22 Şubat 2009, Pazar 13:37:31

Gül: "Sayın Bakanı ve Temel Kotil`i kutluyorum"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, THY'nin Kenya'nın başkenti Nairobi'ye direkt uçuşlar başlatmasının iki ülkeyi birbirine daha yakınlaştıracağını söyledi.
  • Çokmu ağırına gitti.Fetuş diyince.Ne diyecektik?Amerikalı kaçak diyelim istersen.Yada sulugöz hoşgörü kralı.
  • thy sadece ıstanbuldan naırobıye yolcu tasımayacak. uctugu dıger noktalardan ozellıkle avrupadan yolcu bulur. hem hattı elınde tutmak cok onemlıdır. ıst/bkk hattında kac tane turk ucuyor ya da kac yolcu ıst cıkıslı bır dusundunuz mu? ama ucak hep full hep full
  • Önemli olan FETOŞ'un adamları yorulmasın.Afrikalılara İngiliz dili ve Türkçe şarkı öğretmek için rahatça gidip gelsinler
  • neden surekli afrikada geziyor bizimkiler.
  • baska yer kalmadı bıde oray ucalım...1 ayda kac yolcu ucacak merak edıyorum
  • Afrika'dan toprak satın almanızı tavsiye Khartum'un olduğu ülkede dünyanın 60 senelik petrolü ve en zengin uranyum yatakları var.British,KLM,Air France widebody ile geliyor.Diğerlerini saymayacağım.Sizce Obama'yı hayrına mı seçtiler.Bakir kıtada enerji çağında cirit atacaklar.Asyada enerji hatlarını elinde tutuyorlar zaten.Cirit demişken deden Osmanlıyı,baban Atatürk'ü unutma.Uyanık ol.Uyan yoksa yakın gelip ümüğünü sıkarlar adamın.
  • Ne kadar seviyesiz tartışmalar bunlar. Moderatörü de uyarmak lazım... Seval
  • Kenya havayollari zaten istanbul-cairo-nairobi ucuyordu eger bu ucusu durdurdu ise sebebini ogrenmek lazim. Kenya'dan Turkiye'ye transit veya turist kac kisi gelecek merak ediyorum. Eger pazar arastirmalarini Khartoum ve Sana'a gibi yaptilar ise muhtesem olur :)
  • Fetus diyen insanlarda utanma duygusu olmaz aslanim. bunlar kemigi kendi önlerine atarlar sonrada yalayarak toplarlar.
  • Sayın Cumhurbaşkanının sözleri bir gerçeği mi yoksa bir dileği mi anlatıyor. Kenya'dan Türkiye'ye kaç kenyalı geliyor? Bir uçağı dolduracak kadar Türk turistini nereden bulacaklar? Hem de haftada üç kez uçacaklar, üstelik te direk uçuş. Kenya Hava yolalrı da Başlıyacakmış Türkiye'ye uçmaya. Herhalde sayın Cumhurbaşkanının bildiği, bizim bilmediğimiz önemli veriler olmalı. Örneğin "bizde pek olmayan hayvanları orada görmek"gibi.

Gül, Türk Hava Yolları'nın Noirobi'ye uçuş seferlerine başlatması nedeniyle, İntercontinental Otel'de verilen resepsiyona katıldı. Resepsiyonda konuşan Gül, "İstanbul-Nairobi uçuşlarının başlamasının heyecanını dün akşamüstü yaşadık. Nairobi'ye geldiğimizde bir baktım ki havaalanında 2 tane THY uçağı var" dedi.

Türkiye'nin Afrika'ya olan ilgisi ve ilişkileri geliştirme iradesinin bir süredir konuşulduğuna işaret eden Gül, "Bunun gereklerini de yapıyoruz. Bu gereklerden birisi de bugün Türk Hava Yolları'nın Nairobi'ye uçuş başlatması. Bundan dolayı Sayın Bakanı ve THY Genel Müdürü'nü kutluyorum" diye konuştu.

