06 Nisan 2016, Çarşamba 10:04:20

Gülen yüzden solan yüze...

Malum köşe yazılarımızı her hafta pazar geceleri okuyucularımız ile paylaşırız. Ancak bir yorumda bulunmak ve Temel Kotil'in sepetindeki son yumurtanın da kırılmış olması sebebiyle bu yazıyı yazmak hasıl oldu.
  • turkıyenın yıldızlı purojelerıne ımza atan ve elını tasın altına sokmaktan cekınmıyen temel kotılı kutluyorum havacılık sektoru sanıldıgı kadar kolay olmasa gerek cunku calısan ınsan hedef halıne gelır bu olaylar da yonetıcı olmak sanıldıgı kadar kolay deyıl hem ıstısdam yaratacaksın hemde ucak fılosunu yenıleyeceksın ve dunya hava yolarıyla rekabet edeceksınız alt yapınızı guclendıreceksınız buda super bır sırket anlamına gelıyor THY ılerkı hedeflerını 3 hava lımanı ve SAV hava lımanı ıkıncı pıstıde bıttıgınde ıkı taraflı bır hut olusturduhnda buyuklugu ortaya cıkacaktır buda avrupa da bır korkuya sebep olmaktadır bunlar normal karalama taktıklerıdır TURKIYE CUMHURIYETI vatandası olarak THY calısanlarını kutluyorum saygılarımla
  • THY'nin bu noktalara gelmesinde Temel Bey'in katkisini ve öncülügünü kimse inkar edemez. O'nun bu kadar taslanmasini ve elestirilmesini manidar buluyorum. Zira bu ülkede hic bir basari cezasiz kalmiyor.
  • BU ŞİRKETTE HALEN 20-30 SENELİK LER HALEN VAR MI.? BU KÖHNE VE YAŞLI GÖRÜNTÜ NE ZAMAN DEĞİŞECEK SN YÖNETİM KURULU BŞK VE YETKİLİLERİ.GENÇ VE DİNAMİK YAPI İLE ŞİRKETİN GENÇLEŞMESİ YÖNÜNDE ÇALIŞMALARIN YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.
  • Kotilden yana Kuyruk acınız var gibi sanki ;)
  • hadi başka kuruma baş baş temel. ahmet davutoğlu ağırlığını koyuyor yavaş yavaş...
  • 5 yıllık bir Thy çalışanı olarak, bir çok müdür Başkan yönetici vs. insanlar ile karşılaştım aynı ortamlarda denk geldik. O kadar insanın içinde bu Ada'm yalnızca gelip elimi sıkıp halimi hatrımı mutluluğumu soruyorsa benim için değerli düşünceli bir insandır. Çevresinde ki insanların istediği gibi değil (başarısız) kendi gibi olduğu için başarısını çekememektesiniz. O yüzden bu yazınız fazlasıyla acımasız olmuş. Biraz gerçekçi olun. Saçmalamayı bırakın artık. Çünkü hiç bir zaman temel bey gibi başarılı olamayacaksınız.
  • Son zamanlarda her mevki için söylenen sözler . Cumhurbaşkanımız Yani Namı-değer REİS, UZUN ADAM bem gidersem TÜRKiYE CUMHURİYETi biter dedi . Şimdi Temel KOTİL içinde aynı yorumlar yapılmış . Temel giderse THY biter diye . Arkadaşlar Devletin hiç bir kurumu kimsenin tapulu malı değildir .... Bunu anlasanız iyi olur . Temel bey de birgün mutlaka gidecek ve yerine yeni bir genel müdür gelecektir ...
  • Konuya vakif degilim.fakat bu yazıyı okudugumda sanki sizin baş düşmanıniz gibi yazmissiniz. Zarari oldu mu bilmem de peki hic mi faydasi olmadi Türk Hava Yollarına Temel Kotil in ..?
  • Adam mütavazi durdukca saldırmak neden temel bey işni layıkıyla yapmış biri
  • hacı resim de fena çıkmış la :d

Malum köşe yazılarımızı her hafta pazar geceleri okuyucularımız ile paylaşırız. Ancak bir yorumda bulunmak ve Temel Kotil'in sepetindeki son yumurtanın da kırılmış olması sebebiyle bu yazıyı yazmak hasıl oldu.

