07 Mart 2009, Cumartesi 09:20:37

Hadi Uluengin'den uçak psikanalizi!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Hadi Uluengin, Hollanda kazasını değerlendirmiş...
  • İşte senin gibi SA, CRM diye atıp tutanlar da birgün yakalanıveriyo canım, büyük lokma ye büyük konuşma...İyi uçuşlar tabi ki uçuyorsan!!!
  • İşte gerçek bir gazeteci. Aynı zamanda havacılık uzmanı, psikiyatrist, sosyolog, paraşütçü, balıkadam, politikacı, senarist, istatistik uzmanı, ortadoğu analisti, herşey var yani "all in one", Türkiye seninle gurur duyuyor gerçi Hollanda da seninle gurur duyuyor ama biz daha çok...Yazık ki senin arkandan bir yazı bile yazılmayacak...İşta öyle bir yerdesin sadece. Hadi Hadi bey, hadi hadi...
  • Öncelikle Havaciliktan anlamadiginiz kesin ortada. Birde olayi siyasi bir boyuta tasimissiniz. Ve görülüyorki bu konuda bildikleriniz Havacilik Sektöründe bildiklerinizden misli misli az. Öncelikle yaptiginiz sacma sapan yorumdan ötürü eger bir gazeteci kisiliginiz varsa oturur uzun uzadiya kendinizle müzakere edersiniz. Aslinda zavalli bir toplumuz diye bahsettiginiz insan kategorisine en uygun sizsiniz. Umarim ileriki yorumlarinizda 1 yazmadan 1000 düsünür ve öyle hareket edersiniz. Zaten bu memlekette yanlis insanlarin yanlis mevkilerde olmasindan ötürü senelerdir cektigi ortada. Buda bunun birebir tasdikidir. Kalin saglicakla...
  • NE KADAR ABARTTINIZ BİR RADIO ALTIMETER ARIZASINI.DAHA ÖNCEDEN YÜKSEK İRTİFADA YAŞANMIŞMIŞ FALAN NE BU YA.AGL+2500 FEET TE SİSTEM ÇALIŞMAYA BAŞLIYOR ZATEN.AÇIN MEL İNİZE BAKIN.ONSUZ OLUYOR MU OLMUYOR MU?ŞİMDİ BAZILARI DİYECEK Kİ MEL UÇUŞA KADAR KARAR VERMEK İÇİN.HAVADA BAĞLAMAZ EVET AYNEN ÖYLE.HAVADA ARIZA YAPTIYSA NE YAPMAK LAZIM.UYGUN USULÜ UYGULAMAK LAZIM.SA NE BİLİRMİSİNİZ? SA VE MCRM OLAYI ÇÖZERDİ.HERKESE EMNİYETLİ İYİ UÇUŞLAR. ALLAH TEKRAR YAŞATMASIN.
  • süpürge bile versek uçuramayacak bir insanınahkam kesmesi sinir bozucu oluyor ve tabii ki kızıyoruz buna...
  • Kızmayın Bir kere de atlayıp savunma yapmayın.Bekleyin sonuç ortaya çıkacak.O zaman bol bol konuşursunuz.Bu çıkışları yaparak Yazarı daha çok haklı duruma getiriyorsunuz.Bir gazetecinin konu hakkında yazması için havacılık uzmanı olması gerekmiyor.Bekleyelim görelim.
  • yazınızda sıkça pilot aymazlığında bahsediyorsunuz. üstelik "tarlaya uçağı çakan pilotları kahraman ilan ediyoruz" gibi talihsiz bir açıklmaa yapıyorsunuz. havacılıktan anlamadığınız çok belli. tıpkı ısparta kazasından sonra ILS siz meydana gitmeyeceklerini açıklayan akademisyenler gibi havacılıktan bir habersiniz!!!! 738 lerde RA arızası sıkça rastlanan bir durum. bunu onlarca kez yaşayan pilotlar anlatıyor. ancak onların şansı bu arızayı yüksek irtifalarda yaşamaları. amsterdamdaki kaptanlarımızn ise en büyük şanssıkları olmuş finalda bunu yaşamaları. önceden bu arızayı yaşayanlar daha ne olup bitiğini anlayamadan arızanın düzeldiğinden bahsediyorlar. bu nedenle arıza kayırlarına da alınamıyor. sizin gibilere boş tabi bu yazdıkla

EN sonda söylenmesi gerekeni en baştan söyleyeceğim:

Biz tedaviye muhtaç bir toplumuz! Şaka maka değil, cidden ve acilen muhtacız!

