05 Kasım 2013, Salı 13:45:10

GÖKYÜZÜ SERÜVENİNE NOKTAYI BÖYLE KOYDU

Türk Hava Yolları’na uzun yıllardır hizmet eden Mahmut Yardımcı kaptan, bugün göklere veda ederek emekli oldu.
  • NURULLSAH KIRLI DAN DERS ALINMAMIŞ ANLAŞILAN. SON UÇUŞU BABA OĞUL YAPACAKSANIZ DA, SESSİZCE YAPIN. TEPKİ ÇEKMEYİN. AKILLI OLUN, ŞAMATADAN UZAK DURUN. HERŞEYİN BİR BEDELİ VARDIR.
  • Allah hepimize böyle güzellikler nasip etsin...
  • masal anlatıyorsun masal..kimse yemez bu masalları
  • Öncelikle emekli kaptana, hayırlı emeklilikler dilerim. THY nin 100 kadar Airbus 320 siparişi verdiği biliniyor. Her bir uçak için 5 ekibe ihtiyaç olduğundan hareketle, sipariş uçaklar gelene kadar 500 F/O ya ihtiyaç olduğunu hesaplayabiliriz.(hadi ben yanliş hesap yapmış olayım sayıyı 250 ye indirelim). Şimdi: Sizce 250 tane kaptan çocuğu veya torpilli sırada bekliyor mudur? Yoksa "dur ben çalışmaya devam edeyim, sebat edeyim, başarı nasılsa gelir" demeyecek misiniz hala? Ya da klavye başında enseyi karartmaya devam mı?
  • maalesef dlr geçseniz bile mülakatta o devremin oğlu o devremin kızı ayaklarıyla hak edenleri bile eleyip kendi torpillilerini alıyorlar...bu işin toprakaltıda var...yazık
  • Sabir kaptanim size ve ailenize hayirli olsun.
  • Maşallah hanedanlık devam ediyor babadan oğula.Biz de DLR geçelim,mülakatta elenelim hem de Rizeli olmama rağmen demek ki Rizeli olmak THY'ye girmeye yetmiyo. Her seferinde Rizelilere laf atanlara duyurulur.
  • keşke bütün pilotlar yabancı olsa...bıktı gençler bu torpillilerden...
  • Yunanli kadar basiniza tas dussun
  • Merhaba Arkadaslar, Doga kendini herzaman parazitlerden temizlemistir. Torpil ile biryerlere gelen zaten sonunda yine dogal olarak temizlenir. Ya kaza kirim ile veya saglik sorunlari ile. Cunku bu meslek torpil kabul etmiyor bunu bilmeniz gerek. Degerli Kaptanimiz saglikli ayriliyor bu mesleyinden ve Oglu havacilik kulturu ile yetisip birey olarak THY'ye cok faydasi olucatir. Bu kulture sahip olmayan cok artistler gorduk ve bunlarin azaldigindan mutluluk duyuyorum. Hava kendini temizlemeye devam ediyor......saygilarimla

Mahmut Yardımcı kaptan, bugün göklere veda etti.

Kendisi gibi pilot olan oğlunun karşıladığı Mahmut Kaptan, son uçusu olan TK 2135 sefer sayılı Ankara-İstanbul seferini de diğer oğlu yardımcı pilot Mert Yardımcı ile yaptı. Mahmut Kaptan, seferinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan mesai arkadaşlarının pasta kesimiyle uğurlandı.

1973 yılında gökyüzüyle tanışan Mahmut Yardımcı, Devlet Hava Meydanları’nda işbaşı yaptıktan sonra çeşitli şirketlerde çalıştı. 1996 yılında Türk Hava Yolları’nda kaptan pilot olarak işe başlayan deneyimli kaptan Mahmut Yardımcı, bugün yardımcı pilot olan oğlu Mert Yardımcı ile beraber yaptığı Ankara-İstanbul seferiyle gökyüzündeki serüvenine noktayı koydu.

Duygularını AirportHaber’e anlatan Mahmut Yardımcı; ‘Hem heyecanlı hem de mutluyum. Benden sonra çocuklarımın devam edecek olması beni daha da mutlu ediyor. Havacılık mesleğin ötesinde adeta bir tutku. Türk Hava Yolları çatısı altında olmanın da mutluluğunu yaşıyorum. Çünkü THY her zaman bir numara’ dedi.

