24 Eylül 2013, Salı 19:39:37

HAMDİ TOPÇU'DAN ANADOLUJET AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları'nın alt markası Anadolujet ile ilgili Airportaber'de yayınlanan "Anadolujet satılıyor mı kapatılıyor mu" haberine Hamdi Topçu'dan açıklama geldi.
  • Ki belli onceden 31 ucagi vardi şimdi 25 ucaki var . Mesela konyaya gunluk 3 seferi varken simdi 1 seferi var andolu jet bitiyoooo....
  • Yolcu şikayeti var sun nın halinden memnun olmadığını herkes biliyor zaten
  • tek bir şeyi gerçekten çok merak ediyorum tamam Anadolujet uçuşlarını sunex yapıyor olabilir ama neden tk üniforması giymek zorunda ya da saw dan yapılan tk uçuşlarında?? bu göz boyama çok saçma ben zaten uçağın üstünde kocaman operated by sunexpress yazısını görüyorum o zaman bu yazıyı da silsinler veya sunexpress türkiyeyi kapatsınlar başka firmaların uçuşlarından para kazanan bir şirketin kasasına neden benim param giriyor ben thy ile uçmak için para veriyorum eski kırık dökük uçakları ile taşeronla uçmak zorunda mıyım ?? günün birinde atatürkten de uçmaya mı başlayacaklar ben anlamıyorum bu mantığı ...
  • Alman sunexpressi(sxd) ile Türk sxs uçak,ekip ve base olarak tamamen farklı. Lufthansa'nın Anadolujet üzerinden kazandığına gelmeden önce, sxs in yurtiçi uçuşlarının karşılığını sorgulamak lazım, sxd Almanya'da domestic uçuyor mu?? Sonrasında da sxs/Anadolujet üzeribden Lufthansa'nın kazandıklarını sorgulayabiliriz.
  • Lufthansa anadolujet uçuşlarından para kazanıyor edebiyatını bir bırakabilirsek artık:) Sunexpress %50-%50 thy lufthansa şirketi, aynı zamanda sunexpressin almanya şirketi de öyle. Yani o zaman diyebilirsiniz ki THY de sunexpress almanya uçuşlarından para kazanıyor. Herşey ithal ediliyor, birçok yabancı şirket Türkiye de yatırım yapıyor ve para kazanıyor da (en güzel örnek otomobil endüstrisi) söz konusu havacılık olunca neden gücümüze gidiyor anlamıyorum.
  • Sun expres den çok şikayet var Ocak itibarıyla kendi uçuşlarını yapacaklarımış anlaşma olmayacak deniyor Ocak sonrası base in açılıp açılmayacağı belli olur kanımca
  • Ben ana firmanın altına başka yapılanmayı doğru bulmuyorum. İki başlı yönetim iki katı yönetim ve organizasyon gideri vs vs. Ama dar koltuk aralığı daha fazla yolcu da THY nin logosunun altında olmuyor herhalde. Bunun çıkış yolu da Anadolu jet oldu. Sun express bazı uçakları alman tescil nosu taşıyor. Sun express de bazı uçaklar THY/LHS diye fiziken ayrıldımı? Anadolu jet adında uçanlar ın geliri hakikatten Lufthanzoya da gelir yazıyormu? Böyleyse ayıp. Lufthanzoyu içhatlara almışız bile? Kısaca THY aynen kalmalı. Anadolu Jet de alt marka olarak iç hatlara kendi özvarlığıyla hizmet vermeli. Koltuk aralıkları zaten dar. Uçaklar nerdeyse bütün uçuşlarda full çekiyor. Yani TY olarak ile sık koltuk aralıklı uçaklarla bu operasyona devam edilmeli.
  • Anadolujet uçuşlarında Lufthansa Sunexpress üzerinden neden para kazanıyor anlam veren varmı?
  • Sunexpress ancak anadolu jet ucuslarini yapar Ankara dan tum TK ucuslari icin tabi ki ankara base Thy personeli olacak ;)
  • Bu bizim grevimiz değil, %97 işinin başında

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu bugün Airporthaber'de yayınlanan Anadolujet haberi ile ilgili twitter üzerinden cevap verdi. Topçu, THY grev ile ilgili Yargıtay 22. Dairesi tarafından verilen karara da yine twitter üzerinden ilginç bir açıklama yaptı.

Türk Hava Yolları'nın 2023 yılına kadar hazırladığı projeksiyonda 2022 yılında Anadolujet'in hiç uçağı bulunmuyor.

AirportHaber işte bu projeksiyonu baz alarak "Anadolujet satılıyor mu kapatılıyor mu" başlıklı bir haber yayınladı.

Haber havacılık camiasında ve THY yönetiminde yankı uyandırdı. Airporthaber'in bu haberi üzerine THY Yönetim Kurulu Balkanı Hamdi Topçu, Anadolujet'in  satılmasını söz konusu olmadığını hizmetlerini artırarak devam edeceğini açıkladı.

Airporthaber'in THY kaynaklarından edindiği bilgiye göre Anadolujet markası korunacak ancak seferleri Sunexpress'ten kiralanacak uçaklar yapacak. Maliyeti azaltmak üzere başlatılan bu çalışmanın devam edeceği kaydedildi.

Öte yandan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'de devam eden grevle ilgili Yargıtay 22. Hukuk Dairesi'nin yapılan grevin hukuk dışı olmadığına dair yerel mahkemenin almış olduğu kararı onaması üzerine de bir açıklama yaptı.

