21 Mayıs 2010, Cuma 15:33:10

GREV KARARI OLUMLU BİR AŞAMA

Hava-İş Sendikası'nın bugün THY Genel Merkezi'ne astığı grev kararı ile ilgili Gökkuşağı Hareketi de konuya ilişkin bir değerlendirme açıkladı. İşte o açıklama
  • GENEL KURUL GÜNÜ BAŞKAN KONUŞMASINI SONLANDIRMAK ÜZEREYDİ(CD DEN İZLEYEBİLİRSİNİZ)BAHADIR YANDAŞLARINI SALONUN DIŞINA ÇIKARTTIRMIŞTI.O BÖLÜMÜN BOŞ SANDALYALAERİNİN ORTASINDA OTURAN BAHADIR'A DÖNDÜ VE SORDU;BAHADIR BİZİM LİSTEMİZ KAZANIRSA BİZLERE DESTEKOLACAKMISINIZ?BAHADIR CEVAP VERDİ;EVET BAŞKANIM SONUNA KADAR SİZE DESTEK VERECEĞİZ.BAŞKAN ELİ İLE BAHADIRA BOŞALTTIRDIĞI SANDALYELERİ İŞARET EDEREK TEKRAR SORDU;BÖYLEMİ BAHADIR DEDİ.VE GELİNEN BU NOKTADA GÖRÜYORUZ BAŞKANIMIZ O GÜNDEN BU GÜNLERİ GÖRMÜŞ.BAHADIR TİS SÜRESİ BOYUNCA SENDİKA ALEYHİNDE YAZILAR YAZDI.AİRPORT A ÇIKAN BAŞKANIMIZI SUÇLADI VE GEÇEN TEL.BAĞLANDI.BİLDİRİ YAYINLADI GREV KARARI ALINMIŞ BİR YERDE BENZERİ GÖRÜLMEMİŞTİR.VE 3-5 İHTİRAS KURBANI SUS PUS KEN SALDIRIYA GEÇTİ.
  • SİZİ BİR YIL BOYUNCA YETKİNİZE İTİRAZ EDEREK MAHKEMELERE MAHKUM ETMİŞ, SENDİKASIZ BIRAKMIŞ VE UTANMADAN ENFLASYONUN ALTINDA ZAM ÖNEREN İŞ VERENE HALA YALAKALIK YAPARAK DURUMDAN VAZİFE ÇIKARANLAR AYÇİN'İ AĞALIK VE ŞEFFAF OLMAMAKLA SUÇLUYORLAR. TİS GÖRÜŞMELERİNE KATILIP SALONU DOLDURSAYDINIZ VE GEÇMİŞTE GÖK KUŞAĞI DENEN İŞVEREN DESTEKLİ OLUŞUMU DESTEKLEMESEYDİNİZ BÖYLE OLMAYACAKTI ÇÜNKÜ İŞVEREN BUNLARDAN CESARET ALIYOR. BUNU HALA GÖREMEYEN BİR İŞÇİ PROFİLİNİ ANLAMAKTA ZORLANIYORUM. SİZ AYÇİN'İ ÇOK AMA ÇOK ARIYACAKSINIZ.
  • Sn.Bahadır ALTAN''ın duruşu çok açık ve nettir. Bunu anlamak için önce adam olmak gerekir! Utanma va arlanma duygusu kalmamış kişi ve kişileri lütfen Hava-İş Sendikası'na yakışmayan ''yöneticilere'' baktığınızda görebilirsiniz. Sn. Deniz Baykal'ın istifa ettiği yerde Sn. Atilay Ayçin'in ne yapması gerektiğini bir araştır istersen! Şimdilik bu kadar yetermi? Bazı gerçekleri öğrendiğinde keşke demeyesiniz. Herşeyin zamanı var ve hesaplaşma bir öncekine benzemeyecektir.
  • thy'de grev olmaz.bu masalları çok gördük.gene güle oynaya anlaşırlar.kabin mi yapacak grevi?güldürmeyin allah aşkına.teknik hariç hiçbir birim yapamaz.teknik aş'de ise yüzler gülüyor. .bahçede mangallar,sıra gecesi ekibi falan.kimsenin birşeye ihtiyacı yok bence.ben öyle gördüm.herkes mutlu
  • yapılmaya çalışılan toplu iş sözleşmesinin formülü budur arkadaşlarım!!!!! THY ile HAVAİŞ bir olmuş, üzerine +6 maaş koyarak İŞTEN ATILMALARI MEŞRULAŞTIRMANIN FORMÜLÜNÜ BULMUŞTUR!!!!!!! KANMAYIN! KANMAYIN! KANMAYIN!
  • grev kararına çalışanın % kaçı uyacak.........
  • grev artik hak olmustur ve paramizda gozu olanlar da artik susmalidir. haklarini arayan insanlara sahip cikan sendikayi karalayan insanlar sendika uyesiyse sendikadan cikmalidir mesailerimizi bizim boslarimizi bile gasp etmeye calisan thy yonetimi adina konusanlar bilgisiz ve cahildir.ya ucucu degilsiniz ya kotu niyetlisiniz hangisisi?
  • THY KAZANIYORSA SIZLERDE MILYARLIK MAASLAR ALIYORSANIZ BIRAKIN DA ULUSLARARASI EURO UZERINDEN KAZANAN TAV YONETIMI,THY YONETICILERI, DEVLET KAZANIYORSA BU ISIN AMELILIGINI YAPAN HAKLARINI VERIN.ALLAH SIZDEN O HAKETMEDIGINIZ PARALARI SIZDEN CIKARTIR BIR GUN..AMA BUSIZIN KADERINIZ DEYIP ALLAHI TANIMAZSINIZ..
  • Burada ki yorumlara okuyunca insanın inanası gelmiyor. Sendikanın bu kadar karalandığı bir ülke daha olabilirmi bilemiyorum. Ben THY çalışanıyım ve biliyorum ki hakkımı sendikadan başka savunacak kimse yok. Grev kararı alınırken, işveren 'durun anlaşalım ortak noktada buluşalım' demiyorsa bu sendikanın suçumu? Birde Bahadır Altan'a laf atıp duruyorlar. Adam haksız yere işten atıldığında kimsenin kılı kıpırdamadı. Tek yaptığıda THY çalışanlarının haklarını kollamaya çalışmak. Eğer bu ülke demokratik bir ülkeyse ve ben şanslı azınlıktaki sendikalı çalışanlardan biriysem, sendikanın haklarımı koruması için ne gerekiyorsa yapmak en doğal hakkım. Birazda yöneticiler sağduyulu olsun ve grev olmaması için çaba göstersin.
  • Hiçbir şekilde grev kararını olumlu karşılamam.. Grev demek zarar demektir hele hele günün 24 saati operasyonu olan THY dünyanın her yerine sefer düzenleyen bugün avrupanın en iyi 4 havayolu şirketinden birisi dünyanın en iyi 10 hava yolu şirketinden birisi olmuş THY. Kalite ve servis konularından uluslararası alanda ödül alan thy.. Ama sendika ağaları buna izin vermez siz varya siz yemekten mantıklı düşünemessiniz. Zaten bu sendika ağaları yüzünden türkiye de bir çok fabrika kapandıı..
GÖKKUŞAĞI HAREKETİ GREV KARARI DEĞERLENDİRMESİ:

