06 Nisan 2015, Pazartesi 17:36:27

HAMDİ TOPÇU, THY'DE 5 YILDA NELER YAPTI?

THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, 1 Ocak 2010 tarihinde görevi bırakan Candan Karlıtekin’in yerine başkanlık koltuğuna oturdu. O günden bugüne 5 yıllık süreçte Topçu neler yaptı?
  • Ben sadece şunu diyiyorum.ALLAH işini gücünü rast getirsin.Başarılı çalışkan bir insan.
  • Topçu olmasa şirket iki kat daha büyük olurdu. Çalışanlar iki kat daha mutlu olurdu. Rizeli müdür sayısı 1/2 az olurdu. Bu şirket sadece yalaka müdürlerin değil, eskiden olduğu gibi bütün petsonelin mutlu olduğu bir şirket olurdu. SeFil'ler hasbel kader müdür olup, düzgün insanlara en ağır haksızlıkları yapamazdı.
  • Şimdi akrabaları düşünsün
  • 5 yılda şirket için neler yaptı bilmiyorum ama aldığı acımasız kararlarla beni ve bir çok arkadaşımı ya işinden ya eşinden ya da ailesinden ayrı bıraktı. Bilmem anlatabildim mi?
  • NELER YAPTI DEMEK YANLIS OLMUYORMU KOSKOCA SIRKET BIRCOK INSAN CALISIYOR VE KIMSE KENDI BASINA BISEY YAPMIYOR YANLI VE YANLIS HABERCILIK BU OLSA GEREK !!!
  • Arkadaslar, Devlete bagli THY. Yormayin sahslarla kendinizi..Devlet guclendikce, THY de ilerliyecek...bu kadar basit..Otopilot yani:)
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • De ki, "Baksanıza, Allah sizin için nice rızıklar indirdi, siz onlardan bir kısmını haram, bir kısmını helâl yaptınız". De ki, "Size Allah mı izin verdi, yoksa siz Allah'a iftira mı ediyorsunuz?"
  • geçen yıl pas yönetmeliği değiştirildi, en az 5 yıl yönetim kurulu başkanlığı yapanlara ve ailelerine ömür boyu yer garantili pas bilet hakkı verildi.eskiden 10 yıllık kıdem şartı vardı. 1 yıl dense objektif olurdu. 5 yıl olunca herşey önceden hesaplanmış, şahsa özel gibi algılanabilir.
  • işten attığı habom çalışanlarıda cila oluyor kariyerine her halde hükümet desteği olmasa tabi birde Rize faktörünü unutmayalım sakın ki rize sayesinde yakında bakanlar kurulundaki yerini almasınada fazla bir şey kalmadı sanırım hadi bakim topçu topla pılını pırtını kap beyfendinin sağını olmadı solunu hiç olmadı önünü... Ye kürküm ye devir sizin devriniz...

Türk Hava Yolları’nda Candan Karlıtekin’in yönetim kurulu başkanlığı yaptığı dönemde yönetim kurulu başkanvekili olan Hamdi Topçu, 1 Ocak 2010 tarihinde Karlıtekin’in görevi bırakmasının hemen ardından THY yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atandı. Karlıtekin’in, Temel Kotil ile yaşadığı ve Sky Life Dergisi’ndeki yazı sonrası patlak veren krizden sonra Karlıtekin’in ani bir kararla istifa etmesi, Topçu’nun önünü açtı.

Hamdi Topçu göreve geldiğinde  Türk Hava Yolları’nın yıllık taşıdığı yolcu sayısı 27 milyondu. 2009 yılı sonu itibariyle 27 milyon yolcu taşıyan THY, Topçu döneminde bu rakamı ikiye katladı ve 55 milyon yolcu sayısına ulaştı.

Topçu’nun göreve geldiği sırada filodaki uçak sayısı ise 135’ti. Bugün THY filosundaki uçak sayısı 268’e yükseldi.

156 noktaya uçuş yapan THY, 265 noktaya uçarak dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu ünvanını da aldı.  2010 yılında  “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” ve “Avrupa’nın En İyi 3. Havayolu Şirketi” olma başarısını gösteren THY, yine aynı yıl içerisinde, Türk Hava Yolları ve DO & CO ikram şirketinin ortak kuruluşu olan TURKISH DO & CO’nun hazırladığı, Türk Hava Yolları yolcularına ekonomi sınıfında sunulan ikram ile dünyanın “En İyi Ekonomi İkram Servisi” veren şirketi oldu.

