05 Nisan 2013, Cuma 12:43:31

HAMDİ TOPÇU PİLOT ADAYLARINI İKAZ ETTİ

Filosunu her geçen gün artıran Türk Hava Yolları, pilot açığını da kapatmak için eğitimlere aralıksız devam ediyor...
  • ne bir torpilim vardi nede ailemde havacilikla ilgili bir backgroundum, cok sukur basariyla sinavlari gectim egitime baslamayi bekliyorum . Sinavlar zaten alman havacilik merkezine yaptirildi. Bir cok teste girdik , bazi arkadaslarim tek bolumden basarisiz olduklari icin surecten elendiler. Herkese basarisiz olduklari alanlar soylendi . Sinavlarin cogu yetenege dayali idi . Zaten basvuru kriterlerinde once ielts 7 , toefl 80 gibi yuksek ingilizce sarti kondu . Bende bunlarin dahada ustunde bir ingilizce seviyesiyle sinavlara girdim .Once bu torpilli diyen kisiler kendileri bu sartlari saglasinlar sonra elenirlerse toprilim yoktu ondan elendik desinler :) koca firmanin , ulkenin prestiji pahasina torpille kimseyi pilot olarak yetistirmezler merak etmeyin !!
  • Gercekten muthıs bır sans , cok onemlı bır fırsat zaten orada kı arkadaslarımız da bunun farkında olarak en ıyı sekılde egıtımlerını surduyorlardır , hayırlısı olsun ınsallah hedeflerıne ulasırlar , ınsana boyle bır fırsat kac defa gelır kı! Benim şahsi görüşüm ; Hayatımda ki herseyden vazgecer bu enstıtuyu basarıyla bıtırır. Thy bunyesıne dahil olurdum , HamdiTopcu cok onemlı bır uyarı yapmıs ınsallah boyle bır fırsat bırgunde bızlerı bulur darısı basımıza.
  • demek herkes pilot olabilirmiş...bukadar basit
  • Torpillilere güzel ikazzzzzz .... .. ..
  • Aydın projesi ile ilgili haberi lufthansa heyeti okumasin
  • THY'nin yaptığı en doğru şey, kendi şirket kültürüyle sivil pilot yetiştirmek ve Yabancı Pilot sayısını artırarak THY'yi TSK hiyerarşi düzeninin dışına çıkarmak olmuştur. Yoksa daha çok Van Kazası, Amsterdam Kazası ve Isparta Kazası görecektik. Bunları Pilot yapıyorsunuz uçağı pist yerine Dağa indiriyorlar, bilir kişi yapıyorsunuz uçağı pist yerine dağa indiren pilotlar için onlar muhakeme hatası yapmışlardır bu bir pilot hatası değildir SHGM'nin suçudur diye saçmalıyorlar. SHGM elinde balyozla kokpitte oturarak muhakeme hatası yapan pilotların kafasına vurmadığı için suçludur diye muhteşem bir tespitte bulunuyorlar. Bu nedenle sivil pilot ve yabancı pilot şart. Başka türlü generalim levyeleri ele geçirip Üsteğmenimi de kendisine emir eri yapınca hep kaza oluyor.
  • bir zamanlar sivil olduğumuz için kapısından içeri bile giremediğimiz THY'a bugün bu anlayışı ve bu büyümeyi getirdikleri için THY yönetimine teşekkürü bir borç bilirim.eski anlayış olsaydı 50 uçak hepsi bizden olsun zarar etse ne yazar büyümese ne yazar olacaktı.THY dünyanın en iyi hava yolu olmak yolunda büyük adımlarla ilerliyor.bunlar siyasi ise öncesinde bizi kapıdan içeri bile sokmayanlar neci idi.uyanın artık.kendi ülkemizde mesleğimizi sırf belli bir sınıfa peşkeş çekenler sizde birazcık utanın artık.geniş bakmayı öğrenin büyüdükçe güzelleşecek,büyüdükçe zenginleşecek.büyüdükçe at gözlükleri düşecek herkes mutlu olacak merak etmeyin.burası hepimize yeter.
  • Biri ikaz etmiş, biri boş kafalı adam istemezmiş, bırakın artık demode yönetici kafasını, bir kere de tebrik edin "bravo çocuklar buralara kadar gelme başarısını gösterdiniz, tebrik ederim, devamını da getirin" deyin. Tebrik,teşekkür sizi küçültmez korkmayın. Bitti artık öcü gibi yönetici tipi bitti.
  • GEZELİM DEMİYORLAR DA.... PİLOT ADAYLARINI ZİYARET EDELİM HADİ DİYORLAR...!!! BİZDE YEDİK!!!!
  • Ali Kidik USA ziyaretinde boyle guzel bir haber yapman guzel. Kutlarim. Belki Korhan Beyi kandirirsinda haftalik yazilarina tekrar baslar. :)

