14 Şubat 2020, Cuma 19:00:11

Hava İş mahkeme tarihini açıkladı

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş) THY'nin mesai ücretlerine ilişkin düzenlemesine karşılık dava açacağını belirtmişti. Hava İş'ten yapılan duyuruda duruşma tarihi açıklandı.
  • - Yaza kadar şirket ödeme yapmaz, ardından gelecek sıcak parayla geriye dönük ödeme yapılır. Şirket 6 ay personene ödemesi gereken parayı kullandığından mutludur. - Personel toplu parasını aldığından mutludur. - Hava İş “bakın haklarınızı nasıl da koruduk der” ve mutludur. ——- Elde ne vardır: mutlu insanlar ve elde kalan kocaman bir SIFIR.
  • Bu davanın bölge idare mahkemesinde görülmesi gerekiyor. Thynin de sendikanın bağlı olduğu bölge bakırkoy adliyesi. Çağlayan adliyesi bu davayı reddeder. Bölge idare mahkemesinde görülmesi gerektiği için davayı iptal eder. Şaka gibsin havaiş. Şuan olayı danışıklı dövüş olduguna yüzde yüz inandım
  • Yol paraları pazar mesailerinden daha fazla. Onunla ilgili ne yaptınız acaba? Ciddi ciddi soruyorum. Bi aksiyon alındı mı???
  • İlk duruşmaya şirket avukatları katılmaz mazeret bildirirler. Bu klasik suçlu tarafın mahkemeyi uzatma taktigidir. İkinci duruşmada hakim savunma tekel eder. 3cnü duruşmada karar hava iş lehine yani işçi lehine çıkar. Ve biriken mesailer toplu olarak sadece sendika üyesi personel e ödenir.
  • Bir Havasen üyesi kaptan olarak soruyorum; Yetkili sendika olarak şimdiye kadar açtığınızı söylediğiniz herhangi bir davadan işçi lehine sonuç aldınız mı? Aldıysanız neden kimsenin haberi yok? İş başına geldiğiniz günden bu yana kazanılmış olan yegane hak, aylık programların 1 hafta önce açıklanır olması, bunun dışında bir sürü kazanılmış hak göz göre göre sayenizde kaybedildi. Sonuç olarak ne diye bu sefer sizin arkanızda duralım? Saldırmadan mantıklı bir açıklama getirin, zaten her ay 515 lira dayanışma aidatı ödediğimiz, beslediğimiz sendikanıza üye de olalım, yoksa Havasen babamızın oğlu değil, haklarımızı sattığınız için, aklımızla dalga geçtiğiniz için, kısacası “HAKKIYLA İŞİNİZİ YAPMADIĞINIZ” için başka sendika üyesiyiz, bu kadar basit.
  • Ağam bizimle eyleniyi
  • Havasenden bildiri geldikçe havaiş açıklama yapıyo. Daha sık güncelleme paylaş havaiş.
  • Sendikanın yanında olun sizinle güçlü olur inanın pişman olmayacaksınız
  • Bu haklari yiyenler hem bu dunyada esas Ahirette hesap verecekler.....
  • Belirtilen tarihte emegimize sahip çikmak icin caglaysn adliyesine gidiyoruz.....

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş) THY'nin mesai ücretlerine ilişkin düzenlemesine karşılık dava açacağını belirtmişti. Hava İş'ten yapılan duyuruda duruşma tarihi açıklandı.

İşte Hava İş'in açıklaması;
Değerli  üyelerimiz,

Şirket tarafından hukuksuz bir şekilde gasp edilen PAZAR MESAİ ücretlerine ilişkin yapmış olduğumuz basın açıklamamızda hukuki sürecin başladığını belirtmiştik. Açılmış olan davanın ilk duruşması 20.02.2020 tarihinde Çağlayan Adliyesi’nde görülecektir.

Bu süreçte elimizi güçlendirmek adına başlattığımız SOP uygulamasına vermiş olduğunuz destekten dolayı sizlere ayri ayri  teşekkür ederiz. Ancak hukuki süreç ve sop uygulaması devam ederken üyelerimizin direncini kırmaktan , işverenin ekmeğine yağ sürmekten  başka bir işe yaramayan dedikodulara,bir takım yalan ve iftiralara kulak asmamanızı istirham ediyoruz. Meşruiyetlerini  yalan ve iftiralarla sağlamaya çalışan SÖZDE HAK SAVUNUCULARI, yaptıkları açıklamalarla üyelerimizin yanında olmaktan ziyade işverene akıl vermekte ve suyu bulandırmaktadır. Yetkili sendika olarak haklarımızı sadece muhteris şirket yöneticilerine değil iftira ve yalanla geçinen kurumsal kimliklerini bile henüz tamamlayamayan gruplara da yedirmeyeceğiz. Gölge etmesinler ki bizler de üyelerimizle birlikte bu davada sonuna kadar mücadele edelim ve haklı davamızı hukuk önünde tescilleyelim.

Bizler haklı olduğumuz davamızda, gerçekleşen hak gaspını  üyelerimizin de desteğiyle en kısa sürede çözüme kavuşturmak için  var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Sürecin başından beri gösterdiginiz  dik duruşa devam etmenizi , emniyetli ve standart operasyonun temeli  olan sop uygulamalarına daha sıkı sarılmanızı siz değerli üyelerimizden rica ederiz.

