31 Mart 2009, Salı 09:20:25

"HATAM ÇELEBİ'DEN AYRILMAK DEĞİL, HAVAŞ'A DÖNMEK OLDU"

Airport TV ekranlarında her Pazartesi karanlıkta kalmış konulara açıklık getiren ‘Sefa İnan’la Kara Kutu’, bu hafta bir dönemin hızlı yöneticisi Murat Önder Öztürk’ü ağırladı.
  • 11 yıl havaş ta çalıştım.İkinci kez döndüğünde havaş çalışanını büyük bir kıyımla yıktı.2003 senesinde en az 500 insanı işinden attı.Ben hakkımı helal etmiyorum allah bu tür insanlara gereken cezayı verir.Kendi sefa sürerken havaş çalışanı düşük maaşla süründü.Bir gün hesabını verecek murat bey.
  • Sn Murat OZTURK Ben sizin zamaninizda Havas da calistim ve sizin 'craatinizi cok begeniyordum/ dogrulari soyluyorsunuz sizi tebrik ederim/Sizi her zaman saydim ve takdir ettim/sizin zamaninizda havas cok guzeldi/ Ama sonra bozuldu/ kim ne derse desin bu boyle/genc kusagin onunu actiniz siz/ saygilarimi gonderiyorum sayin Genel Mudurum
  • Sayın ÖZTÜRK'ün yanında olan gerçek dostlarının dışında, nedense hep yamuk adamlar vardı.Fakat adamlar yamuktu.Ama yorumların çoğunda yüksekten atanlar maalesef o günlerde her türlü numarayı yapıyorlardı.Çünkü takım aynıydı ve o takım topkapıdan İsviçrelileri kandırıp adam getirtip uçak yükletmişlerdi.Karşı çıkanları yavaş ve sistemli şekilde işten attırmışlardı.Bu adamlar da Havaşın sistemini tam olarak bilmeyen sayın ÖZTÜRK'ü aldatmışlardı.Hem de her şekilde.Fakat sayın ÖZTÜRK ikinci gelişinde bu yamukların hepsine yakınını işten attı.Herşeyi yiyip,yedikleri ve uçakları çelebiye kaptırıp,İsviçrelileri de kendilerine benzetip gönderdiklerinden zam almadılar.Sayın ÖZTÜRK'ü karalayan kargalar şu an nerdeler acaba?
  • Havaş olsun çelebi çalışanları olsun hepsinden aynı haykırış ve aynı sitem var bu kadar çalışanın ahı yerde mi kalacak zannediyorsun! Murat Önder Öztürk; bu ahların cezasını, ya bu dünya da yada öbür dünya da çekeceksin, İlahi adalet den kurtuluş yoktur.
  • on yedi yıllık çhs çalışanı olarak size neyi yapıp neyi yapamadığınızı sormıyacağım,siz ancak ve ancak kendini düşünen,altta kalanın canı çıksın mantığıyla yola çıkan,siz çhs nin başına geldikten sonra yaşam standartlarımızı alt üst eden bencil bir insansınız.bu dünyanın üstü varsa,altıda var yarın hak katında bu yaptıklarının hesabını nasıl vereceksin.
  • Çelebi ve Havaş kavgası, sektörün maaş problemi işte gördüğünüz bu adam yüzündendir... Sayın Murat Bey çok bela almışınız bunu çok iyi bilin... önce Havaş çalışnalarını sonra Çelebi'yi ve tekrar Havaş çalışanlarını batırdınız... Size yazıklar olsun...
  • BİZLER NE KADAR ZAM ALMADIĞIMIZI İYİ BİLİYORUZ MERAK ETMEYİN 3 YIL
  • aırport haberde ne zaman bır celebi lehıne veya alayhıne yazı cıksa hemen bır yorum yapıyorsunuz.iyi yada kötü celebiden ayrıldın suan ne iş yapıyorsunuz bılmıyorum ama aklınız zannedersem hala celebide röportajınızın bır kısmında bır lafınız var herkes hakettıgını alır diye peki sız hakettıgınızımı alıyordunuz. zannetmen bırakın hala konusmayı işinize bakın kendınızı alcatmantan baska bırsey yapmıyorsunuz.
  • Hepsinin cevabı aynı değilmi. Cesur ve açık olmakla gönüllere taht kurulurmu? Doğru bildiğini yapan adamın seveni mi çok sevmeyeni mi*? Biz Havaşta 1 yıl zamsız çalıştık, 3 yıl değil. Ona da üzüldük ama küfretmedik
  • DONEMINIZDE CALISMADIM HAKKINIZDA IYI VEYA KOTU COK SEY DUYDUM AMA ENTERESANI 3 YIL ZAM VERMEYEN YONETICI VE CESURCA SORULAN SORULARA VERDIGINIZ CEVAPLARMI HANGISI MURAT ONDER OZTURKMU SASIRDIM YINEDE AKLIMDA KI TEK SORU HAVAS VE CELEBIDE NEDEN BU KADAR SEVILMEDIGINIZI HIC DUSUNDUNUZMU SAYGILARIMLA

Airport TV Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık’la birlikte Murat Önder Öztürk’ü ağırlayan İnan, sorularıyla merak edilenlere yanıt bulmaya çalıştı.

