17 Mayıs 2010, Pazartesi 22:42:28

GAZİPAŞA UÇUŞ KODUNA KAVUŞTU

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği(IATA), Gazipaşa Havaalanı'na uluslararası uçuş kodu verildiğini açıkladı.
  • Turizm organizattörleri,su an 2011 Yaz programini hazirlamaktalar.4 ay sonra kataloglar bile hazir olabilir.Onun icin biraz sabir.Fakat Istanbul ve Ankara cikisli seferler neden yapilmadigi,ayni zamanda bunlari THY ve Pegasusu Avrupa baglantida verecek bir sekilde programa alabilirler.
  • Hala kandırıyorlar Gazipaşa halkını,Uçak indiğinde bayram olur herhalde gazipaşaya ama bana rüya gibi geliyor neredeyse bizim Avrupa Birliğine girmemiz kadar rüya.
  • geriye bir şey kalmamış. Meydan var, terminal var, personel var, 3lü kod da var, ee bu uçaklar neyi bekliyor dahaaaa???
  • Hazirana kadar ilk turist kafilesi taşıyan uçak geliyor
  • Hadi bakalım AYT terminali başla yorumlara... Şimdi ne diyeceksin acaba ?
  • tabi THY istedi IATA da onayladı. kesin öyle. Uluslararası olmaya çalışan bir meydan için tek bir havayolu isteği yetmez! diğer havayollarının da oy kullandığı bir referandum gibi bir oylama yapılır. Sen neymişsin THY :)
  • guzel.. baı kentler gibi alakasız olmamıs
  • Halen 1800 metre olan pistin 2300 metre olmadan büyük uçuklar için mümkün olmadığını herkez biliyor,pas geçme şansıda yok karşısında dağ var!! GZP olsa ne olur olmasa ne olur...gönül isterki açılsın ama bu haliyle biraz zor.küçük uçaklar için güzel bir yer...
Türk Hava Yollarının (THY) başvurusunu değerlendiren IATA, 14 Mayısta yapılan toplantıda, Gazipaşa Havaalanı'nın uluslararası uçuş kodunu "GZP" olarak belirledi. Karar, istek üzerine Alanya Belediyesine de faksla
bildirildi.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, yaptığı açıklamada, IATA'nın, uluslararası uçuş kodu vermesinin, bir havaalanı için uluslararası platformda çok büyük önem taşıdığını belirterek, bu gelişmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Bu kod sayesinde, isteyen hava yolu şirketinin, Gazipaşa Havaalanı'nı uçuş programına alabileceğini dile getiren Sipahioğlu, "Bu kodla şu anda uluslararası arenada görücüye çıktık. Gümrük sahası bulunan ve uluslararası uçuşa açık olan Gazipaşa Havaalanı, daha önce yer almadığı IATA'nın listesine girerek çok daha önemli ve cazip bir konuma geldi. Bundan sonra her şeyin daha güzel olacağını düşünüyoruz" dedi.

Türkiye'nin ulusal havayolu şirketi olması nedeniyle THY'nin müracaatı neticesinde IATA'nın, bu kodu verdiğini hatırlatan Sipahioğlu, "Kodun GZP olarak belirlenmesi, havaalanının isminin de uluslararası platformda Gazipaşa Havaalanı olarak kabul gördüğü anlamını taşıyor. Önemli olan, hangi ismin kullanılacağı da değil zaten" diye konuştu.
GAZİPAŞA UÇUŞ KODUNA KAVUŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
Turizm organizattörleri,su an 2011 Yaz programini hazirlamaktalar.4 ay sonra kataloglar bile hazir olabilir.Onun icin biraz sabir.Fakat Istanbul ve Ankara cikisli seferler neden yapilmadigi,ayni zamanda bunlari THY ve Pegasusu Avrupa baglantida verecek bir sekilde programa alabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hala kandırıyorlar Gazipaşa halkını,Uçak indiğinde bayram olur herhalde gazipaşaya ama bana rüya gibi geliyor neredeyse bizim Avrupa Birliğine girmemiz kadar rüya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
geriye bir şey kalmamış. Meydan var, terminal var, personel var, 3lü kod da var, ee bu uçaklar neyi bekliyor dahaaaa???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hazirana kadar ilk turist kafilesi taşıyan uçak geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hadi bakalım AYT terminali başla yorumlara... Şimdi ne diyeceksin acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tabi THY istedi IATA da onayladı. kesin öyle. Uluslararası olmaya çalışan bir meydan için tek bir havayolu isteği yetmez! diğer havayollarının da oy kullandığı bir referandum gibi bir oylama yapılır. Sen neymişsin THY :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
guzel.. baı kentler gibi alakasız olmamıs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Halen 1800 metre olan pistin 2300 metre olmadan büyük uçuklar için mümkün olmadığını herkez biliyor,pas geçme şansıda yok karşısında dağ var!! GZP olsa ne olur olmasa ne olur...gönül isterki açılsın ama bu haliyle biraz zor.küçük uçaklar için güzel bir yer...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000