Önceki gün yapılan THY genel kurulunda sanki hissetmiş veya birilerinden haber almış bir yüz ifadesi vardı Temel Kotil'in. Her şartta yüzüne zoraki de olsa gülümseme pozu verebilme özelliğine sahip olan Kotil'in, genel kurul salonunda yüzündeki somurtkan tavrı gözümden kaçmadı.

Her hareketini dikkatle izledim. Başı öne eğik ve çatık kaşının altından ortamı seyrediyordu. Belli ki canı sıkkın, belki de son kez girdiği genel kurulda bir kelam dahi söz almadı.

Yıllardır "gitti-gidecek" denilen Temel Kotil için artık son nokta konulmuş oldu. Bu durum benim kanaatim.

Berlin turizm fuarında kimi görse "Artık yokum" diyen Temel Kotil'in hala "varım" diyeceğini düşünmüyorum. Doğrusu da bu.
Sadece Berlin'de değil, Türkiye'de de birçok kişiye aynı şeyi söylemiş durumda. "Ben gidiyorum"

Temel Kotil, sağa-sola söylediği "gidiyorum" sözlerinin altında kalmamalı. Cebinde taşıdığı istifa mektubunu bir an evvel ilgili yerin masasına bırakmalı. Zanetmemeli ki, yeri doldurulmaz ve zannetmesin ki THY Temelsiz olmaz. THY'nin temeli 1933 yıllarında atıldı. O temel öyle güçlü ki kimsenin uhdesinde değil.

Temel Kotil için en uygun gitme formülü IATA başkanlığı idi. Ve o makam onun sepetinde kalan son yumurta idi. Lakin o yumurta da dün akşam kırılmış oldu. Artık sepette ne yumurta kaldı ne de arkasına sığınacağı bir mazeret.

Temel Kotil, THY'de ortaya koyduğu yönetim tarzı ile kurumu çift başlı bir konuma sokmuştur. Kurumun kamuoyu nezdinde itibarı zedelenirken, o kendi PR'ını yapma derdine düştü. Oysa esas olan kol kırılır yen içinde kalır mantığı idi. İç meseleleri dışa vurmaktansa içeride olması yolunu seçmedi.

Artık ok yaydan çıkmış durumda. Gitmekten başka çaresi yok. Kendi egosunu düşünmüyor ise bir an evvel 7 Nisan 2015'te yazmış olduğu istfa mektubunu 6 Nisan 2016'da bir yıl gecikmeli de olsa yürürlüğe koymalıdır.

Şiddetle öneriyorum...

Türk Hava Yolları'nda genel müdürlük makamı "yönetim kurulu başkanı kim ise genel müdür de o olsun" şeklinde dizayn edilmeli. Başka türlü başarı şansı yok.  Geçmişte bunun başarılı örnekleri var.

Bunun için çokça gerekçe sayabilirim. Ama buna gerek olduğunu sanmıyorum.

Temel Kotil'in istifa etmesi hem kendi kariyeri için hem de THY'nin geleceği için en hayırlı olanıdır. Görevden alınmaktansa istifa etmek bir erdem olmalı.

Ben şimdiden söylüyorum. Güle Güle Temel Bey.

Genel Koordinatör Ali Kıdık

Gülen yüzden solan yüze...

Yorumlar Tüm Yorumlar (69)

