18 Nisan 2009, Cumartesi 08:37:19

GÜMTOB'dan THY'ye çağrı

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği-Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Haluk Beceren, yaklaşık bir yıl önce kapatılan THY Bursa Müdürlüğü'nün bir an önce açılmasını istedi. İşte Beceren'in açıklaması:

Bilindiği üzere Türk Hava Yolları Bursa Müdürlüğü yaklaşık bir yıl önce 30 Haziran 2008 Tarihinde kapatılmış ve şeflik düzeyine indirilerek ve personel sayısı düşürülerek Yenişehir havaalanına taşınmıştır.

Türkiye'de İstanbul-Ankara ve İzmir'den sonra en büyük satış potansiyeli olan Bursa THY Müdürlüğü'nün kapatılmasının nedeni anlaşılamamaktadır.

Malatya, Erzurum, Elazığ, Van, Diyarbakır, Denizli, Şanlıurfa, Gaziantep, Kayseri Müdürlük düzeyinde hizmet vermekte iken, Bursa THY Müdürlüğü'nün kapatılmış olması Bursa'nın siyasi ve ekonomik, turizm ve tarihi gücü düşünüldüğünde dikkat çekicidir.

Yakında Eskişehir-Adıyaman-Ağrı-Batman-Erzincan-Sivas-Kars-Mardin-Muş-Hatay-Kahraman Maraş THY Müdürlükleri açılma çalışmaları var iken bu açılacak listede
BURSA' nın olmaması daha da dikkat çekicidir.

Bu uygulama sonucunda, Bursa'da Hava yolu yolcularının seyahat acentelerinden alamadıkları bazı hizmetleri almak için Yenişehir'e giderek bilet alması, hizmet alması ne kadar sağlıklı olarak mümkün olabileceği kararını kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.

Ülkemizin en yüksek teknik altyapıya sahip ve 3 tane Uluslar arası normlarda pisti olan ve dünyada her tür uçağın inebileceği havaalanlarından biri olan
Yenişehir Havaalanımızın bundan birkaç yıl önce atıl bir havaalanı olmaktan kurtarılması yönünde siyasi ve sivil toplum örgütlenince yapılan çalışmalar göz önüne alındığında oldukça yol alındığı bir gerçektir.

Siyasetçilerimizin girişimleri sonucunda Bursa Yenişehir Havaalanında uygulanan Havaalanı vergilerinin düşürülmesi Havayolu şirketleri için cazip hale getirilmesinde oldukça olumlu bir yaklaşımdır.

İlimizden Erzurum ve Trabzon illerine yaptığı seferleri Sunexpress Havayollarına devretmesi ve bu havayolunun da sefer tarifelerini sıklıkla değiştirmesi, örneğin oldukça yüksek bir doluluk oranına sahip olmasına karşılık Bursa-Diyarbakır seferlerini kaldırması yolcu güvensizliğine ve memnuniyetsizliğine yol açmaktadır.

Bursa olarak uçulan hatlara ilave olarak Bursa-Bodrum; Bursa-Adana; Bursa-Van gibi iç hatlar ve Bursa'dan Balkanlara ve Kıbrıs'a dış hat seferleri yapılması istenirken Türk Hava Yolları'nın Bursa satış Müdürlüğü'nü kapatması bölgemize yeteri kadar önem vermediğini de göstermektedir.

Ayrıca, Türk Hava Yolları Bursa Satış Müdürlüğü'nün de Bursa Yenişehir Havaalanı'nda iç hat ve özellikle Hac ve Umre seferleri konusunda yaptığı çalışmalarda unutulmamalıdır.

Türk Hava Yolları'nın tekrar eskisi gibi ilimizde Müdürlük olarak faaliyette bulunması hem Bursa Yenişehir Havaalanı'ndan yapılacak olan seferlerin geliştirilmesi ve artırılması, hem de bölgemizdeki yolcularımıza ve acentelerimize daha fazla hizmet vermesi konusunda katkı sağlayacaktır.

Bursa adına tüm kamuoyunun, siyasilerimizin, tüm sivil toplum örgütlerimizin ağırlıklı destek ve katkılarını bekliyor, Bursa'nın havayolu klasmanında hak ettiği payı almasının sağlanması şarttır.

TurizmdeBuSabah

GÜMTOB'dan THY'ye çağrı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000