25 Şubat 2015, Çarşamba 15:20:20

HAMDİ TOPÇU'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, Atatürk Havalimanı'nın alan bakımından küçük olduğunu belirterek, "Atatürk Havalimanı'nın bu sıkışıklığından dolayı kaybımız yılda 200 milyon doların üzerinde" dedi.
  • Acaba dunya da yaptigi isten bir haber olan ama sitketi her gecen gun buyuyen buyumede ki en buyuk pay sahibinin kendisi oldugunu zanneden Baska patron varmidir
  • Millet vekili olup o iside cozmeniz lazim Hamdi Bey Lutfen mecliste size ihtiyac var Bir an once aciklayin adayliginizi
  • A380 icin bu gerek acaba Türk personel mi alinacak Hamdi Bey?? THY artikin Türk uyruklu pek bakmiyormus hele Pilotlarda duyduk.
  • Baskanim size milletvekiligi yakisir
  • Kar yağışında bütün bu olumsuzluklardan,yolcularla göğüs göğüse çarpışarak alnının akıyla çıkan tüm TGS personeli arkadaşlarımı kutlarım..helal olsun sizlere..(Tgs personeli)
  • Başkasına Apron yetersiz diye slot verilmezken sen hergün filo büyütüp yeni nokta aciyorsun. Shgm dhmi sana daha ne yapsın. Ayrıca dördüncü piste karşı çıkan da sendin. AHL yi tek nokta belirleyip ikinci bir hub kurmayanda başkenti es gecende sensin. AHL durumu buysa filo büyütme filo biyutuyorsan ikinci üçüncü hub belirle bunuda yapamiyorsan şikayet etme. Hiç bir şey bilmediğin anlamadigin anlasilmasin. Temel bey olmasa sen o koltuğunda çoktan yok olmustun Neyse sana söz soykesek de boş
  • Sadece müdürlere temettü dağıtmakla, mudurlerle antalyada yonetici toplantilari (eglencesi) yapip ekranlarda millete marifet gibi izleterek, geçen sene A.O.da herkese temettü dağıtıp tekniğe vermemek le, teknikte çay saatlerini 15 dakikaya düşürmekle, 7-3 vardiyalarinda her cumartesi fazladan ise getirmekle. ......OLMAAAZ.. Allah elinden aliverir yüksek kârlarini... hani aileydik?
  • ESB cikisli yurt disi ucuslari arttirin!!
  • Antalyanin 2. Hub olmasi lazim ..... Tek cozum bu ...
  • "Ulaştırma Bakanlığı, TAV ile THY'nin beraber çalışması neticesinde gerçekten güzel işler başarılıyor." DHMİ den bahsetmiyor bile.Neden?Çünkü bu sektörde gerçekten çalışan ve iş yapan herkes gibi Sn.Hamdi TOPÇU'da DHMİ nin %75 inin işe yaramazlar ordusu olduğunu farkında.DHMİ nin tek işi ayarım metrekare yerden bile para almak.Hizmete geldimi hiçbir şey yok ortada.Telefon santrallerinden tutun da, karla mücadele ekiplerine kadar hepsi dökülüyor.İtfaiye zaten huzur evi gibi.Yazmakla,konuşmakla bitmez.KYS diye bir birimleri var hiçbir işe yaramaz.Kısacası DHMİ de kule hariç bütün birimlerin özelleşmesi gerekir.TAV,YDA,ISG karla mücadeleyi alsın tek bir uçak yerde sıkıntı yaşamaz. Ne handling ne başka kurum kuruluş. Hepsi tıkır tıkır çalışır.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Atatürk Havalimanı'nın alan bakımından küçük olduğunu belirterek, "En ufak bir olumsuzlukta ciddi rötarlar yaşanıyor. Havada beklemeler yaşanıyor. Şu anda Atatürk Havalimanı'nın bu sıkışıklığından dolayı kaybımız yılda 200 milyon doların üzerinde" dedi.

THY'nin Yeşilköy'deki Genel Müdürlük binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Topçu, 17-20 Şubat'ta İstanbul'u etkisi altına alan olumsuz hava şartlarına rağmen başarılı olduklarını söyledi.

Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarını açık tutmak için çalışan tüm personele teşekkür eden Topçu, söz konusu dönemde bin 268 seferin iptal edildiğini belirtti. Topçu, havalimanında bekleyen 90 bin kişiye ikramda bulunduklarını, 8 bin yolcuyu da otellerde misafir ettiklerini bildirdi.

