22 Ağustos 2014, Cuma 09:12:44

GAZİPAŞA HAVALİMANI'NIN ADI DEĞİŞECEK

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, uçuş kaçırma ve çeşitli karışıklıklara yol açan 'GZP' adının başına 'Alanya' ekletmek için düğmeye bastı.
  • dostlar bu hava alanı alanya var olduğu için yapıldı. alanya olmasa yapılır mıydı sormak isterim. aynı zamanda yolcularının yüzde 95 i alanya yolcusu. o yüzden alanya-gazipaşa adı en uygunudur
  • yerinde bir karar, çünkü Gazipaşa henüz bir destinasyon değil bu yüzden fazla bilinmiyor, Alanya Gazipaşa Airport olarak değiştirilmesi Gazipaşa yada katkı sağlayacaktır.
  • Çok doğru bir karar, tebrik ediyorum. Sonuçta turistler açısından zorluk çıkıyordur muhakkak. Adam Alanyaya tatile geliyor Gazipaşayı tanımak zorunda değil.
  • aklın yolu birdir.dogru bir karar.ülkenin en büyük havaalanına ismini vermissin zaten . başka isim yokmus gibi degistirip degistirip kullanıyoruz nicklerini.
  • Bahaneye bak :)
  • ne çektin be gazipaşa!
  • Alanya RTE yapın...o zaman kafalar karışmaz. Gazi ismi alerjik gibi....

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya yolcularının yaşadığı sıkıntılar nedeniyle sık sık şikayet konusu olan 'Gazipaşa Havalimanı' (GZP) adına el attı. Yeni Alanya'nın sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, "Bu bir düzeltme olacak. Zaten çok sayıda havalimanı ve online uçak bileti satış sitelerinde 'Alanya-GZP' adı fiilen kullanılıyor. Mağduriyetlerin giderilmesi için resmen bu ismin kullanılması gerekiyor. Bu konuda Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile görüştüm. Kısa süre içerisinde GZP'nin adı netleşecek. Böylelikle uçuşlardaki karışıklıkları gidermiş olacağız" şeklinde konuştu.

SÜREKLİ KARIŞIKLIK YAŞANIYOR

Bazı havayolu firmaları, İstanbul Sabiha Gökçen ve Atatürk havalimanlarındaki bilgi ekranlarında 'Antalya-Gazipaşa' veya sadece 'Gazipaşa' adını kullanıyorlar. Bu da özellikle yabancı Alanya müşterileri için ciddi kafa karışıklığına neden oluyor. Bilgi ekranlarında 'Alanya' adını arayan turistler arasında sık sık uçuş kaçıranlara da rastlanıyor. Son uçuş kaçırma olayı, geçen hafta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaşandı. Danimarka'dan Alanya'ya İstanbul aktarmalı uçak bileti alan aile İstanbul'a indi. Ardından saat 20.00'deki Alanya uçuşunu aramaya başlayan aile, ekranda 'Antalya-Gazipaşa' yazması nedeniyle, ekrana 'Alanya' adının yansımasını beklediler. Bu bekleyiş, ailenin uçağı kaçırmasına neden oldu.

ÖRNEK: BODRUM-MİLAS HAVALİMANI

GZP'yi daha çok Alanya müşterilerinin kullanması nedeniyle adının başına 'Alanya' eklenmesinin gerekliliğini, Türkiye'deki bazı havalimanı isimleri de ortaya koyuyor. Bunlardan biri de Bodrum-Milas Havalimanı. Bodrum ve Milas, Alanya ve Gazipaşa gibi iki komşu ilçe. Havalimanı Milas'ta ve buraya Bodrum yolcuları uçuyor. Bu yüzden de adı Bodrum-Milas Havalimanı.

Havayolu şirketlerinin online bilet satışlarında da 'Gazipaşa' karışıklığı yaşandı. Bu yüzden THY, Pegasus dahil GZP'ye uçan tüm havayolu şirketleri online bilet satışlarında 'Alanya-Gazipaşa' adını kullanmaya başladılar. Böylece bilet satışlarındaki karışıklık sona ermiş oldu. 

GAZİPAŞA HAVALİMANI'NIN ADI DEĞİŞECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

ugur07 ~ 10 yıl önce
dostlar bu hava alanı alanya var olduğu için yapıldı. alanya olmasa yapılır mıydı sormak isterim. aynı zamanda yolcularının yüzde 95 i alanya yolcusu. o yüzden alanya-gazipaşa adı en uygunudur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alanya ~ 10 yıl önce
yerinde bir karar, çünkü Gazipaşa henüz bir destinasyon değil bu yüzden fazla bilinmiyor, Alanya Gazipaşa Airport olarak değiştirilmesi Gazipaşa yada katkı sağlayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AKP ~ 10 yıl önce
Çok doğru bir karar, tebrik ediyorum. Sonuçta turistler açısından zorluk çıkıyordur muhakkak. Adam Alanyaya tatile geliyor Gazipaşayı tanımak zorunda değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rte_kadir ~ 10 yıl önce
aklın yolu birdir.dogru bir karar.ülkenin en büyük havaalanına ismini vermissin zaten . başka isim yokmus gibi degistirip degistirip kullanıyoruz nicklerini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bahaneye bak :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
ne çektin be gazipaşa!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mgr ~ 10 yıl önce
Alanya RTE yapın...o zaman kafalar karışmaz. Gazi ismi alerjik gibi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000