Seferin ardından kendisi gibi Türk Hava Yolları’nda kaptan pilot olarak görev yapan diğer oğlu Murat Yardımcı ve arkadaşları tarafından çiçeklerle karşılanan Mahmut Kaptan, mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

1950 Amasya doğumlu olan Mahmut Yardımcı, evli ve iki çocuk babası.















©AirportHaber

GÖKYÜZÜ SERÜVENİNE NOKTAYI BÖYLE KOYDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

AKILLI OL ~ 10 yıl önce
NURULLSAH KIRLI DAN DERS ALINMAMIŞ ANLAŞILAN. SON UÇUŞU BABA OĞUL YAPACAKSANIZ DA, SESSİZCE YAPIN. TEPKİ ÇEKMEYİN. AKILLI OLUN, ŞAMATADAN UZAK DURUN. HERŞEYİN BİR BEDELİ VARDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Allah hepimize böyle güzellikler nasip etsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En az 500 pilot acvp ~ 10 yıl önce
masal anlatıyorsun masal..kimse yemez bu masalları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En az 500 pilot ~ 10 yıl önce
Öncelikle emekli kaptana, hayırlı emeklilikler dilerim. THY nin 100 kadar Airbus 320 siparişi verdiği biliniyor. Her bir uçak için 5 ekibe ihtiyaç olduğundan hareketle, sipariş uçaklar gelene kadar 500 F/O ya ihtiyaç olduğunu hesaplayabiliriz.(hadi ben yanliş hesap yapmış olayım sayıyı 250 ye indirelim). Şimdi: Sizce 250 tane kaptan çocuğu veya torpilli sırada bekliyor mudur? Yoksa "dur ben çalışmaya devam edeyim, sebat edeyim, başarı nasılsa gelir" demeyecek misiniz hala? Ya da klavye başında enseyi karartmaya devam mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
** ~ 10 yıl önce
O kadar rum,alman,hollandalı,stellacılar,yunanlar varken neye çalışacaksın neye sebat ediceksin arkadaş bu çarpıklık düzensizlik devam ettiği müdetçe işsiz kalmaya mahkum insanlar birdefa işe alım kriterleri bile yabancı pilotlara ayrı yerliye ayrı uygulanıyor kapı komşum yunan kaptan daha gelecek arkadaşlarım var diyor sen hesap kitap yapmaya devam et kaptan çocukları herzaman önceliklidir bunu unutma sonra yabancılar gelir ardından silah sistem subayları gelir eğer boş yer kalırsa 3-5 babası kaptan olmayan pilot alınır her şirkette bu çark bu şekilde döner umarım anlamışsındır artık düzeni.
Rizelli ye ~ 10 yıl önce
maalesef dlr geçseniz bile mülakatta o devremin oğlu o devremin kızı ayaklarıyla hak edenleri bile eleyip kendi torpillilerini alıyorlar...bu işin toprakaltıda var...yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sabir kaptanim size ve ailenize hayirli olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rizelli ~ 10 yıl önce
Maşallah hanedanlık devam ediyor babadan oğula.Biz de DLR geçelim,mülakatta elenelim hem de Rizeli olmama rağmen demek ki Rizeli olmak THY'ye girmeye yetmiyo. Her seferinde Rizelilere laf atanlara duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şrz ~ 10 yıl önce
keşke bütün pilotlar yabancı olsa...bıktı gençler bu torpillilerden...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RUM ~ 10 yıl önce
Yunanli kadar basiniza tas dussun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Goodairmen ~ 10 yıl önce
Merhaba Arkadaslar, Doga kendini herzaman parazitlerden temizlemistir. Torpil ile biryerlere gelen zaten sonunda yine dogal olarak temizlenir. Ya kaza kirim ile veya saglik sorunlari ile. Cunku bu meslek torpil kabul etmiyor bunu bilmeniz gerek. Degerli Kaptanimiz saglikli ayriliyor bu mesleyinden ve Oglu havacilik kulturu ile yetisip birey olarak THY'ye cok faydasi olucatir. Bu kulture sahip olmayan cok artistler gorduk ve bunlarin azaldigindan mutluluk duyuyorum. Hava kendini temizlemeye devam ediyor......saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000