13 Mayıs 2013, Pazartesi 18:09:50

GREV ZİRVESİ SONA ERDİ! ANLAŞABİLDİLER Mİ?

CHP Milletvekili Süleyman Çelebi'nin aracılığıyla Türk Hava Yolları Genel Müdürlük Binası'nda bir araya gelen THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin'in görüşmeleri sona erdi. Peki, görüşmenin sonucu ne oldu? İşte ayrıntılar...
  • Grevdesiniz çünkü size 5 yıldızlı otellerde kalmak, kaliteli bir ekiple keyifli bir iş süreci geçirmek, gittiğiniz yerde güzel bir cep harçlığı almak, çoğu üni. mezununun ulaşamicağı bir maaşa sahip olmak sizi tatmin etmiyor. Hiç iş bulma derdiniz olmamış ki, şuanki iş durumlarını çalışma saatlerini ve maaş durumlarını bilmiyorsunuz. 305 arkadaşınıza sorarsanız zaten gerekli bilgiyi alabilirsiniz. burun kıvırdığınız şirketinize dönmek isteyen arkadaşlarınız için greve çıktığınızı da unutmayın lütfen
  • Sendikanın menfaatlerine alet olacak herkes,çok yazık.Güvenmeyin Atilay'a,herzamanki gibi yarı yolda bırakacak sizi.Hepimiz ekmek yiyoruz bu şirketten.
  • Grev hakkı kutsaldır
  • Dr.olmakla adam olunmuyormus....Grevin genel amaci,bazilarinin gecici olarak magdur edilerek,calisanin hakkini almasidir.Sonucta alinan haklar,gecici olarak magdur olanlara ,hizmet olarak geri donecektir dr.Emniyetli ucus istiyorsan bencil olmayacaksin....
  • grev hakları destekliyorum 305 kişide bence işe geri alınmalı, ama madem durum bu söyleseler uçuşlar iptal olacak diye bizde planımızı yapsak ona göre
  • Şirkette 15. senem..part time girdim..5 sene sonunda sözleşmeli olabildim ki o da % 50..8.seneye girdiğimde % 100 e eşitlenmişti maaşım..girdiğimden beri de hep sorun hep sıkıntı..geçmişten günümüze bu şirketi yönetenlere ve sendika ağalarına hakkım helal değil...hepsi sırtımızdan geçindiler hepsi sayemizde kaymak yediler bizler de cefa çektik..şimdi düşünüyorum da keşke zamanında işi bırakıp başka bir yerde başka bir sektörde çalışsaymışız ..bu kadar para kazanmazdık belki ama daha az stresli,sorunlu bir iş hayatımız olurdu...sinirli,agresif,şüpheci insanlar olmazdık...hakkımız bu kadar adice yenmezdi...ben 8 sene sonunda %100 e eşitlenirken şimdi 23-24 yaşındaki gençler işe direk %100 ile başlıyorlar!! tabii uzman olarak!!! kimi işe giriyor 3-5 ayda müdür oluyor!! kimi işe giriyor 1 ayda tayin oluyor!! ve bunların büyük çoğunluğu havacılıktan gelmeyen,tecrübesiz,bilgisiz ama torpilli insanlar!! ve biz hala bu kafalarla bu ülkenin ve thy gibi kurumların ileri gideceğini zannediyoruz!!
  • grevler guzeldir, katilanlar isten atilir issizlere firsat dogar... Arkadaslar greve katilin da isten cikartilin boylece benim gibi issizlere de gun dogar sayenizde ayda min. 4bin-5bin kazanacagim isim olur... Sendika iyi ki varsin. Greve katilanlar iyi ki varsiniz sizi cok seviyoruz :)
  • yarın çocuklarınıza ne yaptın bugüne kadar anne/baba dediklerinde ne diyeceksin. evin okulun taksidi için eğildim mi yoksa inandığım değerler için dik durdum mu?
  • Ne kadar inatçısın atilay ağa imzala artık sõzleşmeyi,yoksa biticeksin grev kırılacak sendika senin sayende bitecek bizler zaten sana hakkımızı helal etmiyoruz.Uzatmalarıoynuyorsun atilay ağa bizden sõylemesi.
  • Grev adı üstünde grevdir! Kimse çalışmaz! Bu nedir ya arkadaş! Ne iki yüzlü insan dolu bu şirket ya! Bide pişkin pişkin ben ekmeğimden olamam demiyolar mı?! Sen onurundan olma önce!

Türk Hava Yolları çalışanlarının bağlı olduğu Hava-İş Sendikası'nın 15 Mayıs'ta fiili greve gidileceğini açıklamasından sonra herkesin "Acaba grev olmadan çözüm sağlanır mı?" sorusunu merak ettiği şu günlerde THY Genel Müdürlük Binası'nda sürpriz bir görüşme yapıldı.

CHP'li Süleyman Çelebi aracılığıyla gerçekleşen görüşmede THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay çözüm için masaya oturdu. Ancak yapılan görüşmeler sonrası Türk Hava Yolları kanadının,  dinlenme sürelerini de kapsayan idari maddeler, geçtiğimiz yıl işten çıkartılan 305 kişi ve maaş artışları konusunda geri adım atmadığı öğrenildi.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre, THY'nin bu tavrı üzerine Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin de geri adım atmadı ve görüşme olumsuz şekilde sonuçlandı.