Programa kendini tanıtarak başlayan Öztürk; “Ben uçak mühendisiyim. Bankacılık da yaptım. Boğaziçi Hava Taşımacılığında havacılığa adım attım. 6 yıl THY’de görev yaptım. Sonrasında özel Havaş’ın Genel Müdürlüğü’nü yaptım. Daha sonra Çelebi’de 6 yıl görev yaptım. Arkasından tekrar Havaş’a döndüm” dedi.

THY’DE ÇALIŞMA SÜRECİ

Ben uçak mühendisiyim ve bu mesleğin bir havası vardı. Ama baktığınızda bazen bu hava haddinizi aşmanıza neden oluyordu. Benim THY’de görev yerlerimin değişerek yükselmesi genç ve dinamik olmamla ilgilidir. Torpil dedikoduları gerçeği asla yansıtmıyor. Hatta babam Doğru Yol Partili olduğu için bu şekilde görevlerimin yükseldiği söylendi. Ancak babamın siyasetle ilgisi bile yoktu. Benim bu noktalara gelmemde Yusuf Bey’in katkısı büyüktür. Genç, dinamik ve çılgın fikirli olmam aslında en önemli etkenlerden biridir. Zamanın Genel Müdürü Tezcan Bey, bana inanırdı ve güvenirdi. O da böylesine yükselmemde etkili olmuştur. O dönemlerde Genel Müdürlük yapma arzum vardı ancak şimdi baktığımda bunu yapamayacağımı anlayabiliyorum.

Kara Kutu-Murat Önder Öztürk

Uç fikirlerim vardı ve konsepti değiştirmeye yönelik hamlelerimin olması en önemli faktörlerden biridir. Çünkü mühendis olmayı çok istedim ve mühendis olduktan sonra hayal kırıklığına uğradım. Anladım ki benim istediğim mühendislik değilmiş. Ben mühendislikten sonra parayı öğrendim.

1. HAVAŞ SERÜVENİ

Ben Havaş’a transfer oldum. Yani bedeli ödendi ve ben de Havaş’a geçtim. Turgay Ciner o dönemde Havaş’ın sahibiydi. Beni önce referansla tanıdı. İlk etapta yapılan teklif bana hitap etmedi. Ancak bir büyüğüm bana ‘sana ısrar edenler ne kadar ücret veriyor biliyor musun, prensip paradır’ dedi. Ben de Turgay Beyle el sıkıştım ve 8 saat sonra işe başladım. Bu etik değildi.

O dönemde maaşlar konusunda zamlar konusunda önemli eleştiriler ve tepkiler aldım. Ama bu benim kararım ve tasarrufumdu. Ben yapmam gerekeni yaparım. Çünkü ben ticaret yapıyorum. Herkes hak ettiğini alır.

Sefa İnan’ın ‘çalışanlarınıza torpil sağladığınız doğru mu’ şeklindeki sorusuna ise Öztürk; “Benim çalışanlarım farklı noktalarda ve farklı pozisyonlarda görevlerini yaptılar. Ama kimseye torpil sağlamadım. Herkes kendi işini yaptı. Ailemden kadroya aldığım insanlar oldu, doğrudur. Ancak bu benim tasarrufum. Benim kararım. Dedikodu yapan varsa yapanın problemi. Çünkü benim ailemden kadroya aldığım insanlardan kimse beni mahcup etmedi. İşlerini layıkıyla yaptılar. Ben sadece işimin gereğini yaptım. Doğruysa ödülünü aldım, yanlışsa cezasını çektim” dedi.

Kara Kutu-Murat Önder Öztürk

ÇELEBİ SERÜVENİ

Ben Havaş’tan ayrıldıktan 1 yıl sonra Çelebi’ye başladım. Can ve Canan Çelebioğlu ile THY’de çalışırken tanışıyordum. Havaş’tan ayrıldım ve bana bir iş teklifinde bulundular. Arz-talep beklentisi ve ihtiyaçlar yan yana gelince Çelebi’de çalışmaya başladım. Tabi öncesinde Turgay Ciner’den izin istedim. Beni samimiyetle isteyince ben de Çelebi’ye evet dedim. Böylece 6 yıllık serüven başladı. Çelebi’de mali düzensizlik vardı. Sıkıntılı durumdaydı. Biz Çelebi’ye mali kazanç sağladık. Düzen getirdik. Ben ayrılmadan 2 yıl öncesinde Çelebi 20 milyon dolar temettü verdi. Görevdeyken Can ve Canan Çelebioğlu evlendi ve çocuk sahibi oldular. Daha sonra şirkete döndüklerinde bir ipte 3 cambaz oynamadı ve ben ayrıldım. Ayrılışım dostça olmadı. Can Beyle hala görüşürüm ancak Canan Hanımla pek iyi ayrılmadık. Ben işime karışılmasını istemiyorum. Kararı bir kişi verir. Çelebi’ye ciddi anlamda kırgınım. Benim yanlışım Çelebi’den ayrılmak değil ancak Canan Hanım’a yakışmayan bir bunalım yaşandı.

