06 Mayıs 2011, Cuma 10:14:38

HAMDİ TOPÇU'DAN SENDİKAYA SERT MESAJ

Hava-İş Sendikası'nın THY-Pratt&Whitney ortaklığında kurulan TEC'de grev kararını açıklamasının ardından sular ısınmaya başladı. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu sendikaya rest çekti.
  • Kthy yi de sendikabatirdi simdi hepsi issiz aklinizi basiniza alin sendika agalarina kanmayin
  • manchester united,barcelona,avrupa süper voleybol ligine,abd'li basketbolcu kobe bryant'a,yandaşlarına her türlü imkanı sunabilen bir şirkete çalışanlarına ve örgütlülüğüne saygı duymayan bir işveren hayal etmenize gerek yok...THY / TEC e bakın göreceksiniz ve lütfen şaşırmayın...Emeğimiz Manchestera,barcelonaya,kobeye,avrupa voleybol ligine yetiyor ancak bir tek THY TEC yönetimleri buemeğimizin karşılığını bizemi yetiremiyor.Çekilsinler sadece imza atmaksa Yöneticilik Genel Müdürlük EN KRAL İMZAYI ÇALIŞANLAR hayde hayde atar...
  • Turkiye de milyonlarca issiz var. Anlasmazlik ne kadar ciddi konularda bilmiyorum ama basit konulari da uzatmamak gerek. Su anki sendikanin sirf muhalefet olsun diye muhalefet yapmasi sebebiyle, grev oylamasi konusundaki samimiyetlerinden suphe ediyorum. Gercekten gerek var mi?
  • Tec den alınan son bilgiye göre eğer grev olursa işveren lokavt yapıcakmış ve Hamdi bey'in Pendik ve civarında sahip olduğu ekmek fırınlarında çalışan işçilerini getirip çalıştıracağı söyleniyor. Hatta fırın çalışanlarına şimdiden uçak motoru kursu vermeye başlamışlar. Tabi internet üzerinden. Çünkü havacılığı internetten öğrenenelerin yönettiği thy de çalışanların havacılığı internetten öğrenmesi de çok doğal bi durum değil mi?
  • sirketi zarara goturup komple isimizi kaybedebilecegimiz isteklere karsi cikamiyoruz. Sirket zarar edip kapanacagina bazi istekler de olmasin, ac degiliz acikta degiliz. Yeter canina yandigim.
  • sayın topçu madem o kadar çok alternatifiniz var da neden gönderemiyorsunuz başka bakım merkezlerine? neden? çünkü hiçbiri sizin motorlarınızı kabul edemiyor, hepsi anlaşmalarını çoktan yaptı, hepsinin kapasitesi belli, extradan bir motor daha yapacak yer yok. denemediniz mi göndermeyi ama bütün kapılar yüzünüze kapandı. bunları siz daha iyi biliyorsunuz. burda psikolojik baskı ile insanların birlik beraberliğini kıramazsınız. uğraşmayın boşuna. restinize karşı rest.
  • işverenin verdiği son teklif bazılarını memnun etmese bile çoğunluğu memnun etmektedir sendika ile tec yetkilileri ufak sorunları çözümlemeli bu sözleşme massada bir an önce bitirilmeli bu şartlarda grev olmayacağını düşünüyoruz
  • Geç Kaldın Topçu ABD li İşverev ve sen REST dediniz geçenlerde Bizlerde TEC Çalışanları olarak RESTİNİZİ Gördük GREV Oylamasında EVET diyerek RESTinize '' R E S T '' çekerek...Geçmiş Olsun
  • THY GEÇMİŞİNE BAKARSANIZ ORTALAMA 3 YILDA BİR KAZA YAPTIĞINI GÖRÜRSÜNÜZ. ÇALIŞANLARINA HER TÜRLÜ BASKIYI YAPAN VE ONLARA ZERRE KADAR ÖNEM VERMEYİP HAKLI TALEPLERİNE KULAKLARINI TIKAYIP ONLARI İŞTEN ATMAKLA TEHDİT EDEN BÖYLE VASIFSIZ YÖNETİCİLERLE YÖNETİLEN BİR ŞİRKETE GÖRE BU İSTATİSTİK MALESEF GAYET NORMAL. İŞÇİLRİNİ PARANOYAK İNSANLAR HALİNE ÇEVİREN YÖNETİCİLER ŞİRKETİ BELEDİYE GİBİ YÖNETMEKTE KARARLI OLAN YÖNETİCİLER BU KAZALARIN VE İNSANLARIN VEBALİNİ NASIL ÖDEYECEK.
  • Sn Topcu vaktı ile sizin arkanızda samımıyetle duranlara sahıp cıksaydınız bu gibi durumlar olmazdı ancak siz hala samımı insanlar la çalışmıyorsunuz.sizlerin başarısını gerçekten isteyenlere ltf sahip çıkın .

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayınca Hava İş Sendikası’nın 13 Mayıs’ta greve gideceğini açıklamasının ardından işveren tarafından sert mesajlar gelmeye başladı. Türk Hava Yolları ve Pratt&Whitney ortaklığındaki Turkish Engine Center’de grev olması halinde Türk Hava Yolları uçaklarının motorlarının bakımı yapılamayacağı imajı verilmeye çalışıldığını söyleyen Hamdi Topçu böyle bir durumun söz konusu bile olamayacağını belirtti.