Hamdi Topçu, olumsuz hava koşullarının etkili olduğu 17-20 Şubat'taki operasyonun, THY'ye maliyetini 25 milyon 961 bin 790 avro olarak hesapladıklarını kaydetti. Atatürk Havalimanı'nda, bu tarihlerdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle bir günde sadece 28 uçağın kalktığını hatırlatan Topçu, şöyle konuştu:

"Çok düşük bir rakam. Bu, Atatürk Havalimanı pistlerinin yetersiz oluşundan ve kalkışa izin verilmemesinden kaynaklanan bir durumdu. Yoksa bizim uçaklarımız ve operasyonumuzun herhangi bir eksikliği yoktu. Havaalanındaki bütün ekiplerimiz, uçaklarımız bekliyordu. Güvenlik konusu neticesinde bu uçakların, bu şartlarda kaldırılmasının uygun olmadığı rapor edildiği için iptal ettik. Atatürk Havalimanı uçuşlara kapatılsaydı bence daha iyi olurdu."

Topçu, 31 Mart'ta Tayvan'ın başkenti Taipei'ye sefer başlatacaklarını belirterek, "İlk defa bir uzun yol destinasyonunda, çift koridorlu uçaklarla her gün sefere başlıyoruz. Şu andaki rezervasyonlarımızın gayet iyi gittiğini görüyoruz" diye konuştu. 

Hamdi Topçu, THY'nin 5 Nisan'da yapılacak genel kurulu sonrasında milletvekili adayı olabileceğine ilişkin iddiaların sorulması üzerine, "Siyasete girme konusunda herhangi bir adım atmadık. Siyaseti düşünmediğimi söyleyebilirim. Bunun için 5-6 Nisan'ın bu konuyla ilgili herhangi bir takvimsel değeri yok" ifadelerini kullandı.

"En ufak bir olumsuzlukta Atatürk Havalimanı'nda ciddi rötarlar yaşanıyor"

Atatürk Havalimanı'nın Avrupa'nın en yoğun havalimanlarından biri olmasına rağmen alan bakımdan küçük kaldığını anlatan Topçu, şöyle devam etti:

"Biz 10 kilometrekarelik havalimanında gerçekten çok büyük işler başarıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı, TAV ile THY'nin beraber çalışması neticesinde gerçekten güzel işler başarılıyor. Şu anda zamanında kalkış oranları da Avrupa standartlarına yakın. Ancak en ufak bir olumsuzlukta Atatürk Havalimanı'nda ciddi rötarlar yaşanıyor. Gecikmeler yaşanıyor. Havada beklemeler yaşanıyor. Bizim şu anda Atatürk Havalimanı'nın bu sıkışıklığından dolayı kaybımız yılda 200 milyon doların üzerinde."

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, İstanbul'daki yeni havalimana 6 pistin yapılacağını hatırlatarak, "Türkiye'nin dışa açılan kapısı olan İstanbul, rahat bir havalimanına kavuştuğu takdirde buradaki hareketlerimiz daha da rahat olacak. Uçuşlar daha rahat planlanacak. Şu anda ülkelerle yaptığımız sivil havacılık anlaşmasıyla mütekabiliyet esası geçerli. Siz kaç uçarsanız onlar da aynı frekansla sizin ülkenize uçmak istiyor. Ama siz onlara 'Atatürk Havalimanı'nda yer yok' diyorsunuz. Uçuş slotu yok. Bu da ciddi sıkıntılara sebebiyet veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki ikinci pist ihalesinde bazı gecikmeler yaşandığının altını çizen Topçu, bu havalimanındaki tek pistin ise ihtiyaçlara cevap veremediğini söyledi.

Hamdi Topçu, THY'ye bu yıl yaklaşık bin beş yüz kabin memurunun alınacağını belirterek, şimdiye kadar 30 bin kişinin başvurduğunu bildirdi.

THY yönetimi olarak finansal konulara dikkat ettiklerini kaydeden Topçu, "Şu anda yükümlülüklerimizde herhangi bir gecikme zammına girmiş, ötelenmiş hiçbir borcumuz yoktur. Bugün itibariyle THY, 81 yıllık tarihinde en iyi finansman yapısına sahiptir" dedi.

Topçu, toplantıda THY'nin 2014 bilançosuna ilişkin sunum da yaptı. 

