24 Ocak 2011, Pazartesi 09:01:48

GREVE GEREK KALMADI, ANLAŞMA SAĞLANDI...

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ile Hava-İş Sendikası arasında uzun süredir sürdürülen 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri dün gece mutlu sonla bitti...
  • önemli olan sözleşmenin bitmesi.burada emeği geçen işveren ve sendikaya sonsuz teşekkürler.beğenmeyenlere ise gerçekten söylenecek fazla söz yok.sendika istediğini aldı mı yoksa işveren mi verdi burası ...? 8. madde konusunda eleştirenlere acıyorum, işveren sanki işten atamıyordu da sendika önünü açtı.sonsoz:allah sendikaya ve işverene zeval vermesin...
  • Biz kokpitte gece gündüz uçalım teknik parsayı toplasın adamlara bi ewlerine limuzin göndermedikleri kalmış :)))) Şaka tabii ki, cümleten hayırlı olsun inşallah diğer personelde de yararlı olurlar..
  • HAVA İŞ SENDİKAMI gönülden kutluyorum. Hepimize hayırlı olsun...
  • sendikayı yürekten kutlarım. hiçbir maddeden taviz vermeden, bu süreci çok başarılı yönetti. üyelerinden beklediği destek azaldığı anlarda bile vazgeçmedi ve sonuçta başarılı oldu. tebrikler...
  • tis sonucuna mazeret üretme yerine sendikanın ve çalışanların yanında olsaydınız şimdi çıkıp eleştirseydiniz sizi anlardım nerede ne zaman ne yapacağınızı bilmez,bilmemezlik ten gelirseniz kendi havuzunuzdaki suyu karşı kuyu ya aktarmaya devam edersiniz biraz olsun dik durun ben bağıtlanan 2. dönem tis te emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyor başarıların devamını diliyorum
  • Türkiye ve Hava Çalışanlarına Hayırlı olsun...EMEK EN YÜCE DEĞERDİR...HAVA İŞ SENDİKASINDA ÖRGÜTLÜ THY TEKNİK İSG TEC ÇALIŞANLARI...
  • sendikayı gönülden kutluyorum. yönetimin tehditlerine rağmen, helal olsun bu işi hiçbir maddeden vazgeçmeden halletti. zammından pass'sına kadar halletti. bu sendika değişirse, yukarıdakilerin istediği bir sendika gelir muhtemelen.. çok yaşa havaiş.. yönetimi kızdırdın, bikaç yorumdan çıkardığım kadarıyla kudurttun ama işçiyi sevindirdin
  • Zaten 8. madde olmasa da işe iade davaları kazanılıyor bu gibi durumlarda. buyurmuşsunuz.Bu gibi durumlardan kastınız bir işyerinin kapanması ise çok büyük bir yanlışınız var.çünkü iş yeri kapanınca işveren bütün işçileri kapı önüne koyar ve siz işyeri kalmadığı için işe iade davası açamassınız.Bilip bilmeden üfürmeyelim lütfen.
  • Soru 1: ne kadar guzel yazmışsın hergun basıma gelıyor sankı; neydi? "işveren beni işten çıkarıyor, tazminat vb. haklarımı alıyorum. Sendika ne işe yarıyor burada, önemli olan şey benim tazminatım üzerinden pazarlık yapmak değil kardeş, benim işten atılmama engel olmak. ( Sözlerine kardeşim diye başlamışsın o yüzden bu hitabım) SORU 2 : 200 kişi işe iadeyi ilk celsede kazandı, iş başı yaptılar mı? Zaten 8. madde olmasa da işe iade davaları kazanılıyor bu gibi durumlarda. Bir iki celse kısalttı sendikamız süreci Allah razı olsun. Küresel sermaye için orta hatta kısa vadede bile bize ödeyecekleri tazminatlar çerez parası, 6maaş brüt en az 2 maaşı vergiye gidiyor. Haberin olsun kardeş..
  • güzel kardeşim, işveren seni işten çıkartıyor tazminat vb. haklarını alıyorsun. bu madde ile senin işten çıkartılmanın önü açılmadığı gibi tam aksine işten atılmanı zorlaştırıcı bir madde. işverene ilave bir tazminat yüklüyor,ne yani bu olmasaydı sadece atılırdın ve kd. ihb. tazminatı alırdın. ilk atılan 200 üyenin daha ilk celsede şahit bile dinlenmeden nasıl makhkemeleri kazandığını duymadın galiba. kalkmış oradan ikale ,mikale diye sallıyorsun. sendikanızın arkasında dursaydınızda 6 maaş değil 20 maaş olarak kabul ettirebilinseydi. hepiniz aynısınız, rengarenksiniz.