Yer Hizmeti veren şirketlerin paylaşımı ve kavgasına değinen Öztürk; “Havaş özelleştikten sonra bir kavga başladı. Bu kavgayı başlatan biri olarak ne terbiyesizliğim kaldı ne edepsizliğim. Çelebi’nin yapacakları Havaş’ın yapacakları kadardır. Sonuç olarak Çelebi ve Havaş, şirketleri paylaşmışlardır.

-THY anormal ve aşırı derecede büyük
-Havacılıkta yerli yabancı ayrımı olmaz
-Ne terbiyesizliğim kaldı ne edepsizliğim
-Turgay Ciner tekrar teklif ettiğinde yanında Can Çelebioğlu vardı

Kara Kutu-Murat Önder Öztürk

2. CİNER VE HAVAŞ SERÜVENİ

Çelebi’den ayrıldıktan sonra bana yapacak bir şey kalmadı. Ne yapacağımı düşünmeye başladım. Vizyon ve proje üreten biri olarak hayatıma devam ettim. Daha sonra Turgay Ciner bana yeniden teklifte bulundu ve yanında Can Çelebioğlu vardı. Turgay Ciner bana telefon açtı ve kararları kendim vereceğim bir iş teklifinde bulundu. Ben de 24 saat sonra Çelebi’den istifa ettim.

Bu noktada Sefa İnan’ın ‘bu kararınız etik değil’ şeklindeki yorumuna Öztürk; “Bunu sabaha kadar tartışabiliriz. Çelebi’den Havaş’a geçmenin maddi manevi hiçbir getirisi yoktur. Ben Çelebi’de iken yaptıkları işleri takdir ettiğim insanlar toplantılara benim ajanım oldukları gerekçesiyle alınmadılar. Turgay Bey Çelebi’yi bozmayı değil Havaş’ı düzeltmek istedi” şeklinde cevapladı.

Kara Kutu-Murat Önder Öztürk

Sözlerine devam eden Öztürk; “Yeniden Ciner’le çalışmam bana güvenilmesidir. Ben proje üreten bir insanım. Bunu yapabileceğimi düşündüğüm için de görevi kabul ettim. Göreve başladığımda şirketin yüzde 40’ı İsviçrelilerdeydi. Turgay Ciner bu gidişattan memnun değildi. Zaten İsviçreliler beni görünce hazımsızlık yaşadılar. Çok ciddi kaynakları sömürüyorlardı. Öyle ki gider kalemine işlenmiş 5 milyon doların faturası yoktu. Kazan kaldırdılar ancak sistemi onlara vermeyeceğimizi anlayınca yetkinin bizim olduğunu kabul ettiler.

Sonrasında Havaş ile Çelebi arasında bir kavga başladı. Hatta bu yüzden Bakan’dan fırça yedim. Bu kavga Turgay Beyin hoşuna gitmedi. Biz Pegasus’u Onur Air’i almak istedik olmadı, Sabiha Gökçen’i almak istedik olmadı. En sonunda Adnan Menderes Havalimanı’nı aldık. Ancak bu hiç hoş karşılanmadı. Turgay Beyle ilişkin bozuldu. Turgay Bey yap işlet devret istiyordu aldık ancak çok pişman oldu. Aldığı ihalenin inşaat bölümünü 3 gün sonra IC bölümüne verdi. Sonra Havaş’ı TAV’a sattı.

Kara Kutu-Murat Önder Öztürk

Bu nedenlerden dolayı Havaş’tan ayrılmak durumunda kaldım. Çelebi’den ayrılmak hatam değil, yeniden Ciner’le anlaşmak benim hatam oldu.

YAPTIKLARINA PİŞMAN MI

Turgay Bey, al satçı bir insandır. Anında karar verir ve yapar. 3 günde şirketi satabilir. Ciner bazı kuruluşların dışında sektörden çıkmak istedi. Bu nedenle yeniden istese kabul etmem. 2.si hataydı 3.sünü asla yapmam. Ben şimdi mutluyum. Esas olan karnı doyurmaktır, ben işi kimlik olarak görmüyorum.