Bütün bir ulus olarak mutlaka kolektif terapiden geçmek zorundayız!

Psikanaliz kanepesine uzanmamız ve uzun, upuzun seanslar boyunca káh ağlamamız, káh haykırmamız, káh küfretmememiz, káh da "delirium" krizlerine girmemiz gerekiyor ki, derin bilinçaltımızı belirleyen çok vahim kompleksler, travmalar, arázlar su yüzüne çıksın.

Ancak ondan sonra, o da belki belki, kısmi bir "normalleşme"ye ulaşabiliriz.

Aksi takdirde, bütün hayatımız boyunca "öteki"nden korkmayı; dolayısıyla ondan nefret etmeyi; daha dolayısıyla da her şeyi komplo teorileriyle açıklamayı sürdüreceğiz.

Nihayetinde de, o hayatı kendimize zehir etmiş olarak mezar çukurunu boylayacağız.


                                                                            ********************


BU başlangıcı yapmak ihtiyacım, Amsterdam’daki THY kazası nedenlerinin Hollanda makamları tarafından açıklanmasından sonraki gelişmelerden kaynaklandı.

Zira, inanılmayacak şey, bazı televizyon istasyonları ve gazetelerinki de dahil internet siteleri, yukarıdaki açıklamayı ilkin, "Hollanda kendini temize çıkarttı" diye yansıttılar.

Felemenk sözcünün sonsuz nesnellik ve ihtiyatla sıraladığı arıza verilerini ve pilot aymazlıklarını ikinci plana atıp, duyurunun arkasında yine "hinlik" (!) keşfettiler.

Breh, breh, breh!

***

Evet breh breh breh, zira yukarıdaki "temize çıkartmak" ifadesi dahi, zaten "öteki"nin suçlu olduğuna dair önyargının daha baştan beyinlere yerleştiğini ispatlıyor.

Kaz kafalı dervişin "fesat" fikri onun "komplo" zikriyle harfiyen uyuşuyor.

Eh, sen daha kaza anından itibaren binbir spekülasyon yumurtlamışsın.

Aslı astarı yokken, uçağın düşmesinden kulenin sorumlu olduğunu çağrıştırmışsın.

Üstüne üstlük de, kokpit mensuplarının nasıl davrandığı hakkında hiçbir şey bilmemene rağmen, gövdeyi çamurlu tarlaya çaktı diye pilotu "kahraman" (!) ilán etmişsin.

Ve tabii, olayın kendi ihmalkarlık ve vurdumduymazlığından kaynaklandığını ortaya koyan objektif gerçekle karşılaşınca, şapa oturduğun için, şimdi kıvırtıyorsun.

Öküz altında buzağı keşfedip, "yükselen" (!) THY’nin önünü kesmek için kumpas düzenlendiğine dair satırlar, yorumlar, açıklamalar döktürüyorsun.

Ancaak, ne bir, ne üç, ne beş, aynı THY’nin Avrupa’da en çok kaza yapmış şirket olduğu; milyon kilometrede ölü sayısı rekorunu elinde tuttuğu ve faciaların hemen hepsinin pilotaj hatasından kaynaklandığı gerçeklerini es geçerek, havaya bakıp ıslık çalıyorsun.

Mantık, istatistik, uyarı, rakkam senin neyine, sen tabii ki yine komplo uyduruyorsun.

***

Yukarıdaki zavallılığı görünce, derhal, Şarm El Şeyh’ten kalkan Mısır uçağının Kızıldeniz’e saplanmasından sonra Kahire’nin de aynı komplo teorilerinden medet umduğunu ve kazadaki pilot aymazlığını yapımcı firma üzerine yıkmak istediğini hatırladım.

Eh ne de olsa, ortak komplo teorilerinin hüküm sürdüğü coğrafyaların insanlarıyız.

Onlar, sevgilisi Mısır uyruklu "Dodi"dir diye Diana’yı İngiliz gizli servislerinin öldürdüğüne dair yemin billah ederler. Biz de Kürt, Ermeni veya Kıbrıs sorunlarını, "Sevr’i hortlatmak" isteyen Batı’nın "fışkıkladığına" dair kalıbımızı basarız.

Onlar her melánetin altında "İsrail parmağı" keşfederler. Biz de teknik savsaklıktan ve pilot ihmalciliğinden düşen uçağımızın "Hollanda rekabetine kurban gittiği"ne inanırız.