İŞTE HAVA-İŞ RESMİ SİTESİNDEN YAPILAN O AÇIKLAMA:

THY Teknik AŞ’de, 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde Anlaşma Sağlandı. 

15.09.2010 tarihinde başlayan THY Teknik A.Ş 2. Dönem toplu iş sözleşmesinde 21 Asıl 2 Geçici Maddesi üzerinde de herhangi anlaşma sağlanamamıştı.

Sendikamız yasal prosedür çerçevesinde 24 Ocak 2011 tarihinde GREV KARARI alınmasını kararlaştırmıştı.

21 Ocak Cuma günü işveren yetkililerinden gelen uyuşmazlıkla ilgili görüşme teklifi üzerine Sendika Genel Başkanımız ve THY Teknik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanının katıldığı toplantıda alınan kararla, 22 Ocak 2011 tarihinde teknik düzeyde görüşmeler yeniden başlatılmış ve bu görüşmelerde gelinen son nokta tüm kurullarımızla birlikte değerlendirilmiş, 23 Ocak 2011tarihinde oybirliği ile sözleşmenin imzalanmasına karar verilmiştir.

Bu çok zorlu süreçte sendikamızın arkasında durarak sabır, güven ve gönülden desteği ile katkıda bulunan tüm üyelerimize yürekten teşekkür ediyoruz.

Sendikamızın imzaladığı bu sözleşme ile;

•İşverenin teknisyen işe giriş ücretlerinin düşürülmesi, performans kriterlerine göre ödül verilmesi, dışarıdan alınacak tecrübeli teknisyenlerin üst harflerden başlatılması gibi karşı teklifleri kabul edilmemiştir.

•Çıplak ücrette ve vardiya primlerinde kümülatif olarak 1. Yıl için %10,2,  2. Yıl %11,3 oranında toplam ücret artışı sağlanmış, toplu iş sözleşmesinin 24 aylık süresinin fiilen aşılması da dikkate alınarak 5. Altı aylık bir dönem daha toplu iş sözleşmesi yürürlük süresine eklenmiştir. Bu 6 ay içinde %4 oranında ücret artışı sağlanarak bu artış oranı geriye doğru enflasyon korumasına bağlanmıştır.

•Aylık Sosyal Yardım 1. Yıl için 250TL, 2. Yıl ve 5. Altı ay için 280 TL olarak belirlenmiştir.

•10 yılını tamamlamış teknisyenlere 10.1.10.2 ve 10.3 gruplarda % 3 oranında ilave Ek İş Tazminatı verilmesi ilk kez düzenlenmiştir.

•Eski C/S tanımlanması yeniden düzenlenmiş, %3 oranında Ek Yetki Tazminatı adı altında kapsamı büyük oranda genişletilmiştir.

Dolayısıyla üsteki madde ile değerlendirildiğinde C/S olan ve 10 yılını doldurmuş teknisyenlere % 6 oranında ilave iş tazminatı sağlanmıştır.

•Ek  Vardiya Primi (Pazar yevmiyesi)  kesintisinin en aza indirilmesini düzenleyen hüküm kabul edilmiştir.

•Geçici görev süreleri  “İşveren, personeli yurtiçinde bir seferinde en fazla 30 gün ve en az 90 gün aralıklarla, yılda 75 günü geçmemek koşuluyla geçici göreve gönderebilir”. Şeklinde yeniden düzenlenmiştir.

•Kıdem kayıpları ile ilgili 2. dönem toplu iş sözleşmesinin yürürlük süresi içinde kurulacak teknik komisyon ile çalışma yapılması ve yeni dönem sözleşmede bu raporun değerlendirilmesi düzenlenmiştir.

•7.1 Memur iş grubu 7.2 iş grubunda, 7.2 iş grubu 7.3 iş grubunda birleştirilmiştir. 9.1 Uzman iş grubu 9.2 iş grubunda birleştirilmiştir.

•Geçen dönem toplu iş sözleşme imza tarihinden sonra işe giren personelin halen kullanamadığı THY A.O’daki usul ve şartlarda pas hakkı, eksiksiz tüm personele sağlanmıştır.

•THY A.O’da önemli bir kazanım olan 8. Madde de aynı şekliyle toplu iş sözleşmesine geçirilmiştir.

•Mevcut yıllık izinlerde 30 gün dışındaki izinler 2'şer gün arttırılmıştır.

•İşyerine getirip götürmede işverence servis sağlanamayan işyerleri için 10 km için 1 litre karşılığı benzin ücreti tutarında taşıma ücreti sağlanmıştır.

