemizde birçok maddede ve uçucu ekiplerin 99. Maddesi içinde birçok karşı teklif getirmiştir. Bu karşı teklifler gerçekleştiği takdirde çalışma koşulları ve haklarımız onarılmayacak şekilde bozulacaktır. İşveren memurlara devletin %8,2 yıllık zam uyguladığı, 2011 enflasyonunun %11 olarak gerçekleştiği 1 yıllık dönem için %3 zam önererek reel ücretlerimizi tırpanlamak istemektedir. Ancak bu tehlikelere karşı sessiz kalınırsa, YHK’da toplu iş sözleşmemizin kazanılmış haklarının kaldırılmasına yönelik işveren baskıları artacaktır. Haksız işten çıkarılan arkadaşlarımızın geri dönüşü ve YHK tehlikesini önlemek suskunlukla başarılamaz, suskunluk hak kayıplarına çare olamaz. Suskunluk var olanları kaybetmektir. Bu nedenle tüm üyelerimizi yeniden bir değerlendirme yapmaya ve geleceği karartacak, yıllarca onarılmayacak kayıplara dur demek için mücadele etmeye davet ediyoruz. Başkaca çözüm yoktur. Dış hatlarda direnen arkadaşlarımız bize yol göstermektedir. Öncelikle bu arkadaşlarımızla bir olalım, birlikte mücadeleyi yükseltelim. YHK’nun imzaladığı değil, sendika ve işverenin imzaladığı ancak işe geri dönüşlerle iş barışı ve huzurunun sağlandığı bir toplu sözleşme talep edelim. Bugün kaybedersek 6 ay sonra başlayacak yeni toplu sözleşmesi de şimdiden kaybedilecektir. Gün birlik olma, haklarımızı ve haksızca işten çıkarılan arkadaşlarımızın geri dönüşünü savunma günüdür. Saygılarımızla.

Hava-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu

HAVA İŞ: SEÇİMİNİZİ YAPIN!