CHP'li Süleyman Çelebi'nin de görüşme sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i göreve davet ederek, "Artık şu işe bir el atın. Bir an önce çözüm sağlansın" dediği öğrenildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

GREV ZİRVESİ SONA ERDİ! ANLAŞABİLDİLER Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (202)

grevdesiniz ~ 11 yıl önce
Grevdesiniz çünkü size 5 yıldızlı otellerde kalmak, kaliteli bir ekiple keyifli bir iş süreci geçirmek, gittiğiniz yerde güzel bir cep harçlığı almak, çoğu üni. mezununun ulaşamicağı bir maaşa sahip olmak sizi tatmin etmiyor. Hiç iş bulma derdiniz olmamış ki, şuanki iş durumlarını çalışma saatlerini ve maaş durumlarını bilmiyorsunuz. 305 arkadaşınıza sorarsanız zaten gerekli bilgiyi alabilirsiniz. burun kıvırdığınız şirketinize dönmek isteyen arkadaşlarınız için greve çıktığınızı da unutmayın lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 11 yıl önce
Sendikanın menfaatlerine alet olacak herkes,çok yazık.Güvenmeyin Atilay'a,herzamanki gibi yarı yolda bırakacak sizi.Hepimiz ekmek yiyoruz bu şirketten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grevdeyiz ~ 11 yıl önce
Grev hakkı kutsaldır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 11 yıl önce
Dr.olmakla adam olunmuyormus....Grevin genel amaci,bazilarinin gecici olarak magdur edilerek,calisanin hakkini almasidir.Sonucta alinan haklar,gecici olarak magdur olanlara ,hizmet olarak geri donecektir dr.Emniyetli ucus istiyorsan bencil olmayacaksin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
friend ~ 11 yıl önce
grev hakları destekliyorum 305 kişide bence işe geri alınmalı, ama madem durum bu söyleseler uçuşlar iptal olacak diye bizde planımızı yapsak ona göre

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekçi ~ 11 yıl önce
Şirkette 15. senem..part time girdim..5 sene sonunda sözleşmeli olabildim ki o da % 50..8.seneye girdiğimde % 100 e eşitlenmişti maaşım..girdiğimden beri de hep sorun hep sıkıntı..geçmişten günümüze bu şirketi yönetenlere ve sendika ağalarına hakkım helal değil...hepsi sırtımızdan geçindiler hepsi sayemizde kaymak yediler bizler de cefa çektik..şimdi düşünüyorum da keşke zamanında işi bırakıp başka bir yerde başka bir sektörde çalışsaymışız ..bu kadar para kazanmazdık belki ama daha az stresli,sorunlu bir iş hayatımız olurdu...sinirli,agresif,şüpheci insanlar olmazdık...hakkımız bu kadar adice yenmezdi...ben 8 sene sonunda %100 e eşitlenirken şimdi 23-24 yaşındaki gençler işe direk %100 ile başlıyorlar!! tabii uzman olarak!!! kimi işe giriyor 3-5 ayda müdür oluyor!! kimi işe giriyor 1 ayda tayin oluyor!! ve bunların büyük çoğunluğu havacılıktan gelmeyen,tecrübesiz,bilgisiz ama torpilli insanlar!! ve biz hala bu kafalarla bu ülkenin ve thy gibi kurumların ileri gideceğini zannediyoruz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
firsatci ~ 11 yıl önce
grevler guzeldir, katilanlar isten atilir issizlere firsat dogar... Arkadaslar greve katilin da isten cikartilin boylece benim gibi issizlere de gun dogar sayenizde ayda min. 4bin-5bin kazanacagim isim olur... Sendika iyi ki varsin. Greve katilanlar iyi ki varsiniz sizi cok seviyoruz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cok beklersin ~ 11 yıl önce
Öyle bir işin hiçbir zaman olmayacak bu kafayla çok beklersin
firsatci 2 ~ 11 yıl önce
haftaya THY Genel Merkezde gorusuruz... mulakatta olurum ;)
buyur ~ 11 yıl önce
ahaha greve katılanları niye işten çıkarsın ki şirket? tazminat ödemek için mi? greve katılmayanı işten çıkarıp bir kuruş bile tazminat ödememek ve işe iade davaları ile uğraşmamak varken neden greve katılanları çıkarsın? Herkes sizin kadar sığ değil :)
ling'de fırsat.. ~ 11 yıl önce
olmuş mu? olmamış..sen yine eskisi gibi "ling" yorumları yazmaya devam et bence.
grev kırıcılara ~ 11 yıl önce
yarın çocuklarınıza ne yaptın bugüne kadar anne/baba dediklerinde ne diyeceksin. evin okulun taksidi için eğildim mi yoksa inandığım değerler için dik durdum mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeter ayçin ağa ~ 11 yıl önce
Ne kadar inatçısın atilay ağa imzala artık sõzleşmeyi,yoksa biticeksin grev kırılacak sendika senin sayende bitecek bizler zaten sana hakkımızı helal etmiyoruz.Uzatmalarıoynuyorsun atilay ağa bizden sõylemesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nereye uçacaz! ~ 11 yıl önce
Grev adı üstünde grevdir! Kimse çalışmaz! Bu nedir ya arkadaş! Ne iki yüzlü insan dolu bu şirket ya! Bide pişkin pişkin ben ekmeğimden olamam demiyolar mı?! Sen onurundan olma önce!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000