Afrika ülkelerinin, dünyanın ulaştıkları ilk havaalanının Nairobi olduğunu vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Ulaşım açısından önemli bir hat olmuştur. Bu hattı, hem Afrikalılar, hem Avrupa ülkeleri, hem Asyalılar hem de birçok milletin halkı tercih edecek. Bu sefer sayısı daha da artacaktır. Ama şüphesiz ki, her şeyden önce bu direkt uçuşlar her açıdan Türkiye ile Kenya'yı birbirine daha da yakınlaştırmıştır. Siyaset olarak her şey gayet güzel, çok güzel iyi ilişkilerimiz var ama bu ulaşım yakınlaşması vasıtasıyla çok daha fazla yakın iletişim olacak ve siyasi ilişkilerimiz daha da güzel olacak. Ekonomik ilişkilerimiz kesinlikle çok süratli bir şekilde gelişecek."

Cumhurbaşkanı Gül, haftanın 3 günü gerçekleşecek uçuşların turizm potansiyeline de katkı yapacağını belirterek, "Bundan sonra çok daha fazla Türk turist Kenya'ya gelecek. Bizde pek olmayan hayvanları burada görecek. Bu birçok ülkede olmayan turizm zenginliği. İnanıyorum ki karşılıklı ziyaretler hızlı bir şekilde gelişecek ve ikili ilişkilerimiz ileri düzeye ulaşacak" şeklinde konuştu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, THY'nin İstanbul-Nairobi seferlerini başlatması ve Kenya Hava Yolları'nın da önümüzdeki dönemde seferlere başlayacak olmasının iki ülke arasındaki ticareti artıracağını söyledi. Yıldırım, bu seferler ile Türk yatırımcıların daha çok iş yapacağını kaydetti.

Resepsiyona, Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Levent Şahinkaya, THY Genel Müdürü Temel Kotil ile çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyonun sonunda, yerel dans gösterisi yapıldı.

Gül: "Sayın Bakanı ve Temel Kotil`i kutluyorum"

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 15 yıl önce
Çokmu ağırına gitti.Fetuş diyince.Ne diyecektik?Amerikalı kaçak diyelim istersen.Yada sulugöz hoşgörü kralı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy sadece ıstanbuldan naırobıye yolcu tasımayacak. uctugu dıger noktalardan ozellıkle avrupadan yolcu bulur. hem hattı elınde tutmak cok onemlıdır. ıst/bkk hattında kac tane turk ucuyor ya da kac yolcu ıst cıkıslı bır dusundunuz mu? ama ucak hep full hep full

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Önemli olan FETOŞ'un adamları yorulmasın.Afrikalılara İngiliz dili ve Türkçe şarkı öğretmek için rahatça gidip gelsinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
neden surekli afrikada geziyor bizimkiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
baska yer kalmadı bıde oray ucalım...1 ayda kac yolcu ucacak merak edıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Afrika'dan toprak satın almanızı tavsiye Khartum'un olduğu ülkede dünyanın 60 senelik petrolü ve en zengin uranyum yatakları var.British,KLM,Air France widebody ile geliyor.Diğerlerini saymayacağım.Sizce Obama'yı hayrına mı seçtiler.Bakir kıtada enerji çağında cirit atacaklar.Asyada enerji hatlarını elinde tutuyorlar zaten.Cirit demişken deden Osmanlıyı,baban Atatürk'ü unutma.Uyanık ol.Uyan yoksa yakın gelip ümüğünü sıkarlar adamın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne kadar seviyesiz tartışmalar bunlar. Moderatörü de uyarmak lazım... Seval

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kenya havayollari zaten istanbul-cairo-nairobi ucuyordu eger bu ucusu durdurdu ise sebebini ogrenmek lazim. Kenya'dan Turkiye'ye transit veya turist kac kisi gelecek merak ediyorum. Eger pazar arastirmalarini Khartoum ve Sana'a gibi yaptilar ise muhtesem olur :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Fetus diyen insanlarda utanma duygusu olmaz aslanim. bunlar kemigi kendi önlerine atarlar sonrada yalayarak toplarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Cumhurbaşkanının sözleri bir gerçeği mi yoksa bir dileği mi anlatıyor. Kenya'dan Türkiye'ye kaç kenyalı geliyor? Bir uçağı dolduracak kadar Türk turistini nereden bulacaklar? Hem de haftada üç kez uçacaklar, üstelik te direk uçuş. Kenya Hava yolalrı da Başlıyacakmış Türkiye'ye uçmaya. Herhalde sayın Cumhurbaşkanının bildiği, bizim bilmediğimiz önemli veriler olmalı. Örneğin "bizde pek olmayan hayvanları orada görmek"gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000