HAMDİ TOPÇU'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Acaba dunya da yaptigi isten bir haber olan ama sitketi her gecen gun buyuyen buyumede ki en buyuk pay sahibinin kendisi oldugunu zanneden Baska patron varmidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Millet vekili olup o iside cozmeniz lazim Hamdi Bey Lutfen mecliste size ihtiyac var Bir an once aciklayin adayliginizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
A380 icin bu gerek acaba Türk personel mi alinacak Hamdi Bey?? THY artikin Türk uyruklu pek bakmiyormus hele Pilotlarda duyduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Baskanim size milletvekiligi yakisir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kar yağışında bütün bu olumsuzluklardan,yolcularla göğüs göğüse çarpışarak alnının akıyla çıkan tüm TGS personeli arkadaşlarımı kutlarım..helal olsun sizlere..(Tgs personeli)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Başkasına Apron yetersiz diye slot verilmezken sen hergün filo büyütüp yeni nokta aciyorsun. Shgm dhmi sana daha ne yapsın. Ayrıca dördüncü piste karşı çıkan da sendin. AHL yi tek nokta belirleyip ikinci bir hub kurmayanda başkenti es gecende sensin. AHL durumu buysa filo büyütme filo biyutuyorsan ikinci üçüncü hub belirle bunuda yapamiyorsan şikayet etme. Hiç bir şey bilmediğin anlamadigin anlasilmasin. Temel bey olmasa sen o koltuğunda çoktan yok olmustun Neyse sana söz soykesek de boş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet justice ~ 9 yıl önce
Sadece müdürlere temettü dağıtmakla, mudurlerle antalyada yonetici toplantilari (eglencesi) yapip ekranlarda millete marifet gibi izleterek, geçen sene A.O.da herkese temettü dağıtıp tekniğe vermemek le, teknikte çay saatlerini 15 dakikaya düşürmekle, 7-3 vardiyalarinda her cumartesi fazladan ise getirmekle. ......OLMAAAZ.. Allah elinden aliverir yüksek kârlarini... hani aileydik?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
ESB cikisli yurt disi ucuslari arttirin!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Antalyanin 2. Hub olmasi lazim ..... Tek cozum bu ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ Gerçeği.. ~ 9 yıl önce
"Ulaştırma Bakanlığı, TAV ile THY'nin beraber çalışması neticesinde gerçekten güzel işler başarılıyor." DHMİ den bahsetmiyor bile.Neden?Çünkü bu sektörde gerçekten çalışan ve iş yapan herkes gibi Sn.Hamdi TOPÇU'da DHMİ nin %75 inin işe yaramazlar ordusu olduğunu farkında.DHMİ nin tek işi ayarım metrekare yerden bile para almak.Hizmete geldimi hiçbir şey yok ortada.Telefon santrallerinden tutun da, karla mücadele ekiplerine kadar hepsi dökülüyor.İtfaiye zaten huzur evi gibi.Yazmakla,konuşmakla bitmez.KYS diye bir birimleri var hiçbir işe yaramaz.Kısacası DHMİ de kule hariç bütün birimlerin özelleşmesi gerekir.TAV,YDA,ISG karla mücadeleyi alsın tek bir uçak yerde sıkıntı yaşamaz. Ne handling ne başka kurum kuruluş. Hepsi tıkır tıkır çalışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu senin gerçeğin ~ 9 yıl önce
Böyle gerçekler, ya dhmi den kuyruk acısı olan şirket personeline yada dhmi olmadan daha fazla para alacağına inanan seyrüsefer personeline ait olur. dhmi işletme hizmetleri içinde olan terminal istanbul da zaten özelleşmiş durumda, dhmi ne hizmeti verecekmiş sana anlamadım, ramp handling yada yolcu hizmeti vermiyor. dhmi sadece para alıyor dediğin devlet adına alınan gelir, devlet hazinesine aktarılıyor. PAT sahaları 130 uçak park yerinden günlük 1300 trafik oluyor, yani bir park yerinde ortalama 24 saat içinde 10 kere sirkülasyon olmaktadır. Kış koşullarında hava yolları uçuş yapmaz ve park yerleri boşalmazsa park yerini kardan temizleyemezsin, uçağın üstüne branda mı sereceksiniz, en fazla pist ve taksi yolunu temizlersin, zaten hava yolları uçuşları aksamasın diye pist ve taksi yolu tamiratları bile saatlik olarak ancak yapılabilmek de. Slogan değişmedi, aynı yerde iyi şey olursa biz harikayız, özel sektör yaptı, olumsuz durum olursa ya herkes kaçar, adı devlet zihniyeti olur.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000