Topçu, AirportHaber’e yaptığı açıklamada, dünya markası Türk Hava Yolları’nın hiç bir zaman alternatifsiz olmadığını belirterek “Türk Hava Yolları uçaklarının motorlarının bakımının yapılacağı o kadar alternatifli bakım merkezleri var ki umurumuzda bile olmaz” dedi. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmenin haksızlık olduğunu sözlerine ekleyen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Uçakların motorlarına bakım yapılamayacak algısı yaratmak hem ülkeye hem de Türk Hava Yolları’na haksızlık olur” dedi.



Öte yandan AirportHaber’in TEC kaynaklarından edindiği bilgiye göre Amerikalıların sendikanın tutumundan son derece rahatsız olduğu ifade ediliyor. Amerikalı yöneticilerin grev yapılması halinde sendikalı işçilerin iş akitlerini feshetme yönünde karar alabilecekleri belirtiliyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

HAMDİ TOPÇU'DAN SENDİKAYA SERT MESAJ

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Misafir ~ 13 yıl önce
Kthy yi de sendikabatirdi simdi hepsi issiz aklinizi basiniza alin sendika agalarina kanmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
manchester united,barcelona,avrupa süper voleybol ligine,abd'li basketbolcu kobe bryant'a,yandaşlarına her türlü imkanı sunabilen bir şirkete çalışanlarına ve örgütlülüğüne saygı duymayan bir işveren hayal etmenize gerek yok...THY / TEC e bakın göreceksiniz ve lütfen şaşırmayın...Emeğimiz Manchestera,barcelonaya,kobeye,avrupa voleybol ligine yetiyor ancak bir tek THY TEC yönetimleri buemeğimizin karşılığını bizemi yetiremiyor.Çekilsinler sadece imza atmaksa Yöneticilik Genel Müdürlük EN KRAL İMZAYI ÇALIŞANLAR hayde hayde atar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Turkiye de milyonlarca issiz var. Anlasmazlik ne kadar ciddi konularda bilmiyorum ama basit konulari da uzatmamak gerek. Su anki sendikanin sirf muhalefet olsun diye muhalefet yapmasi sebebiyle, grev oylamasi konusundaki samimiyetlerinden suphe ediyorum. Gercekten gerek var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tec den alınan son bilgiye göre eğer grev olursa işveren lokavt yapıcakmış ve Hamdi bey'in Pendik ve civarında sahip olduğu ekmek fırınlarında çalışan işçilerini getirip çalıştıracağı söyleniyor. Hatta fırın çalışanlarına şimdiden uçak motoru kursu vermeye başlamışlar. Tabi internet üzerinden. Çünkü havacılığı internetten öğrenenelerin yönettiği thy de çalışanların havacılığı internetten öğrenmesi de çok doğal bi durum değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sirketi zarara goturup komple isimizi kaybedebilecegimiz isteklere karsi cikamiyoruz. Sirket zarar edip kapanacagina bazi istekler de olmasin, ac degiliz acikta degiliz. Yeter canina yandigim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sayın topçu madem o kadar çok alternatifiniz var da neden gönderemiyorsunuz başka bakım merkezlerine? neden? çünkü hiçbiri sizin motorlarınızı kabul edemiyor, hepsi anlaşmalarını çoktan yaptı, hepsinin kapasitesi belli, extradan bir motor daha yapacak yer yok. denemediniz mi göndermeyi ama bütün kapılar yüzünüze kapandı. bunları siz daha iyi biliyorsunuz. burda psikolojik baskı ile insanların birlik beraberliğini kıramazsınız. uğraşmayın boşuna. restinize karşı rest.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
işverenin verdiği son teklif bazılarını memnun etmese bile çoğunluğu memnun etmektedir sendika ile tec yetkilileri ufak sorunları çözümlemeli bu sözleşme massada bir an önce bitirilmeli bu şartlarda grev olmayacağını düşünüyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Geç Kaldın Topçu ABD li İşverev ve sen REST dediniz geçenlerde Bizlerde TEC Çalışanları olarak RESTİNİZİ Gördük GREV Oylamasında EVET diyerek RESTinize '' R E S T '' çekerek...Geçmiş Olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY GEÇMİŞİNE BAKARSANIZ ORTALAMA 3 YILDA BİR KAZA YAPTIĞINI GÖRÜRSÜNÜZ. ÇALIŞANLARINA HER TÜRLÜ BASKIYI YAPAN VE ONLARA ZERRE KADAR ÖNEM VERMEYİP HAKLI TALEPLERİNE KULAKLARINI TIKAYIP ONLARI İŞTEN ATMAKLA TEHDİT EDEN BÖYLE VASIFSIZ YÖNETİCİLERLE YÖNETİLEN BİR ŞİRKETE GÖRE BU İSTATİSTİK MALESEF GAYET NORMAL. İŞÇİLRİNİ PARANOYAK İNSANLAR HALİNE ÇEVİREN YÖNETİCİLER ŞİRKETİ BELEDİYE GİBİ YÖNETMEKTE KARARLI OLAN YÖNETİCİLER BU KAZALARIN VE İNSANLARIN VEBALİNİ NASIL ÖDEYECEK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sn Topcu vaktı ile sizin arkanızda samımıyetle duranlara sahıp cıksaydınız bu gibi durumlar olmazdı ancak siz hala samımı insanlar la çalışmıyorsunuz.sizlerin başarısını gerçekten isteyenlere ltf sahip çıkın .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000