23 Mayıs 2013, Perşembe 09:33:50

GREV ARTIK BİTİRİLSİN!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, THY'de fiilen işlemeyen grevin artık sonlandırılması gerektiğini söyledi.
  • greve katılım olmasa bile grev yapıldığı sürece sendikanın kaynaklarını istediği yönde kullanabilmesinin hududu yoktur grev gerekçe gösterilerek istenilen para harcanır kullanılır alınır, grevin hiçbir etkisinin olmadığını bile bile kendini boşa rezil ediyor diye sananlar aslında boşa değil grev oldukça para giriş çıkış serbest kimseye bu para nereye gitti hesabı da verilmediğine göre değmeyin keyfime grev alanında birşey olmayacağını bile bile boşamı durduruyorlar gelenleri boşamı bitirmiyorlar kaynakları bitirelim nasılsa grev başarısız biz gidiciyiz yerimize gelene bırakmayalım sefasını sürelim mantığı var.
  • Bu ulkede secme ve secılme ozgurlugune geldimi konu en modern en demokratık ulkeyız ama iş filir düşünce özgürlüğüne geldimi kabilelerden daha geriyiz. Bu ne perhiz bu me lahana turşusu??? Acıkca soyleyemıyorum , anlayın kim nerede ne konumda...off off
  • Sen kendi işine bak sayın bakan...populizm kaynağını düşünüyorsun belli ki... havacılık ayrı siyaset ayrı...çok istiyorsan bırak siyaseti gel havacı ol...
  • Emriniz olur.Başka isteğiniz?
  • Sirkete sahip cikanlar bugun grevde haklarini arayan cesur insanlardir. THY ' nin kalitesini de ancak boyle insanlar ileri goturebilir.
  • Bakan, grevden, grevin sebeplerinden ve grevcilerden değil; "grev kırıcıların çokluğundan" söz ediyor ve grevcilere vazgeçmelerini söylüyor... Ortada bir işçi sendikası tarafından alınmış kanuni grev kararı vardır ve uygulanmaktadır. Bir kişi bile katılsa tek gerçek budur. Grev kırıcı, grev kırıcıdır. Bir bakan, işçiye "Hakkını arama, vazgeç." der mi? Fabrika işgallerinde bile bakanlar böyle konuşmamışlardı.
  • Kim nederse desin; Kalbinde biraz Allah korkusu olan, vicdanı olan ve ben insanım diyen herkes; Hamdi Topçunun dün akşam canlı yayındaki açıklamalarını dinledikten sonra hiç bir soruya düzgün cevap vermediğini, kritik olan bütün soruları geçiştirdiğini ve insanlara doğruları aktarmadığını aleni bir şekilde görür. Bilirkişi, 305, rev3, uçuş saatleri, eylem, grev,sendika ve daha bir çok konunun kıyısından geçerek konuları hep başka tarafa çekmeye çalıştı. Atilla Ayçini sevmediğini ve onunla aynı yerde oturmak istemediğini söyledi. Böyle birşey varmı sen orada çalışanlar için varsın sevmesende çıkacaksın canlı yayında Atilla ile görüşeceksin orada kim haklı kim doğru sölüyor ortaya çıkacak. Millette ona göre kararını verecek. Tek başına konuşup ahkam kesmek kolay tabi neden canlı yayınlarda karşına birilerini alıp konuşamıyorsun. Hamdi Beyin tarafındakiler önce bunu açıklasın. Sonra buraya yazı yazsınlar. Bütün bunlardan sonra başı sıkışınca topu Devlete at gelsin Devlet durumu kurtarsın
  • YERDE BIZ sAHIP cikamadik 2002 de katbettik taşeron isci maddesini ucus daha kaybetmedi yeni basliyor
  • Hani grev yoktu bu neyin kaygısı sayın bakan.
  • Sendikaciligi hala 68 lerin dunyasindaki gibi algilayan bir sendika istemiyoruz. Bu dunyada da kalmadi artik. Biz, sirketimizle barisik olan, birlikte isimizi ve isyerimizi guclendiren, ideolojik olmayan bir sendika istiyoruz. Bu mesaji daha nasil verelim.

Leipzig'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldırım, "Greve çalışanlar çok ilgi göstermediler. THY önemli bir marka haline gelmiştir. Dolayısıyla 14 bin 16 bin çalışan markasına, şirketine sahip çıkmış, hem şirketinin itibarını korumuştur, hem de seyahat eden binlerce insanın sıkıntı yaşamasını önlemiştir. Büyük bir fedakarlık yapmışlardır" dedi.