Gökkuşağı Hareketi THY çalışanlarının kazanılmış haklarının korunmasında ve geliştirilmesinde her zaman örgütlülüğün yanında olacağını genel kurul sonrasında açıklamıştı. Şimdi de THY yönetiminin emeğe saygıdan uzak tavrına karşı Hava İş'in aldığı grev kararının arkasındayız.

Kuşkusuz sendika yönetiminin yanlışlarının da karşısına dikileceğiz ve eleştireceğiz. Bu anlayışla TİS sürecini yakından izledik. Genel Kurulda yönetimi değiştirmek üzere harekete geçerken sendikaya değil bu yönetim anlayışına, sendikal bürokrasiye karşı muhalefet yürüttük. Çalışanları sürece katan, şeffaf, demokratik, katılımcı ve mücadeleci bir anlayışı yaşama geçirmeyi hedefledik. Buna paralel olarak Genel Kurul sonrası açıkladığımız doğrultuda sendikal örgütlülüğün yanında ve çalışanların taleplerine sahip çıkan duruşumuz TİS süreci boyunca devam etmiştir.

TİS görüşmeleri boyunca bu eleştirilerimizde ne kadar haklı olduğumuzu çok net gösteren bir süreç yaşandı. Görüşmelerin özellikle arabulucu süreciyle birlikte işçilere kapalı yürütülmesi, çalışanlara yeterli bilgi verilmeyişi, onların görüşlerinin alınarak kararlara katılmayışı, muhalif işçilerin TİS masasında işverene şikayet edilerek, pazarlık konusu yapılışı gibi somut yanlışlar Hava İş yönetimin kronik yapısının doğal sonucudur. Grev kararını sendikacılar alsa da uygulayacak olan işçilerdir. Hava İş yönetimi kendini bu gerçeğe göre kurgulamaktan ne yazık ki çok uzaktır. Gökkuşağı Hareketi zaten bu gerçeklikten, bu ihtiyaçtan doğmuştur.