THY Yönetim Kurulu eski Başkanı Hamdi Topçu, Mayıs 2012’de yapılan iş bırakma eylemi sonrasında da çok konuşuldu. Eyleme katılan 305 THY çalışanı işten atıldı. 305 kişinin işten atılması sonrasında çok sayıda siyasi arabulucu olmak istedi. Ancak Topçu, bütün arabulucu tekliflerini geri çevirdi ve işe dönüş yolunu kapattı. Ancak 2013 yılında yeni sendikanın göreve başlamasıyla Hamdi Topçu, 305 çalışanın önemli bölümünün şirkete dönüşüne onay verdi.

Hamdi Topçu döneminin bir diğer önemli olayı da 2013 yılındaki grevdi. Hava-İş Sendikası’nın grev kararı almasından sonra operasyonu bizzat yönetim Topçu, greve katılımın düşük olmasının da en önemli mimarıydı. Topçu, genel grev sürecini de küçük hasarlarla atlatarak ikinci önemli zaferini de ilan etmişti.

THY Yönetim Kurulu eski Başkanı Hamdi Topçu, bir dönem eski Ak Parti Milletvekili Muhammet Çetin ile yaşadığı polemiklerle de sık sık gündeme geldi. Çetin’in uçakta sürekli olay çıkarmasından sonra tartışmaların odağında yer alan Topçu, bu konuda da önemli bir direnç göstermeyi başarmıştı.

Odasına kurduğu sistemle havaalanındaki operasyonu dakika dakika takip eden Hamdi Topçu, lodos sebebiyle yapılamayan uçuşlar ve kaybedilen milyonlarca dolar para sonrasında yaptığı hamle ile de çok konuşuldu. Pistlerin yönü sebebiyle sürekli uçuş iptalleri yaşanmasından dolayı sıkıntı yaşayan Topçu’nun, apar topar Atatürk Havalimanı kontrol kulesine çıkarak pistlerin yönünün değiştirilmesi halinde uçakların iniş kalkış yapabileceklerini söylediği ve bu hamlesi sonrası DHMİ’nin gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra rötarların sona erdiği iddia edilmişti.

HAMDİ TOPÇU, THY'DE 5 YILDA NELER YAPTI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

kadir ~ 7 yıl önce
Ben sadece şunu diyiyorum.ALLAH işini gücünü rast getirsin.Başarılı çalışkan bir insan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Topçu olmasa ~ 9 yıl önce
Topçu olmasa şirket iki kat daha büyük olurdu. Çalışanlar iki kat daha mutlu olurdu. Rizeli müdür sayısı 1/2 az olurdu. Bu şirket sadece yalaka müdürlerin değil, eskiden olduğu gibi bütün petsonelin mutlu olduğu bir şirket olurdu. SeFil'ler hasbel kader müdür olup, düzgün insanlara en ağır haksızlıkları yapamazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Şimdi akrabaları düşünsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sayende yitik ~ 9 yıl önce
5 yılda şirket için neler yaptı bilmiyorum ama aldığı acımasız kararlarla beni ve bir çok arkadaşımı ya işinden ya eşinden ya da ailesinden ayrı bıraktı. Bilmem anlatabildim mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOGRU HABERCI ~ 9 yıl önce
NELER YAPTI DEMEK YANLIS OLMUYORMU KOSKOCA SIRKET BIRCOK INSAN CALISIYOR VE KIMSE KENDI BASINA BISEY YAPMIYOR YANLI VE YANLIS HABERCILIK BU OLSA GEREK !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaslar, Devlete bagli THY. Yormayin sahslarla kendinizi..Devlet guclendikce, THY de ilerliyecek...bu kadar basit..Otopilot yani:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pas yonetmeligi ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak yerini bulur ~ 9 yıl önce
De ki, "Baksanıza, Allah sizin için nice rızıklar indirdi, siz onlardan bir kısmını haram, bir kısmını helâl yaptınız". De ki, "Size Allah mı izin verdi, yoksa siz Allah'a iftira mı ediyorsunuz?"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pas yönetmeliği ~ 9 yıl önce
geçen yıl pas yönetmeliği değiştirildi, en az 5 yıl yönetim kurulu başkanlığı yapanlara ve ailelerine ömür boyu yer garantili pas bilet hakkı verildi.eskiden 10 yıllık kıdem şartı vardı. 1 yıl dense objektif olurdu. 5 yıl olunca herşey önceden hesaplanmış, şahsa özel gibi algılanabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Habomcu ~ 9 yıl önce
işten attığı habom çalışanlarıda cila oluyor kariyerine her halde hükümet desteği olmasa tabi birde Rize faktörünü unutmayalım sakın ki rize sayesinde yakında bakanlar kurulundaki yerini almasınada fazla bir şey kalmadı sanırım hadi bakim topçu topla pılını pırtını kap beyfendinin sağını olmadı solunu hiç olmadı önünü... Ye kürküm ye devir sizin devriniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000