Bunun hem sendikaya hem de THY yönetimine verilen güzel bir mesaj olduğunu belirten Yıldırım, "Bunun değerlendirileceğini umut ediyorum. THY yönetiminin ilan ettiği, artık fiilen işlemeyen bu grevi sürdürmenin anlamsız olduğunu bütün kamuoyu biliyor. O yüzden de yapılması gereken bir an önce oturup bu konularda anlaşıp bu meseleyi ortadan kaldırmaktır" şeklinde konuştu. (Haber3)

GREV ARTIK BİTİRİLSİN!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

sgpk ~ 11 yıl önce
greve katılım olmasa bile grev yapıldığı sürece sendikanın kaynaklarını istediği yönde kullanabilmesinin hududu yoktur grev gerekçe gösterilerek istenilen para harcanır kullanılır alınır, grevin hiçbir etkisinin olmadığını bile bile kendini boşa rezil ediyor diye sananlar aslında boşa değil grev oldukça para giriş çıkış serbest kimseye bu para nereye gitti hesabı da verilmediğine göre değmeyin keyfime grev alanında birşey olmayacağını bile bile boşamı durduruyorlar gelenleri boşamı bitirmiyorlar kaynakları bitirelim nasılsa grev başarısız biz gidiciyiz yerimize gelene bırakmayalım sefasını sürelim mantığı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Bu ulkede secme ve secılme ozgurlugune geldimi konu en modern en demokratık ulkeyız ama iş filir düşünce özgürlüğüne geldimi kabilelerden daha geriyiz. Bu ne perhiz bu me lahana turşusu??? Acıkca soyleyemıyorum , anlayın kim nerede ne konumda...off off

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne tuhaf ~ 11 yıl önce
Sen kendi işine bak sayın bakan...populizm kaynağını düşünüyorsun belli ki... havacılık ayrı siyaset ayrı...çok istiyorsan bırak siyaseti gel havacı ol...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Piki ~ 11 yıl önce
Emriniz olur.Başka isteğiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 11 yıl önce
Sirkete sahip cikanlar bugun grevde haklarini arayan cesur insanlardir. THY ' nin kalitesini de ancak boyle insanlar ileri goturebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazıkkk ~ 11 yıl önce
50 kişi thy'yi ileri götürüyorsa wayy o thy'nin haline :))
Yok artık ~ 11 yıl önce
Bakan, grevden, grevin sebeplerinden ve grevcilerden değil; "grev kırıcıların çokluğundan" söz ediyor ve grevcilere vazgeçmelerini söylüyor... Ortada bir işçi sendikası tarafından alınmış kanuni grev kararı vardır ve uygulanmaktadır. Bir kişi bile katılsa tek gerçek budur. Grev kırıcı, grev kırıcıdır. Bir bakan, işçiye "Hakkını arama, vazgeç." der mi? Fabrika işgallerinde bile bakanlar böyle konuşmamışlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu KARTALI ~ 11 yıl önce
Kim nederse desin; Kalbinde biraz Allah korkusu olan, vicdanı olan ve ben insanım diyen herkes; Hamdi Topçunun dün akşam canlı yayındaki açıklamalarını dinledikten sonra hiç bir soruya düzgün cevap vermediğini, kritik olan bütün soruları geçiştirdiğini ve insanlara doğruları aktarmadığını aleni bir şekilde görür. Bilirkişi, 305, rev3, uçuş saatleri, eylem, grev,sendika ve daha bir çok konunun kıyısından geçerek konuları hep başka tarafa çekmeye çalıştı. Atilla Ayçini sevmediğini ve onunla aynı yerde oturmak istemediğini söyledi. Böyle birşey varmı sen orada çalışanlar için varsın sevmesende çıkacaksın canlı yayında Atilla ile görüşeceksin orada kim haklı kim doğru sölüyor ortaya çıkacak. Millette ona göre kararını verecek. Tek başına konuşup ahkam kesmek kolay tabi neden canlı yayınlarda karşına birilerini alıp konuşamıyorsun. Hamdi Beyin tarafındakiler önce bunu açıklasın. Sonra buraya yazı yazsınlar. Bütün bunlardan sonra başı sıkışınca topu Devlete at gelsin Devlet durumu kurtarsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendikana sahip cik ~ 11 yıl önce
YERDE BIZ sAHIP cikamadik 2002 de katbettik taşeron isci maddesini ucus daha kaybetmedi yeni basliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik atık ~ 11 yıl önce
Hani grev yoktu bu neyin kaygısı sayın bakan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAKI ~ 11 yıl önce
Sendikaciligi hala 68 lerin dunyasindaki gibi algilayan bir sendika istemiyoruz. Bu dunyada da kalmadi artik. Biz, sirketimizle barisik olan, birlikte isimizi ve isyerimizi guclendiren, ideolojik olmayan bir sendika istiyoruz. Bu mesaji daha nasil verelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000