alı pendaz ~ 8 yıl önce
turkıyenın yıldızlı purojelerıne ımza atan ve elını tasın altına sokmaktan cekınmıyen temel kotılı kutluyorum havacılık sektoru sanıldıgı kadar kolay olmasa gerek cunku calısan ınsan hedef halıne gelır bu olaylar da yonetıcı olmak sanıldıgı kadar kolay deyıl hem ıstısdam yaratacaksın hemde ucak fılosunu yenıleyeceksın ve dunya hava yolarıyla rekabet edeceksınız alt yapınızı guclendıreceksınız buda super bır sırket anlamına gelıyor THY ılerkı hedeflerını 3 hava lımanı ve SAV hava lımanı ıkıncı pıstıde bıttıgınde ıkı taraflı bır hut olusturduhnda buyuklugu ortaya cıkacaktır buda avrupa da bır korkuya sebep olmaktadır bunlar normal karalama taktıklerıdır TURKIYE CUMHURIYETI vatandası olarak THY calısanlarını kutluyorum saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niye Gidecekmis? ~ 8 yıl önce
THY'nin bu noktalara gelmesinde Temel Bey'in katkisini ve öncülügünü kimse inkar edemez. O'nun bu kadar taslanmasini ve elestirilmesini manidar buluyorum. Zira bu ülkede hic bir basari cezasiz kalmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tc ~ 8 yıl önce
BU ŞİRKETTE HALEN 20-30 SENELİK LER HALEN VAR MI.? BU KÖHNE VE YAŞLI GÖRÜNTÜ NE ZAMAN DEĞİŞECEK SN YÖNETİM KURULU BŞK VE YETKİLİLERİ.GENÇ VE DİNAMİK YAPI İLE ŞİRKETİN GENÇLEŞMESİ YÖNÜNDE ÇALIŞMALARIN YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genç sevdalısına ~ 8 yıl önce
Emeklilik yaşını düşür o zaman yiğidim. Tecrübe nerene battı ayrıca?
A330... ~ 8 yıl önce
777 den daha iyi uçak
Tk ~ 8 yıl önce
Kotilden yana Kuyruk acınız var gibi sanki ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bay temel ~ 8 yıl önce
hadi başka kuruma baş baş temel. ahmet davutoğlu ağırlığını koyuyor yavaş yavaş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarılı insan züğürdün kalemini yorarmış ~ 8 yıl önce
5 yıllık bir Thy çalışanı olarak, bir çok müdür Başkan yönetici vs. insanlar ile karşılaştım aynı ortamlarda denk geldik. O kadar insanın içinde bu Ada'm yalnızca gelip elimi sıkıp halimi hatrımı mutluluğumu soruyorsa benim için değerli düşünceli bir insandır. Çevresinde ki insanların istediği gibi değil (başarısız) kendi gibi olduğu için başarısını çekememektesiniz. O yüzden bu yazınız fazlasıyla acımasız olmuş. Biraz gerçekçi olun. Saçmalamayı bırakın artık. Çünkü hiç bir zaman temel bey gibi başarılı olamayacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalakalık yapma ~ 8 yıl önce
daha 5 yıllık adamsın senden daha eskiler var 20 yıllık mesela. onlarda bir sürü insanla tanıştı ama hiçbiri temel gibi sinsi,kurnaz,çıkarcısını görmediler !
3. Kişi ~ 8 yıl önce
Yalakalık ? İyiye iyi , kötüye kötü ,demek erdemliktir garez ve kin yüküyle karalama yapmak ise cahillikten öte değildir . Bende 1 senedir şirkettiyim 20 senelikte olsam aynı düşüncelere sahip olurum bence yalakalar yanardönerlerdir . Mesele yaşta değil başta anlayın bunu artık .
20 senelik ~ 8 yıl önce
bu 20 30 senelikler bir harika dostum
Mutluluk ~ 8 yıl önce
Elini sıkıp mutluluğunu soruyor diye memnun olan zat-ı muhterem, acil tedavi ol. Allah a havale sonrasını düşünemiyorum.
TOKMAK ~ 8 yıl önce
Son zamanlarda her mevki için söylenen sözler . Cumhurbaşkanımız Yani Namı-değer REİS, UZUN ADAM bem gidersem TÜRKiYE CUMHURİYETi biter dedi . Şimdi Temel KOTİL içinde aynı yorumlar yapılmış . Temel giderse THY biter diye . Arkadaşlar Devletin hiç bir kurumu kimsenin tapulu malı değildir .... Bunu anlasanız iyi olur . Temel bey de birgün mutlaka gidecek ve yerine yeni bir genel müdür gelecektir ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 8 yıl önce
Konuya vakif degilim.fakat bu yazıyı okudugumda sanki sizin baş düşmanıniz gibi yazmissiniz. Zarari oldu mu bilmem de peki hic mi faydasi olmadi Türk Hava Yollarına Temel Kotil in ..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cayman ~ 8 yıl önce
Adam mütavazi durdukca saldırmak neden temel bey işni layıkıyla yapmış biri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
resim ~ 8 yıl önce
hacı resim de fena çıkmış la :d

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000