24 Şubat 2011, Perşembe 11:00:39

"GAZ KOLU DONMUŞ... GEREKLİ PROSEDÜRÜ UYGULAYALIM"

Turkish Cargo'nun İstanbul-Zürih seferini yapan uçağında kalkıştan sonra motor arızası meydana gelmişti. Pilotlar yaşanan arıza nedeniyle acil iniş talebinde bulunmuştu. İşte "o an" çok ilginç diyaloglar yaşandı...
  • ARKADAŞLAR YAKINDA O UÇAKTA MEC DEĞİŞİR.BİRDAHA GELİRSE MEC 'İN ALTINDAKİ TAMBURU SÖKÜN GAZ KOLU RAHAT ÇALIŞIYORSA ME C SIKIŞIYORDUR.YÜKSEK TAKATDA ÇALIŞIRKEN SIKIŞDIĞINDA HEMEN SÖKÜP SIKIŞIKKEN TESPİT ETMENİZ GEREKİR. MEHMET YILMAZA KAPAK OLSUN.
  • çok iyi olmuş bakalım bizim pilot efendiler ne yapacak...parayı veren herkes sözüm ona pilot...biz canımızı bunlaramı emanet edeceğiz?
  • SHT-1L Dil Yeterliliği Talimatı onaylandı. Yandı gülüm, keten helva…
  • Arkadaşlar burada bir telaş veya panik havası göremedim ki bu gibi abnormal durumlarda telaş da olabilir çok önemli değil. Kaptan Arkadaşım gayet normal bir şekilde Teknik Arkadaşa bir tavsiyeleri olup olmadığını sormuş ve durumu değerlendirmişler ki bu çok normal. İlgili procedurler yapılarak, emniyetli bir şekilde iniş yapılmış. KRALDAN KRALCI OLMAMAK LAZIM, HAVACILIK BU; İNSANIN BAŞINA HERŞEY GELİR. SEVGİLERİMLE...
  • arkadaş herhalde enteresan demek istemiş ama onu bile becerememiş..bak çömez eğer teknisyen adayı isen abilerine sor onlar sana senin kafanın alacağı şekilde anlatırlar..ancak benim sana tavsiyem sen şimdilik yağlamaya devam et.
  • İngilizce hastası olan arkadaşımız kendi isminide ingilizceye çevirsin John falan koysun adını bu kadar meraklıysa.sen çevrenle ingilizcemi konuşuyorsun.Türkçe konuşmak ayıp oldu arkadaşlar.Yazık.
  • Sanal delikanlılar her yerde olduğu gibi yine bu haberde :D Kaptanlarımıza büyük geçmiş olsun, yerden yorum yapmak kolaydır...
  • ilahi kaptan ve tekniksiyen arkadaş yine güldürdünüz bizi...kaptan konuşuyor o güzel türkçesiyle, sen konuşuyorsun o güzel türkçenle ne de güzel anlaşamıyorsunuz..barim o süper ingilizcenizle anlaşsaydınız....thy ne günlere kalmış.....
  • 2 taraf da iyi idare etmiş .Herkese gecmiş olsun .Telaş demişsın tek motora kalınca gayet normal bence panik yok sen ona bak.Sen onların yerınde olsan ne yapardın ?sol motoru mu kapatırdın:)
  • Şu Son 2 yoruma bakarak Sunu söylemek lazım.. Herkes Uçak teknisyeni herkes Havacı oLmuş Vay Arkadaşşş :D

Türk Hava Yolları'nın A310 tipi kargo uçağı sağ motorda meydana gelen sorun nedeniyle kalkıştan kısa bir süre sonra geri dönmek zorunda kaldı.

Arıza nedeniyle uçağın pilotu, yaşanan durumu THY Teknik ile paylaştı. Kaptan pilot önce acil iniş deklare etti, ancak son anda bu isteğinden vazgeçerek sorunsuz inişini gerçekleştirdi.

Uçak bakım için hangara çekilirken arıza sırasında yaşanan konuşmalar oldukça ilginçti.

İşte o an yaşananlar kayıtlara şu şekilde geçti:

"GAZ KOLU DONMUŞ... GEREKLİ PROSEDÜRÜ UYGULAYALIM"

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 13 yıl önce
ARKADAŞLAR YAKINDA O UÇAKTA MEC DEĞİŞİR.BİRDAHA GELİRSE MEC 'İN ALTINDAKİ TAMBURU SÖKÜN GAZ KOLU RAHAT ÇALIŞIYORSA ME C SIKIŞIYORDUR.YÜKSEK TAKATDA ÇALIŞIRKEN SIKIŞDIĞINDA HEMEN SÖKÜP SIKIŞIKKEN TESPİT ETMENİZ GEREKİR. MEHMET YILMAZA KAPAK OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çok iyi olmuş bakalım bizim pilot efendiler ne yapacak...parayı veren herkes sözüm ona pilot...biz canımızı bunlaramı emanet edeceğiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SHT-1L Dil Yeterliliği Talimatı onaylandı. Yandı gülüm, keten helva…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar burada bir telaş veya panik havası göremedim ki bu gibi abnormal durumlarda telaş da olabilir çok önemli değil. Kaptan Arkadaşım gayet normal bir şekilde Teknik Arkadaşa bir tavsiyeleri olup olmadığını sormuş ve durumu değerlendirmişler ki bu çok normal. İlgili procedurler yapılarak, emniyetli bir şekilde iniş yapılmış. KRALDAN KRALCI OLMAMAK LAZIM, HAVACILIK BU; İNSANIN BAŞINA HERŞEY GELİR. SEVGİLERİMLE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaş herhalde enteresan demek istemiş ama onu bile becerememiş..bak çömez eğer teknisyen adayı isen abilerine sor onlar sana senin kafanın alacağı şekilde anlatırlar..ancak benim sana tavsiyem sen şimdilik yağlamaya devam et.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İngilizce hastası olan arkadaşımız kendi isminide ingilizceye çevirsin John falan koysun adını bu kadar meraklıysa.sen çevrenle ingilizcemi konuşuyorsun.Türkçe konuşmak ayıp oldu arkadaşlar.Yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sanal delikanlılar her yerde olduğu gibi yine bu haberde :D Kaptanlarımıza büyük geçmiş olsun, yerden yorum yapmak kolaydır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ilahi kaptan ve tekniksiyen arkadaş yine güldürdünüz bizi...kaptan konuşuyor o güzel türkçesiyle, sen konuşuyorsun o güzel türkçenle ne de güzel anlaşamıyorsunuz..barim o süper ingilizcenizle anlaşsaydınız....thy ne günlere kalmış.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2 taraf da iyi idare etmiş .Herkese gecmiş olsun .Telaş demişsın tek motora kalınca gayet normal bence panik yok sen ona bak.Sen onların yerınde olsan ne yapardın ?sol motoru mu kapatırdın:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şu Son 2 yoruma bakarak Sunu söylemek lazım.. Herkes Uçak teknisyeni herkes Havacı oLmuş Vay Arkadaşşş :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000