Hamdi Topçu, "THY olarak yargının verdiği kararlara uyuyoruz, uymak zorundayız. Verilen kararlar hala usul kararları, esasla ilgisi yok. Bekleyeceğiz" dedi.

 


Airporthaber.com

 

HAMDİ TOPÇU'DAN ANADOLUJET AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

kral ~ 9 yıl önce
Ki belli onceden 31 ucagi vardi şimdi 25 ucaki var . Mesela konyaya gunluk 3 seferi varken simdi 1 seferi var andolu jet bitiyoooo....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esb base ~ 10 yıl önce
Yolcu şikayeti var sun nın halinden memnun olmadığını herkes biliyor zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
tek bir şeyi gerçekten çok merak ediyorum tamam Anadolujet uçuşlarını sunex yapıyor olabilir ama neden tk üniforması giymek zorunda ya da saw dan yapılan tk uçuşlarında?? bu göz boyama çok saçma ben zaten uçağın üstünde kocaman operated by sunexpress yazısını görüyorum o zaman bu yazıyı da silsinler veya sunexpress türkiyeyi kapatsınlar başka firmaların uçuşlarından para kazanan bir şirketin kasasına neden benim param giriyor ben thy ile uçmak için para veriyorum eski kırık dökük uçakları ile taşeronla uçmak zorunda mıyım ?? günün birinde atatürkten de uçmaya mı başlayacaklar ben anlamıyorum bu mantığı ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Khn ~ 11 yıl önce
Alman sunexpressi(sxd) ile Türk sxs uçak,ekip ve base olarak tamamen farklı. Lufthansa'nın Anadolujet üzerinden kazandığına gelmeden önce, sxs in yurtiçi uçuşlarının karşılığını sorgulamak lazım, sxd Almanya'da domestic uçuyor mu?? Sonrasında da sxs/Anadolujet üzeribden Lufthansa'nın kazandıklarını sorgulayabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden?? ~ 11 yıl önce
Lufthansa anadolujet uçuşlarından para kazanıyor edebiyatını bir bırakabilirsek artık:) Sunexpress %50-%50 thy lufthansa şirketi, aynı zamanda sunexpressin almanya şirketi de öyle. Yani o zaman diyebilirsiniz ki THY de sunexpress almanya uçuşlarından para kazanıyor. Herşey ithal ediliyor, birçok yabancı şirket Türkiye de yatırım yapıyor ve para kazanıyor da (en güzel örnek otomobil endüstrisi) söz konusu havacılık olunca neden gücümüze gidiyor anlamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esb base ~ 11 yıl önce
Sun expres den çok şikayet var Ocak itibarıyla kendi uçuşlarını yapacaklarımış anlaşma olmayacak deniyor Ocak sonrası base in açılıp açılmayacağı belli olur kanımca

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merak ~ 10 yıl önce
sunexpressten ne gibi bir şikayet var lütfen açık açık yazar mısınız? sunexpress çalışanlarının çok şikayeti var derseniz bunu anlarım da sunexpressten kim neden şikayet ediyor pek anlayamadım. kaldı ki sunexpress ocak ayı itibarı ile kendi uçuşlarını falan yapmayacak insanları yanlış yönlerdirmeyin ...
Sözcü ~ 11 yıl önce
Ben ana firmanın altına başka yapılanmayı doğru bulmuyorum. İki başlı yönetim iki katı yönetim ve organizasyon gideri vs vs. Ama dar koltuk aralığı daha fazla yolcu da THY nin logosunun altında olmuyor herhalde. Bunun çıkış yolu da Anadolu jet oldu. Sun express bazı uçakları alman tescil nosu taşıyor. Sun express de bazı uçaklar THY/LHS diye fiziken ayrıldımı? Anadolu jet adında uçanlar ın geliri hakikatten Lufthanzoya da gelir yazıyormu? Böyleyse ayıp. Lufthanzoyu içhatlara almışız bile? Kısaca THY aynen kalmalı. Anadolu Jet de alt marka olarak iç hatlara kendi özvarlığıyla hizmet vermeli. Koltuk aralıkları zaten dar. Uçaklar nerdeyse bütün uçuşlarda full çekiyor. Yani TY olarak ile sık koltuk aralıklı uçaklarla bu operasyona devam edilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hollanda ~ 11 yıl önce
Anadolujet e benzer bir yapı KLM in Transavia şirketi ve Lufthansa'nın Germanwıngs'i var. Olmayacak bir şey değil. Bu şekilde ana markanın kalitesi korunmuş oluyor
Alman tescil ~ 11 yıl önce
Sunexpress'in Alman tescilli uçağı yok , o uçaklar bir Alman firması olan SunExpress Germany'nin uçakları . Türkiye'de tescili SunExpress / SXS / XQ olan firmamızın Almanya'da kurduğu farklı bir firma var SunExpress Deutchland / SXD / XG adı ve kodunu kullanan . Boyalar aynı olduğu için size hepsi aynı gelebilir ama teknik olarak farklı bir firmanın uçakları onlar.
neden ~ 11 yıl önce
Anadolujet uçuşlarında Lufthansa Sunexpress üzerinden neden para kazanıyor anlam veren varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 11 yıl önce
Sunexpress ancak anadolu jet ucuslarini yapar Ankara dan tum TK ucuslari icin tabi ki ankara base Thy personeli olacak ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tell me more ~ 11 yıl önce
sxs personeli zaten kırmızı kuyruk tk tescilli ucaklarla ucuyor ?
Grev yasal mı ~ 11 yıl önce
Bu bizim grevimiz değil, %97 işinin başında

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000