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

antin kuntin işler ~ 12 yıl önce
hep aynı terane bende soruyorum sendika gidince ne olacak? soru bu kadar basit yok kapalı kapılar ardında imzalamış yok bilmem ne sendikanın yaptıklarını yerden yere vururken bir alternatif fikriniz olsun bari...napıcaz???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ersin'e ~ 12 yıl önce
ERSİN sen yenisin galiba,yada sahibinin sesisin.Atilay 91 yılından beridir hep böyle söyler giderim bak diye..ama gitmez koltuk tatlı onu işciler gönderecek hemde 20 yılın hesabını soracaklar.Öyle bırakıp kacmak yok.Onun onuru olsa işcilere..''size sormadan sözleşmeyi imzalarsam namussuz ve şerefsizim''diyerek sonradan gidip kapı arkasında sözleşmeleri imzaladığı gün istifa etmesi gerekirdi.Ersinnnnn..sen bimezsin bilenlere sor sana anlatsınlar o sendikanın icinde ki antin kuntin işleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ersin ~ 12 yıl önce
Bu THY personeline. Hersey mustehak yıllarca hava isin çabalarıyla alınan haklar şimdi tirpanlanacak tgs gibi sendikasiz 1400 tl maasla çalısmaya başlayacağız o zaman vah vah diyeceksiniz Atillay Aycin gidince hersey düzelecek dımı Ben Aycinin yerinde olsam bu ahmak personel ile hiç uğraşmam basar giderim türkiye tarihi bu zavallı halkı kurtarmaya çalışan ama kendisi telef olan insanlarla dolu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
"Sorumlu sizsiniz guruhlar"'a hic mi hic KATİLMİYORUM ~ 12 yıl önce
Degerli meslektasim senin ne yazdigindan haberin var mi? Sence neden full katilim olmadi eyleme? Neden bunu tartismiyoruz? Kendimizi kandirmayalim, sendika cok ciddi bit sekilde uyelerini yaniltti, mesaji gercekligi olmasi gerektigi gibi anlatamadi, ne dedigi anlasilmadi, nasil katilim olabilir ki? 2000-3000'leri telaffuz etmek hic dooru degil, hangi akla mantiga sigiyor? Kim giriyor akliniza, once ne yazdiginizi okuyun sonra bir daha okuyun dinediginizi degil dusundugunuzu vicdaninizi gercekleri yazin, bu cok daha dogru olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oğlum bak git... ~ 12 yıl önce
Sayın Ayçin,artık miladınızı doldurdunuz size olan güven son olaylarla artık iyice sarsıldı havacılık camiasında... günümüzün çok güzel bir sloganı oldu"OĞLUM BAK Git" ne güzel söyledi o güzel emekçi kardeşimiz ve toplumda bunu benimsedi artık çekilip gitme zamanınız geldi bırakın yeni gelen insan bu davayı kucaklasın belkide hayırlı olacaktır unutmayın el elden üstündür...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
sayın aycın gectigimiz gunler alanda kayaya olan saldırıdan neen hıc bahsetmıyor.cunkı hakettigini biliyor.aksi halde avazı cıktıgı kadar bagırırdı sendıkaya saldırdılar dıye.pekı bunları bıle bıle nedn mıllet senın arkanda dursun esını dostunu sana arkadasına peskes cek dıyemı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
guruhlar ~ 12 yıl önce
sendıka neden destek gormedı dıye sormuyorsun kendıne dımı hıc.sende bılıyorsun bu sendıkanın uyelerının gozunun ıcıne baka baka yalan soyledıgını cunkı.eger sendıka eskı durust cızgısınde kalsaydı yonetıme almıycam deyıp sozverdıgı adamı cezalandırsaydı eskısı gıbı herkes arlkasında olucaktı.bunları hıoc soylemeyın dımı.yeter artık madem kabul edıyosunuz sendıkanın bıttıgını soyleyın ıstıfa etsın yeno bırılerını getırsın basa.zıra kurumlar bıtmez yonetım bıter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter, Başkalarını da Yakma Ayçin ~ 12 yıl önce
Ey Atilay... Başını senin çektiğin hiç bir eyleme destek yok. Kepazeliği destekleyen ve havaalanı yollarını tıkayan örgütlere bir bakın. Atilayın kafası nerede anlarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorumlu sizsiniz guruhlara katiliyorum ~ 12 yıl önce
Aynen cok dogru soyluyorsun her kimsen .O gun herkes gelseydi durum su an cokk farkli olacakti.Herkes arkadan konusuyor.Uygulamaya gelince kimse yok herkes vinmiş.Simdide yok Bİ lara giriyorlar yok 24 saat once teblig olayi yok.Muhatap olacak kimse yokmus efendim.Hepinize müstehak.Bu gunler iyi gunleriniz..Hic soylenmeye hakkiniz yok.Sendikayida bitirdiniz boyle yaparak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acz ~ 12 yıl önce
Ne kadar yazik sendika baskaninin tavrina bak, hukuksuzca ekmegiyle oynadigi 305 proleter meslektasimin neler yasadigi umrunda deil, kendisi 20 yildir ayni mevkide son derece tatminkar bir sendika gelir paketi ile SADECE politika yapiyor, kendisinin bir soraki Ankara adimini planliyor ve bu olanlari hedefine giden yolda bir enstruman olarak goruyor. Yaziktir, ayiptir, vicdansizliktir, bir sendika bu kadar mi aymaz duyarsiz olabilir bu kadar mi is hayatinin gerceklerinden kopuk olur, havacilik is kolunu bu kadar mi bilmez inanilir gibi deil. Ebette bu zihniyet temsil ettigi binlerce piril piril calsani magdur eder, isverene karsi meramini anlatamaz, atilay aycin zihniyeti ile bu isler olmuyor, tisten tise hatirlarsan isvereni olacagi budur, evrensel bir sekilde beceriksizligi artik tescil edilmis acilay ve ekibi biz calisanlarin yuzune hangi yuzle bakacak. En acisi da su forumda hala o kadar cok gudulen arkadasim var ki, zaman birlik olma zamani atilaydan catir catir hesap sorma zamani

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000