Tüm üyelerimizi Pazar Mesaileri ile alakalı açmış olduğumuz davamızın ilk duruşmasına,  20.02.2020 Perşembe günü saat 14.00’te Çağlayan adliyesine davet ediyoruz.

Emniyetli Uçuşlar dileriz.

Hava İş mahkeme tarihini açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

Herkes Mutlu Olacak ~ 4 yıl önce
- Yaza kadar şirket ödeme yapmaz, ardından gelecek sıcak parayla geriye dönük ödeme yapılır. Şirket 6 ay personene ödemesi gereken parayı kullandığından mutludur. - Personel toplu parasını aldığından mutludur. - Hava İş “bakın haklarınızı nasıl da koruduk der” ve mutludur. ——- Elde ne vardır: mutlu insanlar ve elde kalan kocaman bir SIFIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu işte terslik var ~ 4 yıl önce
Bu davanın bölge idare mahkemesinde görülmesi gerekiyor. Thynin de sendikanın bağlı olduğu bölge bakırkoy adliyesi. Çağlayan adliyesi bu davayı reddeder. Bölge idare mahkemesinde görülmesi gerektiği için davayı iptal eder. Şaka gibsin havaiş. Şuan olayı danışıklı dövüş olduguna yüzde yüz inandım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avukat ~ 4 yıl önce
He bu kadar avukat dusunemedi de sen dusundun bunu. Bravo, ozguven budur iste.
Yol paraları nerede? ~ 4 yıl önce
Yol paraları pazar mesailerinden daha fazla. Onunla ilgili ne yaptınız acaba? Ciddi ciddi soruyorum. Bi aksiyon alındı mı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 4 yıl önce
şirket otoyo parası yatırsın sen normal yoldan gel sonra otoyol parası iste
Olacaklar şunlar..... ~ 4 yıl önce
İlk duruşmaya şirket avukatları katılmaz mazeret bildirirler. Bu klasik suçlu tarafın mahkemeyi uzatma taktigidir. İkinci duruşmada hakim savunma tekel eder. 3cnü duruşmada karar hava iş lehine yani işçi lehine çıkar. Ve biriken mesailer toplu olarak sadece sendika üyesi personel e ödenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 4 yıl önce
Bir Havasen üyesi kaptan olarak soruyorum; Yetkili sendika olarak şimdiye kadar açtığınızı söylediğiniz herhangi bir davadan işçi lehine sonuç aldınız mı? Aldıysanız neden kimsenin haberi yok? İş başına geldiğiniz günden bu yana kazanılmış olan yegane hak, aylık programların 1 hafta önce açıklanır olması, bunun dışında bir sürü kazanılmış hak göz göre göre sayenizde kaybedildi. Sonuç olarak ne diye bu sefer sizin arkanızda duralım? Saldırmadan mantıklı bir açıklama getirin, zaten her ay 515 lira dayanışma aidatı ödediğimiz, beslediğimiz sendikanıza üye de olalım, yoksa Havasen babamızın oğlu değil, haklarımızı sattığınız için, aklımızla dalga geçtiğiniz için, kısacası “HAKKIYLA İŞİNİZİ YAPMADIĞINIZ” için başka sendika üyesiyiz, bu kadar basit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Program ~ 4 yıl önce
Programların 1 hafta önce açıklanmasının havaişle alakası yok. Ftl ile birlikte gelen bir uygulama. Ya kçmeslekten değilsin ua da baş ucu kitabın olması gereken ftl den haberin yok
Boş ~ 4 yıl önce
Boş yapma kaptan 60’lı yaşların sonuna gelmiş tuzu kuru kaptanların kurduğu sendikaya gencecik pırıl pırıl kaptanları çağırıyorsunuz siz işsiz kalsanız zaten uçacağınız 4-5 yıl bizim 20 yolumuz var.
Boş yapmA ~ 4 yıl önce
Otobüsünü sür şoför
Hava şiş ~ 4 yıl önce
Ağam bizimle eyleniyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 4 yıl önce
Havasenden bildiri geldikçe havaiş açıklama yapıyo. Daha sık güncelleme paylaş havaiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çava reş ~ 4 yıl önce
Sendikanın yanında olun sizinle güçlü olur inanın pişman olmayacaksınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin Amir ~ 4 yıl önce
Bu haklari yiyenler hem bu dunyada esas Ahirette hesap verecekler.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 4 yıl önce
Siz hala hava iştemisiniz çıkın bu sendikadan dayanışma aidatını ödeyip tüm haklardan faydalanın ki havaiş in sayısını azaltalım böylece yeni bir seçimle bu yiyicilerden kurtulalım
Genç Osman ~ 4 yıl önce
kabinden çok kokpit var HAVAİŞ denilen yerde birbirimizi kandırmayalım kabin lehine bir karar gösterin yok ama ZAM lar var kokpite kaybol şimdi ;)
Mevlut ~ 4 yıl önce
Belirtilen tarihte emegimize sahip çikmak icin caglaysn adliyesine gidiyoruz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000