•Yurt içi yolluk miktarının günlük 33 TL’den 40 TL’ye çıkarılması sağlanmıştır.

•TİS farklarının antlaşma tutanağı imza tarihinden itibaren 1 ay içinde ödenmesi hükme bağlanmıştır.

GREVE GEREK KALMADI, ANLAŞMA SAĞLANDI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

Misafir ~ 13 yıl önce
önemli olan sözleşmenin bitmesi.burada emeği geçen işveren ve sendikaya sonsuz teşekkürler.beğenmeyenlere ise gerçekten söylenecek fazla söz yok.sendika istediğini aldı mı yoksa işveren mi verdi burası ...? 8. madde konusunda eleştirenlere acıyorum, işveren sanki işten atamıyordu da sendika önünü açtı.sonsoz:allah sendikaya ve işverene zeval vermesin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biz kokpitte gece gündüz uçalım teknik parsayı toplasın adamlara bi ewlerine limuzin göndermedikleri kalmış :)))) Şaka tabii ki, cümleten hayırlı olsun inşallah diğer personelde de yararlı olurlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HAVA İŞ SENDİKAMI gönülden kutluyorum. Hepimize hayırlı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sendikayı yürekten kutlarım. hiçbir maddeden taviz vermeden, bu süreci çok başarılı yönetti. üyelerinden beklediği destek azaldığı anlarda bile vazgeçmedi ve sonuçta başarılı oldu. tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tis sonucuna mazeret üretme yerine sendikanın ve çalışanların yanında olsaydınız şimdi çıkıp eleştirseydiniz sizi anlardım nerede ne zaman ne yapacağınızı bilmez,bilmemezlik ten gelirseniz kendi havuzunuzdaki suyu karşı kuyu ya aktarmaya devam edersiniz biraz olsun dik durun ben bağıtlanan 2. dönem tis te emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyor başarıların devamını diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye ve Hava Çalışanlarına Hayırlı olsun...EMEK EN YÜCE DEĞERDİR...HAVA İŞ SENDİKASINDA ÖRGÜTLÜ THY TEKNİK İSG TEC ÇALIŞANLARI...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sendikayı gönülden kutluyorum. yönetimin tehditlerine rağmen, helal olsun bu işi hiçbir maddeden vazgeçmeden halletti. zammından pass'sına kadar halletti. bu sendika değişirse, yukarıdakilerin istediği bir sendika gelir muhtemelen.. çok yaşa havaiş.. yönetimi kızdırdın, bikaç yorumdan çıkardığım kadarıyla kudurttun ama işçiyi sevindirdin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Zaten 8. madde olmasa da işe iade davaları kazanılıyor bu gibi durumlarda. buyurmuşsunuz.Bu gibi durumlardan kastınız bir işyerinin kapanması ise çok büyük bir yanlışınız var.çünkü iş yeri kapanınca işveren bütün işçileri kapı önüne koyar ve siz işyeri kalmadığı için işe iade davası açamassınız.Bilip bilmeden üfürmeyelim lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Soru 1: ne kadar guzel yazmışsın hergun basıma gelıyor sankı; neydi? "işveren beni işten çıkarıyor, tazminat vb. haklarımı alıyorum. Sendika ne işe yarıyor burada, önemli olan şey benim tazminatım üzerinden pazarlık yapmak değil kardeş, benim işten atılmama engel olmak. ( Sözlerine kardeşim diye başlamışsın o yüzden bu hitabım) SORU 2 : 200 kişi işe iadeyi ilk celsede kazandı, iş başı yaptılar mı? Zaten 8. madde olmasa da işe iade davaları kazanılıyor bu gibi durumlarda. Bir iki celse kısalttı sendikamız süreci Allah razı olsun. Küresel sermaye için orta hatta kısa vadede bile bize ödeyecekleri tazminatlar çerez parası, 6maaş brüt en az 2 maaşı vergiye gidiyor. Haberin olsun kardeş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
güzel kardeşim, işveren seni işten çıkartıyor tazminat vb. haklarını alıyorsun. bu madde ile senin işten çıkartılmanın önü açılmadığı gibi tam aksine işten atılmanı zorlaştırıcı bir madde. işverene ilave bir tazminat yüklüyor,ne yani bu olmasaydı sadece atılırdın ve kd. ihb. tazminatı alırdın. ilk atılan 200 üyenin daha ilk celsede şahit bile dinlenmeden nasıl makhkemeleri kazandığını duymadın galiba. kalkmış oradan ikale ,mikale diye sallıyorsun. sendikanızın arkasında dursaydınızda 6 maaş değil 20 maaş olarak kabul ettirebilinseydi. hepiniz aynısınız, rengarenksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000