Kara Kutu'yu tekrar izlemek TIKLAYINIZ

"HATAM ÇELEBİ'DEN AYRILMAK DEĞİL, HAVAŞ'A DÖNMEK OLDU"

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 13 yıl önce
11 yıl havaş ta çalıştım.İkinci kez döndüğünde havaş çalışanını büyük bir kıyımla yıktı.2003 senesinde en az 500 insanı işinden attı.Ben hakkımı helal etmiyorum allah bu tür insanlara gereken cezayı verir.Kendi sefa sürerken havaş çalışanı düşük maaşla süründü.Bir gün hesabını verecek murat bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sn Murat OZTURK Ben sizin zamaninizda Havas da calistim ve sizin 'craatinizi cok begeniyordum/ dogrulari soyluyorsunuz sizi tebrik ederim/Sizi her zaman saydim ve takdir ettim/sizin zamaninizda havas cok guzeldi/ Ama sonra bozuldu/ kim ne derse desin bu boyle/genc kusagin onunu actiniz siz/ saygilarimi gonderiyorum sayin Genel Mudurum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın ÖZTÜRK'ün yanında olan gerçek dostlarının dışında, nedense hep yamuk adamlar vardı.Fakat adamlar yamuktu.Ama yorumların çoğunda yüksekten atanlar maalesef o günlerde her türlü numarayı yapıyorlardı.Çünkü takım aynıydı ve o takım topkapıdan İsviçrelileri kandırıp adam getirtip uçak yükletmişlerdi.Karşı çıkanları yavaş ve sistemli şekilde işten attırmışlardı.Bu adamlar da Havaşın sistemini tam olarak bilmeyen sayın ÖZTÜRK'ü aldatmışlardı.Hem de her şekilde.Fakat sayın ÖZTÜRK ikinci gelişinde bu yamukların hepsine yakınını işten attı.Herşeyi yiyip,yedikleri ve uçakları çelebiye kaptırıp,İsviçrelileri de kendilerine benzetip gönderdiklerinden zam almadılar.Sayın ÖZTÜRK'ü karalayan kargalar şu an nerdeler acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Havaş olsun çelebi çalışanları olsun hepsinden aynı haykırış ve aynı sitem var bu kadar çalışanın ahı yerde mi kalacak zannediyorsun! Murat Önder Öztürk; bu ahların cezasını, ya bu dünya da yada öbür dünya da çekeceksin, İlahi adalet den kurtuluş yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 4 yıl önce
Yıldızlı peki diyorum
Misafir ~ 15 yıl önce
on yedi yıllık çhs çalışanı olarak size neyi yapıp neyi yapamadığınızı sormıyacağım,siz ancak ve ancak kendini düşünen,altta kalanın canı çıksın mantığıyla yola çıkan,siz çhs nin başına geldikten sonra yaşam standartlarımızı alt üst eden bencil bir insansınız.bu dünyanın üstü varsa,altıda var yarın hak katında bu yaptıklarının hesabını nasıl vereceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çelebi ve Havaş kavgası, sektörün maaş problemi işte gördüğünüz bu adam yüzündendir... Sayın Murat Bey çok bela almışınız bunu çok iyi bilin... önce Havaş çalışnalarını sonra Çelebi'yi ve tekrar Havaş çalışanlarını batırdınız... Size yazıklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BİZLER NE KADAR ZAM ALMADIĞIMIZI İYİ BİLİYORUZ MERAK ETMEYİN 3 YIL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
aırport haberde ne zaman bır celebi lehıne veya alayhıne yazı cıksa hemen bır yorum yapıyorsunuz.iyi yada kötü celebiden ayrıldın suan ne iş yapıyorsunuz bılmıyorum ama aklınız zannedersem hala celebide röportajınızın bır kısmında bır lafınız var herkes hakettıgını alır diye peki sız hakettıgınızımı alıyordunuz. zannetmen bırakın hala konusmayı işinize bakın kendınızı alcatmantan baska bırsey yapmıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hepsinin cevabı aynı değilmi. Cesur ve açık olmakla gönüllere taht kurulurmu? Doğru bildiğini yapan adamın seveni mi çok sevmeyeni mi*? Biz Havaşta 1 yıl zamsız çalıştık, 3 yıl değil. Ona da üzüldük ama küfretmedik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
DONEMINIZDE CALISMADIM HAKKINIZDA IYI VEYA KOTU COK SEY DUYDUM AMA ENTERESANI 3 YIL ZAM VERMEYEN YONETICI VE CESURCA SORULAN SORULARA VERDIGINIZ CEVAPLARMI HANGISI MURAT ONDER OZTURKMU SASIRDIM YINEDE AKLIMDA KI TEK SORU HAVAS VE CELEBIDE NEDEN BU KADAR SEVILMEDIGINIZI HIC DUSUNDUNUZMU SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000