THY çalışanlarının sorunları son yıllarda katlanarak artmıştır. Binlerce çalışan, taşeron uygulamaları karşısında gelecek güvencesinden yoksun, endişe içindedir. Taşeron uygulamalarının aynı Zonguldak havzasındaki göçükler gibi, uzun vadede görülecek yaşamsal sonuçları hiç dikkate alınmamaktadır. TİS görüşmelerinin sadece ücret zammına odaklanması, buz dağının altındaki dev sorunları gizliyor. Uçucuların çalışma ve dinlenme sürelerini düzenleyen 104 üncü madde sadece onların değil aynı zamanda şirketin geleceğidir.

HAVACILIKTAKİ KAZALAR DA, MADENLERDEKİ PATLAMALAR DA, KADER DEĞİLDİR.

İşverenin bu konuda havacılık kültüründen yoksun, piyasacı mantığı sadece çalışanların değil, THY'nin de geleceğini riske atmaktadır.

Grev oylaması, çalışanları birbiriyle karşı karşıya getiren ve bölen,12 eylül anayasasının getirdiği bir uygulamadır ve her koşulda şirketin ve işçilerin zararınadır. THY çalışanları işverenin baskıyla imza toplamasına boyun eğmemeli, birlik içinde kendi üzerindeoynanan oyunları boşa çıkarmalıdır.

Önümüzdeki 60 günlük sürede yapılacak tüm görüşmelerin işçilerin gözü önünde yapılması bütün çalışanların ortak talebidir. Böylece kapalı kapılar ardında özellikle işten çıkarılacaklara "tazminat+ 6 maaş" ödenmesi gibi, işten atmaların önünü sendika eliyle açan anlaşmalara engel olunabilir. Bu talep görüşmelerin sağlıklı bir sonuca ulaşmasının da aslında ilk koşuludur. Ama ne yazık ki ne sendika, ne de THY yönetimi bu demokratik tavırdan ısrarla uzak durmaktadır. Bir başka konu da Teknik Aş. Personelinin grev sürecinden uzak tutulmasıdır. İşverenin yarattığı bu fiili durumu sendikal örgütlülük içinde boşa çıkarıp çalışanların ortak mücadelesini sağlamak Hava İş yönetiminin görevidir.

Sonuç olarak grev kararı çalışanların hakları açısından olumlu bir aşamadır. Bundan sonraki süreçte atılacak doğru adımlarla çalışanların sürece katılımı sağlanarak sağlıklı sonuçlara ulaşılması işçilerin en büyük dileğidir. Gökkuşağı Hareketi olarak süreci yakından izlemeye ve çalışanların talepleri doğrultusunda sonuca katkı sunmaya devam edeceğiz.