Filosunu her geçen gün artıran Türk Hava Yolları, pilot açığını da kapatmak için eğitimlere aralıksız devam ediyor. İşte bu amaçla eğitim verilen yerlerden biri olan Florida’daki havacılık üniversitesine THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve beraberindeki heyet sürpriz bir ziyaret yaptı.

Türk Hava Yolları’nın pilot eğitimlerini yaptırdığı Florida Institute of Technology (FIT) dün önemli bir konuğu ağırladı. Türk Hava Yolları’na yaklaşık 170 pilot eğiten FIT yeni dönemde de eğitimlere devam ediyor.

İşte bu eğitimleri yerinde görmek isteyen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora, İştirakler Başkanı Erdal Yavuz ile birlikte FIT’ye ziyarette bulundu. FIT Rektörü Dr.Dwayne Mccay tarafından ağırlanan Hamdi Topçu ve beraberindekiler okuldan oldukça iyi izlenimlerle ayrıldılar.

Sabah saatlerinde FIT’nin uçuş hattının gezilmesi ile başlayan ziyaret sırasında yeni eğitime başlayan pilot adayları ile buluşan Hamdi Topçu, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada “Türk Hava Yolları sizleri buraya büyük fedakarlıklar göstererek gönderdi. Bunun kıymetini bilin. Tüm dikkatinizi ve enerjinizi eğitimi başarılı bir şekilde bitirmek için harcayın” dedi.

Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora da “Hayatınızdan 13 ayı çıkartın. Sosyal hayatınıza kısıtlama getirin. Sizi en iyi ben anlarım. Kafasının içi boş arkadaş istemiyorum. Sizin kafanız dolu ki buraya eğitime geldiniz. Sizlerden en az yüzde 97 başarı bekliyorum” diyerek pilot adayları ile sohbet etti.

Uçuş hattı incelemelerinden sonra öğrencilerin konakladığı yere götürülen heyet otel konforundan farksız bir konaklama tesisiyle karşılaştı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, FIT yöneticilerine öğrencilerin kaldığı yer ile ilgili memnuniyetini iletti.

Rektör tarafından öğle yemeği verilen heyet, yemek sırasında da işbirliğinin geliştirilmesi konusunda görüş alış-verişinde bulundu.

FIT  Rektörü Dr.Dwayne Mccay, THY’nin Aydın’da yapacağız uçuş okulunda THY ile işbirliği gerçekleştirebileceklerini bunun için çalışma yaptıklarını söyledi. Dr. Mccay; Ortadoğu bölgesine de hizmet edebilecek bir okulu THY ile birlikte gerçekleştirmeye hazır olduklarını ifade etti.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ise FIT’nin dünyaca ünlü bir üniversite olduğunu belirterek, iş birlikteliğinin artarak devam edeceğini kaydetti. Hamdi Topçu ve beraberindeki heyetin ziyaretine FIT öğretim üyelerinden Doç.Dr. Korhan Oyman eşlik etti.





Ali KIDIK /Florida Melbourne
©Airporthaber Özel

HAMDİ TOPÇU PİLOT ADAYLARINI İKAZ ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