Evet evet, "komplo teorisi toplumları" olarak, bütün suçları, sonsuz korktuğumuz; korktuğumuz için de sonsuz nefret ettiğimiz her hangi bir bir "öteki"nin üzerine atarız.

Ey ruhbilimci, yetiş ve kolektif bilinçaltımızı deş ki deş, yegáne çare sensin!


Hadi ULUENGİN
HÜRRİYET

Hadi Uluengin'den uçak psikanalizi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
İşte senin gibi SA, CRM diye atıp tutanlar da birgün yakalanıveriyo canım, büyük lokma ye büyük konuşma...İyi uçuşlar tabi ki uçuyorsan!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İşte gerçek bir gazeteci. Aynı zamanda havacılık uzmanı, psikiyatrist, sosyolog, paraşütçü, balıkadam, politikacı, senarist, istatistik uzmanı, ortadoğu analisti, herşey var yani "all in one", Türkiye seninle gurur duyuyor gerçi Hollanda da seninle gurur duyuyor ama biz daha çok...Yazık ki senin arkandan bir yazı bile yazılmayacak...İşta öyle bir yerdesin sadece. Hadi Hadi bey, hadi hadi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Öncelikle Havaciliktan anlamadiginiz kesin ortada. Birde olayi siyasi bir boyuta tasimissiniz. Ve görülüyorki bu konuda bildikleriniz Havacilik Sektöründe bildiklerinizden misli misli az. Öncelikle yaptiginiz sacma sapan yorumdan ötürü eger bir gazeteci kisiliginiz varsa oturur uzun uzadiya kendinizle müzakere edersiniz. Aslinda zavalli bir toplumuz diye bahsettiginiz insan kategorisine en uygun sizsiniz. Umarim ileriki yorumlarinizda 1 yazmadan 1000 düsünür ve öyle hareket edersiniz. Zaten bu memlekette yanlis insanlarin yanlis mevkilerde olmasindan ötürü senelerdir cektigi ortada. Buda bunun birebir tasdikidir. Kalin saglicakla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
NE KADAR ABARTTINIZ BİR RADIO ALTIMETER ARIZASINI.DAHA ÖNCEDEN YÜKSEK İRTİFADA YAŞANMIŞMIŞ FALAN NE BU YA.AGL+2500 FEET TE SİSTEM ÇALIŞMAYA BAŞLIYOR ZATEN.AÇIN MEL İNİZE BAKIN.ONSUZ OLUYOR MU OLMUYOR MU?ŞİMDİ BAZILARI DİYECEK Kİ MEL UÇUŞA KADAR KARAR VERMEK İÇİN.HAVADA BAĞLAMAZ EVET AYNEN ÖYLE.HAVADA ARIZA YAPTIYSA NE YAPMAK LAZIM.UYGUN USULÜ UYGULAMAK LAZIM.SA NE BİLİRMİSİNİZ? SA VE MCRM OLAYI ÇÖZERDİ.HERKESE EMNİYETLİ İYİ UÇUŞLAR. ALLAH TEKRAR YAŞATMASIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
süpürge bile versek uçuramayacak bir insanınahkam kesmesi sinir bozucu oluyor ve tabii ki kızıyoruz buna...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kızmayın Bir kere de atlayıp savunma yapmayın.Bekleyin sonuç ortaya çıkacak.O zaman bol bol konuşursunuz.Bu çıkışları yaparak Yazarı daha çok haklı duruma getiriyorsunuz.Bir gazetecinin konu hakkında yazması için havacılık uzmanı olması gerekmiyor.Bekleyelim görelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yazınızda sıkça pilot aymazlığında bahsediyorsunuz. üstelik "tarlaya uçağı çakan pilotları kahraman ilan ediyoruz" gibi talihsiz bir açıklmaa yapıyorsunuz. havacılıktan anlamadığınız çok belli. tıpkı ısparta kazasından sonra ILS siz meydana gitmeyeceklerini açıklayan akademisyenler gibi havacılıktan bir habersiniz!!!! 738 lerde RA arızası sıkça rastlanan bir durum. bunu onlarca kez yaşayan pilotlar anlatıyor. ancak onların şansı bu arızayı yüksek irtifalarda yaşamaları. amsterdamdaki kaptanlarımızn ise en büyük şanssıkları olmuş finalda bunu yaşamaları. önceden bu arızayı yaşayanlar daha ne olup bitiğini anlayamadan arızanın düzeldiğinden bahsediyorlar. bu nedenle arıza kayırlarına da alınamıyor. sizin gibilere boş tabi bu yazdıkla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000