Yaşasın THY çalışanlarının örgütlü birliği, yaşasın alın aklığı kardeşliği..
GREV KARARI OLUMLU BİR AŞAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
GENEL KURUL GÜNÜ BAŞKAN KONUŞMASINI SONLANDIRMAK ÜZEREYDİ(CD DEN İZLEYEBİLİRSİNİZ)BAHADIR YANDAŞLARINI SALONUN DIŞINA ÇIKARTTIRMIŞTI.O BÖLÜMÜN BOŞ SANDALYALAERİNİN ORTASINDA OTURAN BAHADIR'A DÖNDÜ VE SORDU;BAHADIR BİZİM LİSTEMİZ KAZANIRSA BİZLERE DESTEKOLACAKMISINIZ?BAHADIR CEVAP VERDİ;EVET BAŞKANIM SONUNA KADAR SİZE DESTEK VERECEĞİZ.BAŞKAN ELİ İLE BAHADIRA BOŞALTTIRDIĞI SANDALYELERİ İŞARET EDEREK TEKRAR SORDU;BÖYLEMİ BAHADIR DEDİ.VE GELİNEN BU NOKTADA GÖRÜYORUZ BAŞKANIMIZ O GÜNDEN BU GÜNLERİ GÖRMÜŞ.BAHADIR TİS SÜRESİ BOYUNCA SENDİKA ALEYHİNDE YAZILAR YAZDI.AİRPORT A ÇIKAN BAŞKANIMIZI SUÇLADI VE GEÇEN TEL.BAĞLANDI.BİLDİRİ YAYINLADI GREV KARARI ALINMIŞ BİR YERDE BENZERİ GÖRÜLMEMİŞTİR.VE 3-5 İHTİRAS KURBANI SUS PUS KEN SALDIRIYA GEÇTİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SİZİ BİR YIL BOYUNCA YETKİNİZE İTİRAZ EDEREK MAHKEMELERE MAHKUM ETMİŞ, SENDİKASIZ BIRAKMIŞ VE UTANMADAN ENFLASYONUN ALTINDA ZAM ÖNEREN İŞ VERENE HALA YALAKALIK YAPARAK DURUMDAN VAZİFE ÇIKARANLAR AYÇİN'İ AĞALIK VE ŞEFFAF OLMAMAKLA SUÇLUYORLAR. TİS GÖRÜŞMELERİNE KATILIP SALONU DOLDURSAYDINIZ VE GEÇMİŞTE GÖK KUŞAĞI DENEN İŞVEREN DESTEKLİ OLUŞUMU DESTEKLEMESEYDİNİZ BÖYLE OLMAYACAKTI ÇÜNKÜ İŞVEREN BUNLARDAN CESARET ALIYOR. BUNU HALA GÖREMEYEN BİR İŞÇİ PROFİLİNİ ANLAMAKTA ZORLANIYORUM. SİZ AYÇİN'İ ÇOK AMA ÇOK ARIYACAKSINIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sn.Bahadır ALTAN''ın duruşu çok açık ve nettir. Bunu anlamak için önce adam olmak gerekir! Utanma va arlanma duygusu kalmamış kişi ve kişileri lütfen Hava-İş Sendikası'na yakışmayan ''yöneticilere'' baktığınızda görebilirsiniz. Sn. Deniz Baykal'ın istifa ettiği yerde Sn. Atilay Ayçin'in ne yapması gerektiğini bir araştır istersen! Şimdilik bu kadar yetermi? Bazı gerçekleri öğrendiğinde keşke demeyesiniz. Herşeyin zamanı var ve hesaplaşma bir öncekine benzemeyecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy'de grev olmaz.bu masalları çok gördük.gene güle oynaya anlaşırlar.kabin mi yapacak grevi?güldürmeyin allah aşkına.teknik hariç hiçbir birim yapamaz.teknik aş'de ise yüzler gülüyor. .bahçede mangallar,sıra gecesi ekibi falan.kimsenin birşeye ihtiyacı yok bence.ben öyle gördüm.herkes mutlu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yapılmaya çalışılan toplu iş sözleşmesinin formülü budur arkadaşlarım!!!!! THY ile HAVAİŞ bir olmuş, üzerine +6 maaş koyarak İŞTEN ATILMALARI MEŞRULAŞTIRMANIN FORMÜLÜNÜ BULMUŞTUR!!!!!!! KANMAYIN! KANMAYIN! KANMAYIN!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
grev kararına çalışanın % kaçı uyacak.........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
grev artik hak olmustur ve paramizda gozu olanlar da artik susmalidir. haklarini arayan insanlara sahip cikan sendikayi karalayan insanlar sendika uyesiyse sendikadan cikmalidir mesailerimizi bizim boslarimizi bile gasp etmeye calisan thy yonetimi adina konusanlar bilgisiz ve cahildir.ya ucucu degilsiniz ya kotu niyetlisiniz hangisisi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY KAZANIYORSA SIZLERDE MILYARLIK MAASLAR ALIYORSANIZ BIRAKIN DA ULUSLARARASI EURO UZERINDEN KAZANAN TAV YONETIMI,THY YONETICILERI, DEVLET KAZANIYORSA BU ISIN AMELILIGINI YAPAN HAKLARINI VERIN.ALLAH SIZDEN O HAKETMEDIGINIZ PARALARI SIZDEN CIKARTIR BIR GUN..AMA BUSIZIN KADERINIZ DEYIP ALLAHI TANIMAZSINIZ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Burada ki yorumlara okuyunca insanın inanası gelmiyor. Sendikanın bu kadar karalandığı bir ülke daha olabilirmi bilemiyorum. Ben THY çalışanıyım ve biliyorum ki hakkımı sendikadan başka savunacak kimse yok. Grev kararı alınırken, işveren 'durun anlaşalım ortak noktada buluşalım' demiyorsa bu sendikanın suçumu? Birde Bahadır Altan'a laf atıp duruyorlar. Adam haksız yere işten atıldığında kimsenin kılı kıpırdamadı. Tek yaptığıda THY çalışanlarının haklarını kollamaya çalışmak. Eğer bu ülke demokratik bir ülkeyse ve ben şanslı azınlıktaki sendikalı çalışanlardan biriysem, sendikanın haklarımı koruması için ne gerekiyorsa yapmak en doğal hakkım. Birazda yöneticiler sağduyulu olsun ve grev olmaması için çaba göstersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hiçbir şekilde grev kararını olumlu karşılamam.. Grev demek zarar demektir hele hele günün 24 saati operasyonu olan THY dünyanın her yerine sefer düzenleyen bugün avrupanın en iyi 4 havayolu şirketinden birisi dünyanın en iyi 10 hava yolu şirketinden birisi olmuş THY. Kalite ve servis konularından uluslararası alanda ödül alan thy.. Ama sendika ağaları buna izin vermez siz varya siz yemekten mantıklı düşünemessiniz. Zaten bu sendika ağaları yüzünden türkiye de bir çok fabrika kapandıı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000