pilot adayi ~ 11 yıl önce
ne bir torpilim vardi nede ailemde havacilikla ilgili bir backgroundum, cok sukur basariyla sinavlari gectim egitime baslamayi bekliyorum . Sinavlar zaten alman havacilik merkezine yaptirildi. Bir cok teste girdik , bazi arkadaslarim tek bolumden basarisiz olduklari icin surecten elendiler. Herkese basarisiz olduklari alanlar soylendi . Sinavlarin cogu yetenege dayali idi . Zaten basvuru kriterlerinde once ielts 7 , toefl 80 gibi yuksek ingilizce sarti kondu . Bende bunlarin dahada ustunde bir ingilizce seviyesiyle sinavlara girdim .Once bu torpilli diyen kisiler kendileri bu sartlari saglasinlar sonra elenirlerse toprilim yoktu ondan elendik desinler :) koca firmanin , ulkenin prestiji pahasina torpille kimseyi pilot olarak yetistirmezler merak etmeyin !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emre Sahın ~ 11 yıl önce
Gercekten muthıs bır sans , cok onemlı bır fırsat zaten orada kı arkadaslarımız da bunun farkında olarak en ıyı sekılde egıtımlerını surduyorlardır , hayırlısı olsun ınsallah hedeflerıne ulasırlar , ınsana boyle bır fırsat kac defa gelır kı! Benim şahsi görüşüm ; Hayatımda ki herseyden vazgecer bu enstıtuyu basarıyla bıtırır. Thy bunyesıne dahil olurdum , HamdiTopcu cok onemlı bır uyarı yapmıs ınsallah boyle bır fırsat bırgunde bızlerı bulur darısı basımıza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 11 yıl önce
demek herkes pilot olabilirmiş...bukadar basit

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hilmi ~ 11 yıl önce
Torpillilere güzel ikazzzzzz .... .. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aydın ~ 11 yıl önce
Aydın projesi ile ilgili haberi lufthansa heyeti okumasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En doğru ~ 11 yıl önce
THY'nin yaptığı en doğru şey, kendi şirket kültürüyle sivil pilot yetiştirmek ve Yabancı Pilot sayısını artırarak THY'yi TSK hiyerarşi düzeninin dışına çıkarmak olmuştur. Yoksa daha çok Van Kazası, Amsterdam Kazası ve Isparta Kazası görecektik. Bunları Pilot yapıyorsunuz uçağı pist yerine Dağa indiriyorlar, bilir kişi yapıyorsunuz uçağı pist yerine dağa indiren pilotlar için onlar muhakeme hatası yapmışlardır bu bir pilot hatası değildir SHGM'nin suçudur diye saçmalıyorlar. SHGM elinde balyozla kokpitte oturarak muhakeme hatası yapan pilotların kafasına vurmadığı için suçludur diye muhteşem bir tespitte bulunuyorlar. Bu nedenle sivil pilot ve yabancı pilot şart. Başka türlü generalim levyeleri ele geçirip Üsteğmenimi de kendisine emir eri yapınca hep kaza oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 11 yıl önce
bir zamanlar sivil olduğumuz için kapısından içeri bile giremediğimiz THY'a bugün bu anlayışı ve bu büyümeyi getirdikleri için THY yönetimine teşekkürü bir borç bilirim.eski anlayış olsaydı 50 uçak hepsi bizden olsun zarar etse ne yazar büyümese ne yazar olacaktı.THY dünyanın en iyi hava yolu olmak yolunda büyük adımlarla ilerliyor.bunlar siyasi ise öncesinde bizi kapıdan içeri bile sokmayanlar neci idi.uyanın artık.kendi ülkemizde mesleğimizi sırf belli bir sınıfa peşkeş çekenler sizde birazcık utanın artık.geniş bakmayı öğrenin büyüdükçe güzelleşecek,büyüdükçe zenginleşecek.büyüdükçe at gözlükleri düşecek herkes mutlu olacak merak etmeyin.burası hepimize yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Kere ~ 11 yıl önce
Biri ikaz etmiş, biri boş kafalı adam istemezmiş, bırakın artık demode yönetici kafasını, bir kere de tebrik edin "bravo çocuklar buralara kadar gelme başarısını gösterdiniz, tebrik ederim, devamını da getirin" deyin. Tebrik,teşekkür sizi küçültmez korkmayın. Bitti artık öcü gibi yönetici tipi bitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FLORIDAYA GİDİP ~ 11 yıl önce
GEZELİM DEMİYORLAR DA.... PİLOT ADAYLARINI ZİYARET EDELİM HADİ DİYORLAR...!!! BİZDE YEDİK!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Kidik ~ 11 yıl önce
Ali Kidik USA ziyaretinde boyle guzel bir haber yapman guzel. Kutlarim. Belki Korhan Beyi kandirirsinda haftalik yazilarina tekrar baslar. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000